Trollmormor

Medlem
 • Innehållsantal

  993
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  14

Trollmormor vann senast 29 September 2017

Trollmormor hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 501 Enastående

Om Trollmormor

 • Rank
  Gammal i gården
 • Födelsedag 1957-09-18

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Västra Götaland

Senaste besökare till profilen

847 profilvisningar
 1. Trollmormor

  I stället för mandelmjöl?

  https://receptlchf.se/baka-med-lchf/omvandla-mjol/
 2. Trollmormor

  Vad säger ni om denna artikels slutsats?

  Den typen av artiklar gör mej bara upprörd. Skulle kunna tänka mej att blodtrycket stiger också ?
 3. Trollmormor

  LCHF / VLCD och kalorier

  Hej Lea. Kan du utveckla din fråga lite mer? Jag har aldrig haft koll på det där med ketos. Har du nån källa på ketos och vlcd?
 4. Trollmormor

  Robins Provsvar

  Hm, det där är väl knappast okej. Det finns nåt som heter vårdgaranti. Du kan byta vårdcentral eller kontakta patientnämnden. Eller varför inte både ock.
 5. Trollmormor

  Alltid hungrig?

  Det vore intressant att veta var du fick den rekommendationen? Inte alls enligt LCHF.
 6. Trollmormor

  "Högt" kolesterol och diabetes typ 1

  Nä, det tror inte ens Livsmedelsverket på längre.
 7. Trollmormor

  Hur uppnår man bästa nattsömn?

  Nu börjar jag bli trött på dina kommentarer. Du har ingen aning om hur jag har det. Att du inte kan se någon förklaring till att nacken utgör ett problem om jag höjer huvudändan bryr jag mej inte om för jag VET att det är så. Det spelar ingen roll vilken sovställning som är bra för andra saker. Min nacke och min bekvämlighet när det gäller sovställning är det viktigaste. Minsta lilla felställning under en natt får jag lida för dagen efter. En höjning av huvudändan med 20 cm är enorm för mej. Det kan räcka med några centimeter för att det ska få negativa konsekvenser. Nackkuddar i allmänhet är ganska statiskt utformade och förutsätter att nacken behöver samma stöd hela tiden. Så är det inte för mej. Det varierar från natt till natt. Ibland från timme till timme. Jag måste ha en kudde som går att anpassa efter nackens dagsform.
 8. Trollmormor

  Hur uppnår man bästa nattsömn?

  Japp
 9. Trollmormor

  Hur uppnår man bästa nattsömn?

  Nix, det funkar inte alls. Jag har varit tvungen till det några gånger när jag varit rejält förkyld. Kroppen vilar inte alls på rätt sätt. Och nacken kommer i fel läge. Just sömnen är en av dom saker som förbättrats sen jag började med LCHF. Innan var jag tröttare på morgonen än på kvällen. Jag var tvungen att sova 1-2 timmar på eftermiddagen. Totalt kanske 10-12 timmar. Nu klarar jag mej på 7-8 och är mycket piggare.
 10. Trollmormor

  Hur uppnår man bästa nattsömn?

  Nja, jag håller inte med riktigt där. Jag lyssnar på min kropp när det gäller sovställning. Den talar så tydligt om för mej hur jag ska ligga. Vänster sida funkar bara inte. Till saken hör att jag fick en whiplashskada för 20 år sen så den avgör vilken sovställning som för tillfället är bäst. Till kanske 95 % är det ryggläge. ?
 11. Trollmormor

  Hur uppnår man bästa nattsömn?

  Jag har en riktigt mjuk och bekväm (dyr) säng. Jag somnar alltid på rygg. Och vaknar på rygg. Vänder mej inte i sömnen ens. Ibland ligger jag kortare stunder på höger sida. Vänster sida funkar inte ens korta stunder.
 12. Trollmormor

  SOCKRETS SKADEVERKNINGAR

  Mitt hår har blivit betydligt mindre grått dom senaste åren. ? Ätit LCHF sen april 2016.
 13. Trollmormor

  Pollenallergi borta med vinden...

  För mej tog det lite längre tid. Jag började med LCHF i april 2012. Min björkpollenallergi har sakta men säkert försvunnit. Dom senaste åren har jag inte känt av den alls.
 14. Trollmormor

  Hur länge äter ni d-vitamin?

  Både maken och jag äter D-vitamintillskott året om. 2500 IE. Makens hudläkare avråder honom från att sitta i solen i nån större utsträckning och jag trivs helt enkelt bäst i skuggan så det finns inte en chans att vi får tillräckligt med D-vitamin från solen.
 15. Trollmormor

  Högt totalkolesterol

  HDL på 7? Är du säker på det? Låter högt. Be att få samtliga värden skriftligt. https://www.dietdoctor.com/se/kolesterol