Trollmormor

Medlem
 • Innehållsantal

  1 045
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  16

Allt postat av Trollmormor

 1. Aha, var det så. Jag trodde att du inte tyckte om grönsaker. I min värld blir det lite fel att avstå näringsrika grönsaker därför att man är rädd för kolhydraterna. Det finns inget som säjer att man lättare går ner i vikt ju färre kolhydrater man äter. Du borde kunna minska kolhydraterna på annat sätt. Sen kan jag tipsa om babyspenat. Ät det som sallad till maten. Massor av nyttigheter och väldans lite kolhydrater.
 2. Som jag skrev så ska jag inte uttala mej om träning, men i lagom mängd utan att överdriva så är det bra. Vad som är lagom hoppas jag att någon annan kan svara på. Vad är det som är svårt med grönsaker?
 3. Jag är den siste att uttala mej om träning. Jag har bara varit på ett gym 1 gång i hela mitt 62-åriga liv och det var inte frivilligt 🤣🤣 Men motion och träning i lagom mängd har enbart hälsofördelar så fortsätt med träningen. För viktnedgång däremot har kosten betydligt större påverkan än träning. Om det varit jag så hade jag nog testat att ändra kosten lite som jag föreslog i en tidigare kommentar. Var inte rädd för kolhydrater i form av grönsaker. Kroppen behöver näringen från dom.
 4. Om vi ska prata energi och kalorier så är det förmodligen inte för lite. Men du kanske ska testa att göra en annan fördelning. Mer kolhydrater i form av grönsaker. Mer protein. När du tränar som du gör kan du äta borde det funka med 1- 1,5 gr protein per kilo kroppsvikt. Och mindre fett. En mening jag aldrig trodde jag skulle skriva 🤣
 5. Med tanke på att du tränar och motionerar så tycker jag rent spontant att det ser ut som att du äter för lite på det stora hela. Lägg in det du äter en vanlig dag i https://kostbevakningen.se/ så är det lättare att få en uppfattning om det stämmer eller inte.
 6. Lugn och fin 😁 Inte ska du ge upp. En sak i taget. För 10 år sen var du 10 år yngre än nu. Det kan spela in. Sen verkar det som att det är svårare att gå ner i vikt andra gången med LCHF. Bara för att du äter max 20 gr kolhydrater per betyder det inte att det är bättre än t ex 30 gr. Kan du precisera vad du äter på en dag? Du kanske helt enkelt äter för lite. När det gäller grönsaker så tycker jag själv att det funkar bäst att spara dom till middagen. Var inte rädd för grönsaker heller. Det finns en massa nyttigheter i dom som kroppen behöver. Har du några sjukdomar? Det säjs att kroppen prioriterar läkning före viktnedgång. Hoppas det här kan vara till nån hjälp
 7. Med all respekt, du vet inget om mej eller varför jag tar Alvedon. Jag VET att paracetamol kan slå ut levern. Jag är inte intresserad av någon annan medicinering. Min förhoppning är att kunna sluta med Alvedon helt. Inte att byta ut den mot något annat. Jag vet inte ens vad det skulle finnas att byta ut mot. När jag slutade med Citodon fick jag recept på 2 andra mediciner som jag aldrig hämtade ut eftersom jag ville minska medicinerna inte öka dom. Just nu är jag nöjd med att det räcker med Alvedon.
 8. Du missade poängen med min kommentar. Poängen var att det är så olika med receptskrivning. Vissa läkare öser recept över patienterna och andra vill knappt skriva ut nödvändiga mediciner. Och ja, jag vet att Alvedon inte är att leka med. Jag är fullt medveten om att det kan slå ut levern. Om nu läkaren är bekymrad över min lever så kanske det vore på sin plats att kalla mej till provtagning? Eller kalla mej till besök för att prata om alternativ? Icke sa Nicke. Jag har aldrig träffat läkaren ifråga. Jag har en annan medicin som jag inte har lust att nämna namnet på här. Min kurator och jag är helt överens om att jag behöver just den dosen jag tar regelbundet ett tag till. Jag får visserligen recept så det täcker mitt behov, men han envisas med att skriva att den enbart är för sporadiskt bruk och vid behov. Det som står i bipacksedeln talar emot att den är för sporadiskt bruk. Det finns information om vad man ska göra om man glömt att ta en tablett??? Omöjligt att glömma nåt som endast är för sporadiskt bruk. Jag har t o m ringt läkemedelsverket. Dom känner inte till detta.
 9. Det lät ju inte alls bra. Och det ska våra skattepengar gå till......
 10. Åh, vad trött jag blir på läkare som bara meddelar att du har höga värden och här får du recept på statiner. Hände min kusin. Han fick godkänt på alla prover, men ett brev från läkaren att han skulle börja med statiner eftersom han hade förhöjda värden. Som tur var fick han rejäla biverkningar nästan direkt och slutade. I efterhand visade det sej att läkaren var en för honom ny som inte ens bemödat sej att läsa hans journal...…….. suck. Makens förra läkare skrev ut statiner och en massa annat i parti och minut. Dom flesta recept ber han apoteket att helt enkelt plocka bort. Verkar inte vara nåt som läkaren ser. Till nästa årskontroll av blodtrycket får han en ny läkare. Ska bli väldigt intressant att höra vad hon har för uppfattning om statiner. Själv går jag på en vårdcentral som portat alla läkemedelsrepresentanter och deras bjudluncher. Knappt att min läkare vill skriva ut recept som jag behöver. Och när han gör det så är står det att jag ska ta så lite som möjligt. Och då pratar vi om Alvedon som jag ätit i många år för en whiplashskada. Enligt honom ska jag försöka att bara ta 1 tablett om dagen!!!!!!!????? Min kurator på samma vårdcentral säjer att man ska se recept på mediciner som ett erbjudande. Sen är det upp till var och en att bestämma själv. Håller med henne till 100 %.
 11. Svårt att veta om du gör nåt fel utan veta vad och hur du äter mer i detalj.
 12. Croissant eller kex? Om du menar "vanliga" med gluten så är det väl snarare det än chokladen tänker jag.
 13. Precis så är det förmodligen. Jag tappade en massa hår förra året när jag gick in i väggen. Och så såg det ut när det började växa ut igen. Det enda jag märkt på håret är att det gråa försvinner mer och mer
 14. Det har i varje fall funnits en läkare på Trollbäckens vårdcentral som var för LCHF. Vet inte om han finns kvar. Han heter Björn Ekengren. Vad har du för sjukdomar?
 15. Som sagt så känner du inte mej. Du drar alla över en kam. Fortsätt du med din köttfria kost så fortsätter jag att äta kött från djur som haft det bra och inte är uppfödda i någon djurfabrik. Jag stödjer på intet sätt djurplågeri. Jag "tror" inte att jag "måste" äta kött. Det är ett medvetet val. Ett val som inte angår dej. Detta blir min sista kommentar i ämnet.
 16. Vi har helt klart olika uppfattning om vad som är riktig mat. Ingen av oss kommer att ändra uppfattning. Och att anklaga mej för att sakna empati är...……. Nej, jag vet inte vad det är. Det är i varje fall inte okej. Du har ingen aning om vem jag är. Och var fantasin kommer in förstår jag faktiskt inte
 17. Jösses Amalia vilken korkad och dum jämförelse. CD-skivor och djur. Och att sakta fasa ut djuren. Hur har du tänkta att det ska gå till? Ska dom självdö och lida? Eller slaktas och ätas upp? Proteinpulver istället för riktig mat?
 18. Jag har alltid ätit kött och jag kommer alltid att äta kött. Men jag är noga med vilket kött jag äter. Jag köper direkt från uppfödarens gårdsbutik. Här är det inte tal om att ta kalvarna från kon. Kalvarna föds efter nyår. Under sommaren går ko, kalv och tjur på bete tillsammans. Dom förökar sej på naturlig väg. Och har möjlighet att gå ute året runt. Vad ska vi göra med dom djur som finns om alla slutar äta kött?
 19. Har jag missuppfattat den här tråden? Eller menar en del av er att det skulle vara ofarligt att dricka hur mycket vatten som helst? 🤔 https://www.expressen.se/nyheter/flicka-dog---drack-for-mycket-vatten/
 20. Då fattar jag. Nej, hur skulle det se ut om patienten blir friskare än det var tänk 😁😁
 21. Svärfar bor på äldreboende, men han har nog "bara" runt 10 olika mediciner. Han tycker att maten är bra för det mesta. Men vad vet han om bra kost för män i hans ålder? Absolut ingenting. Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer (ursäkta att jag svär 😁 ) ska han till sin vikt på ca 100 kg ha 120 gr protein per dag!!!!! Inte en chans. Som exempel gillar han inte kålrätter eller blodpudding. När det var blodpudding till middag för några veckor sen så fick han kräm !?!?!? istället och paj till efterrätt !!!!!! Sockerberoende svärfar var ju nöjd och mätt för stunden...….. Kvällsmaten är allt för ofta risgrynsgröt eller risgrynspudding.
 22. Nej, inte alla. Tyvärr verkar makens läkare vara det för han ökar på mediciner i parti och minut.
 23. Nja, det där verkar vara utbytt mot att sträva efter läkemedelsindustrins bästa...…………. 😁😁