Gå till innehåll

Bjoer

Medlem
 • Innehållsantal

  27
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

17 Bra

Om Bjoer

 • Rank

 • Födelsedag 1951-12-11

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Nacka
 1. Provade fasta idag. Det gick förvånansvärt bra. Passar bra att bara dricka när det är så varmt. Ska fortsätta en eller två dagar i veckan. Är nyfiken på vad det ger för hälsan. Har provat 5:2 tidigare med att äta 600 kalorier fastedagen men det funkade inte, var hungrig hela tiden. Därför var jag skeptisk men som sagt det gick strålande.
 2. Är inte så förtjust i Bea. Är känslig för starka smaker så som kaffe, vin och mycket kryddor. Rena milda smaker funkar bäst. Har haft problem att hitta feta såser till bland annat kött tills jag kom på en blandning av sås/mos som är fantastisk. Ett paket frusen Broccoli som jag kokar så det blir lite a´dente. Lägger Broccolin i en djup skål och lägger i så mycket smör som det går. Kan vara upp till 200 g. Kör med elvispen till ett mos/sås med lite broccoli bitar. Det är därför jag tar vispen för att få lite bitar i. Krydda efter smak. Funkar utmärkt till det mesta och är bra att ha i kylen att
 3. Jag håller med dig, en kaffe med kokosolja och lite kardemumma funkar bra men nu var det längesedan jag kände någon längtan efter nåt sött. Avstår man ett tag från socker och ersättningar alla former så försvinner suget. Det är så skönt att slippa. Håll ut, det går rätt fort :-)
 4. Men hur ser du på ditt insulinpåslag efter du konsumerat "riktiga söta smaker"? Skulle tro att fruktos har samma påverkan på kroppen var den än kommer ifrån.
 5. Det du säger låter som att ge en alkoholist rådet att dricka champange istället för sprit.
 6. På morgonen ett ägg och kokoskaffe men inte så mycket kokosolja. Lika kl. 12.00 sen fasta till frukost dagen därpå.
 7. Håller verkligen med. Har man en vana så kan man ju fråga sig varför jag har den.
 8. Har inte en aning men blir ett kolhydrat monster när jag dricker vin. Det är inte värt det längre. Det är inte så mysigt som jag inbillar mig att dricka vin ändå. Tror dock att det handlar om att kontrollfunktionen avtrubbas och sockermonstret får fritt fram.
 9. Jag vet inte hur du reagerar på vin men efter en 1/2 flaska skulle nog min matlista kunnat sett ut som din om jag hade haft det hemma. Jag dricker därför ytterst sällan vin numer för jag vet att jag transformeras till en jättedammsugare som hysteriskt letar efter att suga i sig allt som innehåller socker. Det hjälper inte att jag dyrt och heligt lovar mig själv att denna gång ska jag inte falla. Dessutom smakar vin bara ok nu för tiden men efter en stressig vecka kan jag få idéen att det skulle vara gott med ett glas vin på fredagen. Korkat för det slutar alltid med en kolhydratorgie.
 10. Jag är övertygad om att vi dricker för lite vatten.
 11. För mig hjälper det med mycket vatten. Just nu kör jag en period med Periodisk fasta och äter första målet 12.00. På morgonen dricker jag rikligt med vatten som jag har en nypa havssalt med jod i. Vattnet mättar. Har tidigare överdoserat med magnesium och det har hjälpt en del men inte lika bra som när jag ser till att få i mig ca. 2 liter vatten med salt. Tar fortfarande magnesium men en mindre dos dock. Läste i en annan tråd att kalium kan hjälpa mot kramper och köpte Holistic Kalium för att testa om jag märker någon förändring. Har också tagit upp yogaträningen igen och fick lätt kramp i be
 12. Min kropp håller vikten när jag motionerar. Eller rättare jag går ner i vikt och behöver tänka på att äta mer för att orka. Motionerar jag inte smyger vikten uppåt även på strikt LCHF. Det är möjligt att att vikten skulle stabilisera sig om jag inte motionerar men den vikten ligger högre än min självbild. När jag motionerar är känslan av kroppen trevligare vilket också är ett plus.
 13. Jag kunde inte med smaken så jag slängde burken jag köpt.
 14. För mig finns det inte några alternativ till LCHF. Det talar kroppen om för mig.
 15. Här hittades intressanta saker som jag missat. Tack.
×
×
 • Skapa nytt...