Gå till innehåll

Vältränad nörd

Medlem
  • Innehållsantal

    168
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    4

Vältränad nörd vann senast 29 November 2014

Vältränad nörd hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

315 Enastående

Om Vältränad nörd

  • Rank
    Stammis
  • Födelsedag 1986-02-05

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Stockholm

Senaste besökare till profilen

478 profilvisningar
  1. Både Garant (hemköp) och ica har ekologiska kallpressade rapsoljor som jag tycker fungerar bra i majonnäs. De oljorna är inte neutrala som kallpressad olja och kommer att sätta karaktär på majonnäsen, men jag tycker det blir gott. När jag har testat att göra majonnäs på olivolja tycker jag att det smakar väldigt dåligt. Vad ska du ha majonnäsen till? Om du vill ha det som dressing kan du testa att göra följande recept: Tärna och koka 100 g kålrot så att det blir mjukt i 2 dl vatten (eller i buljong). Mixa vattnet och kålroten med 2 avokados, saft från 1 lime, en röd pepparfrukt samt 1,
  2. Tror att ditt pass i grunden är ett bra pass. Det vill säga att du kör basövningar och kör varje muskelgrupp 2 ggr/vecka. Det är ett något som har fungerat bra för mig. Jag har ingen invändning att du kör många tunga pass 3 dagar i rad. Däremot har jag en undran om det är så bra att endast vila 1 dag mellan de olika muskelgrupperna. Det händer när du kör lördag, söndag och sen på måndag kör du ett pass med samma muskelgrupper som du gjorde på lördagen. Min erfarenhet från det är att musklerna inte hinner vila ordentligt mellan de olika passen. Jag märker det genom att jag inte har full styrka
  3. Testade att maxa i chinsmaskinen på gymmet idag. Det var precis att jag inte klarade 135 kg, men tror jag klarar det om jag kört det i början av passet. Jag tycker att den övningen bör spegla din chins med viktbälte ganska bra. 135/75= 1.8 är relationen av totalvikt i chins jämfört med kroppsvikt som man måste ha för att klara enarmschins. Du har sagt att du tar 3 rep på 87+30 kg= 117 kg. Då bör du klara ca 130 kg (=117/0.9) om du skulle göra 1 repetition. 87x1,8/130=1,2 vilket innebär att du bör bli ca 20 % starkare för att klara av en enarms med din nuvarande vikt. Så den första uppskattning
  4. Jag ligger i viktklass 75 kg. Dock så är jag ganska kort vilket innebär att jag klassas som överviktig med ett BMI på 26. Jag undrar om ditt resonemang angående vikten stämmer. Jag kan köpa att styrkan är proportionell mot arean, men det bör väl volymen (vikten) också vara? Volymen på muskeln är ju arean gången längden, och längden är konstant vilket innebär att volymökningen på muskeln är proportionell mot arean. Sen består kroppen inte enbart av muskler viket innebär att en dubblering av muskelmassan inte dubblerar din vikt. Speciellt om du ökar muskelmassan i armar och rygg så bör du bli st
  5. Kul att du försöker dig på enarmschins Är nog den övning i gymmet som jag tycker är roligast. Som du säger gäller det att både vara stark och ha en låg vikt. Just i enarmschins är det väldigt slående, väger jag 1 kg mer än normalt gör det stor skillnad i den övningen... Som jag gjorde när jag lärde mig enarmschins var att börja med att dra upp mig med två armar, sedan släppa den ena armen. Om du kan gå ner sakta så är du väldigt nära att klara en enarms. När man gjort det några veckor så kan man börja med att försöka dra sig upp. Häng då i en arm med ca 90 graders vinkel mellan över och u
  6. Maten som du har lagt ut på instagram ser bra ut. Det ser inte ut som om det är några större mängder mat men jag antar att du äter ganska många sådana tallrikar per dag. Det ser även ut att vara relativt fettfattigt. För min del brukar jag alltid tillsätta någon sås / dressing för att få upp fett halten något. Det kan vara att ringla olivolja över grönsakerna, en klick majonnäs eller en smörsås (väldigt enkelt, när man har stekt köttet lägger man i en klick smör i stekpannan och rör om tills smöret har smält. Eftersom köttsaften och kryddorna från köttet ligger kvar i pannan behövs det inte ti
  7. Tittar man på vad forskningen säger om kalorier är att om man ligger på ett kaloriunderskott så går man ner i vikt. Håller man intaget konstant så kommer man snart till en jämviktspunkt, det vill säga att kroppen har sänkt sin förbrukning. Det kan vara det som hänt i ditt fall, att kroppen har reducerat sin kaloriförbrukning. Det kan tolkas som att kroppen vill ha högre fettvikt och gör allt för att behålla fettet, dvs drar ner på förbränningen samt skickar ut hungersignaler. Att du gått upp i vikt men att midjemåttet är konstant tyder ju på att din muskelmassa har ökat något vilket borde vara
  8. Här tror jag man får dela upp de som är smala och vältränade i två grupper. Den ena gruppen som alltid följt sina hungerkänslor och därmed inte räknat kalorier och den andra gruppen som har räknat kalorier och medvetet begränsat kaloriintaget trots att hungerkänslorna har sagt att man vill äta mer. Jag tillhör den första gruppen och där tror jag de allra flesta går ner något i vikt eller behåller en låg vikt när de följer sina hungerkänslor. Den andra gruppen verkar det som om en del överäter när de börjar lite på sina hungerkänslor, så där kan det finnas en vits med att ha koll på kalorierna.
  9. Intressant. Är korrelationen stark för en eller flera av makrunutrienterna? Går det att se vad som är viktigast, att hålla kolhydrater eller protein lågt? Vad är för kriterier som har satts upp för "ketogen kost" samt vad det för gräns för high protein i LCHP? Ser du någon större skillnad mellan ketogen LCHF och LCHP eller är skillnaden marginell?
  10. Tyckte att den här studien lät väldigt intressant så jag läste igenom den ( http://www.jissn.com/content/pdf/1550-2783-9-34.pdf). Det jag reagerade på är att det inte är säkert att det va en ketogen diet. Jag hittar ingen stans i studien att de faktiskt har mätt ketoner. Ser man till vad de åt så kom 5 % av energin från kolhydrater, 40 % från protein och 55 % från fett. Notera hela 2,8 g protein per kg kroppsvikt. Så det ser ut som en diet med hög andel protein och lite kolhydrater. Med tanke på den höga proteinkonsumtionen så är det inte säkert att de var i ketos. Jag tycker att Peter B h
  11. Du kommer troligtvis inte att kunna äta lika mycket kolhydrater en ikke träningsdag och fortfarande vara i ketos. Men jag tror du fortfarande äta mer kolhydrater än vad de flesta andra kan eftersom du bär på mer muskler och är bättre tränad.
  12. Kul att du börjar få bra resultat med kosten! Tror för övrigt att mängden mat Martina äter är mer än vad du tror, här är ett citat från hennes blogg för ett par månader sen: "Vissa dagar äter jag 5000 kcal, andra dagar äter jag runt 2000. Min kropp vet mycket bättre än mig vad jag behöver så den får styra, och då blir de bra!" http://martinajohansson.se/kalorier-ar-en-total-myt/ Sen det där med ketos, där finns det delade meningar där jag hör till lägret som inte tycker att man behöver bry sig om det. Men om du gör det så får du tänka på att du kan äta betydligt mer kolhydrater än vad som
  13. Jag tror du skulle vinna på att ändra ditt tänk angående att hålla kolhydraterna nere till ett minimum samt att du siktar på att vara i ketos. Även att du försöker att hålla igen på proteinet tycker jag att du ska omvärdera. Lika så ditt energitänk. Angående ketos och kolhydrater: För mig som tränar mycket är det ingen vits att hålla kolhydraterna till ett minimum och ketos behöver man inte bry sig om. Det viktiga är att du får i dig mat från bra energikällor. Det är många inklusive mig själv som mår bra på en kost där man undviker de stora kolhydratkällorna som pasta, ris, bröd osv, men
  14. Tränar man mycket så behöver man mycket mat. Jag har inga problem att klara mig på få mat mål om dagen. Men däremot äter jag mycket mat. Jag skulle också rasa i vikt om jag åt 1900 kcal om dagen. Att du är hungrig om du äter som du skriver ovan är för att du troligtvis behöver mer energi, en måltid på 4 ägg och 5 skivor kalkon är en liten måltid. Det va länge sen jag räknade på hur mycket energi jag äter / dag så jag har inga bra siffror på det. Men jag kan ge några exempel på middagar jag ätit. Middag1: 500-700 g kött (typ högrev eller fläskkarré) + bea (gjord på 200 g smör) + 2 stora tom
×
×
  • Skapa nytt...