Rookie

Medlem
 • Innehållsantal

  92
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Rookie

 1. testade en annan våg som är köpt på claes ohlsson och den visar samma värden som min våg! konstigt att båda visar samma men är olika fabrikat.
 2. intressant! ska testa med något annat också och jämföra sen
 3. Hade vart bättre att skala den för att få exakt siffra på det du sätter i dig, den räknar ju inte skalet. Men ska inte äta den så därför behöll jag skalet på, Men mankan tänka 215g skalad apeslin har dessavärden
 4. Tog en apelsin nu, oskalad 215 gr 90kcal 0,4g fett 2,2g protein 17,8 g kolhydrat 0g kolesterol
 5. Hej alla nybörjare Har ett tips om en jätte bra köksvåg från lidl. Den väger mat, men den kommer även med en funktion som visar antal gram kh, protein, cholesterol, och fett. Man trycker i en kod för vald matvara så ser man hur mkt av allting just precis den varan innehåller. Har inte ätit lchf sen slutet på oktober. Blev för svårt, men nu är jag igång igen och då hjälper denna himla bra för jag får se exakt vad det är jag äter! Och kan kontrollera mitt kh intag mkt bättre! Den heter silver crest för den som är intresserad.
 6. Hej! Jag vet att man inte bör träna när man är sjuk, menjag känner mig inte sjuk. Däremot har jag en jobbig slemhosta. Djup o rosslig. Antagligen akut bronkit då min sambo hade det under jul fram till förra veckan. Jag funderar på om man kan träna lite light iaf. Typ dra fram yoga mattan hemma och göra lite magövningar, kanske donkeykicks och liteknäbörj med kroppsvikt, höftlyft? Har jätte problem med att bara vila, lite ångestframkallande att inte träna på de två till fyra veckor akut bronkit håller i sig...
 7. Rookie

  Silverfråga

  sen kan jag ju tycka att experter kan fara. de gopdkänner panderix(heter den så?) gardasil, aluminium i vanligt vaccin osv osv. jag litar inte på dem, med det inte sagt att jag sektlikt köper allt ion silver säger heller men jag vet de som använt det i ca 15 år utan några somhelst problem eller biverkningar. inga blå människor o inga gifter i kroppen, därför väljer jag att lita på silvret o inte vad några experter menar " skulle kunna" hända om man intar det. hade de själva däremot kommit ut med gedigen forskning gjord på människor som visar allt det de säger då skulle jag fundera. men så länge de bara spekulerar och jämför med silvernitrater så fortsätter jag med mina groggar ?
 8. Rookie

  Silverfråga

  Well, kag har alltid silver hemma. Hjälper mig mest mot förkylningar då jag eg inte har några andra problem. Gör en silvergrogg 0,5dl rödvin 0,5dl silver och litepressad lime, smuttar på den tills den är slut, två ggr per dag den dagen jag börjar känna mig sjuk. Har inte haft ett enda utbrott av förkylning sen jag började, och innan det var jag jämt sjuk, speciellt bihåleinflammation, blev diagnosticerad med kronisk bihåleinflammation, men den är veck nu efter jag började med silver. Sprutade också silver i näsan varje dag under enperiod, men gör det bara tillsammans med silvergroggen nu när jag börjar få känningar. Bra på sår också. Kan inte svara på om det är ett universalmedel mot allt möjligt men det funkar iaf för enklare grejer där traditionella förkylningsmediciner inte hjälper mig.
 9. Jag är inte arg på mig själv eller känner skuldkänslor tack o lov, för dåslulle det nog vara sämre. Jag tänker lite att skit händer, det var likadant när jag skulle sluta röka, åkte ditnågra ggr, men som malinsäger, manblir starkare varjegång och till slut försvann det beroendet. Detta är nog likadant. Synd att det inte finns plåster mot detta bara hehe.
 10. vissa dagar har gått bra men sen kommer en såndär mega dip när det gått mer än två tre dagar utan sspcker. det är bara o ta sig igenom! det är ju inte farligt men det är sååå jobbigt o jag har så dålig disciplin på mitt beroende..
 11. sista veckorna har varit misär. eller ok sista månaden. efter svärmors bröd gick d åt helvete. genererat till minst 2 pizzor. ett par mackor, för mkt öl o choklad. en kombo av fett för mkt kolhydrater. hchf. ingen skillnad på vågen men jag har mått sämre, varit hungrig hela tiden, sugen så pass att det inte räckt med ölkorvar o babybell eller avpkado eller ens ägg. vispade grädde med hallpnpure o lite honung tillslut... nope....pizza...jaaaa nu är jag nöjd! jävla sokcerberoende.... idag börjar jag om. på riktigt. sagt till min sambo nu också att det är på riktigt igen. det kommer bli en tuff vecka men jag vet att det kommer vara sååå skönt att inte vara hungrig o sugen hela tiden. satsar på max 50g per dag. nu jävlar e det på riktigt! ?
 12. Haha härligt med utförliga svar, då lär man sig ju:) Försökte spela in idag men tror jagfår öva lite med på vinkeln. Upptäckte dock att det ser ut som att knäna viker inåt lite grann så den misstanken bekräftades. Blev lite benpress också och det gick bra, provade alla varianterna med fötterna för att känna efter lite hur det känns i höfterna men alla kändes likadant så jag kanske kan köra tre set x 8-10 först isär, sen ihop o sen vanlig? Eller e d bättre att bestämma sig för en? Skönt att vara tillbaka på gymmet, men.... I fu***ng hate cardio....
 13. Okej då kör jag på benpressen. Tänkte också fråga skillnaderna vart det tar omjag gör den med brett isär, normaloch ben ihop, alternativt från sidan lixom med ett ben bara, om du förstår.... Har en vän till familjen som tävlade mkt i kampsport förut och gick till någon proffsig kiropraktor, ska kolla upp det. Ska spela in knäböjen också. Jag tyckte jag hade fått till det bra, rak i ryggen på nedvägen och upp, eventuellt lite vingliga knän, men det är bäst att spela in som du säger, svårt att titta på sig själv i spegeln. Angående fallet så var det förkylningen som var från helvetet och min sambo somockså var sjuk o inte äter lchf köpte hem allllllt onyttigt ivärlden. Jag kan inte stå emot när det det är rakt framför näsan flera dagar i sträck.
 14. Nu var det längesen jag tränade. En vecka för att vara exakt. Blev sjukoch sedan föll allt...blev jag tycker synd ommig själv pizza, popcorn läsk...ja alltonyttigt usch! Det var knappt ens gott men men, man faller väl ibland, bara att resa sig. ...dessutom märkte jag att jag hade konstig värk i mina höfter på framsidan när jag gjorde knäböj. Har ju inga vikter utan försöker jobba med formen innan jag lägger på vikt. Vilat en vecka nu och testade knäböj igen och Aj! Min tanke är att jag är så obalanserad att höfterna typ viker sig när jag gör knäböj eller att knäna är så ostabila att det gårutöver höfter?. Försöker trycka utmed knäna så att de inte ska ramla inåt men det kanske blir för mkt? Tänker vila frånknäböj nu, vill juinte belasta höften mer, men tänker vad jag istället kan göra. Mina ideer är Benpress rygglyft testade utfall men samma smärta där,tänker glute press finns en maskin som heter på gymmet, tänker testa cable squats, kickbacks i kabeln.... Är det bra ideer? Något jag borde tänka på extra eller undvika?
 15. Jag tänker att när man sitter i en sån sits som din systerså är man extremt utsattoch känslig och som försvarsmekanism för attens orka med situationen slår man ifrån sig allt ansvar. Får man sen höra att man äter fel och blir " tjatad" på så låserman sig bara och blir envis. Det är ju hemskt svårt att acceptera att det är ( kanske delvis) pga man har misshandlat sin kropp med socker som man har blivit så sjuk. Och attdå ha någon som påpekar det, ( även om du har rätt) gör inte att man direkt vill erkänna det. Det skulle bli som att lägga skulden på sig själv. Jag har dock ingen bra lösning, o jag vet att du desperat vill din systers bästa, självklart, menär hon inte redo att acceptera läget så hjälper inte dina visdomsord, utan du får nog klura ut något nytt. Bor ni nära varandra? Laga middag ihop? Kan du inte flytta in där eller ha henne hos dig under den svåra tiden? Lättare att smyga in bra mat i vardagen då, du behöver inte ens nämna att det inte innehåller kolhydrater eller socker, prata inte alls om det utan servera det bara tex. Jag vet inte, en ide bara.... Oavsett hoppas jag verkligen på det bästa för henne. Cancer är fruktansvärt! Lycka till
 16. Fråga Innan lchf var jag i princip vegetarian som åt fisk, men fisk e magert förutom typ lax som jag gillar men kan inte äta d varje dag. Nuäter jag rött köttigen men tycker det känns äckligt, som newbie så kände jag att om jag inte åt det så så skullejag bara äta grönsaker med fett hårt draget, annars har jag ätit mkt tofu eller pasta med vegetariska såser, vego lasagne osv. Vill draner på kött igen, men vet inte riktigthur jag ska ersätta det med riktig mat, alltså varmrätter typ middag. Någon ide?
 17. Rookie

  Kalipermätare

  Enligt mats länk ska man nypa i bröstet ock. Som kvinna med stora bröst blir det värdet nog inte så bra, eller jag menar tuttar är ju mest fett lixom föritom körtlarna, det bli väl inte rättvist att mäta där somkvinna? Eller? Har nämligeninförskaffat en sådan också och tänker att den ska ge mig ett hum istället för att mäta och väga som visar noll.
 18. Så bra! Jag har inga problem att vänta med maten men kaffe när jag vaknar är desto svårare...med mjölk tyvärr. Fixar inte fettkaffe ellee grädde i. Har imte druckit det när jag fastat, iof em enda fasta så länge, men funderat på att fuska med en halv dl mjölk i på morgon. Nästa fasta blir imorgon.
 19. Haha jag förstår att det inte går, nu känns det lite bättre idag och jag har det under kontroll. Tog även ut mig på gymmet idag vilket gjorde att jag inte hann tänka eller göra något åt kolhydratshungern i fm och nu verkar det ha gett sig. Peppar peppar:) Får se om jag fastar ikväll eller imorgon kväll, killen kommer hem runt 19 o då ska vi äta så kanske att jag skjuter på det tills imorn.
 20. Såhär har det gåtthittills efter helgens missöden. Igår morgon gick allt toppen frukost vid 12 och iväg till stress rehab, klar 1430och iväg hem till min mamma sombjöd påsallad vid 15.45. Massa olivolja i, åt säkert 500gr. Propp mätt i 2 timmaroch sedan hemma panikhungrig, ingenork att laga mat så jag plockade ihop 3 babybell, ett paket parma skinka och åt. Fortfarande hungrig. Tomt kylen. Men vad är det som står där...åhhhh killens thaimat med nudlar han köpt...luktar gott...är noginte så gott...kanske bara smaka lite..kanske en tugga till..oj...är den slut nu?! Hmmm....inte bra,men mätt! Nu ärklockan 19 så nuär det slut med mat. Går jätte bra,somnar mätt vid 2230 vaknar 11och äter äggröra med babybell ostar. Fastan går bra, men sviterna av helgen sitter i, ikväll gör jag ettnytt försök, och laddar kylskåpet med ordentlig mat!
 21. Nä precis, ingen har ju problem med glutenallergi! Det är precis så jag får göra, ta med lite eget. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle vara såhär påverkad utav det. Vilken wake up call! Är faktiskt riktigt glad att det gick som det gick
 22. Jisses vad ni är bra!!! Tiny tom, vad skulle jag göra utav alla mina funderingar utan dig? O Glen, tack du med! Jätte bra input och tips. Jag försöker verkligen jobba på tekniken, harförstått att det är viktigt och jag föredrar bra teknik frmför mkt vikter, har så jag klarar ca 10-12 reps i vissa övningar för det inte finns så man kan öka med bara ett eller ett par kg så tar jag nästa steg iviktökning imaksinen så klarar jag max 5,men jag ökar vikterna också och varierar i olika seten typbörjar med 5 o avslutarmed 12. Men om det är möjligt gör jag helst mellan 8-10 just för att som Glen skrev, ingen ide o stå o göra 40reps och typ prata imobilen samtidigt....jag ser dessa personer på gymmet ofta, de sitter i någon maskin o pratar i telefon samtidigt som de typ repsar 345ggr och sen pratar de lite till o gårhem efter en övning. Intressant. Nåväl. jag har svårt att veta hur det ska kännas när man får kontakt med muskeln, i vissa övningar tex knäböj känns det, eller benpress, men typ latsdrag eller sittande rodd....jag blir snarare slut i armarna, försöker liksom knipa ihop skulderbladen o sådär men ...kan faktiskt intesvara på om det är någon kontakt där ellerinte. Om man fårmjölksyra i muskeln man tränar, är det bra kontakt då? Jag tror att jag är lite mkt nybörjare för att gå med inågot lag, men så småningom, när jag fått in litemer gymvana så är det absolut en god tanke att träna med någon på det viset.
 23. Ni fårursäkta att jag skriver som en kratta, att skriva på ipad är inte min starka sida.
 24. Tack! Ska läsa i länken. Nu är helgen överoch wow....vilken helg, vilket uppvaknande, vilken DIP! Kan börja med att säg att svärmor är kolhydratstorsk big time. Det är MKT fika och bröd som gäller där. Det går inte tacka nej heller riktigt. Såjag tänkte att jaja jag äter väl det som finns för husfridensskullungefär. Fredag när vi kom ner på kvällen bjöds det på scones, jag var svinhungrig så det slank ned med ost och clottedcream eventuellt lite marmelad. Lite magont efteråt. Lördag frukost gick bra, fanns äggröra med creme fraische och brie ost så jag skippade brödet o åt bara det, sen kom födelsedags fikat.... Tårta....jag har aldrig gillat tårta utan ätit det för att vara snäll ungefär men i lördags....åt tvåbitar. Första ggn i livet som jag tar om. Sen kom middagen som bestod av meze röror o bröd. Åt av allt. Söndag morgon, fanna bara bröd eller flingor till frukost, sådet blev 3 mackor o lite all bran i fil. Åkte hemoch tänkte äntligen över ( med maten) åt en sallad o blev mätt en stund, sen fick jag typ jätte sug/hunger, provade äta ostskivor, parmaskinka, gurka, ägg, allt sådant som funkar i vanliga fall, men ingenting hjälpte, det var ett enormt sockersug jag hade. Jag dreglade över desserter och choklad och till slut kunde jag inte stå emot utan gjorde kladdkaka smet och åt upp den.... Och sen gjorde min sambo som inte äter lchf toast och jag bara måååååste ha. Smakade kartong men just då stillade det behovet. Jag sabbade alltså allt på en helg, det gör inget känner jag,idag börjar jag om, men wow alltså! Är det såhär sockerberoende känner? Jag minns inte hur det kändes längre, men efter helgen så kändes det som att minnena kom tillbaka ochjag kunde känna igen den där hungern som nog mer är ett sug. Har inte känt den sen jag började med lchf. Sockersuget har aldrig varit så starkt som igår, ens när jag åt sånt, men att alltid varit vara lite hungrig eller lite sugen, det hade jag glömt bort hur det var. Det där okontrollerbara liksom. Att,an bara MÅSTE ha något, det är ju hemskt! Det värsta är nog att det inte ens är så gott jämfört med lchf mat. Juste! Jag har haft mkt magkatarrr som jag trott beror på fetmat, men det försvann med lchf, däremot ihelgen kom det tillbaka så jag tänkte o tänkte och kom fram till att det nog var så att kolhydraterna orsakade det, eller kombinerat kolisar o fett typ en fet pasta gjorde det så skyllde jag på fettet när d nog var kolhydraterna. Intressant! Tror ändå det här var nyttigt för mig för nu ser jag verkligen hur allt jag äter påverkar mig. Heja lchf!
 25. Tack Glen! I helgen har jag vägt mig. Upp 2kg. Jag har dock inte gått upp i måtten. Inte ner Heller. Vad innebär det? Vätska? Muskler? Det är bra om det är muskler. Hur länge ska man gå upp i muskler innan jag ger mig på att gå ner i fett? Just nu äter jag obehindrat och kommer upp i ganska många kalorier, för att bygga muskler, men tänker ju bli av med överflödet av fett sen och att bara äta lchf funkar inte för mig utan kommer behöva kombinera det med att räkna kalorier.