Jump to content

andush

Medlem
 • Posts

  269
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

andush last won the day on October 19 2016

andush had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Umeå

Recent Profile Visitors

648 profile views

andush's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

517

Reputation

 1. Hittade denna avhandling gällande A1/A2-kasein på svenska som är läsvärd: https://stud.epsilon.slu.se/12768/1/bergman_m_171019.pdf
 2. andush

  Konspiration?

  Våra hjärnor är utvecklade för att upptäcka mönster i händelseförlopp i syfte att förutse framtida händelser, det är helt sant. Detta faktum är dock på inget sätt ett argument mot att konspirationer förekommer, på alla möjliga plan och nivåer i samhället. Men givetvis är det bra att ha kännedom om människohjärnans förkärlek till att hitta på mönster, som ibland finns, och ibland inte finns.
 3. Låter inte alls orimligt. Man kan göra liknelsen med insulinresitens, där de flesta insulinresistenta lägger på sig massor av vikt medan andra är helt opåverkade vad gäller viktförändring.
 4. Jag blev väldigt nyfiken på Naltrexon som opioid-blockerare. Låga doser av preparatet verkar som det har positiva effekter hos patienter med autoimmuna sjukdomar, vilket skulle indikera att det är själva blockerandet i talamus av de överskottspeptider som bildas ur enzymnedbrytningen av mjölkprotein A1 och glutenprotein som gör att den autoimmuna responsen upphör/minskar. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17222320 http://care.diabetesjournals.org/content/27/3/847 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3962576/
 5. Naltrexon är oerhört intressant. Det finns en problematik i att det upptäcktes redan på 60-talet, vilket gör att det inte finns några ekonomiska incitament för läkemedelsbolagen att fortsätta forska på ämnet och dess effekter. Jag som är konspiratoriskt lagt gällande läkemedelsbranschen i stort är dessutom av uppfattningen att det pågår något av ett informationskrig för att svartmåla preparatet och i stället framhäva bieffekter och blåsa upp dem till oerhörda proportioner, när det på anekdotisk nivå närmast verkar vara uteslutande positiva berättelser, både mot alkoholmissbruk, opiatmissbuk, samt som behandling mot autoimmuna sjukdomar orsakad av kost som binder till opioidreceptorer. Kanske @The Biochemist känner till mer om denna substans?
 6. Snarare skulle jag vilja påstå att detta görs i syfte att kunna kontrollera marknaden och kanalisera produktionen till ett fåtal stora producenter. Småskalighet är all överstatlig verksamhet så som EU:s värsta fiende och skall därför bekämpas med alla medel tillgängliga.
 7. Nu vill man börja ge statiner till 10-åringar http://www.alvsbynews.se/2017/02/over-tusen-norrbottningar-bar-pa-dodlig-sjukdom/
 8. Låter som riktiga pregnenolone-steal symptom om du inte har förhöjda kortisolvärden men samtidigt låga steroidhormoner. Det tyder på att något i din kropp förbrukar kortisol. Kolesterolvärden skulle man vilja se för att se om det finns tillräckligt med byggstenar till prohormoner. Har man kunnat utesluta borrelia? Finns fall med borrelia som gått fel/obehandlad i över tio år.
 9. Hittade till och med en artikel i Expressen som behandlar skillnaden mellan industriella och naturliga transfetter: http://www.expressen.se/halsoliv/allt-transfett-ar-inte-farligt/
 10. Delar av året stämmer nog det du säger att man mådde ganska gott. Men under torka/vinter beroende på geografisk härkomst hos ursprungsbefolkningen var det garanterat andra bullar.
 11. andush

  Fasta

  Jag betraktar mitt fastande som en ren underhållsåtgärd för kroppen. Jag försöker köra 16-8 mån-fre där jag utökar en dag till dygnsfasta (middag till middag). Att växelvis befinna sig i/ur ketos är en naturlig cykel av metabola tillstånd som vi är utvecklade för. I detta växlande ingår en mängd fördelaktiga processer på cellnivå, där förbättrad leptin- och insulinkänslighet samt autofagi torde tillhöra de främsta argumenten för att fasta på regelbunden basis så länge man tänkt leva.
 12. Javisst, fast de har ju helt olika roller i kalciumcykeln där D3 ökar halterna till blodet medan K2 transporterar det som finns i blodet till benmassa.
 13. Många verkar ha problem med fett. Nyckeln är att hitta det fett som passar dig! För det du skriver i början är alldeles för lite fett och du kommer gå runt med enorma carbcravings på en sån diet. Alla uppskattar inte smör, grädde och stekt bacon (av någon för mig heeeelt obegriplig anledning). Men det finns många andra kaloritäta fettbaserade produkter som kan falla i smaken! Avocado, youghurt som någon varit inne på och kokosfett. Jag brukar ibland göra en efterrättssmoothie på koksmjölk (burk), frysta hallon och frysta blåbär. Riktigt nice!
 14. Att ketos är ett naturligt tillstånd. Det andra naturliga tillståndet är att inte vara i ketos. Det onaturliga tillståndet är att aldrig vara i ketos.
 15. Att gå från åratal av lågfett och högkolydratskost och göra en snabb överväxling till LCHF kan få massa osköna biverkningar! Det är en stor omställning för våra organ att helt plötsligt börja hantera en annan födoämnessammansättning. Här är några klassiker av de mer allvarliga följderna: - Gallproblem - Efter att ha käkat fettsnålt länge och helt plötsligt börja vräka på med bacon å smör, gallan får en ny arbetsbelastning och chock av detta. - Njurproblem - Efter att levern börjar fasa ut fettlösliga ämnen från leverfett (hormoner från mediciner, puriner etc) som bryts ned, bildar urinsyra som sedan fasas ut i urinen. - Giktproblem - Efter att ha pajat njurarna enligt ovan kommer kvarvarande urinsyra i blodet i stället tillsammans med lågdensiga LDL-partiklar fastna bildar kristaller i leder. - Hudproblem - Lika ovan men där urinsyra fäller ut genom huden i stället för kristalliseras i leder. - Hjärt och kärlproblem - Efter att ha fått förhöjda kalciumnivåer i blodet p.g.a. koständring (ändrat kalciumupptag i tarmen) som tillsammans med lågdensiga LDL-partiklar bildar plack och sätter igen blodkärl. De allra flesta upplever såklart aldrig några akuta problem av det ovan listade årkommorna, däremot är de processer som föreligger vid kostomläggning så man bör känna till dem.
×
×
 • Create New...