Trollmormor

Medlem
 • Innehållsantal

  1 051
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  16

Trollmormor vann senast 31 Oktober 2019

Trollmormor hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 735 Enastående

Om Trollmormor

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1957-09-18

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Västra Götaland

Senaste besökare till profilen

1 078 profilvisningar
 1. Undviker alltid solrosolja. Dom gånger jag köper tonfisk är det alltid den i vatten.
 2. Tror du har kommit på hur det är. Du gör alla rätt, men det hjälper inte. Kroppen bestämmer själv helt enkelt. Jag gjorde alla rätt när jag kom i klimakteriet, men jag gick sakta men säkert upp i vikt ändå. Utan att jag gjorde någon speciell förändring började jag gå ner. Nu efter utbrändhet och en bröstcanceroperation äter jag betydligt mer än jag gjort på flera år. Och nu har jag fullt upp för att behålla min lägre vikt och inte gå ner ännu mer.
 3. Toppen med hälsovinsterna. Dom brukar i allmänhet komma före viktminskning så håll ut. Sen har skriver du att du (bara) har 8 kg som du vill bli av med. Verkar vara vanligt att det tar längre tid när det inte är så stor övervikt. Om det nu är övervikt i ditt fall. Det kan ju vara så att du tycker att du väger för mycket, men din kropp tycker det är en alldeles lagom vikt. Så då undrar jag hur lång du är och vad du väger?
 4. Både Serla, Lambi och Katrin tillverkas i Sverige i bland annat Mariestad så vi behöver nog inte vara oroliga över att det ska ta slut.
 5. Trollmormor

  Expressen

  Om jag uppfattat saken rätt så forskar han för att få fram en medicin mot fetma. Alltså det handlar om pengar som vanligt. Och då får det ju inte finnas några konkurrerande metoder som inte går att tjäna pengar på...….
 6. Om du vill sänka dina kolesterolvärden utan statiner så kan jag rekommendera ett kosttillskott som heter Redasin. Makens värden gick ner så mycket på ett år att han nog behöver dra ner på dosen för att inte hamna för lågt
 7. Aha, var det så. Jag trodde att du inte tyckte om grönsaker. I min värld blir det lite fel att avstå näringsrika grönsaker därför att man är rädd för kolhydraterna. Det finns inget som säjer att man lättare går ner i vikt ju färre kolhydrater man äter. Du borde kunna minska kolhydraterna på annat sätt. Sen kan jag tipsa om babyspenat. Ät det som sallad till maten. Massor av nyttigheter och väldans lite kolhydrater.
 8. Som jag skrev så ska jag inte uttala mej om träning, men i lagom mängd utan att överdriva så är det bra. Vad som är lagom hoppas jag att någon annan kan svara på. Vad är det som är svårt med grönsaker?
 9. Jag är den siste att uttala mej om träning. Jag har bara varit på ett gym 1 gång i hela mitt 62-åriga liv och det var inte frivilligt 🤣🤣 Men motion och träning i lagom mängd har enbart hälsofördelar så fortsätt med träningen. För viktnedgång däremot har kosten betydligt större påverkan än träning. Om det varit jag så hade jag nog testat att ändra kosten lite som jag föreslog i en tidigare kommentar. Var inte rädd för kolhydrater i form av grönsaker. Kroppen behöver näringen från dom.
 10. Om vi ska prata energi och kalorier så är det förmodligen inte för lite. Men du kanske ska testa att göra en annan fördelning. Mer kolhydrater i form av grönsaker. Mer protein. När du tränar som du gör kan du äta borde det funka med 1- 1,5 gr protein per kilo kroppsvikt. Och mindre fett. En mening jag aldrig trodde jag skulle skriva 🤣
 11. Med tanke på att du tränar och motionerar så tycker jag rent spontant att det ser ut som att du äter för lite på det stora hela. Lägg in det du äter en vanlig dag i https://kostbevakningen.se/ så är det lättare att få en uppfattning om det stämmer eller inte.
 12. Lugn och fin 😁 Inte ska du ge upp. En sak i taget. För 10 år sen var du 10 år yngre än nu. Det kan spela in. Sen verkar det som att det är svårare att gå ner i vikt andra gången med LCHF. Bara för att du äter max 20 gr kolhydrater per betyder det inte att det är bättre än t ex 30 gr. Kan du precisera vad du äter på en dag? Du kanske helt enkelt äter för lite. När det gäller grönsaker så tycker jag själv att det funkar bäst att spara dom till middagen. Var inte rädd för grönsaker heller. Det finns en massa nyttigheter i dom som kroppen behöver. Har du några sjukdomar? Det säjs att kroppen prioriterar läkning före viktnedgång. Hoppas det här kan vara till nån hjälp
 13. Med all respekt, du vet inget om mej eller varför jag tar Alvedon. Jag VET att paracetamol kan slå ut levern. Jag är inte intresserad av någon annan medicinering. Min förhoppning är att kunna sluta med Alvedon helt. Inte att byta ut den mot något annat. Jag vet inte ens vad det skulle finnas att byta ut mot. När jag slutade med Citodon fick jag recept på 2 andra mediciner som jag aldrig hämtade ut eftersom jag ville minska medicinerna inte öka dom. Just nu är jag nöjd med att det räcker med Alvedon.
 14. Du missade poängen med min kommentar. Poängen var att det är så olika med receptskrivning. Vissa läkare öser recept över patienterna och andra vill knappt skriva ut nödvändiga mediciner. Och ja, jag vet att Alvedon inte är att leka med. Jag är fullt medveten om att det kan slå ut levern. Om nu läkaren är bekymrad över min lever så kanske det vore på sin plats att kalla mej till provtagning? Eller kalla mej till besök för att prata om alternativ? Icke sa Nicke. Jag har aldrig träffat läkaren ifråga. Jag har en annan medicin som jag inte har lust att nämna namnet på här. Min kurator och jag är helt överens om att jag behöver just den dosen jag tar regelbundet ett tag till. Jag får visserligen recept så det täcker mitt behov, men han envisas med att skriva att den enbart är för sporadiskt bruk och vid behov. Det som står i bipacksedeln talar emot att den är för sporadiskt bruk. Det finns information om vad man ska göra om man glömt att ta en tablett??? Omöjligt att glömma nåt som endast är för sporadiskt bruk. Jag har t o m ringt läkemedelsverket. Dom känner inte till detta.
 15. Det lät ju inte alls bra. Och det ska våra skattepengar gå till......