mkaad79

Medlem
 • Innehållsantal

  15
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av mkaad79

 1. Men du när du säger hyfsat strikt, räknar du kolhydrater och kalorier då eller försöker du bara äta dig mätt lowcarb, som jag?
 2. Strongt gjort att kämpa dig tillbaka från allt det!! Kämpar vidare!!
 3. Men jag fortsätter ju bli tjockare när jag mäter mig, fast just nu kanske det beror på att jag åt ett lass kolhydrater när jag tänkte att jag måste bli vanlig igen. Mitt skäl till att bli smalare är att jag vill kunna ha mina kläder igen, som jag hade innan jag började med viktökande medicin. Skulle vilja bli som du, som gått ner i storlek. Nu känner jag dock att jag inte har något val, måste välja LCHF. För mycket kolhydrater kommer inte att funka för mig. Jag sover nämligen inte på det. Och får inte gå på toaletten. Jag har inte ätit LCHF mer en ca 1 månad med ett antal "återfall" kanske måste jag ge det mer tid. Tack för svar!
 4. Ok, nu förstår jag varför jag går upp på LCHF, jag skulle behöva gå ner 4 kg men det är inte hälsomässigt motiverat utan snarare för att jag alltid varit smal innan jag började äta medicin som påverkade vikten och aptiten och då gick upp ca 6 kg. Har dock inte chans att komma ner i så låga kcl som ni förespråkar, hur gör ni det på LCHF? Jag skulle aldrig klara mig på en kopp kaffe med lite grädde till frukost tex. äter en kokospannkaka med ost och dricker kaffe med grädde. Måste jag sluta med LCHF för att bli smal? .
 5. Hej! Jag har försökt äta LCHF ett tag, men det har varit svårt eftersom jag gått upp i vikt snarare än ner vilket gjort mig ledsen. Nu tänkte jag tillslut, får försöka att äta vanligt igen. Åt flingor, två frukter och en stor glass. Nu mår jag pyton -och det värsta det var inte ens gott! Jag tänkte bara nu måste jag bli "normal" igen. Har nu dock gått upp ännu mer i vikt och är kraftigt förstoppad, har IBS, men på LCHF-kost fungerar magen perfekt. Jag har inte sovit en blund, har sömnbesvär och även detta är bättre när jag äter LCHF. Hur lång tid tar det att återkomma till det normala efter ett sådant här stort återfall? Vad ska jag göra för att få ordning på kroppen, jag behöver verkligen bli lite smalare. Hade ett tidigare inlägg och fick då föreslag som att sluta äta mjölkprodukter och nötter eller att tvärtom äta mer nötter. Jag vet inte hur jag ska göra bara att jag nu måste börja om från början. Hur lång tid tar det innan kolhydraterna går ur kroppen och hur ska jag kunna gå ner i vikt?
 6. Hej Allihopa! Problem, jag har A.) gått upp i vikt, B.) gått upp i storlek. Jag kan inte äta så här mycket utan att saker och ting går åt fel håll.
 7. Hej igen! Mitt problem är inte att jag inte somnar på ketogen kost för det gör jag däremot inte på kolhydrater, problemet är att jag inte sover tillräckligt länge bara. Fast på kolhydratrik kost sover jag inte alls så det är ett steg i rätt riktning.
 8. Helt intressant för jag är ju Aspergare och många Aspergare är laktosintoleranta. Jag älskar dock grädde, creme fraîche och mjölk och ost.
 9. Tack för goda råd men ack så svåra att hålla. Jag är en gottegris och det är jättesvårt för mig att leva så rent som du förespråkar, men du har ju rätt i att om det kan hjälpa mig att bli bättre och sova mer så vore det ju verkligen värt det.
 10. Tror du har rätt i att jag behöver mer grönsaker det är jag sämst på. Medicinen har varit hemsk på alla sätt så visst kan du ha rätt i det.
 11. Tack för svar, ja jag tar melatonin på kvällen och jag har provat kedjetäcke som jag tyckte var hemskt besvärligt. Du har dock rätt i att jag sover bättre utan kolhydrater och socker i synnerhet. Att sova 5-6 timmar är himmelriket för mig, men jag känner att ännu lite mer skulle vara perfekt. Skönt också att höra att vi är fler som äter mycket. Tror min viktuppgång och uppgång av midjemåttet beror mest på att jag hetsätit och spytt några gånger även på LCHF och då blir jag alltid ännu hungrigare dagarna efter. Jag har hållit på i snart två veckor men jag äter inte ens superstrikt har tex redan bakat kanelbullar med sötströ enligt ett LCHF recept (fast jag åt bara två). Jag har också nyligen slutat med anipsykotisk medicin av den värsta sorten Zyprexa som fått mig att gå upp i vikt snabbt på kort tid. Önskar att jag kunde gå ner några kilo, men ska försöka hålla i med LCHF ett tag till. Mina nötter ska bara innehålla 3,8g kolhydrater per hundra gram.
 12. Hej! Jag inser när jag läser runt här att jag äter på tok för mycket. Alla här verkar klara sig på nästan ingenting, eller i alla fall tre mål om dagen. Jag dricker massor av kaffe med grädde och äter 120g nötter och ost med smör som mellanmål!! Min tanke har varit att jag inte ska räkna kalorier utan bara försöka äta LCHF saker och undvika icke LCHF-mat. Visserligen har jag just börjat, men jag vill inte bli tjock som en smock, trots att jag mår bättre på LCHF. Har blivit bättre från min IBS (tidigare var jag ständigt förstoppad och blev uppkörd och gasig i magen) och sover något bättre. Det senare är superviktigt för jag går från ett tillstånd där jag varit vaken dygnet runt ganska ofta. Nu sover jag 5-6h även om det blir på helt fel tider, jag somnar vid 20-21 och vaknar alltid vid 02. Då vill jag äta frukost vilket jag också gör, men det är detta som leder till alla mellanmål, jag är ju vaken så många timmar om dygnet. Bör nämnas att min sömnstörning är genetisk för jag har Aspergers syndrom och att jag prövat alla möjliga sömnmedel utan resultat. Slutligen har jag även en ätstörning och har hetsätit och spytt mycket tidigare, även detta tycks bli bättre med LCHF. Är det någon mer här som har erfarenhet av sömnstörningar och hur dessa kan bli bättre med LCHF? Tips för hur jag ska fortsätta för att inte bli en tjockis på denna diet? Är det så att det inte funkar med LCHF om man måste äta så många gånger som jag gör?
 13. Hej! Tack för svar och tips om ägg! Har prövat gröt på 1 ägg 1dl grädde och 1 msk mandelmjöl. Funkar bra men känns som en väldig massa kalorier på morgonen. Har även bakat eget lchf bröd, men känner mig inte lika mätt på det även om jag tar två smörgåsar. Mitt största problem är att jag är så dålig på att laga mat, jag bränner allt! Nu sitter jag och hetsäter i mig 120g nötter till middag efter att ha sumpat en lchf smoothie och sedan bränt mina lchf pannkakor. Köket ser ut som ett bombnedslag, grädden är slut och jag äter mig återigen mätt på nötter. Du har rätt i att jag hetsätit socker och kolhydrater i åratal, vill bara få ordning på min mage och min matsituation och vad är då viktigare än en bra frukost. Ganska svårt att äta lchf ute på cafeer. Jag äter en sallad och ber om extra dressing men, sedan blir det ändå panik och kaos när jag ska laga mat för kroppen skriker efter mat (fett).
 14. Jag är ny på LCHF och inser att alla här tycks äta så mycket mindre än jag. Tack InaB83 för att du verkar äta, som jag, en ordentlig frukost. Min fråga är dels efter receptet på sconsen, dels har du gått ner på LCHF? Är ärligt talat orolig för att jag ska gå upp istället för ner på denna kost. Jag tycks kunna äta obegränsat med fett, tycker det är så gott. Äter mycket nötter, men med kolhydratinnehåll under 5 g per 100 g. Alla tycks gå ner supersnabbt men jag har knappt gått ner alls på drygt en vecka.