Gå till innehåll

Rin

Medlem
  • Innehållsantal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

17 Bra

Om Rin

  • Rank

  1. Bara för det kan jag inte hitta det nu, men enligt dr Jason Fung kan man dricka fettkaffe utan att bryta fastan eftersom rent fett inte ger insulinpåslag. Möjligen måste det vara kokosolja och inte smör (som ju innehåller en mindre mängd protein). Äggmjölk däremot fungerar inte eftersom ägg ger insulinpåslag. Annars hade det funkat för äggmjölk gillar jag.
  2. Risken med sötningsmedel är ifall de ge insulinpåslag, vilket då bryter fastan. Det var en stor studie som kom ut förra året (eller möjligen förra igen) som visade att nästan alla artificiella sötningsmedel trots allt höjer blodsockret, men det tar längre tid eftersom de bryts ner först i tarmen och inte i magen. Därför missas ofta blodsockerhöjningen i vanliga studier. Jag har inte någon direkt koll på aspartam och acesulfam (de sötningsmedel som ingår i sockerfri Red Bull) men du kanske kan Googla lite på dem och se om du kan hitta något? Om du vill förstå fasta bättre och mekanismerna bakom så läs gärna Jason Fung, han gör regelbundna gästinlägg hos Kostdoktorn. Om du är medlem kan du också ställa frågor direkt till honom. Annars kanske ett alternativ kan vara att korta ner fasteperioden något? Även 12:12 kan ge god effekt på både hälsa och vikt.
  3. Jag har normalt sett grädde i kaffet, men skulle gärna vilja gå över till fettkaffe. Dels för att minska på mejeriprodukterna, men framför allt för at kunna dricka kaffe på morgonen utan att bryta fastan (eftersom det är noll kolhydrater i fettkaffe ger det inget insulinpåslag och kroppen är därmed fortfarande i fast). Problemet är att jag tycker att smöret inte tar bort kaffets bitterhet på det sätt som grädde, eller mjölk för den delen, gör. Jag har bara provat med smör. Är det någon som upplever att kokosolja funkar bättre? Någon krydda man kan lägga till? Har testat med kardemumma, men kände ingen nämnvärd skillnad. Vanilj kanske? Alla förslag är välkomna. :-)
×
×
  • Skapa nytt...