Linden

Medlem
 • Innehållsantal

  7
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Linden

 • Rank
  Nyanländ
 1. MrTurbo: Bra jobbat! Jag har dock personligen valt att hoppa över "steka mat på morgonen" delen då det var det som fick mig att sluta förra gången jag testade (då klarade jag 1 dag hehe). Jag kör turkisk yoghurt med linfrön till frukost, det står jag mig bra på. Sedan har jag inte varit lika konsekvent som dig på maten utan valt olika varje dag i praktiken, allt ifrån grillad kyckling med coleslaw, själv-plock-sallad på Coop till Ceasarsallad ifrån lunchrestaurangen eller som igår stekt korv (kvällen innan) och sallad samt bernaissås. Jag började med LCHF Tisdag eftermiddag 30/9 och idag är det 8/10. Jag kan nog ana något på magen men jag tror inte denna livsstil är något för mig. Jag tycker det är ett fantastiskt sätt att gå ner i vikt om man är överviktig. Men jag känner att jag redan efter en vecka begränsar min livskvalité som chips, bröd, öl, banan, hamburgare, pizza, pommes mm ger. Så får se ikväll vilket beslut jag tar :-)
 2. Tack för alla tips. Dock rejält kluven om detta är något för mig. Men skall utvärdera inom kort, imorgon gått en vecka.
 3. Glömde skriva att jag är ganska dålig på att få i mig fett, så det blir en stor utmaning..
 4. Tack för alla tips. Ibland äter jag lufttorkad skinka, brieost och salta kex som substitut till chips, det får nog bli lite mer av det exkl kexen då. Men jag är inte helt ute och cyklar som testar denna livsstil utan något mer mål än att hoppas få bort lite fett på magen? Jag kan tillägga att jag löptränar på enklare nivå och ska försöka hitta tillbaka till gymmet (svårt att få ihop det med småbarn).
 5. Jäderås, tack för tipsen.
 6. Hej "Nytt liv". Jag gillar att laga mat, stort sett bara jag som lagar mat i familjen. Gillar dock inte att äta fryst mat då vissa saker enl mina smaklökar inte smakar bra tinat, men då pasta och potatis ändå ska bort så kanske det skulle funka. Sen är jag dålig på att laga mer än vad som äta, dvs blir sällan något över. Men frågan kvarstår, tar alla lchf;are med sig mat till jobbet? Isåfall blir jag nog inte så långvarig
 7. Hej. Kille på 35år. Är inte överviktig och har aldrig varit (75kg fördelade på 181cm). Har inte diabetes eller någon annan åkomma. Jag har precis börjat med LCHF närmare bestämt sedan 2014-10-01. Anledningen är egentligen att jag vill testa och se hur min kropp kommer reagera och gärna få bort lite överhudsfett, framförallt på magen så man inte behöver dra in den på stranden eller i badhuset! Lite hur jag upplevt de här första dagarna.: Jag gillar inte potatis och ris så mycket så den biten har varit lugn. Däremot är jag dålig på att laga matlådor Så blir ofta lokala lunchrestaturangen eller att gå till Coop /Willys på lunchen och köpa något. Jag har dock redan galet svårt att hitta nåt LCHF som inte behöver tillagas! Någon som har tips? Enda jag kan komma på (och ätit innan med) är färdig Caesar sallad och lufttorkad skinka. Och Caesar sallad med kyckling på restaurangen. Kaffe med grädde funkar bra, ej vågat mig på kokosfett ån... Den stora prövningen på helgen blir/är att inte äta chips och dricka ett par öl. Hur många av er funkar med detta? Tänker mest på chipsen, öl kan jag klara mig utan även om 1-2 efter en tung vecka på jobbet kan va skönt. Slutligen, finns det något argument /anledning att jag egentligen inte ska köra LCHF? Ps, har du läst hela vägen så ett, är skyldig dig en virtuell öl (då den är utan kolhydrater och annat dumt! Ds