memmu

Medlem
 • Innehållsantal

  7
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om memmu

 • Rank
  Nyanländ
 1. Jag vet många kvinnor som gått med i viktväktarna där det räknades kalorier och points som med detta fick en ätstörning. Själv märker jag att detta räknande ger mig felaktiga tankar i huvudet därför tänker inte jag räkna mer. Har ju ätstörningar (anorexi, bulimi, träningsnarkoman sen 17 års ålder och dessa tankar sitter i än efter 23år och det behövs så lite att man ska falla tillbaka till det.
 2. Tack för din historia. Härligt att du gått ner i alla fall. Känner som du ibland att bantningsstressen blir för jobbig. Jag jämförde detta med GI som jag åt och som fungerade jättebra fort medans detta inte verkar fungera lika bra än i alla fall. Vart ännu mer "hysterisk" då jag började räkna kolhydrater och hålla under 20g men nu släpper jag det, tror det är en inkörsport till ätstörningar, är emot att behöva väga och räkna kalorier eller kolhydrater då jag vet att det bidrar till ätstörningar vilket jag inte vill väcka till liv igen Kommer från och med nu äta utan kolhydrater såsom ris, pasta, potatis, bröd och inget socker så borde det i långa loppet ge en liten viktminskning. Märker redan nu på 4:e veckan att magen är bättre och värken i kroppen är obefintlig och tagit värktablett endast en gång denna tid. (ätit värktabletter i stort sett dagligen i över 15 år) så nåt gott för detta med sig
 3. Tack alla snälla goa för svar Får envisas lite längre tid så kanske det ger resultat så småningom
 4. Tack för svaret. Tror att de tär på grund av att man är över 40 som det är svårare, Vill ju ha detta som en bantningsmetod samt att ändra kostval för livet. Tränade massor i höstas och hela vintern fram till denna sommar, tänkte på vad jag åt, uteslöt kolhydrater men hände i alla fall inget på vågen. Man kanske har bantat sönder sin kropp genom jojbantning genom hela livet. Kroppen är ju van att bli "misshandlad"
 5. Bara frukosten bestod av 1 dl fett och middagen blir detsamma ungefär. Konstigt bara att med GI gick jag ner i vikt genast och hade gått ner ca 10kg inom 1 månad och då åt man rätt mycket bönor, linser, bulgur osv
 6. Ja tror det i alla fall, steker i smör, dricker kaffe med kokosfett och smör.
 7. Jag har nu hållit på med LCHF i 3 veckor, inne på min fjärde. Har läst nu att om man vill uppnå viktnedgång ska man hålla sig under 20 gram kolhydrater om dagen. Har inte förrän igår räknat kolhydrater men ätit sånt man får äta. Min undran är då, vad får man äta? i stort sett alla grönsaker (som man får äta) t om kaffe innehåller kolhydrater och man kommer snabbt upp i de 20 gram och mer. Vad äter ni? Igår var jag hungrig och sötsugen hela dagen då jag började räkna kolhydrater, livrädd för att äta för mycket. Hur fungerar LCHF för er kvinnor som passerat 40, får ni viktnedgång? Åt GI för ca 10 år sedan och fick snabbt resultat, nu händer ingenting.