Gå till innehåll

stroker49

Medlem
 • Innehållsantal

  538
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Inlägg postad av stroker49

 1.  

   

  Visst behövs skatt. Men inte att det offentliga sätter sprätt på 60% av BNP!

  Vi vill nog alla ha "gratis" skolor, sjukvård etc etc. Men varför hundratals miljoner skall ges till kyrkor, ishockytävlingar och "ideella" organsiationer övergår mitt förstånd.

   

  Alla pengar som används ineffektivt eller slösas bort skulle kunna användas av människor för att skapa jobb/företag, skapa framtida pensioner eller göra annan nytta.

   

  För länge länge sedan då det fanns ärliga politiker så lär Gustav Möller (född 1884 och ett tag (S)ocialminister) ha myntat uttrycket "Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket"

  Bra tycker jag!

  • Gilla 5
 2. Året innan jag föddes infördes mervärdesskatten och  den var på 4,2% och skulle bara vara tillfällig!! Det gick bra för Sverige och folk var smala, skolor och sjukvård byggdes ut.När jag gick i högstadiet hade det skenat iväg till 17,65 %. Nu är den på 25% (men ibland 12% eller 6% på vissa varor.) folk är feta och sjuka och samhället går på knäna och i vissa kommuner är kommunalskatten över 35%!

   

  Det har ju inte gått så bra det här!

   

  Jag tror vi skall vara medvetna om att korrupta politiker inte bryr sig ett dugg om hur folket eller miljön mår, det gäller bara att jaga mer och mer skattepengar att slösa bort.

  • Gilla 1
 3. När jag hade ätit LCHF en tid och tog min första öl så smakade den ohyggligt äckligt, sötsliskig och fadd smak. Ingen konst att låta bli öl då  :P

  Du får prova med en Amerikansk IPA, de brukar ha humle så att man får en wiplash-skada!

  • Gilla 1
 4. Jag har ätit LCHF i fem år. Som ölintresserad och hembryggare så var just ölet en svår nöt. Så jag höll mig oftast till whiskey och vin, och det går ju bra. Men någon enstaka öl på fredag eller lördag blev det, och helt utan problem.

   

  Nu har jag provat sedan semestern förra året att inte äta något förrän vid lunch, det går kanon. Men vikten ligger still, men det skall den göra då jag har perfekt vikt, samma som när jag var 25 år (är 54år nu).

   

   

  Sedan årsskiftet har jag försökt att dricka en stor öl varje kväll för att se om det har någon negativ konsekvens. Jag lyckas inte hålla denna diet varje kväll men oftast går det bra :-)

  Inte något problem alls, men livskvaliteten har ökat!

   

  En öl är ca 20 gram kolisar så är man noggrann för övrigt tål man det nog om man är frisk.

   

  Nu när jag ätit bra i många år så känner jag att om jag tar en öl eller någon ENSTAKA gång en tårtbit så händer ingenting, inget sötsug eller hunger eller något. Men jag fuskar sällan trots det.

  • Gilla 5
 5. Jag håller inte med många här, utom Zepp. Att späka sig, träna och svälta är alltför extremt. Fortsätt som du gör, det går ju kanon det här!

   

  Jag har ätit LCHF i över fem år. Jag var inte så överviktig och gick ner ynka 65 gram i veckan, i snitt. Men efter tre år var jag drygt tio kilo lättare och hade samma vikt som när jag var smal 25-åring. Nu är jag 54år.

   

  Det sista halvåret har jag helt slutat med frukost, en typ av periodisk fasta. Jag har inte gått ner ett gram pga detta men det passar mig och jag tror det är nyttigt. Och jag skall ju inte gå ner mer heller.

   

  Kom ihåg att du skall anlägga en trivsam, häsosam livstil för resten av livet.

   

  Don't worry, be happy!

  • Gilla 4
 6. Märkligt att man inte fokuserar mer på maten till soldater. När jag gjorde lumpen på Frösön 1981 var maten utmärkt men med normala nivåer kolisar. Men hade man velat äta LCHF hade det nog gått ganska bra.

   

  Som jag har hört så hade Genghis Khan  koll på detta, de åt torkat kött och fett och var oslagbara!

  • Gilla 6
 7. Jag går max en gång per år, men bara till tandhygienist för att ta bort lite lite tandsten. 

  Sällan till tandläkaren, men jag har aldrig haft ett hål och har järnkoll på mina tänder som jag borstar 2ggr per dag. Använder ofta tandtråd och använder fluortandkräm. Skjöljer med fluor någon enstaka gång men gjorde det regelbundet som barn, kanske inte är növändigt när man snart fyller 54!

   

  Efter att jag började med LCHF för fem år sedan är det stor skillnad på hur tänderna känns, lika rena och släta på kvällen när det är dags för nattborstningen!

   

  Jag förstår inte riktigt det här med att det är så dyrt (dyrt blir det naturligtvis om man har mycket reparationsbehov). De flesta lägger ju mer otroligt mycket mer på hårvård än tandvård!

 8. Hej, jag köpte en box rödvin idag och såg då för första gången att hyllkantsetiketterna på bolaget redovisade sockerhalten i vinet. Många hade mindre än tre gram per liter. Inte så illa. Några sorter hade runt sju gram per liter så det kan ju vara klokt att låta sockerhalten få spela roll vid vinvalet eller vad säger ni?

  Det är bra att veta, är det sju gram så bör man stanna vid att konsumera ett par tre liter vid varje tillfälle!

  • Gilla 1
 9. Johan Wallström: Jag tror det är så här. Jag är så gammal så jag minns när det fanns många som på fullt allvar (trots Sovjet och DDR som grannar) trodde på socialismen. När Sovejetunionen och hela Östeuropa föll stod de där och kände sig lika lurade som vissa Nazister 1945. Endas de riktiga dårarna fortsatte att tro på Marx läror.

   

  Men vissa av dessa människor har en drift att inskränka andra människort frihet, att bestämma och lägga sig i saker de inte har med att göra. De blev då ofta tex Miljöpartister, veganer och annat. Ofta har de gott uppsåt, de är inte elaka på riktigt. Men deras stollerier ledar ofta i motsatt riktning mot vad de vill. Ofta beror det på okunskap och dålig utbildning.

   

  För många politiker är miljö eller klimat gudasänt som anledning att hitta på nya regler, skatter och sätt att ta våra pengar öka sin makt och inskränka vår frihet.

  • Gilla 5
 10. Faktum är att jordbruk är bland det värsta människan har hittat på. Det har påverkat naturen över stora delar av jorden och skapat enorm skada, dessutom har det gett förutsättningar för människans expansion och senare överbefolkning. Men å andra sidan hade vi kanske varit utdöda om vi inte hitta på tokerierna.

   

  Det mest hållbara vore om vi vore samlare/jägare, innuiter, samer och indianer etcetera. Men om vi inte hittar på alla galenskaper är det ju ingen idé att vara Homo Sapiens!

   

  Nåja, alla arter dör ut. Förr eller senare. Om vi gör det om 1000 år eller om  250 000 år har jag dock ingen aning om. Men när vi gör det så hämtar sig planeten nästan helt på bara några tusen år tror jag.

  • Gilla 4
 11. I söndags slog jag till på en riktigt fin bit sidfläsk på dryga kilot, svenskt och extrapris på 39,90kr/kg. Stor som en A-4 nästan.Nu har jag mat nästan hela veckan! Här kommer ett bra recept på Porchetta, men han har glömt att skiva 6-8 vitlökar men det går att åtgärda!

  Vill man hålla kostnaden nere kan man skippa pinjenötterna, vill man inte använda brödet i fyllningen hoppar man det. Gör som italenarna, gör hur du vill!

   

×
×
 • Skapa nytt...