Jump to content

Melker

Medlem
 • Posts

  311
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Melker

 1. Kul med tre språkpoliser i samma tråd. Undrar om ni kommer trigga varandra till stordåd eller om ni kommer ryka ihop om någon tvetydighet? ? Själv har jag uppnått utvecklingsstadiet ”ålderssynthet” och med glasögonen på fel ställe får jag chansa lite så numera stavar jag lite hur som helst.?
 2. Brynt Bregott är så gott att jag kan äta det som godis?
 3. 186 gram protein motsvarar 2 gram/kg kroppsvikt för mig och är den nivå som rek när man kör tung muskelbyggande styrketräning. För normalmännisikan vore nog 50-70 gram mer rimligt.
 4. Valpen säger väldigt kraftigt god morgon kl 06 varje dag. Känns lite tidigt på helgen när t o m Farbror Melker varit uppe till 01. Nu bär det iväg på säsongens första simträningspass med min sältorped till bror. En månad kvar till Vansbrosimmet så jag behöver få snurr på de stela gymarmarna.
 5. Melker

  MAF-tråd

  Liggande i sången så klart
 6. Melker

  MAF-tråd

  Jag har vorsteh så det är ett hårt jobb att hålla igen jycken... När vi körde skidor i vintras drog han mig runt 12km spåret på 30 min blankt...
 7. Melker

  MAF-tråd

  Ett glas? Var det någon T alls i den eller bara G?
 8. Melker

  MAF-tråd

  Ha ha; grannen som är en sub-2:40 på marathon har kartlagt puls dagen efter alkoholintag och kommit fram till att vin är sämst, öl näst sämst och gin o tonic bäst. vi har en hundvalp hemma som vaknar vid 06 så direkt efter rastning och matning kom jag ut på en 10km runda. Maffetempo hade varit stillastående idag så jag sprang på 47:09 vilket är nivån för dagen. Efter det en timme på gymmet och resten av dagen blir det poolhäng och återställande av vätska. Glad jag inte var med i Sthlm idag...
 9. Jag brukar dricka ett par Vitargo Carboloader kvällen före för att säkerställa att muskelglykogenet är uppfyllt. Det spökar inte till magen som t ex en pastaladdning kan göra. Nattens fasta gör sedan att man vaknar med vanlig fettförbränning. Till frukost en smörig äggröra och så startar man loppet på fettförbränning och minskar risken att bonka. Tror din morgondag blor det ultimata svaret på frågan i tråden om man kan köpa sig extra kolhydrater, kort och gott ja? Jag har dragit på mig gubbvad så det får bli Lidingöloppet nästa... Lycka till Peter!
 10. Jag tror på Jonas Bergqvists träningsliberala LCHF om man är frisk, normalviktig ocy tränar en del. De där 20 grammen är ju utifrån dagsintag 2000kcal och jag äter nästan det dubbla så det blir utrymme även med samma proportioner.
 11. Melker

  Lipödem

  Har en bekant som är drabbad och hon blir bättre av lågkolhydratkost men fettet släpper bara till en viss nivå sedan blir det tvärstopp.
 12. Krampkänning tyder på saltbrist som lätt kommer på köpet när man tappar bunden vätska. Har du pollenallergi? Jag har det tungt nu, med en vilopuls 20 slag över min vanliga. Räkna med minst en månads omställning innan det lättar. Jag springer utan vidare 20km på fastande mage nu. Enzymerna måste ställa om för att effektivisera fettförbränningen så att du klarar 80-85% av maxpuls på fettförbränning.
 13. Här är ett försök på försvar av socker. Författaren menar att man utan problem kan inta upp till 75% av sitt dagliga energiintag från socker så länge man inte överäter. Rössners gelehallon poppar upp i bakhuvudet... https://www.docdroid.net/25iRAza/101016-at-jpcad201804007.pdf
 14. Äntligen, synd bara att de inte tog steget fullt ut och kör ut dygnet runt. De borde även köra ut öl samt utöka sortimentet med fler desserter och snacks. Själv har jag precis kommit hem efter en timmes skogspromenad med hundarna. Var helt underbart vårväder och jag mötte inte en människa.
 15. Seg i huvud och kropp första 5 dagarna och sedan tog det 3 veckor innan jag kunde träna efter ordning. Därefter nog 3 veckor till innan jag blev en ”fat burning machine” och gärna sprang 25km pass på fastande mage. Längtar inte efter fikabröd eller sötsaker men om jag någon gång trillar dit så är kickar det och jag har svårt att sluta.
 16. Melker

  Må bra

  God kväll Maria, Du är så klok så vem är jag att ge råd till dig... nåja hur som helst så kan jag väl utgå lite från mig själv och hoppas att det kan hjälpa. För att gå igång och brinna för något krävs det ibland att man hittar något nytt. Det gamla blir för vanligt, utveckling stannar upp och glöden falnar. Med ett nytt intresse som man helst även delar med en eller flera andra utvecklas man fort och man har mycket att utforska. För mig har det ofta hanldlat om nya träningsformer, hundar, jakt och äventyrsresor. Allt delas med olika människor som brinner inom sina områden. Våga välja bort lagom och slentrian. vad det är som känns nytt och spännande för dig kan jag inte gissa men kanske byta maffejoggingen mot en endurocykel och satsa på Novemberkåsan kan vara något? Eller en hundvalp eller en häst eller en 8000 m topp i Himalaya eller??? Sedan kan det finnas både det ena och det andra i familjesituationen som man kan behöva göra något åt men det kanske man inte lägger på ett forum...
 17. Jag kör träningsliberal LCHF och 3500kcal i dagsintag ger utrymme för en del fikabröd om man nu skulle vilja äta det... Ser dock inget större värde att stoppa i mig torrt vetebröd utan sparar hellre kolisarna till någon öl då och då?
 18. Det som de tveksamma ofta avkräver av oss är någon typ av bevis. Jag har gett upp att hänvisa till studier eftersom det finns så många studier som pekar åt olika håll så det blir en oändlig match i ”länkpingis”. Brukar bara säga ungefär: Det fungerade bra för mig. Jag gick ner x kg och det var den ohälsosamma gubbmagen som försvann. Jag är nu även piggare och sällan förkyld. Det finns många som rapporterar samma resultat och för mig låter det helt logiskt att det inte är hälsosamt att låta blodsocker och insulin åka jojo som det gör med en kolhydratrik kost. Sedan måste vuxna människor få välja själva vilken väg de går även om det är jobbigt att stå vid sidan om och se någon öka sina hälsorisker. Detsamma gäller f ö även rökning, alkohol, motorcykelkörande mm.
 19. Det ploppar hela tidn upp så många ”nu är detta farligt” så jag orkar inte dissekera alla. Jag har latat till mig en hållning att artegen föda troligtvis är bra och har svårt att tro på undersökningar som visat att t ex ägg och kött inte är bra. Den senaste jag snubblade över på ett annat forum är nedanstående som vill konkludera att rött och processat kött ger ökad risk för NAFLD och insulinresistens. Citat: Background & Aims High red and processed meat consumption is related to type 2 diabetes. In addition, cooking meat at high temperatures for a long duration forms heterocyclic amines (HCAs), which are related to oxidative stress. However, the association between meat consumption and non-alcohöolic fatty liver disease (NAFLD) is yet to be thoroughly tested. Therefore, we aimed to test the association of meat type and cooking method with NAFLD and insulin resistance (IR). Methods This was a cross-sectional study in individuals who were 40–70 years old and underwent screening colonoscopy between 2013 and 2015 in a single center in Israel. NAFLD and IR were evaluated by ultrasonography and homeostasis model assessment. Meat type and cooking method were measured by a food frequency questionnaire (FFQ) and a detailed meat questionnaire. Unhealthy cooking methods were considered as frying and grilling to a level of well done and very well done. Dietary HCA intake was calculated. Results A total of 789 individuals had a valid FFQ and 357 had a valid meat questionnaire. High consumption of total meat (portions/day above the median) (odds ratio [OR] 1.49; 95% CI 1.05–2.13; p = 0.028; OR 1.63; 1.12–2.37; p = 0.011), red and/or processed meat (OR 1.47; 95% CI 1.04–2.09; p = 0.031; OR 1.55; 1.07–2.23; p = 0.020) was independently associated with higher odds of NAFLD and IR, respectively, when adjusted for: body mass index, physical activity, smoking, alcohol, energy, saturated fat and cholesterol intake. High intake of meat cooked using unhealthy methods (OR 1.92; 95% CI 1.12–3.30; p = 0.018) and HCAs (OR 2.22; 95% CI 1.28–3.86; p = 0.005) were independently associated with higher odds of IR. Conclusion High consumption of red and/or processed meat is associated with both NAFLD and IR. High HCA intake is associated with IR. If confirmed in prospective studies, limiting the consumption of unhealthy meat types and improving preparation methods may be considered as part of NAFLD lifestyle treatment. Lay summary High red and processed meat consumption is related to several diseases. In addition, cooking meat at high temperatures for a long duration forms heterocyclic amines, which have harmful health effects. Non-alcoholic fatty liver disease is a significant public health burden and its formation is strongly related to insulin resistance. In this study, both were found to be more frequent in people who consume relatively high quantities of red and processed meat. In addition, a high intake of heterocyclic amines was associated with insulin resistance.
 20. Tack, intressant och stämmer väl med deffningsprotokoll från kroppsbyggarvärlden. Där känns det f ö också som att det även där startade med framgångsrika anekdoter och därefter kommer div studier som försöker förklara eller förkasta. Dock är jag fortfarande förvånad vad gäller maxstyrka och explosivitet. Kolisar gör att musklerna ökar i volym genom att binda mer vätska. Som jag läst* och själv upplevt får man då en högre momentan maxproduktion av ATP och kan då öka några % i 1 RM. * Tror det var Jonas Bergqvist som skrev det i ”LCHF och träning”?
 21. Här kommer lite sportfåneforskning som visar att trots att man blir betydligt smalare så tappar man varken maxstyrka eller snabbhet på 400m. Att det fungerade på lägre intensitet har jag erfarenhet av men nog trodde jag maxstyrka och explosivitet skulle bli sämre. Jag upplever att jag ökar några procent i 1 RM när jag kolisladdat och bundit lite mer vätska i musklerna. Vad är era erfarenheter och tankar?"adopting a ketogenic diet causes marked reductions in whole-body adiposity while not impacting performance"http://www.mdpi.com/2075-4663/6/1/1
 22. Christofer, OK, ett försök till då: Dricker man 1000 kcal cola får man i sig ganska nära 1000 kcal energi men du skriver att man inte får i sig energi av att dricka cola??? Ovanstående är så självklart fel att alla ser det. Flera personer försöker sedan hjälpa dig på rätt spår genom att anta att du menade näringen i cola men du står på dig. Tillråga på allt kallar du oss här på Kostdoktorns forum för ”inte resonabla människor som inte begriper enkel logik”. Om du för en stund slutar leka JG och går tillbaka och med öppna ögon läser igenom trådarna där du deltagit kan du se att flera människor har försökt hjälpa dig till en ökad förståelse. Det första jag läste av dig var när du försökte läxa upp en rutinerad biomedicinare att enzymer inte har något med energiupptaget i kroppen att göra...
 23. Å dessutom är du ett internettroll har jag läst, för du har ju t o m ett sådant nick? För 100 spaltmeter sedan skrev jag att jag inte matar troll och jag kan inte förstå att ni orkar. Räcker ju att hoppa in och läsa C’s förtydligande ovan där han skriver att man inte får i sig energi av att dricka 1000 kcal cola för att inse att vidare diskussion är lönlös. Han larvar sig bara med oss för att se hur länge han kan hålla igång diskussionen.
 24. Det var en klok kvinna, me like ?
 25. Tillåtet eller inte tillåtet är bara mattalibantjafs. Det är klart att du kan använda lite socker som krydda i maten. Allt handlar om proportioner och det lär inte göra någon avgörande skillnad om du ligger någon decimal hit eller dit på E% kolisar.
×
×
 • Create New...