The Biochemist

Medlem
 • Innehållsantal

  630
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  36

The Biochemist vann senast 12 April

The Biochemist hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 823 Enastående

Om The Biochemist

 • Rank
  Gammal i gården
 • Födelsedag 1974-12-12

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.blackbeltnutrition.org

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Stockholm
 • Interests
  Biokemi
  Idrottsnutrition
  Träning
  Kampsport
  Bio hacking

Senaste besökare till profilen

990 profilvisningar
 1. The Biochemist

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  Tack för feedbacken Robert. Du kan finna alla referenser i länken nedan (inkl aspartam och smörsyra resp propionat) https://superhumanradio.net/shr-2240-the-ketogenic-continuum-emerging-science-the-changing-landscape-related-to-health-and-performance Ni som har tid får gärna gå in och gilla radiostationens FB inlägg. Då ökar chansen för fler LCHF diskussioner
 2. The Biochemist

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  Hej, kul att du lyssnade på podden. Hade inte sett din fråga innan när det gäller kolhydraterna och muskeltillväxt. Vi diskuterade även ämnet i podden. När man kommer under 120-150g kolhydrater behöver kroppen ta protein och göra om detta till kolhydrater. Annars räcker inte energin till hjärnan. När man nåt så lågt i kolisar (typ 20-30g) att ketos inträffar får hjärnan energi från ketonerna och därmed kan den sluta (eller minska kraftigt) på omvandlingen av protein till glukos. I det spannet där kroppen är beroende av protein för att föda hjärnan vill den helst inte dela med sig av proteinet till musklerna då hjärnan anses viktigare.
 3. The Biochemist

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  Då är även podcasten ute. Tror det är mycket nytt och intressant även för er som hållit på med LCHF ett tag
 4. The Biochemist

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  Här är länk till live stream SHR # 2240 :: The Ketogenic Continuum: Emerging Science & the Changing Landscape Related to Health and Performance :: Patrik Dahlin :: Live stream @ 12:00PM ET http://bit.ly/SHRNLiveStream Om ni vill fråga något live på FB
 5. The Biochemist

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  För info kommer det pratas ketogen diet i en hel timme på Super Human Radio på mån den 10:e kl 18-19. En amerikansk kanal som sänder över internet (kommer även ut som pod efteråt). https://m.facebook.com/SuperHumanRadioNetwork/ Länken till programmet är inte uppe än men brukar komma några timmar innan det går live så uppdaterar då. Gå gärna in fler eller under programmet och skicka frågor.
 6. The Biochemist

  Varför visar det bara 0 på ketostix

  Grattis, bra jobbat. Det brukar gå snabbare med tiden.
 7. The Biochemist

  Varför visar det bara 0 på ketostix

  Ok. Har du provat kokosfett och om du får något utslag några timmar senare? Orsaken till frågorna är att ibland kan man få bakterier som ökar produktionen av fettsyror med udda antal fettsyror och dessa kan bli glukos. Sötningsmedel förskjuter floran åt detta hållet. Om du fastar löser sig detta då bakterierna behöver fibrer. Ligger du högt ellee lågt på fibrer?
 8. The Biochemist

  Varför visar det bara 0 på ketostix

  Som nämnt är det bra att kolla stickorna. Byt en med din kompis som hade utslag. Med det sagt är det inte ovanligt det tar mer än en vecka. Har du kollar blodglukos eller något annat ? Lightdrycker eller sötningsmedel
 9. The Biochemist

  Från lchf till keto

  Jag brukar använda Thriv protein men verkar som det är slut i hela Europa för tillfället. Är bara lite extra glycin i den som smakar sött.
 10. The Biochemist

  Kraftig Yrsel, influensa liknande besvär

  Kanske skulle nämnt att det är receptbelagd så du behöver till läkare.
 11. The Biochemist

  Kraftig Yrsel, influensa liknande besvär

  Atarax fungerar bra mot histaminreaktioner.
 12. The Biochemist

  Sluta med lchf?

  För att bygga muskler behöver du antingen vara i ketos (typ 20-30g kolisar) eller gå upp till ca 150g kolisar per dag. I området däremellan kommer kroppen bränna massor med protein på att göra glukos och inte mycket blir över till musklerna.
 13. The Biochemist

  När mäta ketoner i blodet?

  Så går göra. Jag har varit landslagstränare för en liknande kampsport och det är faktiskt krav från RF att man gör tester och sätter en fysprofil för utövarna för att få landslagsstöd. Nästan alla kör det på Bosön och det är upp till varje ledare att bestämma vilka tester som skall ingå. Tror inte det finns någon hemutrustning för O2/CO2 Men är man i hyfsad ketos (typ 1-3 mmolar) är det bara en tidsfråga innan man är fettadapterad. För elitutövare verkar det ta ca 8 veckor. Dock vet ingen vad som händer efter kanske 1 år eller så. Vart den övre gränsen för adaption inom elitidrott ligger. Men bränna 80-90% fett vid vila gör de flesta som ligger i 1-3 mmolar intervallet men att göra det under hårt arbete tar lite längre tid för kroppen att anpassa sig till. Precis som man behöver springa några gånger för att få bättre kondition. Fettadapterad för Svensson som klipper gräset eller en elitcyklist skjiljer sig alltså en del. För en elitutövare betyder 5% hit eller dit en hel del men för den som grejar i trädgården är skillnaden inte ens märkbar.
 14. The Biochemist

  När mäta ketoner i blodet?

  Fettadapterad är ett lite annat begrepp. Det handla också mycket om hur mycket fettsyror olika organ använder. Det skulle jag tro du är med dina värden. Man behöver mäta O2 och CO2 in och ut för att bestämma graden av fettförbränning.
 15. The Biochemist

  När mäta ketoner i blodet?

  Nej inte till 100%. Det är hyfsat linjärt. Typ 50:50 ger en förvärmning på 50:50 och 90:10 ger motsvarande 90:10 förbränning. Sen kan olika organ välja lite olika. Muskler kan tex gå på 90% fettdrift vilket gör att de inte behöver så mycket ketoner. Hjärnan får dock inte mycket fettsyror på grund av blodhjärnbarriären så den kan bara välja på glukos eller ketoner.