Rasmus

Medlem
 • Innehållsantal

  6
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Rasmus

 • Rank
  Nyanländ
 • Födelsedag 1993-03-13

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Jag är tacksam för alla svar, även om jag fått en del! Det är precis vad jag tänkt med min kost i framtiden om det inte går bra till... men just nu tänker jag köra som jag skrev innan. Det är viktigt att jag får i mig fettet, för jag är väldigt undernärd. Jag kommer alltid spara all information ifrån detta forum för personligt bruk i framtiden, och sedan skadar det ju inte andra kanske hittar hit igenom google eller dylikt! Jag tänkte också på en sak... http://gyazo.com/dd7b08208c5aaecf1888780104b789c4 så står det ingenting om Cashew under "Nuts" - hur kommer det sig?
 2. Det låter fantastiskt! Min kost har nu ramlat på kött, fisk, grönsaker (utöver potatisväxter), mycket smör och bakar eget bröd med mandelmjöl. Har varit så stressad med kosten och inte blivit mätt och nu blir jag riktigt mätt och ska fortsätta så här. Lyx blir kokosfett. Just nu äter jag en "glass-sak" med en hel avokado, sojagrädde (fetast) och några jordgubbar för smak. Tänkte också tillsätta kokosfett i dessa när jag lyxar till det, som sagt. Tack för tipsen!
 3. Det beror på vilka produkter. De som jag har ätit det senaste har ingen gluten i sig... bara ägg. Hur mejerifritt kör du? Absolut. Spannmål är helt borta. Baljväxter likaså. Nötter/frön är jag inte helt säker på än. Det känns som om man måste urskilja nöt ifrån nöt, eftersom det som driver inflammation i kroppen ifrån en nöt oftast sitter i skalet. Så, hur är det med t.ex cashew?
 4. Ja, jag är rätt otålig när det kommer till saker jag kan göra/fixa själv. När jag slutade med socker helt så fick jag väldigt starka symptom som förstoppning, buksmärtor och kallsvettning. Det pågick i 3 dagar... Min flickväns mor påminde mig att det är bara "kroppen som byter motor". Jag hoppas bara jag kan hitta saker att hålla mig mätt... för jag har gått ner mycket i vikt och det är absolut inte bra. Och jag kan inte leva på bara ägg. Jag vet ej, jag läste någonstans om hur alla dessa "köttbladningar" är stora no-no. Och då kommer vi lite tillbaka till det som Mats sa om tomater och paprika... och då till mitt inlägg om hur alla har fakta om nästan allting är onyttigt. Och då är jag förvirrad igen. När jag fick använda mig av grädde, smör och ost så blev jag väldigt mätt. Brukade rulla ost runt smör klickar och äta.
 5. Quorn är något som bara sitter i för att min mage inte riktigt hanterar kött som den bör än... samt att jag är student och naturkött kostar alldeles för mycket. Det samma gäller kokosoljan... tror det var mer än 100 per burk. Jag använde den och kakaosmör för att göra kokostoppar med sojagrädde. Har du några tips på vad jag kan äta? Jag har faktiskt läst många av dina inlägg på detta forum och jag förstod att du åt smör... för det är väl så att kaseinet är så lågt i smör att det egentligen bara blir en perfekt LCHF-klump? Just nu behöver jag något mättande. Det hjälper inte heller när man läser om att de mesta köttet förutom naturkött är fullt av antibiotika och andra E-ämnen. Blir lätt osäker på vad jag kan äta. O! Glömde nästan... det är väl så att vid 175 grader så blir rapsolja transfetter? Når verkligen en medelstekning 175 grader? Jag har läst om detta... är det inte så att lektinerna i tomat och paprika då skulle tillhöra potatisväxter? Det blir bara väldigt tomt på morgonen om jag inte har det... brukar göra en frittata med paprika, broccoli och tomater vid sidan om. Frågan är hur skadligt det egentligen är...
 6. Hej! Jag hoppas jag skriver i rätt sektion! I vilket fall som helst så är jag en 21-åring som har ganska grov reumatism i höger handled, höger höft, höger käke och höger armbåge (såpass att jag ibland inte kan röra på mig, och att använda höger arm till något för ansträngande är helt uteslutet). För ungefär 2 månader sedan så kom jag i kontakt med LCHF igenom min flickväns mor, som spenderar enorma mängder tid med att läsa på om allt som har med kost att göra. Hon hänvisade mig då till LCHF och jag började läsa på mer och mer, tillslut så kände jag mig som ett totalt pucko som aldrig förstått vad jag har gjort med min kropp. Min diet som tonåring har bestått av ovarierad kost... mycket potatis, bröd och pasta. Socker, socker och socker. Min reumatism kom väldigt successivt (nu när jag fått tänka efter vad det egentligen är istället för att blint stoppa i mig cellgifter och tomma, vaga plattityder ifrån doktorer) och för bara något år sedan så blev min blindtarm brutalt inflammerad; personalen hade sagt efter att det var precis så att den inte sprack. Så, varför berättar jag det här? Jo, för att jag tror att det absolut hänger ihop. Och... vad behöver jag då hjälp med? Jo, jag behöver hjälp av någon likasinnande som tar kosten lika seriöst som jag nu gör, och som inte hänvisar till döda studier ifrån 80-talet;nämnligen, vad ska jag äta? Just nu ser min kost ut så här: Fet fisk, eko kött (väldigt tufft eftersom jag varit vegetarian sedan jag gick i 6:an), Qournprodukter, ägg (massor), grönsaker (massa tomater, gurka, paprika, morötter, spenat, sallad, broccoli, etc), bär, oljor (raps och kokos varmt och avokado kallt), kokos. Jag äter 2 matskedar gurkmeja i ett glas vatten och en frukt om dagen. Samt äter jag omega-3 tillskott. Vad jag då har slutat med är, ja, allt vad LCHF säger att man inte ska äta + nötter och mejeriprodukter. Varav jag har bara varit fri ifrån mejeriprodukter i 3 veckor, och det är inte lätt. Jag brukade göra blomkålsmos med smör och blev redigt mätt men nu testade jag kokosfett och det smakar bara motbjudande. Vad jag försöker säga är lite att jag har slut på idéer och jag vill bli mätt. Ju mer jag läser desto mer snurrar det i huvudet... det känns som om alla har fakta att backa upp att all mat egentligen är dålig. Och, ja, jag vet att allt detta är högst individuellt och man ska egentligen testa sig fram, men jag tål inte tanken att skada min kropp mer. Min reumatism förstör så mycket av mitt liv och tanken att jag skapar min sjukdom är överväldigande. Om några veckor ska jag börja plugga i Stockholm, då jag har tänkt söka in till biologiska läkemedel... men just nu måste jag i alla fall ha någon slags bas till kost så jag blir mätt och som INTE driver på mer inflammation. Så, vad tycker ni att jag ska landa på för kost? PS: jag vill också tillägga att jag är väldigt, väldigt tunn och vill verkligen gå upp i vikt. Därav vill jag egentligen hålla i mejeriprodukter för det gör det så enkelt att göra allting fett!