Jump to content

Sanne Lannizter

Medlem
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

About Sanne Lannizter

 • Birthday 02/20/1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Skåne
 • Interests
  Just nu är hälsa och studier/jobb en stor del av mitt liv :)

Sanne Lannizter's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

67

Reputation

 1. Tack så mycket! Bara så fundersam över det med blodsockret, kan det indikera att jag har diabetes eller prediabetes eller nåt???
 2. Hej, Jag är i vecka 6 och nu den senaste veckan har jag mått fruktansvärt. Förutom klassiskt illamående så har jag stora problem med blodsockret. Jag lyckas inte hålla det jämnt fast jag äter som jag gjort innan. Vad gör jag för fel och vad ska jag göra?? Blir tokig på att gå rundor med lågt blodsocker och leva med rädslan att svimma. Kan ju inte heller stoppa i mig sockerhöjande mat hela tiden. Just nu får jag halvligga på jobb och jobba för jag är så yr, illamående och allmänt dålig.
 3. Läst tråden men där skriver trådskaparen att det är fettet hon mår illa av. Jag kan må illa av en kycklingfilé helt plötsligt och kan sen inte äta det på några veckor. Tex kan jag äta mycket fläsksvålar med mycket fett och dricka grädde om jag skulle vilja det.
 4. Jag älskar salt och saltar maten så tror inte det är det heller :S
 5. Är inte gravid, haft såhär en lång period. Vet inte vilka hormoner som skulle göra en illamående. Upplever inte detta när jag äter "normal" mat
 6. Hej, jag har kört lchf i flera år, till och från, och har nu börjat igen efter 6 månaders slarv. Denna gången kör jag efter Anna Hallén Buitenhuis koncept att äta enligt handmodellen och tre mål mat om dagen. Inga "tillåtna" substitut och bakverk mm. Bara ren och vanlig mat och inga snacks mellan målen. Problemet är då att jag mår illa av maten. Det kommer plötsligt under tiden jag äter. Kan sitta och njuta av maten och sen bara spyfärdig på nolltid. Jag äter inte fort och inga kopiösa mängder fett. Har haft detta tidigare också att jag blivit illamående och då haft svårt att äta mat men då har jag tex kunnat äta smoothies och brödsubstitut men det ska man inte i hennes koncept. Frågan är varför jag blir illamående av vanligt mat och lättare kan få i mig ägglatte, smoothie och brödsubstitut mm. Är det någon som har nån tanke?? Och vad ska jag göra när jag inte kan äta??
 7. Paleo är en jättebra kost men allt beror på individen. Triggas av socker? Diabetes? Inflammationer? Sjukdomar? Det finns tex paleo som riktar sig till autoimmuna sjukdomar och inflammationer men då är oftast frukten borttagen för att just socker (i alla dess former) påverkar dessa negativt. Så det gäller att äta efter ens egna behov
 8. Ok lite mindre protein Jag försöker begränsa mejerivarorna och även nötter så det är bra. Ibland är dock hungern märklig. Idag har jag tex bara ätit två kokta ägg och en matsked kokosolja, det gjorde jag klockan 8 och nu är klockan halv 1 och ingen hunger än.
 9. Jag gjorde för nyfikenhetens skull en koll i kostbevakningen och fick fram att jag åt enligt följande: 1731 kcal 97 g protein 23% E 143 g fett 73% E 14 g kh 3% E Jag är 34 år gammal, ska/vill väga mellan 75-80 kilo. Jag har Hashimoto (antikroppar mot sköldkörteln), omedicinerad. Har hört att man inte ska äta strikt då man har denna sjukdom. Jag trodde jag åt normal lchf men kan nog lägga till lite mer grönsaker för att få upp kh lite. Några rekommendationer? Ändringar? Tillägg? Vissa dagar äter jag säkert både mer och mindre kh och säkert mer och mindre fett också. Man är ju olika hungrig olika dagar. Ibland blir det bara en enkel lunch och sen middag på kvällen. Försöker låta hungern styra.
 10. bodyventure verkar inte ha kommit igång med online pt än
 11. http://www.mfgruppen.se/personlig-traning-online skulle detta vara något bra tror ni?
 12. Hej alla! som rubriken säger, behöver dessa två scheman. Ingen PT vill ta i mig med tång för att jag äter lchf, de kör bara på massa kolhydrater! Tips på någon som utför dessa scheman efter mina förutsättningar?? Jag gillar att följa scheman, funkar mycket bättre för mig då.
 13. Jag är restriktiv med sötningsmedel men tillåter mig att äta det ibland. Slutat med pepsi max och funlight för att dra ned på mängden och istället använder jag det i desserter/kakor om jag vill söta dem. Inte ofta jag äter det men ibland så om du vill äta glass kan jag tipsa om avokadoglass. Jag lovar att avokadon inte smakas utan endast bidrar till att glassen blir krämig och fet i smaken. Konsistensen blir som sorbet. Ta en halv avokado och 1-2 msk creme fraiche eller liknande och 1 dl frusna bär. Hallon är jättegott tex, och bara mixa i mixer. Blir en portion. Du kan då ha i lite sötning om du vill, beror på hur söta hallonen är.
 14. Va många bra tips ni hade. Jag vet inte det med fisk och skaldjur men jag kommer aldrig undvika dessa livsmedel eftersom de är så pass nyttiga med sitt fett och dessutom gott! Finns det någon frukt som är bättre än någon annan? Vet inte när jag åt frukt senast :S vill inte äta nåt som triggar eller gör mig fet.
 15. http://4health.se/binjureutmattning-%E2%80%93-stressens-foljdsjukdom-del-5-hur-botar-man-binjureutmattning Tack för dina ord Xiro ovan ser du en länk som är om binjureutmattningen och där är lite om maten, vilken man ska och inte ska äta och sen på Kurera.se finns det en del info om binjureutmattning och även om inflammationsfrämjande livsmedel, bara skriv in sökord där så kan du läsa en del. Där står också om mat som är väldigt bra för just inflammationer i kroppen såsom kokosolja, gurkmeja, ingefära, avokado jag har inget speciellt kostprogram utan får råd av min näringsterapeut om hur jag ska äta och sen läser jag en hel del själv och är med i sköldkörtelföreningen och försöker samla bra och nyttiga länkar om Hashimotos och inflammationer tror att man genom kosten kan bota och förebygga en hel del sjukdomar faktiskt. Jag är särskilt intresserad av att veta om varför jag har sköldkörtelproblem, ärftligt eller beror på binjureutmattningen och då är det absolut inte bra att ta tex levaxin mot sköldkörteln. Det är ett komplicerat område och många läkare har inte koll så vill veta så mycket som möjligt själv. Onödigt att ta medicin om jag kan bota med kost och livsstilsförändringar. Hur är det förresten med Paleokosten, kan man äta en högre mängd kh och behålla den höga fettkvoten utan att man går upp i vikt? Något jag vill undvika eftersom jag inte, just nu, kan gå ned i vikt.
×
×
 • Create New...