Jenny J

Medlem
 • Innehållsantal

  148
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

36 Bra

Om Jenny J

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Finland
 1. Äntligen kom jag mig för att prova kokosbrödet. Blev jättegott.
 2. Ja, det är visst så att laboratorium har olika gränsvärden... De syns tyvärr inte på de provsvar jag fått. Känns inte som att de egentligen vill att man ska förstå detta själv... Jag har nog själv en känsla av att det är något som är fel. Men med spädbarn hemma är det ju inte lätt att veta vilken trötthet som hör vart.
 3. Jahapp, nu är sköldkörteltesterna gjorda och jag har fått värdena, men de är så överbelastade på sjukhuset att jag fick en telefontid med läkare först i slutet av maj. Är det någon lekman som vågar sig på en gissning medan jag väntar? T4: 13 pmol/l TSH: 2.86 mIU/l
 4. Vad jag förstod så utsöndras kortisol när kroppen omvandlar protein till blodsocker. Det är visserligen något som vi förr mest gjorde vid svält, men ifall man kör riktigt strikt LCHF så borde ju detta också gälla. I.o.m. att du måste ha blodsocker i blodet, och inte tar in det via maten. Då måste kroppen tillverka det, och till det används tydligen kortisol... Eller...? Rätta mig gärna om jag tänker fel, jag hoppas jag har fel. ... Och ja, jag äter LCHF och är både mätt och belåten.
 5. Har precis fått tillbaka lite blod-provsvar och när jag googlade på dem slank jag in på ämnet kortisol. Vad jag förstått är kortisol något som binjurar bildar, och ifall vi stressar bildas mycket kortisol och binjurarna kan bli trötta. Men nu läste jag att också protein -> blodsocker omvandling sker med hjälp av kortisol. Så när jag summerar detta får jag det till att för lite kolhydrater (då pratar jag att verkligen nolla kolhydraterna) kan vara påfrestande för binjurarna ifall vi samtidigt stressar. Vad tror ni?
 6. MKJ och Ganymedes, jag tror att det största problemet här är bristen på definitioner. Vad innebär det att äta LCHF, vad innebär det att "växla"? osv... Om vi nu bortser från viktfaktorn (dels är inte Ice överviktig och dels är det inte den enda hälsoaspekten såklart), så tycker i alla fall jag att det är rimligt att tänka sig att det är bättre att äta bra 95% av tiden jämfört med att äta jämndåligt. Dessutom tror jag vår föreställning om vad det är att äta LCHF och vanlig kost växlande varierar rejält från person till person. Det är lite som ICA-reklamen, LCHF-men-godis-är-ok. Det innebär t.ex. inte att äta växlande som jag ser det, det är inte LCHF överhuvudtaget. Även om man kanske får en pik i blodsockret i samband med pizzan så tror jag ändå att den piken påverkar mindre än alla de små pikar man skulle ha fått under veckan på tallriksmodellen. Dessutom tror jag faktiskt att man genom att äta en pizza i veckan håller sin kropp rätt bra på alerten när det kommer till socker, och då är nog inte kroppen så "ovan" när pizzan hamnar i magen, däremot betyder det säkert också att man aldrig är i särskilt effektiv ketos. När det gäller att koppla LCHF i vilken form som helst till cancer rakt av på basen av ett fall så skulle jag nog fundera rätt länge först. Cancer kommer ganska sällan genast, ens om man pratar riktigt farliga saker (t.ex. asbest). Så ifall man som exempel äter LCHF i 3 år och sen får cancer, så är det väldigt svårt att säga ifall den här cancern beror på LCHF eller på kosten man åt innan dess, eller på något helt annat.
 7. Här går det undan. 20 kg är ju enormt bra! Tänk på att de 1500 kcal du ligger "under" kanske äts direkt från ditt fettlager, vilket betyder att kroppen inte alls är i svält. Ifall du mår bra på mängden du äter nu, och dessutom sakta men säkert går ner, kör på i samma spår
 8. Låter som jag är på rätt spår då med kokt fisk och rotsaker. Får helt enkelt lägga till en sak i taget.
 9. Oj, jag lider med dig, Jessica. Hoppas verkligen du hittar en lösning på alla dina problem. Jag tror inte du ska tänka att du var "frisk" i tre år. Det var du nog inte ifall du samtidigt ändå verkade drabbas av diverse depressioner (om än milda) mm. Det som jag förstått med just Candida är att det ofta blir sämre före det blir bättre. Kan det vara så att kroppen slagit totalt bakut delvis för att du tagit bort Candidans föda? Kolla med tanke på detta vad det är för magbakterier du äter. Variationen är stor på vad dessa tabletter innehåller och i hur stora mängder. Det skulle gärna få finnas väldans många olika varianter av bakterier i tabletterna. Men för att svara på din fråga. Orsaken varför jag hamnade in på din tråd var för att jag sökte i forumet på samband mellan magkatarr och LCHF, eftersom jag tror jag drabbats av katarr, så jag har själv vissa problem med maten för tillfället. Jag misstänker det kan ha att göra med kosten. Däremot tror jag inte det har att göra med LCHF som koncept, utan med hur JAG själv väljer att äta LCHF. T.ex. dricker jag kaffe och det slinker också ner vin och choklad och antagligen för mycket mjölkprodukter. Utöver det oroar jag mig för mycket för saker och har en hel del livsförändringar på gång för tillfället. Så jag tror att LCHF (dock kanske inte fakir) går bra för de allra allra flesta, bara man verkligen följer det, slinker så lätt in "fel" utan att man själv inser det. Därför skulle det vara intressant att veta vad exakt du äter. Själv är jag nu inne på puréer av rotsaker och vit fisk, med tillsatt ghee för fettet skull. Skulle det kunna funka för dig med? Inte helt LCHF-strikt, lite en mellanväg. Samtidigt inbillar jag mig att det ska vara enklare för magen när man puréar först, men man ska se till att ha purén länge i munnen i alla fall innan man sväljer så att saliven får påbörja nedbrytningen. Själv använder jag mig också av principen att ifall maten inte kan ätas rå, så ska jag låta bli den. Därför skulle jag inte äta quinoa och råris t.ex, utan hålla mig till rotsakerna istället. Men detta har jag inga belägg för, jag bara tycker att det rimligen är sån mat vi ska äta.
 10. Kan du berätta lite mera om hur du gick till väga med detta? Åt du inget under fastan, eller fettfastade du? Vad började du med att lägga till osv? Min mage besvärar mig och läkaren misstänker magkatarr, men hon vill inte kolla gastroskopi innan jag tagit medicinkur. Jag vill helst inte ta medicin om jag kan undvika det. När jag bara åt puréer av kokt fisk, morot och kålrot tyckte jag magen blev bättre men det kan jag ju inte leva på i längden...
 11. Är inte så säker på att detta stämmer. Vi åt HCHF i dessa breddgrader i många år utan att alla blev feta innan lightprodukterna kom. Ifall Ice försöker gå ner i vikt kan det absolut vara en broms, men jag tror inte det blir bättre av att minska på fettet den dagen man slänger in en pizza extra. I så fall skulle jag hellre verkligen nolla kolhydraterna den dagen (utöver pizzan) och äta så lite pizza jag kan för att hålla släkten nöjd.
 12. Jag tror enda sättet är att testa. Går du upp får du fine tune lite. Annars är det väl bara att köra.
 13. PiaM, har du någonsin testat att göra dina frallor på kokosmjöl istället för mandelmjöl? Verkar tåla det bättre och är sugen på att testa om magen tål en brödvariant igen.
 14. Fast just i det här fallet var visst poängen att det lilla livet står sig för länge på maten, så då borde väl egentligen högt GI vara bra? Så att hon får i sig mer mat och därmed mer näring? Fast ärligt talat köper jag egentligen inte resonemanget dietisten har. Äta näringsfattig mat för att orka äta mer näringsrik...? Ifall mat äter LCHF med mycket ägg, fisk och lever och annat gotta så får man nog i sig väldans mycket näringsämnen jämfört med vanlig kost, så jag misstänker dietisten inte riktigt vet vad hon pratar om här. Bättre blir det i varje fall inte med att fylla på med spannmål ifall man är ute efter att maximera näringsämnena. Jag skulle säga sötpotatis låter som ett utmärkt val i kombination med annan näringsrik lågkolhydratmat. Och det var ju bra om hon dessutom gillar det.