L8!

Medlem
 • Innehållsantal

  17
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om L8!

 • Rank

 • Födelsedag 1972-02-27

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Örebro
 • Interests
  Trädgård, odling, svensk natur och läsvärda böcker. Krogrundor funkar också, men sker inte så ofta längre, om någonsin ;)
 1. Nej, för hög levaxindosen vill jag inte ha. Jag äter mycket grönsaker. Men det innebär även en hel del kålväxter. Dock alltid kokta. Jag äter vitamin D och magnesium. Jag har bestämt att jag ska testa en period med strikt och sedan en period med liberalare mat (mer rotfrukter).
 2. Tack för alla svar. Det känns lättare att kämpa på för att få testa annan medicin nu. Jag har bokat de rekommenderade böckerna på biblioteket också
 3. Det värsta med detta är att min läkare tror att jag hittar på. Han vill att vi ska "diskutera andra orsaker till varför jag är så ledsen och mår dåligt". Jag misstänker att han hellre skriver ut psykofarmaka än någon ny medicin på prov. Detta gör att jag känner mig frustrerad och förolämpad. Faktiskt känns det förnedrande att bli misstrodd.
 4. Ja, att jag måste läsa på ännu mer inser jag. Och det är intressant läsning. Men även skrämmmande... Mina provsvar ser ungefär lika ut sen några år tillbaka. TSH har legat under 0.1 (vilket visar jag fått för mkt levaxin). När jag fick minskad dos för ett är sen höjdes TSH till 2,1 i ett svep. Pertekt värde enl skolboken. T3 är aldrig mätt. Men det har jag läst inte säger något vid levaxinbehandling då det inte mäts på cellnivå.
 5. Jag har aldrig träffat edokrinolog. Aldrig fått min sjukdom förklarad för mig. Endast fått levaxin utskriven och meddelande om provsvaren ser bra ut. Har insett att många problem jag haft under årens lopp kan ha haft med sköldkörteln att göra, men vid vårdbesök har aldrig någon kopplat ihop detta.
 6. Ja Ulf, att få något annat än Levaxin är svårt. När dosen sänktes och jag började må dåligt ringde jag min läkare och sa att jag inte mår bra alls. Hans svar var då att detta var normalt. Man ska vara trött, annars finns risk för förmaksflimmer och urlakning av skelettet. Detta svar gjorde mig helt paff. Ska jag leva resten av mitt liv på sparlåga? Självklart vill jag inte riskera min hälsa, men jag ville inte ge upp och började googla på alternativ medicin. Nu vill jag testa att kombinera levaxin med Lio. Läkaren erkänner att han inte vet något om Lio eller mkt om sköldkörteln alls, men vill inte ändra medicin. Men hela tiden gnager det i mig att jag kanske inte klarade omställningen till LCHF som friska personer...
 7. Hej, Jag har haft problem med underproduktion av sköldkörtelhormon länge, men tidigare mått förhållandevis bra. Äter Levaxin. Jag började äta LCHF för ett år sen och samtidigt med kostbytet sänkte min läkare min levaxindos ganska kraftigt. Sedan dess känner jag nästan konstant muskeltrötthet och invändiga skakningar (som att jag fryser). Mina värden visade före dos-sänkningen att jag åt för mycket Levaxin och nu visar mina värden en perfekt inställd medicinering enligt skolboken. Problemet är att jag inte mår bra. Det känns som konstanta nybörjarbesvär med andfåddhet, mjölksyra i musklerna och allmän orkeslöshet/brist på lust och engagemang. Jag vet inte om det är medicineringen som är fel eller om mitt mående beror på kosten. Jag mår i övrigt mycket bättre i magen med LCHF (förut konstant förstoppad och uppblåst mage). Jag är inte heller konstant hungrig längre. Jag har gått ner 6,5 kg och väger nu 60 kg. En vikt som är normal för min kropp. Nu vill jag prova en annan medicin för att se om jag kan må bättre, men jag är orolig att det är maten som stressar min kropp. Finns någon här med liknande erfarenheter eller som kan förklara om det kan vara maten som påverkar min sköldkörtel negativt? Jag kommer att bli tvungen att strida för att få testa den andra medicinen (Lio) eftersom min läkare inte tror på mina symtom. Och jag vill utesluta kosten innan jag tar den striden... Jag vill verkligen inte äta "vanligt" igen. Lotta
 8. L8!

  Blodfetter.

  Ja, jag tror inte längre att hjärtinfarkt enbart har med blodfetter att göra. Känner mig till och med tveksam till att de gränsvärden sjukvården har är så viktiga. Diabetes har jag inte. Min dotter har det (typ 1) och jag har testat blodsockret vid flera tillfällen. Min mamma kan däremot varit prediabetisk. Åldersdiabetes hade morfar och hans mamma. Haha, jag kan nog hitta att oroa mig för om jag vill, men jag är faktiskt inte så orolig för fetterna. Mest nyfiken. Jag röker inte och det händer att jag motionerar, hihihi. Men reumatism skrämmer mig lite eftersom jag känner av lederna en del. Har också en autoimmun sjukdom (sköldkörteln) och känner att risken finns att det blir fler. Men nu äter jag ju inte mat som dränker kroppen med socker längre så framtiden är inte förutbestämd.
 9. L8!

  Blodfetter.

  Peter: Jag vet inte hennes värden men hon fick någon blodfettsänkande medicin efter första infarkten. Hon rökte dock och hade fött sju barn vilket slitit på kroppen. Hon hade dessutom reumatism (tydligen en ärftlig variant) som påverkade hjärtat. Jag förstår ju att hennes "förutsättningar" för att få hjärtinfarkt var annorlunda, men jag vill undvika att komma dit. (Mormor dog sv hjärtinfarkt och hade reumatism). Reumatismen oroar mig.
 10. L8!

  Blodfetter.

  Ja, jag tror inte på något sätt att jag är sjuk. Men dessa kolesterolvärden var från tiden FÖRE jag började äta LCHF. Hur de ser ut nu, efter sju månader på LCHF-kost, vore väldigt intressant att veta. Jag tror jag har hittat ett lokalt företag som utför hälsoundersökningar för ett par tusenlappar. Att bara ta ett blodprov visade sig vara omöjligt utan uppföljning av läkare.
 11. L8!

  Blodfetter.

  Tack Zepp, känns skönt att få lite klarhet! Då kan jag acceptera de värden jag fick o lita på dem i en jämförelse med kommande blodprov.
 12. L8!

  Blodfetter.

  Jag har några frågor ang blodfetter. I maj förra året (innan jag började m lchf) gjorde jag ett enkelt kolesteroltest på Previa (genom jobbet). Det berättade att totalvärdet på mina fetter var 5,44. Eftersom min mamma fick sin första hjärtinfarkt vid 49 ock jag passerat 40 kände jag mig lite orolig. I augusti (3-4 månader senare alltså) gick jag till vårdcentral för att kolla mina värden ordentligt. Då var mitt totalvärde 4,4 och alla ingående fetter låg perfekt. Triglycerider på nästan noll. Jag insåg efter att testet gjorts att jag tränat hårt dagarna före, vilket man inte fick göra. Jag tränade aldrig annars på den tiden. Nu undrar jag om jag kan lita på att testresultatet är ok? Påverkas något fett snabbt av kraftig träning? Skulle resultatet varit mindre bra om jag inte ansträngt kroppen dagarna före? Och kan man, utan någon förändring i livsstil, minska totalkolesterolet så mkt bara över sommaren? Jag vill gärna göra om testet nu när jag ätit LCHF 7 mån men med det "perfekta" kolesterolvärdet blir jag knappast insläppt på vårdcentral utan en rejäl utskällning för byte av livsstil.. Vet någon var man kan göra ett blodprov utanför den vanliga vården? Mvh Lotta
 13. Tack för alla bra svar!
 14. Innan hon började m LCHF hade hon pump. Nu tar hon Levemir morgon och kväll. Hon provade att ta endast en gång/dygn men fick högt eller lågt blodsocker vid olika tidpunkter. Att dela upp det har gjort det lättare att finjustera. Att hon är snål med kolhydraterna stämmer, men svängningarna blir mindre och blodsockret mer förutsägbart med färre kolhydrater. Och poängen med att äta LCHF är bla. att inte behöva ta så mkt insulin. Hellre minska insulinet än att äta mer kolhydrater. Hon justerar insulinet så hon har inte återkommande problem med känningar eller högt blodsocker. Däremot blev vi fundersamma nu när hon gick med så lågt socker utan att känna det. Därav kom funderingen över "hur lågt är för lågt". Om det är ok för henne att ligga på 3,5 - 4 trots att det enl. vården skulle vara lågt. Hon har en moster (frisk) som ätit LCHF en längre tid och som alltid har ett blodsocker på 3,5 - 4 även efter att hon ätit. Att ligga runt 2 är för lågt helt klart, men är det skadligt att ligga stadigt på strax under 4 istället för att ligga mellan 4 och 7? Intressant att dela upp dosen i två doser vid samma tidpunkt. Det har hon nog inte testat.
 15. Hon är "ung vuxen", bor ej hemma längre och sköter sin diabetes mycket bra. Hon reglerar insulinet utifrån de nya förutsättningar hon har, men hon var inte förberedd på att inte känna av låga blodsockernivåer. Det har inte hänt ofta att hon ligger riktigt så lågt, vad jag vet. Hon ligger däremot ofta under 4 och har inte kraftiga svängningar pga det låga kolhydratintaget. I o m att "vården" säger att över 4 är nödvändigt så kände jag behov av fakta och information "utanför lådan". Det var intressanta artiklar att läsa, tack! Hon är inte överviktig men vill gå ner några kilo i vikt, det verkar dock inte släppa.