Trollmormor

Medlem
 • Innehållsantal

  1 007
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  14

Trollmormor vann senast 29 September 2017

Trollmormor hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 567 Enastående

Om Trollmormor

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1957-09-18

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Västra Götaland

Senaste besökare till profilen

917 profilvisningar
 1. Tog det lång tid efter att du satt ut blodtrycksmedicinen innan du såg någon förändring på blodtrycket?
 2. Hakar på den här tråden. Har du tagit bort din medicin? Hur gjorde du då? Var det i samråd med läkare?
 3. Dom få gånger jag beställt något från menyn utan att lägga till eller dra ifrån något är lätt räknade. Och då pratar jag inte bara om LCHF utan om att äta ute i allmänhet. Kan inte minnas att det varit problem en enda gång. Som jag ser det så borde allt som finns på menyn finnas i köket. Om dom vet vad service betyder och om dom vill ha nöjda gäster som kommer tillbaka så bör det knappast vara något problem.
 4. Ok, då är jag med. Skulle faktiskt kalla det för enstaka mätningar ändå. Be om en dygnsmätning och skaffa en egen blodtrycksmätare. Där skulle ja börja. Har du några exempel på olika värden?
 5. Då har jag några följdfrågor. Du har helt plötsligt fått högt blodtryck. Betyder det att du kollat det regelbundet? Är det ett enstaka uppmätt tryck som är högt? Och vad har du för blodtryck? Högt blodtryck är naturligtvis inte bra. Där är sjukvården helt överens till skillnad från kolesterol. Ingen aning om i fall det skulle hjälpa med östrogen.
 6. Visst funkar viktväktarna. Jag känner flera stycken som gått ner i vikt med hjälp av viktväktarna. Igen och igen och igen och igen...…… 😁 Skämt å sido. Du vet ju exakt vad som inte funkar. Ingen idé att försöka samma sak igen. Så vad blir då kvar att testa? LCHF skulle jag tro. Jag är också 173 cm och har vägt 106 som mest. Nu väger jag 77-78. Och det känns lagom. När jag gick över till LCHF upptäckte jag att kolhydraterna är mitt problem. Det finns inget som gör mej så hungrig. Tyvärr tog det ända till jag var 55 år innan jag kom på det, en bättre sent än aldrig. Som jag ser det har du allt att vinna och inget att förlora på att börja med LCHF.
 7. Jag hade inte sett det tidigare. Riktigt bra program i ämnet. Mycket sevärt.
 8. Maken började gå ner i vikt först när han började "fuska" med "vanlig" mat några gånger i veckan. Och detta trots att han var superstressad...…. 🤔
 9. En sista kommentar på detta sidospår. Om jag läser i forumet i mobilen utan att vara inloggad är jag i stort sett alltid hemma. Jag är enbart inloggad i datorn när jag vill kommentera något jag läst i mobilen. Det kan gå veckor utan att jag är inloggad.
 10. Nu ska jag vara lite petig 😉 Visst kan det se ut som att det är många gäster, men även forummedlemmar som inte är inloggade registreras som gäster. Själv loggar jag aldrig in i mobilen. Läser enbart inlägg. Vill jag kommentera gör jag det i datorn.
 11. För det första är det väl mer eller mindre underförstått att det är LCHF som diskuteras. För det andra förstår jag inte din koppling mellan fett och mejerifritt?????
 12. Nej, det menar jag inte alls. Och jag vet mycket väl vad som menas med mejeriprodukter. Det jag menar är att det finns dom som äter mejerifri LCHF, men behåller smöret.
 13. Där finns det tydligen delade meningar. Många som äter mejerifritt äter smör.
 14. Låter som att vi pratar om en person som vill äta kakan och ha den kvar. Som jag ser det är det den kolhydratstinna kosten som är orsak till apo-kvoten. Osten är väl i princip det enda som är "bra" i den nuvarande kosten. Men ingenting är omöjligt. Det finns alternativ till det mesta. Jag kunde inte tänka mej att vara utan min frukostmacka. När jag väl hittade ett recept på LCHF-bröd var det bara att köra på och det funkade. Grönsaker istället för potatis och ris. Bär och nötter istället för frukt.
 15. https://receptlchf.se/baka-med-lchf/omvandla-mjol/