Jump to content

stroker49

Medlem
 • Posts

  538
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

stroker49 last won the day on June 7 2016

stroker49 had the most liked content!

About stroker49

 • Birthday 01/01/1962

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Linköping

Recent Profile Visitors

764 profile views

stroker49's Achievements

Gammal i gården

Gammal i gården (4/7)

894

Reputation

 1. Skippa kvargen, turkisk youghurt eller creme fraisch är som annan nämnt bättre. Kvarg är mycket proteiner och för lite fett. Jag vet inte om du hakat upp dig på det här med fettet. Inte behöver man ösa i sig så mycket fett. Speciellt inte om man vill gå ner i vikt. Laga riktig mat med smör och grädde så blir det bra. När man minskar kolhydratintaget så ökar andelen fett som del av energiinnehållet automatiskt. Hur mycket går man ner per vecka? Jag var inte speciellt överviktig. Jag gick ner ca 60 gram per vecka, knappt mätbart. Men efter tre år hade det adderat upp till 10 kg och det har jag inte haft några problem att hålla. Nu vid 55 väger jag lika mycket som när jag var ung smal och 25år. Men det viktigaste är att jag mår bra och äter som en kung och behöver inte hungra och lida.
 2. Nja, det har nog hindrat en del. Och framförallt har det hindrat många att anställa!
 3. Visst behövs skatt. Men inte att det offentliga sätter sprätt på 60% av BNP! Vi vill nog alla ha "gratis" skolor, sjukvård etc etc. Men varför hundratals miljoner skall ges till kyrkor, ishockytävlingar och "ideella" organsiationer övergår mitt förstånd. Alla pengar som används ineffektivt eller slösas bort skulle kunna användas av människor för att skapa jobb/företag, skapa framtida pensioner eller göra annan nytta. För länge länge sedan då det fanns ärliga politiker så lär Gustav Möller (född 1884 och ett tag (S)ocialminister) ha myntat uttrycket "Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket" Bra tycker jag!
 4. Året innan jag föddes infördes mervärdesskatten och den var på 4,2% och skulle bara vara tillfällig!! Det gick bra för Sverige och folk var smala, skolor och sjukvård byggdes ut.När jag gick i högstadiet hade det skenat iväg till 17,65 %. Nu är den på 25% (men ibland 12% eller 6% på vissa varor.) folk är feta och sjuka och samhället går på knäna och i vissa kommuner är kommunalskatten över 35%! Det har ju inte gått så bra det här! Jag tror vi skall vara medvetna om att korrupta politiker inte bryr sig ett dugg om hur folket eller miljön mår, det gäller bara att jaga mer och mer skattepengar att slösa bort.
 5. Det verkar finnas fascistoida drag hos många oavsett om de är LCHFare, Veganer, Nykterister........ Låt alla ta ansvar för sig själva och skit i andra. Ingen skall tvinga mig att äta på något speciellt sätt!
 6. http://www.kavli.se/Varumaerken-produkter/Kavli/Majonnaes/Kavli-majonnaes/Kavli-Aekta-majonnaes Innehåller lite lite socker men det ser bra ut. En ovanligt vettig färdig produkt, tycker ni om den så är det väl ingen katastrof att äta denna. Jag gör min på rapsolja, helt ägg, salt, vitpeppar, dijonsenap och pressad citron eller vitvinsvinäger.
 7. Du får prova med en Amerikansk IPA, de brukar ha humle så att man får en wiplash-skada!
 8. Ja, vad åt små barn förr i gränsen mellan amning och en liten tid till? Eller i andra länder där man inte har vår välling-tradition?
 9. Ett lock är exakt lika mycket som ett flak :-) Dvs, på ren Svenska en platta. Alltså 4*6=24 st. Konstigt nog kan det vara både 33cl som 50cl men ändå vara ett flak.
 10. Jag har ätit LCHF i fem år. Som ölintresserad och hembryggare så var just ölet en svår nöt. Så jag höll mig oftast till whiskey och vin, och det går ju bra. Men någon enstaka öl på fredag eller lördag blev det, och helt utan problem. Nu har jag provat sedan semestern förra året att inte äta något förrän vid lunch, det går kanon. Men vikten ligger still, men det skall den göra då jag har perfekt vikt, samma som när jag var 25 år (är 54år nu). Sedan årsskiftet har jag försökt att dricka en stor öl varje kväll för att se om det har någon negativ konsekvens. Jag lyckas inte hålla denna diet varje kväll men oftast går det bra :-) Inte något problem alls, men livskvaliteten har ökat! En öl är ca 20 gram kolisar så är man noggrann för övrigt tål man det nog om man är frisk. Nu när jag ätit bra i många år så känner jag att om jag tar en öl eller någon ENSTAKA gång en tårtbit så händer ingenting, inget sötsug eller hunger eller något. Men jag fuskar sällan trots det.
 11. Jag använder vanlig rapsolja. Hemgjord majjo med denna olja är tillräckligt bra. Olivolja är gott, men passar inte i majjo.
 12. Här är ett tips om ett radioprogram jag hörde idag. En enda röra och en hel del felaktigheter och en del bra. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/695293?programid=4540
 13. En stor del av alla problem är ju myndigheternas och politikernas inblandning. Inte minst inom sjukvård och livsmedel, jordbruk etc etc. Så det kan vara smart att inte ytterligare efterfråga deras björntjänster.
 14. Hur kan folk här vara så naiva och tro att myndigher skall lösa problemen med skatter och förbud. Skulle myndigheterna beskatta oss för att äta häsosamt så skulle de säkert hitta på fettskatt, köttskatt, smörskatt etc etc. Skatt är stöld!
 15. Jag håller inte med många här, utom Zepp. Att späka sig, träna och svälta är alltför extremt. Fortsätt som du gör, det går ju kanon det här! Jag har ätit LCHF i över fem år. Jag var inte så överviktig och gick ner ynka 65 gram i veckan, i snitt. Men efter tre år var jag drygt tio kilo lättare och hade samma vikt som när jag var smal 25-åring. Nu är jag 54år. Det sista halvåret har jag helt slutat med frukost, en typ av periodisk fasta. Jag har inte gått ner ett gram pga detta men det passar mig och jag tror det är nyttigt. Och jag skall ju inte gå ner mer heller. Kom ihåg att du skall anlägga en trivsam, häsosam livstil för resten av livet. Don't worry, be happy!
×
×
 • Create New...