Jump to content

Pandapaint

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

124 profile views

Pandapaint's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

1

Reputation

  1. Hahah, hoppsan! Jag tycker att Jonas Bergqvists föreläsning på Ur-play om hård träning på lågkolhyratskost är väldigt intressant och den känns relevant, även om kroppen beter sig annorlunda på hög höjd jmf. med på marknivå. Ska inte till Himalaya förrän om över ett år, men just nu försöker jag trappa upp träningen samtidigt som jag vill komma i ketos. Planen är att träna väldigt hårt på LCHF detta år och förhoppningsvis vågar jag leka försökskanin uppe i bergen också!! Blev grymt inspirerad av Janne (http://www.chooyu.se). Startar nog även jag en blogg lite längre fram! Tack! Klart du ska till Kilimanjaro! Det är världens bästa plats!
  2. Hej! Tack för mycket bra svar Janne Jag ska läsa artikeln av Anneli och läsa vidare på din blogg. Vad spännande, stort lycka till med klättringen och kosten!
  3. Hej! Är det någon som sitter inne på info om bergsbestigning på lågkolhydratskost? När jag besteg Kilimanjaro kunde en dag se ut på följande vis: Frukost: sockrad havregrynsgröt Lunch: Pasta/ris med kött och frukter Middag: Pasta/ris med kött och frukter Och däremellan proppade vi kroppen full med Snickers eller liknande under varje vilopaus för att orka pusha lite till. Jag har lyckats hitta lite info om kost på hög höjd och överallt står det att crabs are king p.g.a det går åt för mycket syre att bryta ner protein och fett... men jag är skeptisk. Äter vanligtvis ganska liberal LCHF (normalviktig och tränar mycket) och all min logik säger att kroppen borde prestera bättre på lågkolhydratskost även (speciellt???) på hög höjd. Att chocka kroppen med sockertoppar/-dippar och därmed behöva äta typ varannan timme känns inte särskilt syresparande... Ska nästa år bestiga några 6000+ toppar i Himalaya och vill verkligen inte utsätta min kropp för samma sockermisshandel igen. Någon som har info eller erfarenhet om ämnet? Tack på förhand!! / Amanda
×
×
  • Create New...