Gå till innehåll

The Biochemist

Medlem
 • Innehållsantal

  730
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  40

Allt postat av The Biochemist

 1. Jag har provat både vanlig fasta och fasteliknande kost. Ibland har jag föredragit den ena över den andra. Jag tror det har att göra med bakteriefloran. Vid något tillfälle när jag åt enbart lite grönt utan kolhydrater och lågt proteinintag var jag hungrigare än när jag fastar helt och hela kroppen kändes sjuk. Dock hade jag gått på antibiotika några månader innan och magen hade inte blivit helt bra igen. Då bytte jag till vanlig fasta för att även bakterierna i magen skulle få fasta och då försvann hjärndimman. Min slutsats var att jag hade dåliga bakterier och att då äta massa fibrer så mata
 2. Vad låg kalium värdet på? Och hur såg natrium ut?
 3. Det kan finnas flera orsaker som inte direkt är kopplade till lågt intag av kolhydrater. Tex elektrolytbalansen där natrium (bordssalt) är den vanligaste avvikaren som kan ligga lågt vid LCHF. Generellt med LCHF är min åsikt att man antingen bör ligga så lågt att man är i ketos (vanligen <50g kolhydrater) eller något högre (120-180g). Ligger man under 120g men inte är i ketos blir det heja krångligare för kroppen då den konstant måste omvandla protein till glukos samt ta hand om överblivet kväve efter denna process.
 4. Svaret kan vara enklare än vad vi tror. Ättiksyra är formellt en fettsyra, den kortaste (C2). Fettsyror generellt och de korta i synnerhet sänker blodglukos.
 5. Om du tappar vikt men inte styrka, och det är målet, gör du uppenbarligen rätt. Dina gympolare har på sätt och vid rätt båda två. Generellt vid vid viktnedgång behövs mer protein för att inte tappa muskler. Dock är keto lite speciellt då ketonerna har anti-katabola egenskaper. Om man äter mycket protein bör man äta ganska frekvent (proffs bodybuilders ligger väl på var 3:e timme, även under natten). Om man hoppar några måltider bränner kroppen annars protein. Kroppen blir bra på att bränna det du matar den med. Just detta gör att på keto blir kroppen bra på att bränna fett.
 6. 8 på urinstickor är inte högt. Skälv måste jag upp i ca 12 på urinstickor innan jag ser några blodketoner. När jag väl fått blodketoner kan urinstickorna gå ned till cs 8 igen. Utandningsluften följer samma mönster som urinstickorna vilken är att förvänta sig då man i praktiken mäter samma keton med dessa (acetoacetat). Viss minskning av av muskelmassa behöver inte vara muskelprotein utan vätska. Om du styrketränar och känner kroppen väl märker du i gymmet hur det står till med det faktiska muskelmassan. Ett par studier har visat att man kan både minska i fett och öka i mus
 7. Hmm, Det här blir bara värre. Samtliga länkar jag hade är nedplockade från Internet. Screen dumpar från WHO’s hemsida med alla uttalanden är tydligen ett brott att publicera.... Det lär dyka upp igen så ska vara snabb och lämna här då.
 8. Intressant. Med data från Tyskland fick jag fram dödlighet på 0.36% för några veckor sedan. Jag skulle inte gå så långt att säga att det är en vanlig influensa, vi har i Sverige haft lika många döda på 1 mån som under 1 år av influensa. Men vi kan nog ligga 10x under vad WHO hävdar vilket är skillnaden mellan en tragisk influensa säsong och ekonomisk global kollaps. Varför gör WHO av allt att döma allt de kan för att kollapsa världen? Vem styr denna organisation? När USA drog in bidragen till dem för nån vecka sedan tänkte jag att de blivit galna och överreagerat. Nu när jag gått igenom allt W
 9. Det är nåt skumt med detta virus. Först verkar högt blodtryck skyddande och nu rökning. All info WHO har förmedlat om detta virus verkar fel. Jag får snart börja klicka på alla länkar med konspirationsteorier för ingen normal teori kan varken förklara de biologiska egenskaperna eller politiken och den felaktiga informationen som WHO konstant hostar ur sig. Det är något som inte stämmer... A nicotinic hypothesis for Covid-19 with preventive and therapeutic implications jean-pierre CHANGEUX, Zahir Amoura1, Felix Rey2, Makoto Miyara1
 10. Jag visste inte heller men blev misstänksam att blodtryckssänkande av typen ACE2 blockerade skyddar och då borde ju det synas i statistiken så gick in på hjärt och lungfonden och letade efter data och fann att 50% har hypertoni vid 60 år. Då stämmer allt i min lilla hjärna. Sedan hittade jag denna från 2015 där man testat just detta på möss med influensa virus Angiotensin II receptor blocker as a novel therapy in acute lung injury induced by avian influenza A H5N1 virus infection in mouse https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7088914/pdf/11427_2015_Article_4814.pdf
 11. Underbart att du hittade detta med ACE2 receptorerna. Min far går på blodtrycksmedicin som är ACE2 blockerade. Denna medicin leder till att man får fler ACE2 receptorer. Det enda jag sett än så länge är varningar för att det kan vara livsfarligt med dessa läkemedel. Farsan är förstås orolig med jag sa till honom fön nån månad att fortsätta äta den för jag tror det är när man får slut på fungerande ACE2 receptorer man är körd. Men det är biokemi, har inte hittat något stöd för det i litteraturen förrän nu. Nu kanske nån tänker att detta inte kan stämma då högt blodtryck är den största
 12. Jag tror det där kan vara en intressant produkt. Gick dock inte beställa den för tillfället. Om man tittar på meritlistan på de bakom företaget finns det nog en del substans bakom deras idé. Problemet vi hamnat i är att läkare är utbildade att behandla botbara sjukdomar. Nu ska de helt plötsligt behandla en obotlig sjukdom. De som har den kompetens jobbar tyvärr inte i sjukvården. Vårt regelverk är också uppbyggd med utgångspunkten att endast läkemedel kan/får bota någon sjukdom.
 13. Det där är en komplicerad fråga. Agnes vet inget om nutrition (jag känner henne sedan ett tidigare jobb) så där finns inget att lyssna på från henne. Men vad är ett starkt immunförsvar? Vi har ett generellt och specifikt immunförsvar. Generellt är uttryck som att ”bosta” immunförsvar är knepiga då man oftast mäter det generella immunförsvaret och ett ”stark” immunförsvar är faktiskt korrelerat till sjukdom och kortare livslängd. Rent generellt, långt innan COVID-19, och samma verkar gälla här med COVID-19. Jag diskuterar detta kort i nedan pod från förra året Det är en keto pod för
 14. Det stämmer bra. Det här gör mig lite orolig. För enligt IVA registret har knappt 1000 personer fått IVA för COVID-19. Knappt 1000 personer har avlidit.. Antingen dör nästan 100% av de som får IVA eller så har den stora majoriteten av de som avlider aldrig får någon IVA vård. Någon som kan hitta en annan förklaring?
 15. I Tyskland gjorde man nyligen en bra studie på antikroppar (tror någon länkade tidigare i denna tråd). Om den studien är överförbar till svenska förhållanden ser det något bättre ut. Min prognos från 15:e Feb i denna tråden om 50 000 döda i Sverige hamnar då på 25 000 döda. Fortfarande 10x mot vanlig influensa men går åt rätt håll i alla fall. Får vi nån sorts säsonghjälp och/eller förbättrad behandling kan siffrorna bättras på ytterligare.
 16. Nja, när en läkare har lektioner i biokemi blir det ungefär som om en biokemist skulle förklara hur man gör en hjärttransplantation. En kirurg vore ett bättre alternativ för det sistnämnda och en biokemist för det första.
 17. Är det nån som stött på någon studie kring AGE (tex HbA1c) och COVID-19? Misstänker att det finns något samband där men har så mycket att göra på jobbet att jag inte hinner söka efter allt av intresse som kommer ut kring COVID-19.
 18. The Lancet. Sök på COVID-19, cholesterol.
 19. Än så länge följer vi ganska väl Italiens kurva över antalet döda om vi justerar dem för tiden och låtsas att utbrotten startar samtidigt i båda länderna. De åtgärder vi gjort kommer förhoppningsvis synas bland siffrorna närmsta 1-2 veckorna. När det gäller kost finns det inte mycket om just COVID-19. Det man sett är dock att patienter har lågt totalkolesterol jämfört med de som är friska. Om det betyder att tex växtätare skulle vara mer utsatt är väl för tidigt att säga. Eller om det är så att kolesterolsänkande läkemedel skulle vara vanligare bland svårt sjuka.
 20. Äntligen börjar media uppmärksamma befintliga läkemedel och dess möjliga potential. Våra så kallade experter som syns i TV rutan har enbart pratat om vaccin eller flockimmunitet som enda alternativ. Båda dessa tar tid och kräver mängder med sjuka och döda innan de kan bli realitet. chloroquine görs dessutom i Sverige och tillverkaren har desperat bankat på regeringens och folkhälsomyndighetens dörr för att få igång tester.
 21. Äntligen en fysiker som reder ut siffrorna.Enligt mig finns ingen grupp som är bättre på tillämpad matematik och statistik än fysiker (jo de är faktiskt bättre än biokemister)
 22. Det är min oro. Att ideologi går före människoliv. Att vissa grupper ses som en kostnad och inte har samma värde. Tonar ned, hittar på, mörkar, censurerar för att den stora massan inte ska reagera. Historien upprepar sig själv.
 23. Äntligen släpps alla åsikter fram i media https://www.expressen.se/debatt/fyra-krafttag-som-kan-stoppa-corona-i-maj/
 24. Jag hoppas du får rätt, att det är ett lågvattenmärke. När det gäller statistik och biokemi tror jag mig vara objektiv. Men när det gäller historia och politik är jag nog färgad av min gammelfarmors historier då hon genomgick två världskrig, den stora depressionen och spanska sjukan.
 25. Jag blir lite rädd när man resonerar så här. Influensa slår till mot stora delar av befolkningen. Alla kämpar desperat för att SARS-CoV-2 inte ska göra det. Alla data vi har pekar på en katastrof om så blir fallet. Med så få smittade har för folk som flugor i flera länder och sjukhusen är överfulla. Läkare och sjuksköterskor smittas och dör på ett sätt vi inte skådat i modern tid. Resonemanget och grunderna du gör låter precis som när folk säger att judarna kanske dog av svält eller nåt under andra världskriget. Ingen vet, kanske inte ens dog många alls, vart är bevisen för gas?
×
×
 • Skapa nytt...