Gå till innehåll

Sami

Medlem
 • Innehållsantal

  16
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Sami

 • Rank

 1. Inte bara bröd och pasta: http://www.va.se/nyheter/2015/01/09/halsotrenden-far-coca-cola-att-sparka-tusentals/
 2. Om du ökar energiintaget utan att höja blodsockret kommer du känna dig mätt längre. (Ät när du är hungrig, så blir totala energiintaget lägre)
 3. Min hypotes är att om du går in fullfet kommer du eventuellt att må sämre mentalt, deprimerad, sorg och meningslöshet, eftersom du troligen kommer känna att du borde äta enligt klockan/logiken trots att din kropp säger att du inte behöver mer energi. Men detta är bara en hypotes. Jag kan inte säga huruvida du ska/borde göra än det ena än det andra sättet. Själv gick jag utan att vänja mig, men inte från noll fett till fullfet, men blev under en övergångsperiod nedstämd ändå.
 4. Fast om man tar fram detta som enda alternativ, är det då med fri vilja?
 5. Har explosionen av operationerna varit till för att skapa vetenskapligt underlag för KI? http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/fetmaoperationer-kan-ersattas-av-medicin Nu ser jag konspirationer överallt, men vad tror ni övriga?
 6. Jag står också still, men jag vet att det är en kombination av stress och för lite fett, så jag är inte orolig. Snart börjar det hända igen.
 7. Att man mått toppen i 40+ år på kolhydratrik kost visar på att man haft en tålig kropp. Synd att det tog slut.
 8. Så, ketos vs glukos Blev lite inne på det när jag tog upp det med min bättre hälft, strax efter att jag postat (behöver tydligen jobba på mitt förtroende för hennes förmåga att få mig att förstå).
 9. Vad kallar man det tillstånd man är i när man går massan till mötes? Jag kan ju inte säga att; "min kropp är i ketos och din kropp är i det normala tillståndet"; för enligt mig är det min kropp som är i det normala tillståndet och din kropp i det där andra. Jag kan ju alltid säga att din kropp fokuserar på att hantera kolhydrater, men då det finns en vanföreställning att min hjärna fungerar sämre än din så vill jag undvika att använda ordet kolhydrat för att behålla fokus på ämnet, så finns det någon benämning på "icke-ketos"?
 10. Jag hackade ned paprika, vart också gott.
 11. Man kan använda den extra energi och ork man får till att stå rustad i kampen med lasten, och därigenom dra fördel av kosten. Det finns dock en risk att man misslyckas hålla sig till kosten om man råkar ta till socker för att dämpa ångesten som uppstår när man tar bort nikotinet.
 12. Ketogen kost är ursprungligen ett försök just för epilepsi behandling. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19049574
 13. Sista meningen gör det lätt att förstå de som är rädda, den likställer ketoacidos med ketos. Så om man har nedsatt sköldkörtelfunktion (bristfällig insulinproduktion) är LCHF olämplig? Ska det alltså vara lämpligare med en kolhydratrik kost framför LCHF om man har nedsatt insulinproduktion. Det går inte ihop.
 14. Läste du varför det inte skulle vara lämpligt? Ser inte, med min begränsade kunskap, varför nedsatt sköldkörtelfunktion skulle vara ett argument mot ketos, då sköldkörteln får chansen att vila från insulinproduktion.
×
×
 • Skapa nytt...