Gå till innehåll

DaniM

Medlem
  • Innehållsantal

    61
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

44 Bra

Om DaniM

  • Rank

  • Födelsedag 1974-02-04

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Tack Dazzle! Nja, det går så där, tyvärr, just nu. Jag har inte mått så bra den senaste tiden, magen har spökat, sömnen har inte varit det bästa heller... Inget oroande, jag brukar ha mina perioder då jag mår mindre bra. Jag håller mig till programmet, kör inte super-strikt men avviker inte så mycket heller. Jag har tidigare försökt köra både jättestrikt och lite mer liberalt, och vad än jag gör så går jag inte ned i vikt utan står på exakt samma hela tiden (inte några resultat på måttbandet heller). Det enda som är säkert är att så fort jag börjar äta som jag gjorde förut (fettsnålt, typ tall
  2. Jag använder inte dåliga fetter då... förutom att jag inte riktigt kan köpa den riktigt kvalitativa olivoljan, men jag köper inte den billigaste heller... Rapsoljan köper jag kallpressad och kokosfett i silverpaketet finns inte i min värld, att det säljs i överhuvudtaget är ofattbart... Jag är inte tveksam om man ska äta ur den "goda gruppen" utan hur stor mängd man får äta utan att det blir för mycket. Men när jag läser runt så verkar det inte påverka kolesterolhalten i blodet mer än direkt efter en måltid. Dessutom sägs socker och snabba kolhydrater ha mer påverkan på kolesterolet i blodet ä
  3. Hmm, vikten är svår. Det var därför jag började, men inte varför jag vill fortsätta först och främst (hmmm, vart har jag hör det förut? ). Jag har ett problem att vad än jag gör så går jag ner i vikt 5-6 kg och sedan stannar det där. Men jag går i alla fall inte upp... så det är alltid nå't. Det är lite jobbigt det här, jag hade precis blivit av med fettskräcken, nu kryper den sig upp igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska äta för att undvika maten med det "dåliga" fettet. Ägg, smör, grädde, ibland bacon... behöver jag utesluta allt...eller kanske minska och se om jag blir hungrig?
  4. Precis så jag tänkte, och läkaren tyckte också det var en bra idé. Räcker 3-4 mån att vänta? Eller ska jag vänta längre?
  5. Nu har jag fått provsvar. Triglycerider 2.1 (ref intervall 4.0 - 2.6) Kolesterol 7.7 (ref 3.3 - 6.9) HDL 1.1 (ref 1.0 - 2.7) LDL 5.3 (ref 1.4 - 4.7) LDL/HDL-kvot 4.8 (ref 0.4 - 6.6) Okej, allt är på gränsen eller i den övre kanten, både triglycerider och LDL lite över gränsen, men annars inte så farligt för en kraftigt överviktig person (110 kg och 165 cm). Eller vad tycker ni? Jag ska också be att de skickar mina tidigare provsvar från innan jag startade med lchf, mest för att jag är nyfiken på hu
  6. Det finns inga problem, jag ville bara kolla hur andra tänker kring det. När en läkare rekommenderar ngt så är jag van att lyssna på denne eller åtminstone överväga det som sägs. Om man inte kan lita på sin läkare, vem ska man lita på? Det skrämmer mig lite faktiskt. Jag måste tillägga att min läkare inte var helt negativ till lchf, snarare ledsen att det inte verkade funka riktigt som det ska för mig. Hon uppmuntrade mig att fortsätta ett tag till, vara strikt och inte ta snedsteg, men att vi följer hur kroppen reagerar. Jag tänkte lite på det hela tidigare idag. Om de relativt höga värde
  7. Jag undrar vad som händer i kroppen med kolesterolet när man tar snedsteg, korta eller långa perioder. Jag förstår att värdena är resultat av många års av dåliga vanor, men påverkas värden om man börjar äta kolhydrater igen? Någon som kan förklara?
  8. Hm, jag måste forska lite och se om det finns något resultat från innan jag började för ett år sedan. Jag tvivlar inte på att man kan sänka kolesterolet med lchf, men jag vet inte vad jag ska göra om det visar sig att det påverkar mitt dåligt Antingen funkar lchf inte på mig eller så gör jag något fel...jag hoppas det är det senare... För på ett år måste man se något resultat, men det enda jag har är högt kolesterol
  9. "Sådant där brukar ta år av dålig mat för att påverka" Det är precis det jag är rädd för, att ja kanske hade dessa värden även innan jag började med lchf för 1 år sedan. För mig låter det som att den här kosten inte är bra för min kropp när det gäller blodfetter. Sedan att den är bra för PCOS vet jag, det är mycket därför jag vill fortsätta... Där funkar det exemplariskt och där märker jag skillnad så fort jag tar snedsteg... Men om det är så att det funkar för det ena och inte det andra...
  10. Var på vårdcentralen för att testa mina värden. Min distriktsläkare var mycket positivt inställd till att jag följde LCHF och väldigt nyfiken på vad mina prover skulle visa. Tyvärr ringde hon nyss med tråkiga svar, blodsockret var bra, ämnesomsättningen var bra...men kolesterolet var tyvärr förhöjt. Tror hon var lika besviken som jag... Jag var så förvånad att jag nu inte kan upprepa exakta siffror men hon kommer skicka mig provsvaren hem, så jag antar att jag får dessa imorgon eller nästa vecka. Jag tror att hon betonade att det onda kolesterolet var 7 och att totalvärdet blev 5,5 eller så.
  11. DaniM

    Kefirgryn

    Jag har nu i några veckor använt kefirgryn, jättegod kefir, kokos-kefir och smetana på vispgrädde. Frågan är hur jag ska "räkna" detta. Jag vet att bakterierna levnär sig på laktos men jag vet inte hur det blir med kolhydrater i förhållande till hur länge kefiren står och mognar. Någon som vet hur bra det är kh-mässigt? Jag använder gammaldagsmjölk när jag gör kefir och blandar även i lite grädde för att få en tjockare konsistens. Någon annan som håller på med kefirgryn? Hur räknar ni kh i så fall?
  12. Halsbrännan gav med sig efter några dagar utan kaffe på fastande mage... Nu har jag börjat med kaffe med lite grädde på morgonen, men det verkar ha samma effekt... Så kanske är det just kaffe jag har problem med... Och jag som älskar kaffe Men skam den som ger sig, jag ska testa varianten utan kokosolja också...fast kanske inte på fastande mage...
  13. Som sagt, kul att det funkar för dig. Men av dessa länkar verkar det som att det är en teori som dyker upp lite då och då. Dessutom är det konstigt att man i alla tider använt citronvatten för att skapa sur miljö i urinblåsan vid urinvägsinfektioner. Men nu kom vi av ämnet...
  14. Intressant, jag blev illamående efter den frukosten... då är det kanske "rent" fett som jag har svårt för, men får äta andra fetare saker och i matlagning...
  15. Citroner är sura, inte basiska...jag får ont i magen, inte bara halsbränna av citronvatten...det får jag varje gång slemhinnan i magen blir skadad, skarp smärta i magsäcken, förut när stress var inblandad fick jag även kräkningar, inte nu längre. Men som min neurolog sa: så länge det fungerar för dig...varför ändra vinnande konceptet...
×
×
  • Skapa nytt...