Gå till innehåll

Paleo72

Medlem
 • Innehållsantal

  83
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

224 Enastående

Om Paleo72

 • Rank

 • Födelsedag 1972-07-16

Profile Information

 • Gender
  Male

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag vet inte om någon länkat denna intressanta arktikel av Lars Bern som talar om en d-vitaminstudie och slutsatser kring den. Den visar att bra d-vitaminnivåer skyddar mycket bra mot Corona och att d-vitaminbrist är en riskfaktor. https://anthropocene.live/2020/04/25/skolmedicinen-och-journalisterna-sviker-sina-plikter/
 2. Precis så verkar det vara, när viruset har lagt beslag på receptorerna får man problem, så fler är bättre. Rhonda Patrick pratar om detta och hur d-vitamin påverkar receptorerna i videon jag länkar. Hon pratar om mycket annat intressant också så helt klart sevärt klipp.
 3. Det enda som jag sett som du inte tagit upp är att kvinnor generellt sett har fler ACE2-receptorer och att det skyddar: https://www.preprints.org/manuscript/202003.0191/v1/download?fbclid=IwAR3Uq7PXDCmWlbs8fOBHFastqT7-Xy32B3iG7yUkQpNk6w0X9fFII3fmzBY ACE2-receptorerna kan man öka genom att ta d-vitamin tex och antalet receptorer minskar med åldern. Utdrag från summeringen: "Our findings are contrary to the expectation from ACE2 being only a receptor for the virus, instead, its expression level is high in Asian females and young people (Fig. 1 and Table 1), those who are known to be le
 4. Paleo72

  Paleo-hjälp

  Ok, sorry, har missat tidigare inlägg. Det är ju så klart inte roligt att köra en eliminieringsdiet, blir väldigt tråkigt. Men vad kan man annars göra? Är det så illa som det verkar vara för dig så är det ju bäst att utesluta allt misstänkt och sedan återintroducera vartefter.
 5. Paleo72

  Paleo-hjälp

  Nog får du äta fett, här är vad som listas under vad man "får" äta. Men du får läsa om detaljerna på siten, finns säkert undantag även i denna lista. Kokosolja tål väl inte vissa så bra tex. Ankfett Avokadoolja Ister Kokosolja Olivolja Talg
 6. Paleo72

  Paleo-hjälp

  Det här var min ingång till Paleo när jag sökte info om födoämnesintoleranser och autoimmunitet. Här hittar du information om vad många inte tål (även FODMAP Elinor ) och varför och hur du lägger upp ett protokoll med återintroduktion. https://www.paleoteket.se/
 7. I slutat av artikeln finns två länkar: Rätta text- och faktafel och Anmäl till Pressombudsmannen Har vi inte någon insatt och vältalig som vill testa länkarna och se vad resultatet blir? ?
 8. Använd googles sök och lägg till site:forum.kostdoktorn.se Typ: site:forum.kostdoktorn.se lchf saltbrist Sedan kan man ju sätta datumintervall för att begränsa träffarna, under verktyg kan man göra det:
 9. Jag är hemskt ledsen om min karaktär framstår som så svag när jag inte bor i en grotta, jagar mammut och hackar mina egna stenverktyg. Jag jobbar på det, men det kan ta lite tid ?
 10. Ja, varför äter vi inte alla som vi gjorde då? Åt man så lite kolhydrater som dom flesta i det här forumet gör? Knappast, vi anpassar oss efter diverse krämpor som man dragit på sig genom den moderna kosten, typ metabolt syndrom eller i mitt fall något autoimmunt eller dylikt. Så mina mänger grönsaker är en kvarleva sedan jag följde Wahls protokoll och det får mig att må bra.
 11. Alltså, i en perfekt värld så kan jag äta och tugga grönsakerna... I mitt fall så handlar det om kompromisser. Ska jag äta 300 g grönsaker till middagen och tugga eller ska jag ta 800 g och dricka? Det är i princip omöjligt att sitta och tugga i sig 800 g, typ: "Ok, barn, idag blir det ingen träning för pappa ska äta grönsaker i två timmar" ? Och hur blir det med "oätliga" ingredienser som jag brukar ha i? Tex 10-15 gram ren kakao, 20-25 g ingefära. Hur står ni ut med att äta 100 g grönkål? Mycket idisslande blir det i så fall... Nä, jag gör en kompromiss och dricker min sm
 12. Tack för svaren, men just nu tror jag inte att jag behöver bekymra mig angående antibiotikan. Konstigt nog så hade hon ingen infektion och smärtan i magen och vid kissande har försvunnit! Har svårt att tro att fyra doser c-vitamin fixade det på förmiddagen. Kollade upp vilka megadoser som behövs för en tjej i hennes storlek och jag fick i henne 4x600-700 mg innan vi besökte vårdcentralen. Kan det verkligen ha hjälpt?
 13. Hej på er! Jag vill gärna har eran input innan jag tar min 5-åriga dotter till hälsocentralen. Hon verkar ha fått en urinvägsinfektion då hon kissar mycket, det gör lite ont när hon kissar och nu även ont i magen. Enligt 1177 så kommer hon ju att få antibiotika och i min värld så låter det värre än själva problemet! Hur gör ni i lägen som dessa, låter ni barnen äta antibiotika med allt det innebär eller hur gör ni?
 14. Tycker att den där fb-gruppen låter som en sekt och ett gäng foliehattar... Hm, känner igen den kategoriseringen . Har ni tänkt tanken att för vissa oinvigda så är det ju så vi framstår också!
 15. Kan det vara en fett-kaffe-krasch som Martina beskriver här? https://martinajohansson.se/nya-perspektiv-pa-fasta/
×
×
 • Skapa nytt...