The Biochemist

Medlem
 • Innehållsantal

  685
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  38

The Biochemist vann senast 20 Oktober 2019

The Biochemist hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 182 Enastående

Om The Biochemist

 • Rank
  Gammal i gården
 • Födelsedag 1974-12-12

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.blackbeltnutrition.org

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Stockholm
 • Interests
  Biokemi
  Idrottsnutrition
  Träning
  Kampsport
  Bio hacking

Senaste besökare till profilen

1 421 profilvisningar
 1. Det säger att du reagerar normalt vilket gör att man kan utesluta vissa saker som orsak till något högt bs.
 2. Det finns flera orsaker till högt blodsocker. De två vanligaste har att göra med ansamling av fett i leverceller samt glykogenes som ej nedregleras normalt. LCHF fungerar bäst på förstnämnda och metformin på den sista. Därför kan det vara intressant att testa metformin. Eller göra de tester jag beskrev i ett tidigare inlägg vars syfte är att ringa in orsaken till högt bs. Eftersom ketogen kost rensar ut fett från leverceller bättre än någon annan kost borde det inte vara ditt problem. Ett kontroversiellt försök istället för metformin kan vara fasta från icke essentiella aminosyror några dagar. Då måste du äta kolhydrater under denna tiden. Kolhydrater + essentiella aminosyror bildar nämligen de övriga aminosyrorna. Denna process tvingar kroppen stänga ned glykogenesen. Det sistnämnda stycket vet jag inte om det finns några studier kring specifikt för blodsocker utan det är jag som spekulerar lite. Biokemin bakom är dock känd sedan 50 talet.
 3. Om man får tro den medicinska litteraturen så kommer inte fett in i hjärnan pga blod-hjärn barriären. Det är därför kroppen bildar ketoner så vi kan använda fett från våra energidepåer. Vore lite ologiskt om all reservenergi inte kunde utnyttjas av det viktigaste och mest energislukande organet.
 4. Nja, det finns två tillgängliga metoder idag. Ena är att bara mala broccoli till pulver och torka och lägga i en kapsel. Men dosen för att motsvara några skedar färsk broccoli blir typ 30 kapslar. Det andra att ta ut det ämne och det enzym som bildar sulforophan i broccoli. Då hoppas man att reaktionen sker i magen istället för i broccolin. Har dock varit väldigt blandade resultat i studier kring detta Dr Rhonda Patrick har flera bra genomgångar där hon även går igenom märken de testat på kosttillskott och resultaten. Finns några som ger viss effekt. Men ren sulforophan har man inte lyckats få stabil vid rumstemp än.
 5. Nejdå, det höjer inte insulinet. Det verkar på flera sätt. Bla genom att minska glukogenesen (omvandling av protein till glukos). Ämnet är helt klart the real deal. Lyckas något företag få till det där i pillerform kommer det bli decenniets mest hypade produkt.
 6. Beror på processen. Om du fryser färsk broccoli själv går det bra men inte om du köper fryst broccoli. I den kommersiella processen värmer man broccolin först och då denaturerar (förstörs) enzymet som bildar sulforophan. Som nästa tidigare är broccoligroddar bättre än vanlig broccoli.
 7. Det beror på hur man avlivar broccolin hur mycket sulphorophane det finns i den. Prova att gör en broccoli gryta där du antingen kokar broccolin och sedan delar eller hackar upp den färsk och sedan kokar. När cellerna lever och man skär i dem produceras massor sulphorphane. Har man kokat dem först är cellerna döda. Detta gäller diverse ämnen och olika livsmedel. I exemplet ovan borde du känna skillnad i smak på soppan. Det färskhackade har distinktare smak pga av de ämnen som bildas när man skär den levande.
 8. Har du äldre värden på Ca blodprov? Har du tagit prov på vit D? Kanske kan du sänka dosen.
 9. Har tänkt samma sak i typ 5 år nu. Kan inte nån bara göra ett piller av det...men tydligen är det inte helt trivialt.
 10. Precis där ser du en del av den effekten. Först bunkrar kroppen upp AcAc medan BHB är ganska konstant. Sedan öppnas dammluckorna och BHB sticker iväg och AcAc (vattnet i dammen) sjunker. Det är lite svårt att jämföra mellan olika personer eftersom man blåser lite olika. Men jag har sett värden som lägst på 30 ppm och högst 200ppm. Framförallt ser man hur AcAc värdet går ned vid upprepad fasta eller perioder av keto diet.
 11. Har du data för BHB och ketonixen för tidsperioderna då du tog C-peptid? syntes av BHB sker enligt: Acetyl-CoA —> AcAc —> BHB Steg 1 för syntes av AcAc styrs till största delen av utbud/efterfrågan på fett:kolhydrater. Steg två däremot påverkas även av insulin. Om du har högt insulin behöver du mer AcAc för att tillverka lite BHB. Om du däremot har lågt insulin blir AcAc direkt BHB. Därav ger förhållandet mellan AcAc och BHB en inblick i nivån på insulin.
 12. Exakt. När du lägger fram det så inser jag att man kanske inte är helt normal 🙂 Dock brukar det ta ungefär på timmen lika lång tid så man lär sig första gången. 58h är ganska vanligt om man ej är i ketos när man startar (<0.2 mmolar).
 13. Det jag antar du menar med Ketonixen som jag kanske nämnt är över på 1-2h så du ser det inte här. När du gick från 0.9 till 2.7 mmolar gick förmodligen Ketonixen upp i över 100 strax innan blod keton hoppade upp till 2.7. När väl blodketon hoppar upp går Ketonix ner igen men ligger högre än innan. Allt detta sker inom loppet av någon timme när man fastar. Du kan se detta som en damm där vattnet stiger. När det når toppen av dammen öppnas dammluckorna och nivån sjunker igen. När du börjar fasta rinner vatten (AcAc) till i dammen. När det blir tillräckligt mycket vatten (AcAc) öppnas luckorna (BHB börjar produceras från AcAc). Så länge du är i ketos har du ett inflöde till dammen och ett utflöde och en viss nivå i dammen. Luckorna till dammen regleras till ca 70% av insulin och själva inflödet till dammen av mängden kolhydrater (oberoende av insulin, därför man inte kan fuska och äta icke insulinhöjande socker som tex fruktos).
 14. Om det är någon som hittar en studie kring kväveoxid (NO) och hjärtsjukdom får ni gärna dela. NO vidgar blodkärlen men den enda studie på NO (kosttillskott i form av arginine) och hjärtsjukdom jag sett visade på ökad hjärtsjukdom. Något som inte alla verkar känna till är att NO är en fri radikal så det kan slå åt båda hållen.
 15. Skriv till Expressen och fråga efter referenser till studier. Det är ju judt detta som visar om man håller på med fake news eller inte kan du ju upplysa om. Har gjort det själv några gånger men aldrig fått några. Vid ett tillfälle bad jag innan ett program SVT se till att en gäst delade med sig av referenser. De lovade fixa detta. Efter intervjun fick jag till svar att det fanns tusentals studier. Jag bad om tre st men fick noll. Försökte sedan slippa betala TV licens med motivering att det inte är ”public service” men det gick inget vidare det heller.