Christina Mårlid

Medlem
 • Innehållsantal

  50
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

12 Neutral

Om Christina Mårlid

 • Rank

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/christina.marlid

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Åkersberga, Sweden
 1. Hm, det kanske är mjölkprodukter alla fall. Jag började köra väldigt hårt i tre veckor och tog bort allt utom fett och protein. Kanske abstinens helt enkelt!
 2. Jag undrar om någon mer än jag som fått fler migränanfall efter att ha gått över till Lchf?
 3. Efter 1 1/2 vecka med LCHF-brutal (enda resultat, - 0.5 kg) bryter magsjukan ut. Medan det är mest akut är det ju givet att inte äta något men sedan? De gamla vanliga reglerna med blåbär och skorpor funkar ju inte..
 4. Jag har ju, som jag skrivit i en tidigare tråd, mycket övergångsbesvär och lyckats justera med salt och det har fungerat bra. Frågan är, hur mycket salt kan man stoppa i sig?
 5. Tack för svar! Det där med salt är helt magiskt. Tog en dos igår och efter en kvart var jag piggare.! Vill bara säga att restriktionerna för kål mm, är tillfälligt. Förhoppningsvis kommer jag kunna äta det igen om några veckor.
 6. Startade för 5 dagar sedan LCHF-brutal. Dvs 3-veckors kuren enligt "Sveriges fetaste". Körde hyfsad strikt Lchf under hösten också men spårade ur under julen. Samtidigt går jag hos en kinesiolog som talade om vad jag inte ska äta. Allt i syfte att minska smärtan i kroppen. Således ska jag inte äta en rad saker: korn, persilja, vitkål, en hel del frukt mandel, broccoli.. Det där var några. Utöver det ska jag undvika, mejeriprodukter, kaffe och alkohol. Snacka om begränsningar! Nå, nu mår jag riktigt dåligt. Är fruktansvärt trött och yr, har ont i huvudet och känner mig sjuk. Kunde inte ens gå på en provning idag. Trist. Tror ni att det är omställningsbesvär eller håller jag på bli sjuk? Är ju dessutom snuvig. Hur vet man att man är i ketos?
 7. Tack det var bra idéer båda två! Efter att i helgen slukat en påse lakritskola och en mängd andra sockerstinna saker, med efterföljande värk, är jag synnerligen motiverad! Men först ska här handlas!
 8. Under julen spårade jag ur totalt. Nu vill jag börja om och har ett minne av en bloggare som lagt in en rivstart meny för 2 veckor. Men jag hittar inte tillbaka! Någon som vet vad jag tänker på?
 9. Tack för intressanta svar! Följdfråga, jag har blivit rekommenderad att dricka ett glas varmt vatten med citron när jag vaknar för att göra kroppen mer basisk. Men om jag förstår dig rätt Erik 2, med tanke på sista kommentaren om grönsaker, så ska man inte eftersträva att den blir det?
 10. Jag har fått halsbränna! Någon som har en bra idé hur jag får bort det? Äter ju givetvis lchf kost. Idag till frukost, 2 ägg och 1/2 dl Majonnäs och te..
 11. Lakritste ska jag köpa igen, det är gott och nyttigt.
 12. Tack, tusen tack HelenaB ! Kände att där fanns mycket att fundera på. Och så skönt att höra att jag inte är ensam om att trilla dit. Viktigt det där med att inte skuldbelägga sig själv, det är jag väldigt bra på. Jag inser att jag behöver koncentrera mig på att i första hand ta hand om mig själv. Inte så jag tänkt tidigare.
 13. Jag har hållit på med lchf i några månader nu och i början gick det riktigt bra. Sen flyttade chokladtunnan in på jobbet och därmed stod jag inte ut längre. På kuppen följde lakritstrollet med! Jag försöker ersätta med fett men blir liksom törstig och även om jag dricker går det inte över. Det feta känna "torrt" och sött blött! Vet liksom inte hur jag ska förklara. Märker i min kropp att det inte är bra men hjälper liksom inte som motivering. Några förslag på hur man slår trollet i huvudet.?
 14. Nu är jag konfys, inte äta olja från frön? Är vi inte ämnade att äta från? Det är inte min uppfattning från historielektionerna. :-D hette det inte "de gick ut och letade frön, bär och nötter" återstår då olivolja, kokosolja,... Jag är ny på det här...
 15. Jag har skrivit i någon tråd om hur trött jag är, i en annan om min törst. Båda gångerna blev jag rekommenderad att äta extra salt. Detta gör mig nyfiken, vad är det i lchf- kosten som gör att vi får för lite salt i oss? Inte kan det väl vara kolhydrater som bidrog med det i det tidigare livet ? By the way, saltet fungerade på min törst dock inte tröttheten. Sen undrar jag om man kan äta för mycket makrill? Tror jag äter 5 burkar i veckan... Blir det galet att tillsätta nattljusolja? (hjälper till mot hormonsvängningar)