Jump to content

Bon Scott

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

354 profile views

Bon Scott's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

6

Reputation

 1. Jag vet inte. Men kött höjer insulinresponsen. https://www.google.com/search?q=meat+insulin+response&rlz=1C1ASUC_enSE650SE650&oq=meat+insulin+&aqs=chrome.4.69i57j69i59j0i512j0i22i30l7.5303j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Jag har dock inget sötsug innan jag äter havregryn, morötter eller bönor. Varken innan eller efter.
 2. Det har också kommit undersökningar från områden där befolkningen lever längst i världen och i just dessa områden äter dom mycket vegetariskt och stärkelserik mat som bönor och sötpotatis. Det är inget jag hittar på. Sen är jag inte ett dugg rädd för mättat fett. Jag äter smör hela tiden. Apropå insulin så har jag märkt att jag blir sötsugen efter att ha ätit en köttbit. Stekte en fläskkotlett i smör tidigare idag, det var den enda jag åt och sen kom sötsuget. Jag blir däremot inte sötsugen om jag äter havregryn, rotfrukter eller bönor.
 3. Tänker mest på dom blå zonerna. Ikaria (Grekland) och Okinawa bland annat.
 4. Då kanske LCHF och keto hjälpte dig under cancerbehandlingen?
 5. Okej, det var tråkigt att höra. Det är svårt att hitta en "diet" som håller en frisk och sjukdomar som cancer borta. Det jag har gjort är att titta på områden där människor lever längst och är mycket mer friskare än andra. De äter mycket stärkelser och komplexa kolhydrater. Mycket vegetariskt. Lite tvärtom mot LCHF, så svårt att veta hur man ska äta när det finns så många "dieter" som påstås vara det mest hälsosamma.
 6. Jo, jag vet att jag äter mycket socker som redan finns naturligt i råvarorna. Men äter inga sockerrika frukter eller råvaror. Estrellas ostbågar har inget tillsatt socker/druvsocker. Möjligen att majsmjölet innehåller lite naturligt socker men det är inte mycket.
 7. Tjena! Jag tror verkligen att keto är väldigt hälsosamt för kroppen och vid sjukdomar som cancer. Men jag äter inte lchf, långt ifrån. Varje morgon äter jag 300 gram havregrynsgröt och några deciliter blåbär. Äter kött, smör, potatis, bulgur, hirs, morötter, spannmål, osötat bröd - helst gjort på råg och äldre vetesorter, samt fermenterade bönor och linser. 99,9% är fullkornsprodukter, ekologiskt och "hel föda". Inget som helst socker, förutom det som finns naturligt i maten. Inga sockerrika frukter som bananer, äpplen, apelsiner, russin, aprikoser, dadlar etc. Blir jag sugen på något snack äter jag ostbågar eller sockerfria chips. Vill självklart inte få cancer trots att jag äter kolhydrater och stärkelser. Så måste jag i keto om jag vill undvika att få cancer? Edit: Blir nästan aldrig hungrig och senaste gången jag blev "vrålhungrig" var nog för 10 år sen, och sällan blir jag sötsugen. Om jag blir sugen på nåt sött köper jag frysta jordgubbar (ca 5g socker per 100 gram) och det verkar mätta sötsuget.
 8. Jag är inte en träningsmänniska, ändå har jag ätit alfa-liponsyra en tid. ALA gör att jag mår bättre och jag blir inte lika hungrig under dagen. Blodsockernivån ligger still, känns det som. Om man mår bra så borde det vara bra. De flesta har inga problem att överdosera D-vitamin med 1000 gånger. Antagligen för att Herr Doktor rekommenderar D-vitamin. Om Herr Doktor rekommenderar ALA skulle ni börja med det direkt. Innan man utesluter någonting tycker jag att man ska prova det först.
×
×
 • Create New...