Jump to content

Trollmormor

Medlem
 • Posts

  1,128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Trollmormor last won the day on May 1

Trollmormor had the most liked content!

About Trollmormor

 • Birthday 09/18/1957

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Västra Götaland

Recent Profile Visitors

1,545 profile views

Trollmormor's Achievements

Veteran

Veteran (5/7)

3k

Reputation

 1. En skillnad är mängden kolhydrater 3,7 i minimajs och runt 20 i majs. Sen har det nåt att göra med att minimajs inte har vuxit färdigt eller nåt sånt. Nån annan kanske har bättre koll.
 2. Inte lätt att tänka på allt. Innan jag började med LCHF (och då var jag 55 år så jag borde väl haft bättre koll) var jag helt övertygad om att majs var en grönsak
 3. Inte för att jag vill vara petig. Eller jo det är jag kanske, men majs är spannmål och inte LCHF. Om det nu inte är så att du menar minimajs. Angående vitkålen så hade jag smörstekt den. Och dessutom hällt allt i en ugnsform med osten över och gratinerat.
 4. Inte? Har jag helt fel när tror att det finns en del tonårsmammor?
 5. Nej, det har inte alls med det att göra. Ingen brandrisk i största allmänhet utan vid laddning. Så ladda aldrig mobilen på natten. Mobil i sovrummet handlar om störd sömn.
 6. Absolut en bra idé att han den appen på. Finns ju dom som går ut i skogen utan mobil. Skulle aldrig falla mej in. Men den appen söker väl hela tiden så då blir det strålning kan jag tänka mej.
 7. Då har du varken mobildata eller wifi på?
 8. Nja, vet inte vad du menar med används. Mobilen söker väl hela tiden kontakt med nätet och då används den ju på ett sätt. Eller tänker jag fel. Dessutom avråds det på många ställen från att ha mobilen i sovrummet. Trodde att det var för strålningsrisken. Jag skulle i varje fall ta det säkra före det osäkra och inte ha mobilen i bh:n.
 9. Bygelbh är utan tvekan olämpligt därför att det täpper till lymfsystemet. Typ. När det gäller mobilen så ger den utan tvekan strålning och strålning kan orsaka cancer. Så med det sagt så skulle jag definitivt sluta att ha mobilen i bh:n.
 10. Ja, jag vet inte. Tack och lov hade jag inte en sort som kunde behandlas med cellgifter. Jag är oerhört tacksam för detta. Vet inte om jag klarat att genomgå en behandling som bryter ner kroppen. Jag är opererad. Vänster bröst och 14 lymfkörtlar. Jag mådde aldrig dåligt. Ramlade inte ner i det där stora svarta hålet som jag trodde att jag skulle göra. Det var meningen att jag skulle strålas. För säkerhets skull... Blev inget med det av olika anledningar. 7 av 10 kvinnor strålas i "onödan". Men visst tror jag att min kost hjälper mej att må bra i största allmänhet. Jag har blivit av med värk och stelhet i kroppen. Min björkpollenallergi är som bortblåst mm. Känner att jag börjar svamla lite så det får nog vara bra för idag.
 11. Jag tror inte det finns en diet som håller en frisk och fri från t ex cancer. Det är betydligt mer komplicerat än så. Cancer handlar om väldigt mycket mer än kosten. Visst kan kosten påverka vissa cancerformer. Förmodligen tjocktarmscancer, men jag är inte insatt i det. De 2 vanligaste formerna av cancer är bröstcancer och prostatacancer. Min högst personliga uppfattning är att dessa inte är kopplade till någon diet. Bröstcancer är ofta hormonell som i mitt fall. Det finns även en ärftlig variant. Cancer har inte en enda orsak oavsett vilken sort. En rad omständigheter spelar in. Eftersom cancer inte är en sjukdom utan finns i närmare 200 olika former så blir det ännu svårare. Det finns vissa saker som ökar riskerna. T ex rökning, men alla som röker får inte cancer. En av mina bröder har rökt en stor del av livet. Han äter godis i mängder VARJE dag. Grönsaker är onödigt i hans värld. Han har inte fått cancer. Jag har aldrig rökt, älskar grönsaker och har aldrig varit jätteförtjust i socker och ätit ytters lite efter 2012. Jag fick cancer. Jag har kommit fram till att den kost som får mej att må bäst (förutom att jag fick cancer då) är LCHF. Vilket i min värld betyder mat lagad från grunden utan tillsatser. Fullfeta produkter. Gärna ekologiskt. Alltså inget socker, ingen gluten och ingen stärkelse. Lägg därtill periodisk fasta 16:8. Dvs jag har ett ätfönster på 8 timmar, ibland mindre och fastar i 16 timmar. Under dom 16 timmarna får kroppen en chans till återhämtning. Kroppens celler repareras istället för att det bildas nya. Detta SKULLE kunna vara ett sätt att till viss del undvika cancer. Behövs nog mer forskning på området. Sen tror jag på att gå på magkänslan om den är välutvecklad. Efter att man läst på om olika dieter.
 12. Tyvärr tror jag att det är mer komplicerat än så. Jag har ätit LCHF sen 2012. Fick bröstcancer 2019. Äter sällan eller aldrig socker. Varken i maten eller i tillsatt form. Cancer är inget man får från ena dagen till den andra. Det tar ofta lång tid att utveckla. Däremot är det nog en väldigt bra idé att utesluta allt vad socker heter när man fått en cancerdiagnos. Det finns många teorier om att socker göder cancer. Om det orsakar cancer är en annan sak.
 13. Kan bara hålla med dej. Tycker inte att du är petig. Det är ju mängder med kolhydrater i TS kost även om det inte är något tillsatt socker.
 14. Förstår inte riktigt. Vad har du för sjukdom i levern som gör att du dragit ner på protein? Vid nedsatt njurfunktion vet jag att man ska minska på protein, men aldrig hört det i samband med lever.
×
×
 • Create New...