Jump to content

Trollmormor

Medlem
 • Posts

  1,119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by Trollmormor

 1. Bygelbh är utan tvekan olämpligt därför att det täpper till lymfsystemet. Typ. När det gäller mobilen så ger den utan tvekan strålning och strålning kan orsaka cancer. Så med det sagt så skulle jag definitivt sluta att ha mobilen i bh:n.
 2. Ja, jag vet inte. Tack och lov hade jag inte en sort som kunde behandlas med cellgifter. Jag är oerhört tacksam för detta. Vet inte om jag klarat att genomgå en behandling som bryter ner kroppen. Jag är opererad. Vänster bröst och 14 lymfkörtlar. Jag mådde aldrig dåligt. Ramlade inte ner i det där stora svarta hålet som jag trodde att jag skulle göra. Det var meningen att jag skulle strålas. För säkerhets skull... Blev inget med det av olika anledningar. 7 av 10 kvinnor strålas i "onödan". Men visst tror jag att min kost hjälper mej att må bra i största allmänhet. Jag har blivit av med värk och stelhet i kroppen. Min björkpollenallergi är som bortblåst mm. Känner att jag börjar svamla lite så det får nog vara bra för idag.
 3. Jag tror inte det finns en diet som håller en frisk och fri från t ex cancer. Det är betydligt mer komplicerat än så. Cancer handlar om väldigt mycket mer än kosten. Visst kan kosten påverka vissa cancerformer. Förmodligen tjocktarmscancer, men jag är inte insatt i det. De 2 vanligaste formerna av cancer är bröstcancer och prostatacancer. Min högst personliga uppfattning är att dessa inte är kopplade till någon diet. Bröstcancer är ofta hormonell som i mitt fall. Det finns även en ärftlig variant. Cancer har inte en enda orsak oavsett vilken sort. En rad omständigheter spelar in. Eftersom cancer inte är en sjukdom utan finns i närmare 200 olika former så blir det ännu svårare. Det finns vissa saker som ökar riskerna. T ex rökning, men alla som röker får inte cancer. En av mina bröder har rökt en stor del av livet. Han äter godis i mängder VARJE dag. Grönsaker är onödigt i hans värld. Han har inte fått cancer. Jag har aldrig rökt, älskar grönsaker och har aldrig varit jätteförtjust i socker och ätit ytters lite efter 2012. Jag fick cancer. Jag har kommit fram till att den kost som får mej att må bäst (förutom att jag fick cancer då) är LCHF. Vilket i min värld betyder mat lagad från grunden utan tillsatser. Fullfeta produkter. Gärna ekologiskt. Alltså inget socker, ingen gluten och ingen stärkelse. Lägg därtill periodisk fasta 16:8. Dvs jag har ett ätfönster på 8 timmar, ibland mindre och fastar i 16 timmar. Under dom 16 timmarna får kroppen en chans till återhämtning. Kroppens celler repareras istället för att det bildas nya. Detta SKULLE kunna vara ett sätt att till viss del undvika cancer. Behövs nog mer forskning på området. Sen tror jag på att gå på magkänslan om den är välutvecklad. Efter att man läst på om olika dieter.
 4. Tyvärr tror jag att det är mer komplicerat än så. Jag har ätit LCHF sen 2012. Fick bröstcancer 2019. Äter sällan eller aldrig socker. Varken i maten eller i tillsatt form. Cancer är inget man får från ena dagen till den andra. Det tar ofta lång tid att utveckla. Däremot är det nog en väldigt bra idé att utesluta allt vad socker heter när man fått en cancerdiagnos. Det finns många teorier om att socker göder cancer. Om det orsakar cancer är en annan sak.
 5. Kan bara hålla med dej. Tycker inte att du är petig. Det är ju mängder med kolhydrater i TS kost även om det inte är något tillsatt socker.
 6. Förstår inte riktigt. Vad har du för sjukdom i levern som gör att du dragit ner på protein? Vid nedsatt njurfunktion vet jag att man ska minska på protein, men aldrig hört det i samband med lever.
 7. Förstår inte riktigt hur du menar??? Är det anledningen till att du dragit ner på protein?
 8. Dragit ner på mängden protein? Från vad till vad? Och varför?
 9. Jag äter inte frukt. Har egentligen inte med LCHF att göra. Jag har nog aldrig tyckt om frukt. Först när jag började med LCHF förstod jag varför. Det är helt enkelt för sött och jag tycker inte om sött. Bär däremot är en annan sak, men bara färska svenska bär när det är säsong. Som idag när jag åt dom första svenska jordgubbarna.
 10. Maken går på årliga blodtryckskontroller på vårdcentralen sen minst 10 år. Då kollas kolesterolet varje gång. Aldrig har dom enbart kollat totalkolesterolet. Alltid HDL, LDL och Triglycerider också. Och då har han varit på 3 olika vårdcentraler under den tiden.
 11. Ja, vad ska man säja. Att enbart ta totalkolesterol är höjden av okunskap enligt mej. Var du ens fastande när provet togs? När det gäller statiner och mediciner i allmänhet så vill jag referera till min kurator på vårdcentralen. Hon säjer att recept på mediciner är ett erbjudande från läkaren, men det är helt upp till patienten att anta erbjudandet eller att avstå. Jag hade nog valt att läsa på ytterligare om kolesterol och statiner. Skriva ner mina tankar och argument inför nästa samtal med läkaren. Och sen vänligt, men bestämt upplyst läkaren om att jag inte är intresserad av statiner. Sen hade jag bett läkaren att anteckna detta i journalen. Alternativet är att låta läkaren skriva ut statiner och sen inte hämta ut dom. MEN om man då har oturen att hamna på sjukhus så får man dom mediciner som finns i journalen så det är inget bra alternativ.
 12. Vem sa att det var så? Vad av innehållet är samma som i statiner?
 13. Så här var det. Man hade hittat salmonella i kapslar med Fiberhusk. Av säkerhetsskäl återkallade Orkla samtliga produkter med Fiberhusk. Salmonella dör vid upphettning till 70 grader så använder du det i bakning kan det knappast var något problem. Dessutom har dom inte sett några kopplingar till salmonella i Sverige.
 14. Det är bara den Fiberhusk som kommer från Orkla som är indragen. Jag har köpt direkt från Lindroos. Dom har kvar egen tillverkning och den har inget med den indragna att göra. Finns även som ekologisk. Glutenfri Bakning (psylliumhusk.se)
 15. Håller med om att det är en generationsfråga. Själv är jag 63 och jag har för länge sen slutat äta sånt jag inte mår bra av för att glädja nån annan. Det ligger inte i min natur helt enkelt. Å andra sidan gör jag allt för att eventuella gäster ska få sånt dom kan äta. Så det går åt båda håll. Man kan tacka nej på väldigt många sätt utan att såra någon. Dom gånger jag inte i förväg kunnat ta reda på vad som bjuds av en eller annan anledning har jag ätit lite lagom innan. Förutom en gång i höstas. Eftersom det var så länge sen jag var hembjuden till nån missade jag. Fick äta när jag kom hem istället eftersom det i princip var omöjligt att undvika gluten och socker.
 16. Att bli bjuden på mat kan ställa till problem. Själv talar jag om innan att jag äter LCHF. Om nu nån skulle ha missat det efter 9 år. Vid några tillfällen har jag erbjudit mej att ta med något som alla kan äta. T ex falsk potatissallad vilket varit väldigt uppskattat. MEN det kan också vara så att den som bjuder gör något efter ett LCHF-recept på nätet och inte har koll på vad som är LCHF. Då kan det bli fel i alla fall om det ingår bananer i ett recept som kallas LCHF-recept.
 17. Tänkte inte på det. Ingen regel utan undantag då När jag tänker på frukt så tänker jag att det är nåt sött. Och citron är inte särskilt sött, men gott
 18. Jag kom på ytterligare en sak jag tog fasta på i början och det var att LCHF sades vara en blodsockerstabiliserande kost. Ann Fernholm skrev en del om detta för många år sen. Ett svängande blodsocker påverkar dom små blodkärlen. Vilket i sin tur kan ge skador på t ex ögonen där det finns små blodkärl. Det är väl därför som ögonen kollas noga på diabetiker.
 19. En definition skulle nog göra det lättare för nybörjare. Sen håller jag inte med riktigt om att den som äter för hälsans skull kan äta frukt. Fast det beror ju på hur man tolkar det där med hälsan. Den som har diabetes eller är sockerberoende bör nog inte äta frukt i någon form.
 20. Någon riktigt bra definition på vad som är LCHF finns inte. Däremot har jag fått lära mej att frukt inte är LCHF. Det kan inte vara lätt för dom som är nybörjare nu.
 21. Den tumregeln är verkligen förvirrande, det håller jag med om. Om man t ex äter 500 gr livsmedel per dag och alla innehåller 5 gr/100 gr så blir det 50 gr på en hel dag och då hamnar man förmodligen högre än man vill. För mej har det varit 2 saker som definierar LCHF. Dels mängden kh/dag och dels VAR dom kommer ifrån. Om man helt frångår VAR dom kommer ifrån så är det inte LCHF så som jag lärde mej när jag började för 9 år sen.
 22. Det är inte mängden kolhydrater som är problemet utan det faktum att banan helt plötsligt har blivit LCHF. Vad kommer härnäst? Inte lätt för nybörjare att veta vad som är vad.
 23. LCHF-recept – Glutenfritt bananbröd – Diet Doctor Jag blev grymt besviken när jag hittade det här receptet. Banan i ett LCHF-recept!!!!???? Kan vad som helst ingå i LCHF numera????
 24. Instämmer helt i det. Att dra ner på blomkål behövs inte. Möjligen byta ut mot t ex Broccoli för att få mer näring
×
×
 • Create New...