The Biochemist

Medlem
 • Innehållsantal

  635
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  36

The Biochemist vann senast 12 April 2018

The Biochemist hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 857 Enastående

Om The Biochemist

 • Rank
  Gammal i gården
 • Födelsedag 1974-12-12

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.blackbeltnutrition.org

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Stockholm
 • Interests
  Biokemi
  Idrottsnutrition
  Träning
  Kampsport
  Bio hacking

Senaste besökare till profilen

1 068 profilvisningar
 1. Om man solar reglerar kroppen själv hur mycket d vitamin det blir. Med kosttillskott kan den inte det. Jag tycker man kan använda kosttillskott för att komma upp från låga nivåer till normala men skulle inte använda det för att komma från mellan Vivo till hög. För att veta vad som är hög kan man mäta hur högt man kommer upp en solig sommar. När man när en platå har man kroppen egen reglering av optimalt värde. Gjorde själv detta på 90 talet och har funderar på att göra om det igen då åldern kanske ändrar något.
 2. The Biochemist

  Höga triglycerider högt LDL

  Vad har du för blodglukos? Hur såg vårdens ut innan LCHF? låter som du har ApoE4 genen. Jag skulle nog testat det till att börja med.
 3. The Biochemist

  Frukt och blodsocker

  Tänk på att det bara är glukos som syns när du mäter blodglukos. Fruktos och andra sockerarter syns inte men de förstör likväl ketosen lika mycket (eller mer) än glukos. Du skriver att du är i ketos men urinstickorna visar låga värden. Hur testar du då?
 4. The Biochemist

  aspartam

  Jag tror många blir förvirrade för vissa studier säger något är säkert och andra påtalar nån sorts hälsofara. En vanligt slutsats bland ”experter” blir då att studierna är motstridiga så vi vet inte. Men tänk så här. En person är åtalad på 20 punkter för diverse brott. På 4 åtalspunkter döms personen och på 16 frikänna han (rent statistiskt är det en ”han”). Är personen kriminell? Experter i media svarar att utfallet var förvisso något motstridigt men 16 av 20 studier visar på friande dom så man kan med gott samvete anlita personen som barnvakt. Livsmedelsverket ser heller inga faror runt hörnet. Men nog skulle vi vilja veta vilka åtalspunkter personen är dömd för innan vi anlitar han som barnvakt? Och hela situationen att ta ställning till om personen är kriminell eller inte är ganska absurd. Han är ju dömd på 4 punkter. Om han är icke skyldig på andra gör ju inte domen motstridig. Aspartam, och de flesta andra sötningsmedel, är dömda på flera punkter bortom rimligt tvivel (generellt är minst 95% säkerhet i vetenskapliga sammanhang). Att det sedan finns studier på helt andra områden som inte visar något med 95% säkerhet förmildrar ju inte de punkterna dom redan föreligger.
 5. The Biochemist

  Märklig insulinforskning på nyfödda ?

  Låter helkonstigt. Dessutom har man screenat barn i Skåne i minst 10 års tid nu och lovar hela tiden att man snart ska ha något resultat. Verkar inte som det kommit ut speciellt mycket än.
 6. The Biochemist

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  Tack för feedbacken Robert. Du kan finna alla referenser i länken nedan (inkl aspartam och smörsyra resp propionat) https://superhumanradio.net/shr-2240-the-ketogenic-continuum-emerging-science-the-changing-landscape-related-to-health-and-performance Ni som har tid får gärna gå in och gilla radiostationens FB inlägg. Då ökar chansen för fler LCHF diskussioner
 7. The Biochemist

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  Hej, kul att du lyssnade på podden. Hade inte sett din fråga innan när det gäller kolhydraterna och muskeltillväxt. Vi diskuterade även ämnet i podden. När man kommer under 120-150g kolhydrater behöver kroppen ta protein och göra om detta till kolhydrater. Annars räcker inte energin till hjärnan. När man nåt så lågt i kolisar (typ 20-30g) att ketos inträffar får hjärnan energi från ketonerna och därmed kan den sluta (eller minska kraftigt) på omvandlingen av protein till glukos. I det spannet där kroppen är beroende av protein för att föda hjärnan vill den helst inte dela med sig av proteinet till musklerna då hjärnan anses viktigare.
 8. The Biochemist

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  Då är även podcasten ute. Tror det är mycket nytt och intressant även för er som hållit på med LCHF ett tag
 9. The Biochemist

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  Här är länk till live stream SHR # 2240 :: The Ketogenic Continuum: Emerging Science & the Changing Landscape Related to Health and Performance :: Patrik Dahlin :: Live stream @ 12:00PM ET http://bit.ly/SHRNLiveStream Om ni vill fråga något live på FB
 10. The Biochemist

  LCHF radio med mig på mån kl 1800

  För info kommer det pratas ketogen diet i en hel timme på Super Human Radio på mån den 10:e kl 18-19. En amerikansk kanal som sänder över internet (kommer även ut som pod efteråt). https://m.facebook.com/SuperHumanRadioNetwork/ Länken till programmet är inte uppe än men brukar komma några timmar innan det går live så uppdaterar då. Gå gärna in fler eller under programmet och skicka frågor.
 11. The Biochemist

  Varför visar det bara 0 på ketostix

  Grattis, bra jobbat. Det brukar gå snabbare med tiden.
 12. The Biochemist

  Varför visar det bara 0 på ketostix

  Ok. Har du provat kokosfett och om du får något utslag några timmar senare? Orsaken till frågorna är att ibland kan man få bakterier som ökar produktionen av fettsyror med udda antal fettsyror och dessa kan bli glukos. Sötningsmedel förskjuter floran åt detta hållet. Om du fastar löser sig detta då bakterierna behöver fibrer. Ligger du högt ellee lågt på fibrer?
 13. The Biochemist

  Varför visar det bara 0 på ketostix

  Som nämnt är det bra att kolla stickorna. Byt en med din kompis som hade utslag. Med det sagt är det inte ovanligt det tar mer än en vecka. Har du kollar blodglukos eller något annat ? Lightdrycker eller sötningsmedel
 14. The Biochemist

  Från lchf till keto

  Jag brukar använda Thriv protein men verkar som det är slut i hela Europa för tillfället. Är bara lite extra glycin i den som smakar sött.
 15. The Biochemist

  Kraftig Yrsel, influensa liknande besvär

  Kanske skulle nämnt att det är receptbelagd så du behöver till läkare.