Jump to content

Makkhatran

Medlem
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Makkhatran's Achievements

(2/7)

36

Reputation

 1. Jag tror att vi som småbarnsföräldrar får en mycket högre dos av virus från våra småttingar. Mor o farföräldrars immunsvar är troligen något sämre och de råkar också därför mer illa ut. Det är möjlgt att vi under barnaåren övar upp immunsvaret och sen håller det ända tills vi blir småbarnsföräldrar och därefter håller det ett tag till. Men självklart spelar kosten en stor roll. Tarmen måste vara i form!
 2. Stort TACK för alla tips. Det känns bra att veta att det finns utvägar. Jag testade BabyBell och ölkorv under vår företagskonferens som vi haft det senaste dygnet, Det fungerade utmärkt. De andra åt haliongrottor (hembakta....) och jag åt Babybel. Vi har varit på Utö och kan rekommendera krogen Mattsons som ligger mitt på ön. När de fick klart för sig att jag äter lågkolhydratkost så sa dom att det inte var några problem - vi fixar. Så jag fick goda grönsaker istället för potatis! De andra vart lite avundsjuka rentav!
 3. Stort Tack för tipset. Det låter perfekt med en hamburgare utan bröd! Ligger butiken gentemot centrala London eller andra hållet?
 4. Så sant så sant ett projekt för framtiden! Håller med om att det vore bra med fasta men jag är som sagt inte där än! Har börjat med att nästan hoppa över frukosten - dricker buljong istället för te!
 5. Tack för tipset. Jag tar med mig Babybels och ölkorv, och plockar på mig lite bacon vid frukost, snor osten på mackorna o glider vidare Jättebra tips - har problem med att jag är matberoende o faller lätt om jag är för hungrig!
 6. pork scratchings - är det som chipspåsar med torkat kött?
 7. Konferenscentret heter ExCel och är nog en liten stad i sig. Ligger vid London aiport utanför själva city. Jag har svårt att äta frukost men det går ju alltid att plocka med sig - bra tips Tack!
 8. hej enahel Tack för tipset! Kanske fasta vore bra Men jag måste vara alert och på hugget så jag vet inte om det är så lyckat för min del. Jag arbetar med att klara av en 16:8 fasta men varierande resultat Jag vet faktiskt inte hur det ser ut runt konferenscentret. Men om det finns mataffär i närheten så är det svårt att laga något iallafall. Middagen kan nog vara OK. Det går ju alltid att äta kött o sås. Det är mest dagen som är jobbig. jag har en historia som sockermonster/sugar addict dessutom.
 9. Hej Jag ska iväg på en tredagars konferens i London i juni. Konferensen (EULAR) är en gigantisk sak med ca 12000 besökare. Jag var på EULAR 2012 och kommer ihåg att allt som bjöds var mackor och små kakor. Jag tror jag gick upp 2kg på kuppen. Denna gång vill jag varken äta mackor eller kakor då jag varit glutenfri i nästan 2 år. Har ni något tips på hur man ska klara en sådan resa eller är det bara att ge upp? Har ni tips på mat att ta med hemifrån som håller ett tag? Hur gör ni? (Tyvärr klarar jag inte av kokosolja. Magen gillar inte kokos av något slag!) Tack på förhand!
 10. Att man går ner i vikt av LCHF kan nog förklaras att man blir mätt och därmed äter mindre dvs mindre kalorier in. Jag är själv en känsloätare och äter därför inte inte mindre mängd mat med LCHF och har inte gått ner ett enda gram. Jag har egentligen inte heller sett de positiva effekterna som alla pratar om. Jag fortsätter ändå eftersom jag ser fördelarna med att inte äta socker och hoppet är det sista som försvinner. Magen har förstått lugnat ner sig
 11. Hej Avigav Har nog varit inne o kollat på Eva Renner men sen glömt bort - vanigt beteende vad jag förstått detta med att glömma och att vara hypo . Jag började med LCHF i augusti förra året och har inte gått ner i vikt alls. Men jag har faktiskt fått tag på en läkare som hjälper mig. Hon anser att allt hänger på hur magen fungerar. Jag har haft IBS hela livet och alltid ont i magen så nu är strategin att få magen att må bra. Så jag har lättat lite på LChF kosten och äter lite ris och lite frukt. Lite mer åt paleohållet. Inge mjöl och mjölkprodukter (förutom smör). inga potatisar och inga tometer eller soja. Det kanske är som EVa Renners kost?
 12. Hej Avigan Jag äter också levaxin och har märkt i efterhand att ämnesomsättningen har sjunkit efter att jag övergått till LCHF. Jag äter både Levaxin och Liothyronin och har fått halvera Lio dosen. Man kan alltså behöva justera dosen efterhand! Gällande matsmäsmältningen så är det nog inte något problem att äta LCHF med magmunsbråck - det är bara å testa. Själv har jag har mått väldigt illa och har nog haft problem med att klara den feta maten. Min hjälp har varit Bio-Gest som innehåller matsmältningsenzym och saltsyra (läs på http://www.femalebalanceshop.com).Ett mirakelpiller för illamående för min del. Lycka till
 13. Så även bacon har tillsatt socker! Varför ska man ha socker i allt! Köpte bacon från Glada grisen i Vimmerby i vintras under en resa och det hade en helt annan smak. Gick åt som smör i solsken Har någon tips på gårdsförsäljning i Stockholmstrakten som säljer fläskkött? Gärna de norra delarna!
×
×
 • Create New...