Jump to content

Vältränad nörd

Medlem
 • Posts

  168
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Vältränad nörd

 1. Både Garant (hemköp) och ica har ekologiska kallpressade rapsoljor som jag tycker fungerar bra i majonnäs. De oljorna är inte neutrala som kallpressad olja och kommer att sätta karaktär på majonnäsen, men jag tycker det blir gott. När jag har testat att göra majonnäs på olivolja tycker jag att det smakar väldigt dåligt. Vad ska du ha majonnäsen till? Om du vill ha det som dressing kan du testa att göra följande recept: Tärna och koka 100 g kålrot så att det blir mjukt i 2 dl vatten (eller i buljong). Mixa vattnet och kålroten med 2 avokados, saft från 1 lime, en röd pepparfrukt samt 1,5 dl olivolja samt salt. Då kommer du att få en sås/dressing som du kan använda istället för majonnäs. Den funkar bra både som kall och varm. Det går även att byta ut avokadon och limen mot andra grönsaker så länge du behåller kålroten som används som redning.
 2. Tror att ditt pass i grunden är ett bra pass. Det vill säga att du kör basövningar och kör varje muskelgrupp 2 ggr/vecka. Det är ett något som har fungerat bra för mig. Jag har ingen invändning att du kör många tunga pass 3 dagar i rad. Däremot har jag en undran om det är så bra att endast vila 1 dag mellan de olika muskelgrupperna. Det händer när du kör lördag, söndag och sen på måndag kör du ett pass med samma muskelgrupper som du gjorde på lördagen. Min erfarenhet från det är att musklerna inte hinner vila ordentligt mellan de olika passen. Jag märker det genom att jag inte har full styrka det andra passet om jag endast vilat en dag mellan passen. Om jag däremot vilar två dagar mellan passen känner jag att musklerna är utvilade. Om det finns möjlighet att flytta ditt måndagspass till tisdagen tror jag det skulle bli bättre. Angående din smärta i armbågen så tror jag du bör vara försiktig. Vet inte vad det kan bero på, men personligen är jag emot att träna med smärta eftersom det tyder på att något är fel och att det är stor risk att man skadar sig. Jag ser två möjliga förklaringar till smärtan, antingen att du kör felaktig teknik. Eller så överbelastar du en muskel, antingen är du inte tillräckligt stark för att köra chins eller så är det nån muskel som ska stabilisera upp armbågen som är för svag. Du kan testa att köra i chinsmaskin eller liknande för att få en lättare belastning för att se om det hjälper. Om det inte hjälper kan det vara värt att besöka nån sjukgymnast eller liknande som kan göra en grundlig undersökning. Angående nr 2 om det är lämpligt att köra marklyft ena dagen och militärpress dagen efter så tror jag det går bra. Det funkar för mig i alla fall, men där bör du känna efter själv, blir du sliten eller börjar få någon känning så får du göra om programmet.
 3. Testade att maxa i chinsmaskinen på gymmet idag. Det var precis att jag inte klarade 135 kg, men tror jag klarar det om jag kört det i början av passet. Jag tycker att den övningen bör spegla din chins med viktbälte ganska bra. 135/75= 1.8 är relationen av totalvikt i chins jämfört med kroppsvikt som man måste ha för att klara enarmschins. Du har sagt att du tar 3 rep på 87+30 kg= 117 kg. Då bör du klara ca 130 kg (=117/0.9) om du skulle göra 1 repetition. 87x1,8/130=1,2 vilket innebär att du bör bli ca 20 % starkare för att klara av en enarms med din nuvarande vikt. Så den första uppskattningen verkar stämma väl. Så är du så stark att du kan hänga på 80 % av din vikt när du kör chins så ska du kunna göra en enarmschins. I ditt fall att få till en 20 % ökning i styrka låter som en bra utmaning, så länge du accepterar att det tar tid Tror att den största utmaningen ligger i att öka i styrka samtidigt som att antingen behålla eller minska sin kroppsvikt. Där kan LCHF vara ett bra verktyg. Min erfarenhet är att enarmschins nyttjar andra delar av musklerna än vad vanliga chins gör. Man hänger också lite annorlunda och med andra vinklar vilket kan förklara att det tar annorlunda. Så om man har som mål att klara av enarmschins tror jag det är bättre att öva på att köra med sned belastning, det vill säga ha majoriteten av vikten på en arm istället för att köra med bälte och vikt. Just för att man ska träna "rätt" del av musklerna.
 4. Jag ligger i viktklass 75 kg. Dock så är jag ganska kort vilket innebär att jag klassas som överviktig med ett BMI på 26. Jag undrar om ditt resonemang angående vikten stämmer. Jag kan köpa att styrkan är proportionell mot arean, men det bör väl volymen (vikten) också vara? Volymen på muskeln är ju arean gången längden, och längden är konstant vilket innebär att volymökningen på muskeln är proportionell mot arean. Sen består kroppen inte enbart av muskler viket innebär att en dubblering av muskelmassan inte dubblerar din vikt. Speciellt om du ökar muskelmassan i armar och rygg så bör du bli starkare i chins eftersom den procentuella styrkeökningen kommer att bli större än den procentuella viktökningen. Så det som kan ställa till det är för mycket onödig vikt som benmuskler och fett och /eller för lite arm och ryggmuskler. Så jag är övertygad om att det är möjligt att göra enarmschins när man väger 87 kg. Men då måste vikten till stor del bestå av muskler och minimalt med fett. Nu vet jag inte vad du har för BMI, men ser man till mig är ett BMI på över 25 inget hinder för att klara av en enarms. Jag gjorde för skoj skull en uppskattning av hur mycket starkare du måste bli för att klara en enarmschins. Jag baserar det på hur mycket jag tar i bänk, hur mycket du tar i bänk (ca 120 kg) samt vår vikt. Samt att jag lägger till antagandet att vår bänk styrka är proportionell mot vår chinsstyrka. Då kommer jag fram till att du måste öka ca 20 % i styrka (motsvarar att du bänkar 145 kg).
 5. Kul att du försöker dig på enarmschins Är nog den övning i gymmet som jag tycker är roligast. Som du säger gäller det att både vara stark och ha en låg vikt. Just i enarmschins är det väldigt slående, väger jag 1 kg mer än normalt gör det stor skillnad i den övningen... Som jag gjorde när jag lärde mig enarmschins var att börja med att dra upp mig med två armar, sedan släppa den ena armen. Om du kan gå ner sakta så är du väldigt nära att klara en enarms. När man gjort det några veckor så kan man börja med att försöka dra sig upp. Häng då i en arm med ca 90 graders vinkel mellan över och underarm, här är man som starkast. När du klarar av det är nästa steg att börja med rak arm. Då är det brutalt jobbigt Klarar du inte att hänga i en arm och gå ner långsamt är "sneda chins" ett bra alternativ. Det vill säga göra en chins där du har ojämn viktfördelning mellan armarna. Det är väldigt enkelt att anpassa så att det blir rätt nivå, så man kan progressivt gå mer och mer mot en enarms. Personligen föredrar jag sneda chins framför viktbälte. Tycker att tekniken löser sig automatiskt, gör man fel så klarar man inte övningen Tycker inte att det är så stor påfrestning på axeln, däremot har jag flera gånger undrat om biceps kommer att hålla. Tipset på att bli bättre i chins är att köra det ofta. Om du kör chins 2-3 dagar / vecka och varje gång kör du 3-4 set så tror jag du kommer få bra framsteg.
 6. Maten som du har lagt ut på instagram ser bra ut. Det ser inte ut som om det är några större mängder mat men jag antar att du äter ganska många sådana tallrikar per dag. Det ser även ut att vara relativt fettfattigt. För min del brukar jag alltid tillsätta någon sås / dressing för att få upp fett halten något. Det kan vara att ringla olivolja över grönsakerna, en klick majonnäs eller en smörsås (väldigt enkelt, när man har stekt köttet lägger man i en klick smör i stekpannan och rör om tills smöret har smält. Eftersom köttsaften och kryddorna från köttet ligger kvar i pannan behövs det inte tillsättas några kryddor, det är riktigt gott ändå). Om man jämför med det jag äter så har jag mer grönsaker och fler typer av grönsaker, som tomat, paprika, oliver kål av olika slag.
 7. Tittar man på vad forskningen säger om kalorier är att om man ligger på ett kaloriunderskott så går man ner i vikt. Håller man intaget konstant så kommer man snart till en jämviktspunkt, det vill säga att kroppen har sänkt sin förbrukning. Det kan vara det som hänt i ditt fall, att kroppen har reducerat sin kaloriförbrukning. Det kan tolkas som att kroppen vill ha högre fettvikt och gör allt för att behålla fettet, dvs drar ner på förbränningen samt skickar ut hungersignaler. Att du gått upp i vikt men att midjemåttet är konstant tyder ju på att din muskelmassa har ökat något vilket borde vara positivt. Ju mer muskler du har desto lättare ska det vara att hålla en låg fettprocent. Så ha hellre koll på midjemåttet än vikten, annars kan en positiv ökning av muskelmassa se ut att vara något negativt.
 8. Här tror jag man får dela upp de som är smala och vältränade i två grupper. Den ena gruppen som alltid följt sina hungerkänslor och därmed inte räknat kalorier och den andra gruppen som har räknat kalorier och medvetet begränsat kaloriintaget trots att hungerkänslorna har sagt att man vill äta mer. Jag tillhör den första gruppen och där tror jag de allra flesta går ner något i vikt eller behåller en låg vikt när de följer sina hungerkänslor. Den andra gruppen verkar det som om en del överäter när de börjar lite på sina hungerkänslor, så där kan det finnas en vits med att ha koll på kalorierna.
 9. Intressant. Är korrelationen stark för en eller flera av makrunutrienterna? Går det att se vad som är viktigast, att hålla kolhydrater eller protein lågt? Vad är för kriterier som har satts upp för "ketogen kost" samt vad det för gräns för high protein i LCHP? Ser du någon större skillnad mellan ketogen LCHF och LCHP eller är skillnaden marginell?
 10. Tyckte att den här studien lät väldigt intressant så jag läste igenom den ( http://www.jissn.com/content/pdf/1550-2783-9-34.pdf). Det jag reagerade på är att det inte är säkert att det va en ketogen diet. Jag hittar ingen stans i studien att de faktiskt har mätt ketoner. Ser man till vad de åt så kom 5 % av energin från kolhydrater, 40 % från protein och 55 % från fett. Notera hela 2,8 g protein per kg kroppsvikt. Så det ser ut som en diet med hög andel protein och lite kolhydrater. Med tanke på den höga proteinkonsumtionen så är det inte säkert att de var i ketos. Jag tycker att Peter B har en intressant frågeställning om ketoner faktiskt har någon fördel. När jag laborerat med min kost så tror jag att ett ökat proteinintag har minskat min fettvikt, vilket motsäger att ketos skulle vara viktigt. Notera att det inte är några dramatiska skillnader och det kan lika gärna bero på andra omständigheter, det är i mitt tycke väldigt svårt att utvärdera vad som orsakat vad... För övrigt väldigt imponerande att de gick ner från 7.6 % till 5.0 % bodyfat. 5.0 % är extremt lågt, å andra sidan tränade de 30 h / vecka vilket är betydligt mer än vad de flesta gör
 11. Du kommer troligtvis inte att kunna äta lika mycket kolhydrater en ikke träningsdag och fortfarande vara i ketos. Men jag tror du fortfarande äta mer kolhydrater än vad de flesta andra kan eftersom du bär på mer muskler och är bättre tränad.
 12. Kul att du börjar få bra resultat med kosten! Tror för övrigt att mängden mat Martina äter är mer än vad du tror, här är ett citat från hennes blogg för ett par månader sen: "Vissa dagar äter jag 5000 kcal, andra dagar äter jag runt 2000. Min kropp vet mycket bättre än mig vad jag behöver så den får styra, och då blir de bra!" http://martinajohansson.se/kalorier-ar-en-total-myt/ Sen det där med ketos, där finns det delade meningar där jag hör till lägret som inte tycker att man behöver bry sig om det. Men om du gör det så får du tänka på att du kan äta betydligt mer kolhydrater än vad som brukar rekommenderas och fortfarande ligga i ketos. Detta på grund av din stora träningsmängd. Du kommer att kunna äta stora mängder grönsaker och fortfarande vara i ketos. Om grönsaker är din enda kolhydratskälla så finns det många grönsaker du kan äta stora mängder av. Så jag ser ingen direkt vits av att begränsa grönsaksmängden även om du siktar på ketos. Här är exempel på vilka grönsaker man kan äta minst 500 g av, och ändå vara under 20 g kolhydrater (de med fet stil kan man äta över 1 kg av) Aubergine Avokado Bambuskott konserv Blomkål Broccoli Flera typer av svamp, t.ex. kantarell och champinjon Fänkål Gröna bönor Gurka Oliver, gröna Rabarber Rädisa Rättika Sallad, olika typer Salladskål Savoykål Sparris Spenat, nässlor mangold Squash Stjälkselleri Tomat
 13. Jag tror du skulle vinna på att ändra ditt tänk angående att hålla kolhydraterna nere till ett minimum samt att du siktar på att vara i ketos. Även att du försöker att hålla igen på proteinet tycker jag att du ska omvärdera. Lika så ditt energitänk. Angående ketos och kolhydrater: För mig som tränar mycket är det ingen vits att hålla kolhydraterna till ett minimum och ketos behöver man inte bry sig om. Det viktiga är att du får i dig mat från bra energikällor. Det är många inklusive mig själv som mår bra på en kost där man undviker de stora kolhydratkällorna som pasta, ris, bröd osv, men det behöver betyda att man ligger jättelågt på kolhydraterna. Du behöver inte bry dig om mängden kolhydrater från grönsaker eller nötter/fröer. Jag tror du behöver alla vitaminer och mineraler som finns i grönsakerna för att du ska kunna ta till dig den hårda träningen. Angående proteinet: Har själv läst om att många har lättare att gå ner i vikt när de laborerar med ketos och därmed försöker att håll proteinet lågt. Har själv testat att dra ner på proteinet, men det trivdes jag inte alls med. Då upplevde jag att jag inte blev tillfredsställd av maten och blev inte riktigt mätt. På senare tid har jag gått mer och mer mot ett högt proteinintag och jag upplever det bara positivt. Eftersom du skriver att du brukar äta mer protein samt att du även vill äta mer protein så gör det, du behöver mycket protein när du kör tung styrketräning. Angående ditt kaloritänk: Du skriver att du tidigare har behövt ligga på över 3000 kcal / dag för att vara i energibalans. Nu ligger du under 3000 kcal och är superhungrig. Det låter som om du äter för lite energi och dig kropp signalerar till dig att du ligger på energiunderskott och behöver mer energi. Att du behöver över 3000 kcal när du tränar ca 2 h / dag låter rimligt. Håller för övrigt med Angelico, mer riktig mat från kött, fisk, fågel, ägg, grönsaker samt bra fetter.
 14. Tränar man mycket så behöver man mycket mat. Jag har inga problem att klara mig på få mat mål om dagen. Men däremot äter jag mycket mat. Jag skulle också rasa i vikt om jag åt 1900 kcal om dagen. Att du är hungrig om du äter som du skriver ovan är för att du troligtvis behöver mer energi, en måltid på 4 ägg och 5 skivor kalkon är en liten måltid. Det va länge sen jag räknade på hur mycket energi jag äter / dag så jag har inga bra siffror på det. Men jag kan ge några exempel på middagar jag ätit. Middag1: 500-700 g kött (typ högrev eller fläskkarré) + bea (gjord på 200 g smör) + 2 stora tomater + 500 g kålrot Middag 2: Omelett med ost / tomat fyllning. Omelett stekt i rikligt med fett, omelett gjort på 6 st ägg, 500 g ost, 1 lök + 400 g tomat Middag 3: Fröknäcke (gjord på totalt 2,5 dl frön, samt 50 g fett, det blir en hel bakplåt med fröknäcke). På varje brödskiva så har jag ett tjockt lager med smör + paprika + sallad + kött (total köttmängd för middagen ca 400 g)
 15. Det är vanligt att en LCHFare är någon som har/har haft övervikt samt tränar små mängder eller inget alls (det är i alla fall mitt intryck). Men på senare tid tycker jag det blivit vanligare och vanligare att en LCHFare tillhör gruppen som tränar mycket och aldrig har haft några egentliga överviktsproblem. Till skillnad från när jag började för ca 5 år sedan, då kändes det som om det va ovanligt att träna mycket samt äta LCHF. Så det är bra att fler grupper i samhället börjar inse fördelarna med bra kost. Så förhoppningsvis sprider det sig till fler och fler grupper i samhället. Har aldrig haft problem med magen, men att sockersuget och hungern blivit bättre med LCHF är några av sakerna som jag upplever som de största fördelarna med kosten. Det går alldeles utmärkt att ha ett lågt kaloriintag men fortsatt äta stor procentandel fett. Det är många som äter LCHF som försöker att hålla igen på proteinerna, många försöker att ligga på ca 1 g / kg. En person som väger 70 kg och äter 70 g protein och resten fett har en E % på över 80 % om de äter 1500 kcal. Av många livsmedel kan man inte äta några större volymer. Äter man endast kött + fett så blir det inte så stora volymer. Lägger man till massor med grönsaker så kommer det att se ut om ett stort berg med mat
 16. Mina reflektioner: 1: Vanligtvis skulle jag säga att du kan lite på dina hungerkänslor för att reglera vikten. Men eftersom du har gått på en lågkalori diet samt gått ner så lågt i kroppsfettprocent så är det inte säkert att dina hungerkänslor funkar som de ska. Börja med att äta efter dina hungerkänslor och se om det funkar. 2: Finn crisp är inget jag rekommenderar. Om du letar efter brödsubstitut så ät fröknäcke. Det är enkelt att göra själv, googla på recept. 3: Min rekommendation är att undvika alla sötningsmedel. Vänj dig vid riktiga smaker istället för att allt ska smaka sött. 4: Vet inte om du kommer att gilla mitt svar Vänj dig vid vatten, det är en jättebra dryck. Själv tränar jag mycket, både styrka / intervallträning, konditionsträning. Har även en låg kroppsfettprocent och har hållt det stabilt i flera år. Innan hade jag ca 10 kg extra fett som försvann när jag la om kost och träning. Jag har idag ungefär samma kroppsfett % (eventuellt något lägre nu) som för 10 år sedan när jag tävlingssimmade (ca 15 h träning / vecka). Så mitt tips i matväg är att äta naturlig mat med fokus på relativt hög fett % (ca 70 energi % från fett), mycket grönsaker och mycket protein. Proteinet kan komma från fisk, fågel, kött, ägg, fröer och nötter. När man har ätit bra mat under en längre period ska man inte behöva äta innan ett träningspass, själv föredrar jag att inte äta innan ett träningspass. En indikation på att man äter rätt är att man när som helst ska kunna köra ett högkvalitativt träningspass utan att behöva tänka på om man ätit i närtid eller inte. Äter man bra mat ska man inte behöva tänka på antalet kalorierna i maten, hungerkänslorna ska bestämma hur mycket mat man äter.
 17. Jo, håller med om att industrin inte är så bra på att laga hälsosam mat. Speciellt i de länderna som dokumentärerna utspelar sig i, där verkar produkterna inte ha samma begränsning i tillsatt socker som nyckelhålsmärkningen har. Även om man kan tycka att nyckelhålsmärkningen tillåter för mycket socker så är det ändå en begränsning i hur mycket som får användas.
 18. Det är inte något kostråd som specifikt rekommenderar färdigrätter. Men nyckelhålsmärkningen finns ju på många färdigrätter. Eftersom livsmedelsverket säger att nyckelhålsmärkningen är till för att folk ska kunna välja hälsosamma produkter så rekommenderar det de rätterna indirekt. Nyckelhålsmärkningen är ju också kritiserad för att tillåta en del socker i vissa av produkterna. Om du ser i länken nedan så väljer hälften av konsumenterna nyckelhålsmärkta färdigrätter. Det är många som väljer lågfett med relativt mycket socker i tron om att det är hälsosamt. Det är just det de två dokumentärerna försöker att visa, det vill säga att man inte mår bra på en kost som många tror är hälsosam. http://lantmannen.se/omlantmannen/press--media/nyheter-arkiv/pressmeddelande/varannan-konsument-valjer-nyckelhalsmarkta-fardigratter/
 19. Filmen finns även på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=hYZaYFkxqwg FIlmen väldigt bra. Den handlar om en som äter paleo/liberal LCHF (24 % kolydrater, 50 % fett) och som inte har ätit socker på flera år. Han går över till att börja äta lika mycket socker som den genomsnittliga Australiensaren. Sockret får inte komma från läsk, godis eller kakor utan från mat som anses hälsosam. Det inkluderar mat som flingor, lightprodukter etc. Han blir förvånad över hur lätt det är att komma upp i den sockermängden. Hans hälsa försämras kraftigt när han börjar på den nya "socker" dieten. Här är en annan liknande dokumentär: Den handlar om en fotomodell som går från att vara smal och äta normalt till en lågfett diet. Även hennes hälsa försämras kraftigt
 20. Om du kör övningarna långsamt så blir det ganska likt slow burn. Är inte någon träningsform som slagit igenom så man kan misstänka att det inte är det mest effektiva sättet att träna. Jag skulle tro att det blir mer som uthållighetsträning. Om du vill bli starkare skulle jag rekommendera att göra övningarna tyngre genom att belasta ena armen mer än den andra. Med andra ord förflytta tyngdpunkten så att du får mer vikt på ena armen. Alternativt att lägga på någon vikt för att göra övningen tyngre.
 21. Själv är jag en förespråkare av riktig mat, så jag röstar på maten istället för pulvret Ska man gå ner i vikt så gäller det att ligga på ett kaloriunderskott, oavsett vilken diet man äter. Det många och jag har upptäckt att man med en lågkolhydratkost lätt hamnar i ett kaloriunderskott. Dvs. att sina hungerkänslor begränsar mängden mat så att man automatiskt äter mindre mat än vad man behöver för att vara i energijämvikt. Du verkar ha råkat ut för det genom att bli mätt av väldigt lite mat. Det är ofta en av anledningarna till att många är lyriska över lågkolhydrat kost, det vill säga att de går ner i vikt utan att vara hungriga. Min egna erfarenhet är att när man kommer ner lågt i fett % (på kroppen) så blir man hungrigare och därmed äter mer. Det är bara hoppas att du upplever samma sak. Jag tror det beror på två anledningar. Dels äter hon inte så mycket mat i och med att hon kör en relativt strikt kalorirestriktion. Dels så gissar jag att hennes mat innehåller mer fett än man kan tro. De feta köttdetaljerna innehåller mycket fett. Som exempel så kommer ca 60 % av energin från fett från fläskkarre, lax och högrev. Så äter man de köttdelarna får man automatiskt i sig mycket fett. Kombinerar man det med lite dressing över grönsakerna eller steker grönsakerna i fett så kommer man i relativt hög fett %.
 22. Hur mycket protein äter du? Kan det vara så att du äter för lite protein? Eftersom du tränar mycket behöver du protein för att återhämta dig, speciellt om du styrketränar. Dina symptom kan vara på grund av dålig återhämtning, notera att detta endast är spekulation. Att hålla igen på proteinet är inget jag tycker att du bör göra. Det kan eventuellt vara en vits för inaktiva personer som har drabbats av metabola syndromet att hålla igen på proteinet. De har inte alls samma behov av protein som en som är aktiv och tränar mycket. Jag tror att du kommer att känna samma fördelar även om du lägger till grönsaker och mer protein. Själv bryr jag mig aldrig om jag är i ketos eller inte. men följer du de riktlinjer jag ger nedan så är jag övertygad om att du kommer att uppleva de fördelar med kosten som du är ute efter. Alltså att ha en jämn energi nivå hela tiden utan några dippar. Samt att känna mättnad men också slippa att bli super hungrig. Ät mycket fett. 70 - 80 energi % från fett är lagom. Ät mycket protein. Om du styrketränar är en lagom mängd 1,5 - 2 gram / kg kroppsvikt en lagom mängd. Om du inte styrketränar behöver du inte ligga riktigt lika högt. Ät mycket grönsaker, gärna 0,5-1 kg / dag. Du kan även lägga till rotfrukter så som kålrot och rotselleri men skippa potatis. Även om du äter stora mängder av kålrot eller rotselleri så kommer du ändå att ha ett relativt lågt kolhydratintag. Ät gärna fröer och nötter. Passar bra att ha i sallader. Det är skillnad på kolhydrater och kolhydrater. Om jag äter kolhydrater i form av rotfrukter eller frukt så märker jag oftast inte av några negativa konsekvenser av det, så länge det kombineras med mycket fett. Men om jag däremot äter ett par finn krisp eller liknande känner jag av det genom att jag blir dåsig. Så det finns utrymme för en del kolhydrater, så länge det kommer från rätt typ av mat. Så du behöver inte vara rädd för frukt eller rotfrukter, så länge det kombineras med andra saker. För mig ger detta en jämn energinivå, hungerkänslorna funkar som de ska samt att jag kan träna varje dag med en sån kost. Tänk på att många som ger råd om lågkolhydratkost inte har någon erfarenhet av att träna hårt. Tränar man mycket har man ett annat behov än de som lever ett inaktivt liv.
 23. Det stämmer att ett högt proteinintag kan göra att man inte är i ketos. Men eftersom du tränar mycket så kommer den att kunna äta en del protein och fortfarande vara i ketos. Sen är ketos inget magiskt i sig, man kan mycket väl gå ner i vikt utan att vara i ketos. Att styrketräna och vara rädd att äta för mycket protein för att man är rädd att inte vara i ketos är nog kontraproduktivt. Tränar man mycket styrketräning mår man bra av mycket protein
 24. Vet varken hur du tränar eller hur du äter. Men om du tränar hårt så behöver du mycket energi. Har du gått upp eller ner något i vikt? Du skriver att du i princip inte äter några kolhydrater, äter du grönsaker? Om du inte äter mycket grönsaker så skulle jag rekommendera att öka den mängden betydligt, gärna så att du äter 0.5-1 kg grönsaker om dagen. I och med att du tränar mycket och känner att du återhämtar dig dåligt så finns risken att du inte får i dig tillräckligt av något. Om det stämmer in på dig så är rådet att äta mer mat samt öka mängden grönsaker. I och med att du tränar hårt behöver du inte ligga jättelågt med kolhydraterna.
×
×
 • Create New...