Paleo72

Medlem
 • Innehållsantal

  77
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

209 Enastående

Om Paleo72

 • Rank

 • Födelsedag 1972-07-16

Profile Information

 • Gender
  Male

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. I slutat av artikeln finns två länkar: Rätta text- och faktafel och Anmäl till Pressombudsmannen Har vi inte någon insatt och vältalig som vill testa länkarna och se vad resultatet blir? ?
 2. Använd googles sök och lägg till site:forum.kostdoktorn.se Typ: site:forum.kostdoktorn.se lchf saltbrist Sedan kan man ju sätta datumintervall för att begränsa träffarna, under verktyg kan man göra det:
 3. Jag är hemskt ledsen om min karaktär framstår som så svag när jag inte bor i en grotta, jagar mammut och hackar mina egna stenverktyg. Jag jobbar på det, men det kan ta lite tid ?
 4. Ja, varför äter vi inte alla som vi gjorde då? Åt man så lite kolhydrater som dom flesta i det här forumet gör? Knappast, vi anpassar oss efter diverse krämpor som man dragit på sig genom den moderna kosten, typ metabolt syndrom eller i mitt fall något autoimmunt eller dylikt. Så mina mänger grönsaker är en kvarleva sedan jag följde Wahls protokoll och det får mig att må bra.
 5. Alltså, i en perfekt värld så kan jag äta och tugga grönsakerna... I mitt fall så handlar det om kompromisser. Ska jag äta 300 g grönsaker till middagen och tugga eller ska jag ta 800 g och dricka? Det är i princip omöjligt att sitta och tugga i sig 800 g, typ: "Ok, barn, idag blir det ingen träning för pappa ska äta grönsaker i två timmar" ? Och hur blir det med "oätliga" ingredienser som jag brukar ha i? Tex 10-15 gram ren kakao, 20-25 g ingefära. Hur står ni ut med att äta 100 g grönkål? Mycket idisslande blir det i så fall... Nä, jag gör en kompromiss och dricker min smoothie till middagen och tar en tugga mat, en tugga surkål, en tugga avokado och sen en slurp smoothie. Så kroppen får ju signalen att jag äter av det jag äter tillsammans med smoothien. Är jag ensam om att göra så?
 6. Tack för svaren, men just nu tror jag inte att jag behöver bekymra mig angående antibiotikan. Konstigt nog så hade hon ingen infektion och smärtan i magen och vid kissande har försvunnit! Har svårt att tro att fyra doser c-vitamin fixade det på förmiddagen. Kollade upp vilka megadoser som behövs för en tjej i hennes storlek och jag fick i henne 4x600-700 mg innan vi besökte vårdcentralen. Kan det verkligen ha hjälpt?
 7. Hej på er! Jag vill gärna har eran input innan jag tar min 5-åriga dotter till hälsocentralen. Hon verkar ha fått en urinvägsinfektion då hon kissar mycket, det gör lite ont när hon kissar och nu även ont i magen. Enligt 1177 så kommer hon ju att få antibiotika och i min värld så låter det värre än själva problemet! Hur gör ni i lägen som dessa, låter ni barnen äta antibiotika med allt det innebär eller hur gör ni?
 8. Tycker att den där fb-gruppen låter som en sekt och ett gäng foliehattar... Hm, känner igen den kategoriseringen . Har ni tänkt tanken att för vissa oinvigda så är det ju så vi framstår också!
 9. Kan det vara en fett-kaffe-krasch som Martina beskriver här? https://martinajohansson.se/nya-perspektiv-pa-fasta/
 10. Paleo72

  That Vitamin Movie

  Jag ska definitivt se den, men jag har en känsla av att jag kommer att öka på mitt vitaminförråd igen, jag som lyckats minska det till hälften på senare tid
 11. Tyvärr så är det ju så forskarna i dokumentären resonerar. "Kanske det är majsen som gör det?" (att man blir äldre). Jag: "Neeej, tror inte det"...
 12. För att då lyssnar ingen och 99% förblir "okonverterade". Det jag menar är att steg för steg förmodligen kan väcka en nyfikenhet om personen i fråga upptäcker att någonting fungerar. Synd att jag äter paleo, jag kommer tydligen leva till högst 70-års ålder med mina 100 g kolhydrater per dag .
 13. Varför ska alla äta just LCHF? Jag tror inte att potatisen är det största problemet i dagens normalkost va? Är det inte lättare att peta in bra kommentarer om vad som är bra och inte bra, så gör jag med mina föräldrar? Sedan får man baxa dom stegvis mot en bättre kost och hälsomedvetenhet. Senast igår när dom var på besök så visade jag en del klipp från denna dokumentär om de blå zonerna: http://urplay.se/program/204646-aldrandets-hemligheter Här konstarerar forskarna att det gemensamma för alla som blir över 100 år är frånvaron av kronisk inflammation! Man konstarerar också att inflammation orskakar i princip alla välfärdssjukdomar. Det köpte mina föräldrar, det visades ju på UR! Sedan att forskarna i dokumentären inte kan komma fram till vilken kost som är bäst är ju ett annat tragiskt kapitel... Men jag petade in en del lättplockade saker som inte har så hög tröskel (tycker i alla fall jag) Fasta är ju bra, det har jag lyckats få föräldrarna att göra, i alla fall att hoppa över frukosten. Polyfenoler är ju toppen, visst det ska dom försöka få i sig mer av, det är ju inte så svårt. Minska på kolhydrater. Det är svårare, det får jag jobba på... Motion, det är i alla fall pappa duktig på. Ok, blev lite längre än jag tänkte. Min poäng är i alla fall att ta det stegvis och varför ska alla landa i LCHF? Kom till rätta med de värsta bovarna så löper det förhoppningsvis på sen.
 14. Jag säger som Eckhart Tolle (ungefär, tar det från minnet): Everybody has this incurable disease, it's called mortality. Det är alltå en tidsfråga...
 15. Har tråden spårat ur? Säg så här, just nu debatterar tråden hurvida den har spårat ur och säger inte det något? Den första som hittar en dubbelblind randomiserad studie på om tråden har spårat ur får min röst!