Gå till innehåll

Trollmormor

Medlem
 • Innehållsantal

  1 108
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  18

Trollmormor vann senast 1 Maj

Trollmormor hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 914 Enastående

Om Trollmormor

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1957-09-18

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Västra Götaland

Senaste besökare till profilen

1 322 profilvisningar
 1. Vem sa att det var så? Vad av innehållet är samma som i statiner?
 2. Så här var det. Man hade hittat salmonella i kapslar med Fiberhusk. Av säkerhetsskäl återkallade Orkla samtliga produkter med Fiberhusk. Salmonella dör vid upphettning till 70 grader så använder du det i bakning kan det knappast var något problem. Dessutom har dom inte sett några kopplingar till salmonella i Sverige.
 3. Det är bara den Fiberhusk som kommer från Orkla som är indragen. Jag har köpt direkt från Lindroos. Dom har kvar egen tillverkning och den har inget med den indragna att göra. Finns även som ekologisk. Glutenfri Bakning (psylliumhusk.se)
 4. Håller med om att det är en generationsfråga. Själv är jag 63 och jag har för länge sen slutat äta sånt jag inte mår bra av för att glädja nån annan. Det ligger inte i min natur helt enkelt. Å andra sidan gör jag allt för att eventuella gäster ska få sånt dom kan äta. Så det går åt båda håll. Man kan tacka nej på väldigt många sätt utan att såra någon. Dom gånger jag inte i förväg kunnat ta reda på vad som bjuds av en eller annan anledning har jag ätit lite lagom innan. Förutom en gång i höstas. Eftersom det var så länge sen jag var hembjuden till nån missade jag. Fick äta när jag kom hem istä
 5. Att bli bjuden på mat kan ställa till problem. Själv talar jag om innan att jag äter LCHF. Om nu nån skulle ha missat det efter 9 år. Vid några tillfällen har jag erbjudit mej att ta med något som alla kan äta. T ex falsk potatissallad vilket varit väldigt uppskattat. MEN det kan också vara så att den som bjuder gör något efter ett LCHF-recept på nätet och inte har koll på vad som är LCHF. Då kan det bli fel i alla fall om det ingår bananer i ett recept som kallas LCHF-recept.
 6. Tänkte inte på det. Ingen regel utan undantag då När jag tänker på frukt så tänker jag att det är nåt sött. Och citron är inte särskilt sött, men gott
 7. Jag kom på ytterligare en sak jag tog fasta på i början och det var att LCHF sades vara en blodsockerstabiliserande kost. Ann Fernholm skrev en del om detta för många år sen. Ett svängande blodsocker påverkar dom små blodkärlen. Vilket i sin tur kan ge skador på t ex ögonen där det finns små blodkärl. Det är väl därför som ögonen kollas noga på diabetiker.
 8. En definition skulle nog göra det lättare för nybörjare. Sen håller jag inte med riktigt om att den som äter för hälsans skull kan äta frukt. Fast det beror ju på hur man tolkar det där med hälsan. Den som har diabetes eller är sockerberoende bör nog inte äta frukt i någon form.
 9. Någon riktigt bra definition på vad som är LCHF finns inte. Däremot har jag fått lära mej att frukt inte är LCHF. Det kan inte vara lätt för dom som är nybörjare nu.
 10. Den tumregeln är verkligen förvirrande, det håller jag med om. Om man t ex äter 500 gr livsmedel per dag och alla innehåller 5 gr/100 gr så blir det 50 gr på en hel dag och då hamnar man förmodligen högre än man vill. För mej har det varit 2 saker som definierar LCHF. Dels mängden kh/dag och dels VAR dom kommer ifrån. Om man helt frångår VAR dom kommer ifrån så är det inte LCHF så som jag lärde mej när jag började för 9 år sen.
 11. Det är inte mängden kolhydrater som är problemet utan det faktum att banan helt plötsligt har blivit LCHF. Vad kommer härnäst? Inte lätt för nybörjare att veta vad som är vad.
 12. LCHF-recept – Glutenfritt bananbröd – Diet Doctor Jag blev grymt besviken när jag hittade det här receptet. Banan i ett LCHF-recept!!!!???? Kan vad som helst ingå i LCHF numera????
 13. Instämmer helt i det. Att dra ner på blomkål behövs inte. Möjligen byta ut mot t ex Broccoli för att få mer näring
 14. Äter du några mediciner?
×
×
 • Skapa nytt...