Trollmormor

Medlem
 • Innehållsantal

  1 002
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  14

Trollmormor vann senast 29 September 2017

Trollmormor hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 554 Enastående

Om Trollmormor

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1957-09-18

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Västra Götaland

Senaste besökare till profilen

881 profilvisningar
 1. Trollmormor

  Ny här, vore tacksam för tips och råd!

  Visst funkar viktväktarna. Jag känner flera stycken som gått ner i vikt med hjälp av viktväktarna. Igen och igen och igen och igen...…… Skämt å sido. Du vet ju exakt vad som inte funkar. Ingen idé att försöka samma sak igen. Så vad blir då kvar att testa? LCHF skulle jag tro. Jag är också 173 cm och har vägt 106 som mest. Nu väger jag 77-78. Och det känns lagom. När jag gick över till LCHF upptäckte jag att kolhydraterna är mitt problem. Det finns inget som gör mej så hungrig. Tyvärr tog det ända till jag var 55 år innan jag kom på det, en bättre sent än aldrig. Som jag ser det har du allt att vinna och inget att förlora på att börja med LCHF.
 2. Trollmormor

  Sanningen om kolhydrater . . .

  Jag hade inte sett det tidigare. Riktigt bra program i ämnet. Mycket sevärt.
 3. Trollmormor

  Lchf, ibland vanlig mat

  Maken började gå ner i vikt först när han började "fuska" med "vanlig" mat några gånger i veckan. Och detta trots att han var superstressad...….
 4. En sista kommentar på detta sidospår. Om jag läser i forumet i mobilen utan att vara inloggad är jag i stort sett alltid hemma. Jag är enbart inloggad i datorn när jag vill kommentera något jag läst i mobilen. Det kan gå veckor utan att jag är inloggad.
 5. Nu ska jag vara lite petig Visst kan det se ut som att det är många gäster, men även forummedlemmar som inte är inloggade registreras som gäster. Själv loggar jag aldrig in i mobilen. Läser enbart inlägg. Vill jag kommentera gör jag det i datorn.
 6. För det första är det väl mer eller mindre underförstått att det är LCHF som diskuteras. För det andra förstår jag inte din koppling mellan fett och mejerifritt?????
 7. Nej, det menar jag inte alls. Och jag vet mycket väl vad som menas med mejeriprodukter. Det jag menar är att det finns dom som äter mejerifri LCHF, men behåller smöret.
 8. Där finns det tydligen delade meningar. Många som äter mejerifritt äter smör.
 9. Låter som att vi pratar om en person som vill äta kakan och ha den kvar. Som jag ser det är det den kolhydratstinna kosten som är orsak till apo-kvoten. Osten är väl i princip det enda som är "bra" i den nuvarande kosten. Men ingenting är omöjligt. Det finns alternativ till det mesta. Jag kunde inte tänka mej att vara utan min frukostmacka. När jag väl hittade ett recept på LCHF-bröd var det bara att köra på och det funkade. Grönsaker istället för potatis och ris. Bär och nötter istället för frukt.
 10. Trollmormor

  I stället för mandelmjöl?

  https://receptlchf.se/baka-med-lchf/omvandla-mjol/
 11. Trollmormor

  Vad säger ni om denna artikels slutsats?

  Den typen av artiklar gör mej bara upprörd. Skulle kunna tänka mej att blodtrycket stiger också ?
 12. Trollmormor

  LCHF / VLCD och kalorier

  Hej Lea. Kan du utveckla din fråga lite mer? Jag har aldrig haft koll på det där med ketos. Har du nån källa på ketos och vlcd?
 13. Trollmormor

  Robins Provsvar

  Hm, det där är väl knappast okej. Det finns nåt som heter vårdgaranti. Du kan byta vårdcentral eller kontakta patientnämnden. Eller varför inte både ock.
 14. Trollmormor

  Alltid hungrig?

  Det vore intressant att veta var du fick den rekommendationen? Inte alls enligt LCHF.
 15. Trollmormor

  "Högt" kolesterol och diabetes typ 1

  Nä, det tror inte ens Livsmedelsverket på längre.