Jump to content

Marianne O

Medlem
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Marianne O

 1. Tror inte alls att det behöver bli så lite kvar att äta. Hur skulle fisk och skaldjur kunna vara svårsmält? Det fattar jag inte, men att fläskkött och mejerier är inflammationshämmande det köper jag. Frukt kan du dessutom äta, så länge du äter det mellan måltiderna och inte blandar det med fett och framför allt inte protein. Tror också att paleo skulle passa dig.
 2. Priorin funkar bra också med tillskott av B-vitamin. Men känner för att testa MSM också.
 3. Ametistlillan, äter du fortfarande MSM nu efter 5 år.?? Undrar om man kan ta detta under en lång period. Tacksam för svar även om denna tråd varit vilande ett bra tag!
 4. Men vänta här. Frysta bär från affären, (osockrade! såklart) kan väl inte vara fel? Zepp?
 5. Läs denna bok!!! "Hotet mot din hjärna" av David Perlmutter. Lovar, ditt sockersug kommer att avstanna rejält! Kan förstå att det är jobbigt med alla dessa förbannade skålar med godis på arbetsplatser, dessa evinnerliga kakfat. Det är ett hot mot vår hälsa och arbetsgivarna borde verkligen tänka till här. De räcker fram friskvårdskort för motion och träning med ena handen (i mitt fall ett MYCKET generöst sådant) sedan ställer de fram gift, speciellt vid juletid och även till påsk! Vi blir hela tiden matade med detta helvete men vi MÅSTE faktiskt stå emot. Det är val vi gör, vill du ha diabetes? Cancer, övervikt, inflammationer? m.m. Tänkt till, gör rätt, skärpning! Det är lika bra att vara hård, dutta inte och mesa till det med en massa substitut som LCHF-godis etc. När du är såå sockerberoende så gäller det att sluta helt! Mitt "fredagsmys" t.ex. består numera av fläsksvålar i en påse som säljs som snacks (finns på ICA) innehåller 0 kolisar, oliver, brieost och till det ett glas rödvin. Mycket mycket godare, mycket lyxigare än allt jävla godis som jag faktiskt numera enbart mår illa av!
 6. Pratar vi om sojabönor eller sojasås? Denna sojasåsen ska iaf. vara helt OK och dessutom glutenfri: Kikkoman Tamari
 7. Jo men jag kryddade som bara den och saltade dessutom lite extra. Men det hjälpte inte, de smakade fortf. ingenting!
 8. Gjorde precis en laddning köttbullar med fiberhusk till middag. VARNING! Jag håller med en del andra. Synd på sådan fin naturbetesköttfärs att jag lyckades förstöra det hela med fiberhusk. De smakade ingenting, absolut ingenting. Vet inte vad jag ska använda all fiberhusk jag köpt. Ingår det i oopsies?
 9. Hur är det med mjöklfritt Bregott då?
 10. Johanna, gjorde du nåt speciellt för att få tillbaka håret? Kosttillskott??
 11. Tycker inte det spelar någon roll om en av de ledande personerna är en riskkapitalist, pengar behövs ju här och allt är till för ett gott syfte. Ann och Andreas (och säkert ännu fler) kommer ju att stå för kunskapen och forskningen och de behöver pengar för detta, ser det mer som riskkapitalisten stöttar upp dem.
 12. Om hon är mottaglig för kunskap så kunde du ge henne "Matrevolutionen" i julklapp eller födelsedagspresent. För min del förändrade den boken precis allt! Ibland funkar det bäst att ge en angelägen bok i present, fint inslagen. Istället för att sätta den under näsan på henne och skrika "läs"!!! Det beror ju såklart vilken människotyp hon är, förhoppningsvis är hon lite nyfiken på annat och vill vidga sina vyer.
 13. Tycker verkligen inte att du ska bry dig om vad läkarna säger. Om de fortfarande är så pass korkade att de förordar den kolhydratsstinna tallriksmodellen för en person som både har diabetes 2 o hypotyreos så sluta lyssna på dem!
 14. Blir så förbannad o upprörd så jag spricker!!!! Det måste va de jävligaste jag hört! De idioterna hindrar ju dig att äta så du blir frisk! De borde anmälas! Om du inte kan byta jobb så får du väl smyga nånstans med frukosten t.ex. Men du ska inte behöva vika dig!
 15. OK tack, men jag tycker nog att ditt recept innehåller alldeles för mycket linfrön! En half liter??! Har också hört att man inte ska överdriva linfrön, inte så bra för hälsan. Men jag kan ha fel.
 16. Tack för receptet kareng! Ska prova det, men det blir väl en liten sats detta? När jag gör dubbel sats (med 4 dl. majsmjöl, 2 dl. solroskärnor, 2 dl. pumpakärnor, lite linfrön, 1 dl. rapsolja, 4 dl. vatten) så fyller detta 2 st. plåtar. Tack iaf. Det där receptet verkar ju jättebra!
 17. Känns ju helt hopplöst det här, nu kan man inte äta majsmjöl heller om man ska vara hälsosam! Tipset med chia-frö var ju bra, men eftersom fröknäckereceptet innehåller 2 dl. majsmjöl för en sats så kan man väl knappast ersätta allt med chiafrön? Hälften sesamfrön då? Blev såå besviken när brödet bara smulade sig när jag använde mandelmjöl!
 18. OK, men majsmjöl är ju iaf. glutenfritt o då tror man (iaf. jag) automatiskt att det är OK att äta.
 19. Intressant Johanna, men jag tänker på Biggest Loser. Där stämmer det ju inte riktigt..
 20. Nån som vet om majsmjöl är OK att äta? Jag brukar baka jättegott fröknäcke med majsmjöl, solrosrön, linfrön och pumpafrön o rapsolja, vatten, havssalt. Blir supergott! Nu senast så ersatte jag majsmjölet med mandelmjöl istället för att jag hört att mandelmjöl är nyttigare, men det blev ju inte alls bra! Det föll ihop o blev inte lika gott. Visst kan jag väl fortsätta med majsmjölet? Jag kan ju ta hälften sesamfrön också...
 21. När du säger att det är bäst att hålla sig från växtoljorna, vilka menar du då? Jag tror fortf. stenhårt på att olivolja och rapsolja är bra för oss till skillnad från solrosolja och majsolja. De två sistnämnda är de riktiga "bovarna", de innehåller alldeles för mycket Omega-6.
 22. Hej igen! 4 kg ner på 4 månader, det är 4 kg och det är bra!! Du går ju ner för tusan! Om du sen kan lägga till en stor portion träning så tror jag det skulle sätta ännu mer fart. Gör något du verkligen gillar, skitsamma vad det är! Sen skrev Erik 2 en mycket intressant sak: "Tror Ann Fernholm skrev att om man fuskar på LCHF, alltså om man äter en stor mängd fett o samtidigt äter för mycket kolhydrater så lagras båda som fett"! DÄR tror jag hemligheten ligger bakom en del misslyckade försök till viktnedgång med LCHF!
 23. Skönt att höra ändå att det är den antidepressiva medicinen som gjort att du stått stilla i vikten. Tyvärr är det ju så att den sortens medicin har den svintråkiga biverkningen. Men sen, när du kan sluta med den så tror jag säkert att du kan gå ner i vikt. Du verkar så motiverad o dessutom så är du ju positiv till att träna mycket. Lycka till, det kommer säkert att gå bra!
 24. Det tror jag absolut att det är! Följ LCHF, med inslag av rawfood. Det har jag hört ska vara det bästa! Man ska ju undvika socker, gluten och stärkelse när man har problem med sköldkörteln.
 25. "Skilj på fibrer och fibrer! skriver du och beskriver sedan lösliga fibrer och "tröskavfall". Detta säger inte mig så mycket men vill lära mig mer. Kan du inte specificera vilka födoämnen du relaterar här? Tack för svar.
×
×
 • Create New...