Trollmormor

Medlem
 • Innehållsantal

  1 051
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  16

Inlägg postad av Trollmormor


 1. 18 timmar sedan, morgonsol sade:

  Hur ser ni på konserver som innehåller solrosolja? T ex tonfisk och soltorkad tomat. Vad för annan LCHF-mat finns som klarar rumstemperatur?

  Edit: Gillar listan skarpt @Annika Rane

  Undviker alltid solrosolja. Dom gånger jag köper tonfisk är det alltid den i vatten.

  • Gilla 4

 2. 1 timme sedan, Ewa sade:

  Som sagt jag tycker jag gör allt rätt men förstår att ngt är fel, eller att jag helt enkelt får låta kroppen bestämma när jag ska börja gå ner i vikt. 8-10 kilo är ju dock en del som ska bort, förstår om det hade rört sig om 3-4 kilo.  Tackolov gillar jag LCHF så kommer fortsätta äta så.

  Tror du har kommit på hur det är. Du gör alla rätt, men det hjälper inte. Kroppen bestämmer själv helt enkelt. Jag gjorde alla rätt när jag kom i klimakteriet, men jag gick sakta men säkert upp i vikt ändå. Utan att jag gjorde någon speciell förändring började jag gå ner. Nu efter utbrändhet och en bröstcanceroperation äter jag betydligt mer än jag gjort på flera år. Och nu har jag fullt upp för att behålla min lägre vikt och inte gå ner ännu mer. 

  • Gilla 6

 3. 11 timmar sedan, Ewa sade:

  Sen har magen försvunnit, äter inget mellan måltiderna och jag tycker min värk har blivit bättre. Så det är ju bra hälsovinster. MEN jag har ca 8 kg som jag vill bli av med.

  Toppen med hälsovinsterna. Dom brukar i allmänhet komma före viktminskning så håll ut. Sen har skriver du att du (bara) har 8 kg som du vill bli av med. Verkar vara vanligt att det tar längre tid när det inte är så stor övervikt. Om det nu är övervikt i ditt fall. Det kan ju vara så att du tycker att du väger för mycket, men din kropp tycker det är en alldeles lagom vikt. Så då undrar jag hur lång du är och vad du väger?

  • Gilla 7

 4. 22 timmar sedan, Zepp sade:

  Hur som helst jag vill inte utlösa värsta paniken.. men Lilla Edets toapappersfabrik har brunnit och de är främsta leverantörerna av toapapper i landet!

  Både Serla, Lambi och Katrin tillverkas i Sverige i bland annat Mariestad så vi behöver nog inte vara oroliga över att det ska ta slut.

  • Gilla 4

 5. Om du vill sänka dina kolesterolvärden utan statiner så kan jag rekommendera ett kosttillskott som heter Redasin. Makens värden gick ner så mycket på ett år att han nog behöver dra ner på dosen för att inte hamna för lågt


 6. 19 timmar sedan, Tingeling sade:

  Därför att de innehåller mer kolhydrater, det känns ju som att förvärra det hela, och sista gången jag mätte mig har jag mycket riktigt ökat 2 cm på magen sen veckan innan.

  Aha, var det så. Jag trodde att du inte tyckte om grönsaker. I min värld blir det lite fel att avstå näringsrika grönsaker därför att man är rädd för kolhydraterna. Det finns inget som säjer att man lättare går ner i vikt ju färre kolhydrater man äter. Du borde kunna minska kolhydraterna på annat sätt. Sen kan jag tipsa om babyspenat. Ät det som sallad till maten. Massor av nyttigheter och väldans lite kolhydrater.

  • Gilla 1

 7. On 2020-02-12 at 16:58, Tingeling sade:

  Nähej, ska jag bortse från vad du skrivit angående min träning då eller vad menar du?

  Jag äter lite mer grönsaker nu men det är svårt :(

  Som jag skrev så ska jag inte uttala mej om träning,  men i lagom mängd utan att överdriva så är det bra. Vad som är lagom hoppas jag att någon annan kan svara på. 

  Vad är det som är svårt med grönsaker? 

  • Gilla 3

 8. 27 minuter sedan, Tingeling sade:

  Tack för att du fortsätter svara!

  Betyder ditt resonemang att jag kanske inte blir smalare därför att jag äter för lite kolhydrater?? Och detta på grund av träningen? Så om jag lägger ner träningen så kanske jag går ner i vikt om jag fortsätter äta som jag gör?

  Jag är den siste att uttala mej om träning. Jag har bara varit på ett gym 1 gång i hela mitt 62-åriga liv och det var inte frivilligt 🤣🤣 Men motion och träning i lagom mängd har enbart hälsofördelar så fortsätt med träningen. För viktnedgång däremot har kosten betydligt större påverkan än träning. Om det varit jag så hade jag nog testat att ändra kosten lite som jag föreslog i en tidigare kommentar. Var inte rädd för kolhydrater i form av grönsaker. Kroppen behöver näringen från dom.

  • Gilla 2

 9. 3 timmar sedan, Tingeling sade:

  Under tisdagen lade jag in det, det kändes som ganska typisk kost över en dag och jag åt kl 12 och mellan 16 och 17. 

  62 gram Protein              252 kcal            14%

  166 gram Fett                 1469 kcal          83%

  7 gram Kolhydrater         28 kcal                2% 

  11 gram Fibrer                 21 kcal               1 %

  Totalt                                 1770 kcal.

  Om jag äter för lite för att jag tränar kan jag då inte sluta träna istället för att äta mer? För jag har svårt att få i mig mer.

   

  Om vi ska prata energi och kalorier så är det förmodligen inte för lite. Men du kanske ska testa att göra en annan fördelning. Mer kolhydrater i form av grönsaker. Mer protein. När du tränar som du gör kan du äta borde det funka med 1- 1,5 gr protein per kilo kroppsvikt. Och mindre fett. En mening jag aldrig trodde jag skulle skriva 🤣

  • Gilla 1
  • Haha 1

 10. 1 timme sedan, Tingeling sade:

  Igår åt jag såhär:

  oklar mängd blomkålsmos (kanske som en apelsin i storlek) och fiskpanetter (panerad i lite mandelmjöl) lite gröna ärtor

  2 dl räkor
  1 kokt ägg
  1 salladsblad
  smör
  majonnäs
  1 lembasbröd
  1 kesobröd (från "56kilo")

  2 satser varm choklad (https://www.dietdoctor.com/se/recept/lchf-varm-choklad)

   

  1 timme sedan, Tingeling sade:

  Jag tränar styrketräning 2 ggr/vecka 35 minuter+uppvärmning cykel 5min, rodd 5min, trapp 5min.

  Promenader ett par-tregånger om dagen sammanlagt ca 60 min. 

  Utöver det:

  Förra veckan cyklade jag ute sammanlag 5 timmar, simning sammanlagt 30 min.

  Veckan innan det cykel ute 3 tim 20 min, Simma 3 timmar.

  Veckan innan det simma 5 timmar 15 min.

  Veckan innan det simma drygt 2 timmar.

  Ost, fetaost och grädde äter jag, inga charkprodukter.

  Med tanke på att du tränar och motionerar så tycker jag rent spontant att det ser ut som att du äter för lite på det stora hela. Lägg in det du äter en vanlig dag i https://kostbevakningen.se/ så är det lättare att få en uppfattning om det stämmer eller inte.

  • Gilla 5

 11. Lugn och fin 😁 Inte ska du ge upp. En sak i taget.

  För 10 år sen var du 10 år yngre än nu. Det kan spela in.

  Sen verkar det som att det är svårare att gå ner i vikt andra gången med LCHF. 

  Bara för att du äter max 20 gr kolhydrater per betyder det inte att det är bättre än t ex 30 gr.

  Kan du precisera vad du äter på en dag? Du kanske helt enkelt äter för lite.

  När det gäller grönsaker så tycker jag själv att det funkar bäst att spara dom till middagen.  

  Var inte rädd för grönsaker heller. Det finns en massa nyttigheter i dom som kroppen behöver.

  Har du några sjukdomar? Det säjs att kroppen prioriterar läkning före viktnedgång.

  Hoppas det här kan vara till nån hjälp

   

  • Gilla 5

 12. 14 timmar sedan, Cederulla sade:

  Jag tänkte på dig och inte på ngt annat. Om jag var du skulle jag begära att få diskutera annan medicinering och uppföljning. I och med att jag sett människor dö på detta sätt. 

  Med all respekt, du vet inget om mej eller varför jag tar Alvedon. Jag VET att paracetamol kan slå ut levern. Jag är inte intresserad av någon annan medicinering. Min förhoppning är att kunna sluta med Alvedon helt. Inte att byta ut den mot något annat. Jag vet inte ens vad det skulle finnas att byta ut mot. När jag slutade med Citodon fick jag recept på 2 andra mediciner som jag aldrig hämtade ut eftersom jag ville minska medicinerna inte öka dom. Just nu är jag nöjd med att det räcker med Alvedon. 

  • Gilla 2

 13. 2 timmar sedan, Cederulla sade:

  Jag förstår läkaren. Alvedon är inte att leka med om man tar det länge. Det kan slå ut levern helt. Jag har jobbat på laboratorium och sett konsekvenser av detta. 

  Du missade poängen med min kommentar. Poängen var att det är så olika med receptskrivning. Vissa läkare öser recept över patienterna och andra vill knappt skriva ut nödvändiga mediciner.

  Och ja, jag vet att Alvedon inte är att leka med. Jag är fullt medveten om att det kan slå ut levern. Om nu läkaren är bekymrad över min lever så kanske det vore på sin plats att kalla mej till provtagning? Eller kalla mej till besök för att prata om alternativ? Icke sa Nicke. Jag har aldrig träffat läkaren ifråga. Jag har en annan medicin som jag inte har lust att nämna namnet på här. Min kurator och jag är helt överens om att jag behöver just den dosen jag tar regelbundet ett tag till. Jag får visserligen recept så det täcker mitt behov,  men han envisas med att skriva att den enbart är för sporadiskt bruk och vid behov. Det som står i bipacksedeln talar emot att den är för sporadiskt bruk. Det finns information om vad man ska göra om man glömt att ta en tablett??? Omöjligt att glömma nåt som endast är för sporadiskt bruk. Jag har t o m ringt läkemedelsverket. Dom känner inte till detta. 

  • Gilla 1

 14. 11 timmar sedan, Gemma sade:

  Varför, jo fick ett kortfattat brev från läkaren , eg. bara meddelande att blodfetterna är förhöjda så nu ligger det recept på statin för mig.

   

  Första tanken : dra åt helvete! Andra känslan, nu-tar-vi-det-lugnt, övriga värden var bra, men jag känner själv att viktiga hälsoparametrar är klart avsevärt bättre än för ett kvartal sedan, så varför börja med statin?

   

  Jag fick aldrig blodanalysen så kan inte se förändringarna sedan sist, men begärt dem och väntar på att de ska komma.

  Åh, vad trött jag blir på läkare som bara meddelar att du har höga värden och här får du recept på statiner. Hände min kusin. Han fick godkänt på alla prover, men ett brev från läkaren att han skulle börja med statiner eftersom han hade förhöjda värden. Som tur var fick han rejäla biverkningar nästan direkt och slutade. I efterhand visade det sej att läkaren var en för honom ny som inte ens bemödat sej att läsa hans journal...…….. suck.

  Makens förra läkare skrev ut statiner och en massa annat i parti och minut. Dom flesta recept ber han apoteket att helt enkelt plocka bort. Verkar inte vara nåt som läkaren ser. Till nästa årskontroll av blodtrycket får han en ny läkare. Ska bli väldigt intressant att höra vad hon har för uppfattning om statiner. Själv går jag på en vårdcentral som portat alla läkemedelsrepresentanter och deras bjudluncher. Knappt att min läkare vill skriva ut recept som jag behöver. Och när han gör det så är står det att jag ska ta så lite som möjligt. Och då pratar vi om Alvedon som jag ätit i många år för en whiplashskada. Enligt honom ska jag försöka att bara ta 1 tablett om dagen!!!!!!!????? Min kurator på samma vårdcentral säjer att man ska se recept på mediciner som ett erbjudande. Sen är det upp till var och en att bestämma själv. Håller med henne till 100 %. 

   

  • Gilla 6

 15. 5 timmar sedan, Charlotta Åhs sade:

  Jag har kört lchf sen oktober och snarare gått upp ett par kg. Hur kan man få så olika resultat? Gör jag nåt fel eller är min kropp inte mottaglig? Besviken 😔

  Svårt att veta om du gör nåt fel utan veta vad och hur du äter mer i detalj.

  • Gilla 1

 16.  

  48 minuter sedan, Elinor sade:

  Att du har en massa hårstrån på 5+ cm, är ju bara positivt eftersom det är nytt hår som är på väg att växa ut. Det är inte strån som gått av. 

  Precis så är det förmodligen. Jag tappade en massa hår förra året när jag gick in i väggen.  Och så såg det ut när det började växa ut igen. 

  Det enda jag märkt på håret är att det gråa försvinner mer och mer

  • Gilla 6

 17. 8 minuter sedan, Kattis-80 sade:

  Fantasin är hur du kan få i dig det du behöver utan att stödja djurplågeriet i dagens djurfabriker. Jättebra med små lokala gårdar men de flesta mjölk- och köttprodukter kommer från värre industrier.

  Jag tror de flesta köttätare bara inte reflekterat utan bara gör som man alltid gjort och tror att man måste göra det. Eller så tar man inte hänsyn till att djur känner smärta, dödsångest och vill vara med sin avkomma precis lika mycket som vi.

  Som sagt så känner du inte mej. Du drar alla över en kam. Fortsätt du med din köttfria kost så fortsätter jag att äta kött från djur som haft det bra och inte är uppfödda i någon djurfabrik. Jag stödjer på intet sätt djurplågeri. Jag "tror" inte att jag "måste" äta kött. Det är ett medvetet val. Ett val som inte angår dej. Detta blir min sista kommentar i ämnet.

  • Gilla 2
  • Tack! 1

 18. 5 minuter sedan, Kattis-80 sade:

  För mig är inte djur riktig mat, har mer empati och fantasi än så

  Vi har helt klart olika uppfattning om vad som är riktig mat. Ingen av oss kommer att ändra uppfattning. Och att anklaga mej för att sakna empati är...……. Nej, jag vet inte vad det är.  Det är i varje fall inte okej. Du har ingen aning om vem jag är. Och var fantasin kommer in förstår jag faktiskt inte

  • Gilla 5

 19. 4 timmar sedan, Kattis-80 sade:

  Några kan vi använda som landskapsvårdare där de får leva ett bra liv. 

  Att sluta äta kött går nog inte från en dag till en annan utan man fasar sakta ut det dvs inte föder upp nya.

  Att man ska behöva förklara detta. Vad ska vi göra med alla CD-skivor nu när Spotify finns?

  Jösses Amalia vilken korkad och dum jämförelse. CD-skivor och djur. Och att sakta fasa ut djuren. Hur har du tänkta att det ska gå till? Ska dom självdö och lida? Eller slaktas och ätas upp?

   

  3 timmar sedan, Kattis-80 sade:

  Ca 3 ägg om dagen och proteinpulver "Organic pumpkin protein" från Bulk powders, 58 g protein per 100g och 3g kh per 100g.

  Proteinpulver istället för riktig mat?

  • Gilla 2

 20. Jag har alltid ätit kött och jag kommer alltid att äta kött. Men jag är noga med vilket kött jag äter. Jag köper direkt från uppfödarens gårdsbutik. Här är det inte tal om att ta kalvarna från kon. Kalvarna föds efter nyår. Under sommaren går ko, kalv och tjur på bete tillsammans. Dom förökar sej på naturlig väg. Och har möjlighet att gå ute året runt.

  Vad ska vi göra med dom djur som finns om alla slutar äta kött?  

   

  • Gilla 3