Gå till innehåll

Trollmormor

Medlem
 • Innehållsantal

  1 092
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  17

Allt postat av Trollmormor

 1. Tänkte på en annan sak. Om du interedan gjort det så tycker jag att du ska be apoteket att kolla dina mediciner mot EES. Elektroniskt Expert Stöd. Ett program som alla apotek har och som visar hur dina mediciner interagerar med varandra. Kan ju vara så att dina mediciner helt enkelt inte passar ihop. Elektroniskt expertstöd | EES • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)
 2. Du behöver verkligen en utredning angående blodtrycket. Finns inget rimligt i att äta 4 olika sorter och få ett högt blodtryck. Nåt är fel. Att sluta eller trappa ner skulle jag inte våga i ditt läge. Och då hör jag till dom som skyr mediciner som pesten. Har du fått göra någon dygnsmätning av trycket?
 3. Förstår inte riktigt den läkaren. Påpeka att förhöjt blodsocker förmodligen är en biverkning av kortison. Om jag fattade rätt så gick ditt blodsocker ner när kortisonet minskades. Ett förhöjt blodsocker som orsakas av en medicin betyder väl inte att du har diabetes? Sen stämmer det ju att det inte är bra att gå med obehandlad diabetes, men som sagt låter det som en biverkning och inte diabetes. Har dom tagit HbA1c? (Långtidssocker)
 4. Jag har ingen egen erfarenhet, men känner till sjukdomen lite grann genom min svärmor. Hon lever inte längre så jag kan inte fråga henne om nåt. Efter lite googlande och med det jag vet sen tidigare om kortison så tycker jag att en del av dina problem låter som biverkningar av kortison helt enkelt. Muskelreumatism - 1177 Vårdguiden
 5. Jodå, vad jag vet så mår jag bra. Undviker sjukvården så länge allt känns bra.
 6. Vi har blodtrycksmätare hemma eftersom maken har högt och äter medicin. Hans blodtryck är alltid högt på vårdcentralen, men ligger lägre hemma när det tas i lugn och ro. Det säjs att LCHF minskar blodtrycket, men verkar inte gälla alla. Efter nästan 9 år med LCHF låg mitt blodtryck på 125/75 både dagen efter bröstcanceroperation och när ambulansen kom och jag hade blodförgiftning och 39,7 i feber. Vet inte vad jag haft i blodtryck tidigare dock.
 7. Du kanske äter för lite protein. När jag var utbränd och hade svårt att äta tog musklerna stryk på ganska kort tid. Insåg att jag åt för lite protein. Ungefär hälften av vad jag ätit innan.
 8. Eller teknikens underbara värld som jag brukar säja. Då kan allt hända och det finns inga förklaringar
 9. Aha, det förklarar saken. Skönt att höra att du är inlagd och får hjälp. Hoppas allt går bra. Lycka till.
 10. Nu måste det ha blivit nåt riktigt konstigt. Känner inte alls igen att det skulle vara nåt jag har skrivit. Har inte nämnt nåt om askorbinsyra........
 11. Glömde fråga om du bor ensam? Eller finns den nån som har koll på dej? Får du blodförgiftningen är risken stor att du inte reagerar själv.
 12. Får du betala för smärtlindring? Var är detta?
 13. Absolut inga frågor om nånting. Första gången jag var inne på akuten och fick veta att jag hade njursten fick jag inga som helst råd eller rekommendationer. Eftersom maken haft njursten flera gånger var jag insatt till viss del, men det kunde ju inte läkaren veta. Jag vet att det är bra att dricka mycket vatten för att förhoppningsvis skölja ut stenarna, men inte ens det sa läkaren. Remiss skickades till datortomografi, men innan jag kom dit fick jag blodförgiftning och hamnade på sjukhus. Se mitt inlägg ovan. Varför jag fick njursten har jag faktiskt inte funderat så mycket på. Jag är glad at
 14. Det här verkligen akut. Du MÅSTE ha en röntgen NU. Får du feber kan det gå snabbt att få blodförgiftning. Hade inte maken ringt ambulans trots att jag sa att det inte behövdes så hade jag dött. Jag hade var i njuren. Dom fick sätta kateter genom ryggen för att avlasta. Katetern hade jag i 3 månader. En gång i veckan var jag tvungen att boka tid på vårdcentralen för omläggning. Du får helt enkelt åka in och vägra åka hem innan dom röntgat.
 15. Jag har erfarenhet av njursten. Big time. I somras hade jag njurstensanfall 2 ggr. Värst smärta man kan tänka sej. Efter det andra vaknade jag en morgon av att jag frös så jag skakade. Fattade inte att jag hade feber. 39,7 när ambulansen kom. Steg senare till över 40 och jag låg på IVA 3 dagar och sen ytterligare 7 dagar på sjukhus. Njurstenen hade flyttat sej och täppte till all passage. Blodförgiftning. Så jag tycker att du ska kräva en CT omgående innan det blir värre.
 16. Håller helt med dig om att BMI inte är så mycket att bry sig om. Det kan användas som en del ihop med midjemått mm. Eller ännu hellre höjden på magen när man ligger på hårt underlag.
 17. Ditt BMI är 42,9. Ett BMI över 30,0 klassas som fetma
 18. 61 år är ingen ålder. Tror inte att din ålder har ett dugg att göra med att du känner dej orkeslös. Däremot sjukdomen i familjen och stress. Har du koll på ditt HB t ex? Kontakta gärna din vårdcentral och be om lite prover. Tycker det låter jättebra. Finns ingen anledning att ha bråttom. Där kan jag bara hålla med. Låter lite som att du är på väg att gå in i väggen. Varit där så jag vet. Det gick inte att stänga av hjärnan. Den bara fortsatte att tänka på allt möjligt. Till slut var det som en centrifug i hjärnan som inte gick att stänga av. Nu har jag lärt mej.
 19. Otroligt märkligt att en läkare skriver ut ett läkemedel utan att kontaka dej. Dessutom ett läkemedel som ska injiceras!!!! Hur tänkte han där??? Förmodligen inte alls
 20. Eller rättare sagt 3 kg på 5 månader om vi ska vara riktigt petiga. Hur var det när du gick upp i vikt? Ökade vikten konstant eller gick det lite upp och ner då också? Förmodligen var det så. Det är mycket som påverkar viktnedgång och hur lång tid det tar. Ålder, kön, nuvarande vikt, tidigare jojo-bantning mm.
 21. Nix, jag tror inte att du gör något fel. 5 veckor är ingenting. LCHF är ingen quickfix. Har jag uppfattat det rätt att du totalt har gått ner 2,9 kg? För mej tog det 5 månader att gå ner 3 kg om jag inte minns helt fel.
 22. 0 gram kolhydrater i gravad lax kan knappast stämma. Hur ser innehållsförteckningen ut? Det "ska" väl vara socker i den? Rökt lax däremot borde det inte finnas socker i. Tycker du att den rökta smakar sött?
 23. Omöjligt att ge ett svar utan att veta mer om dej. Hur äter du nu? Vad väger du? Hur gammal är du? Är du frisk eller sjuk? Varför vill du gå upp i vikt? Har du gått ner ofrivilligt?
 24. Hur definierar du LCHF? Vad innebär vanlig lågkolhydratkost för dej? För mej är det samma sak.
 25. Exakt. Du har inget att jämföra med. Sjukvården går efter referensvärden och dom har ju inte ett dugg med dej att göra egentligen. Ta det lugnt och be att få ta om värdena om ett halvår eller så. Vänta tills du får svaren och återkom med dom här. Att en läkare säjer att du har skyhöga värden betyder inte särskilt mycket i min värld. Lika lite som ett provsvar från en läkare där det står att dina värden är bra. Bra utifrån referensvärden behöver inte alls vara bra för den enskilde individen
×
×
 • Skapa nytt...