Jump to content

The Biochemist

Medlem
 • Posts

  733
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

Everything posted by The Biochemist

 1. Vinäger och citronvatten beror på märke om de innehåller kolhydrater. Citronvatten är mycket citronsyra i vilket går in i citronsyracykeln så man kan väl hävda att det till viss mån kan inte är 100% fasta. Vid långvarig keto tycker jag citronvatten är bra av en helt annan anledning. Det stimulerar kroppen att bilda bas (NaHCO3) vilket buffrar kroppens pH. vinäger innehåller i huvudsak ättiksyra (kallas även acetat) vilket formellt är den kortaste fettsyran ( endast 2 kolatomer lång). Acetat bildas när alla fetter samt även alkohol bryts ned. Själv brukar jag få en liten boost av ketoner om jag tar rött vin till strikt keto. Har även experimenterat med om vin kan skydda mot lite kolisar när man är keto. Återkommer när jag har mer data. Det borde fungera på liknande sätt med vinäger men har aldrig provat och mängden man behöver blir himla svårt att få i sig så jag kör vin
 2. Jag har provat både vanlig fasta och fasteliknande kost. Ibland har jag föredragit den ena över den andra. Jag tror det har att göra med bakteriefloran. Vid något tillfälle när jag åt enbart lite grönt utan kolhydrater och lågt proteinintag var jag hungrigare än när jag fastar helt och hela kroppen kändes sjuk. Dock hade jag gått på antibiotika några månader innan och magen hade inte blivit helt bra igen. Då bytte jag till vanlig fasta för att även bakterierna i magen skulle få fasta och då försvann hjärndimman. Min slutsats var att jag hade dåliga bakterier och att då äta massa fibrer så matade jag alla. När jag fastade dog de ut som inte passar optimalt i magen och endast de riktiga tarmbakterierna överlevde. vid andra tillfällen har dock fasteliknande dieter fungerar utmärkt och känts lättare för kroppen om jag inte riktigt haft den mentala energin för riktig fasta.
 3. Vad låg kalium värdet på? Och hur såg natrium ut?
 4. Det kan finnas flera orsaker som inte direkt är kopplade till lågt intag av kolhydrater. Tex elektrolytbalansen där natrium (bordssalt) är den vanligaste avvikaren som kan ligga lågt vid LCHF. Generellt med LCHF är min åsikt att man antingen bör ligga så lågt att man är i ketos (vanligen <50g kolhydrater) eller något högre (120-180g). Ligger man under 120g men inte är i ketos blir det heja krångligare för kroppen då den konstant måste omvandla protein till glukos samt ta hand om överblivet kväve efter denna process.
 5. Svaret kan vara enklare än vad vi tror. Ättiksyra är formellt en fettsyra, den kortaste (C2). Fettsyror generellt och de korta i synnerhet sänker blodglukos.
 6. Om du tappar vikt men inte styrka, och det är målet, gör du uppenbarligen rätt. Dina gympolare har på sätt och vid rätt båda två. Generellt vid vid viktnedgång behövs mer protein för att inte tappa muskler. Dock är keto lite speciellt då ketonerna har anti-katabola egenskaper. Om man äter mycket protein bör man äta ganska frekvent (proffs bodybuilders ligger väl på var 3:e timme, även under natten). Om man hoppar några måltider bränner kroppen annars protein. Kroppen blir bra på att bränna det du matar den med. Just detta gör att på keto blir kroppen bra på att bränna fett. Mellan måltiderna tar den helt enkelt ditt kroppsfett för du har tränat den på detta. Det betyder att på keto behöver du inte ligga högt på protein. För vissa kan det även minska ketonerna då överskott av protein kan omvandlas till kolhydrater. Du bör inte äta konstant heller. De flesta kan ligga på 1-2g/kg kroppsvikt av protein vid keto och träning. För vissa medicinska ändamål kan det vara nödvändigt att ligga under 1g/kg kroppsvikt.
 7. 8 på urinstickor är inte högt. Skälv måste jag upp i ca 12 på urinstickor innan jag ser några blodketoner. När jag väl fått blodketoner kan urinstickorna gå ned till cs 8 igen. Utandningsluften följer samma mönster som urinstickorna vilken är att förvänta sig då man i praktiken mäter samma keton med dessa (acetoacetat). Viss minskning av av muskelmassa behöver inte vara muskelprotein utan vätska. Om du styrketränar och känner kroppen väl märker du i gymmet hur det står till med det faktiska muskelmassan. Ett par studier har visat att man kan både minska i fett och öka i muskelmassa och styrka på ketogen diet. Vad jag känner till är keto enda dieten där man kunnat påvisa något sådant. Dock kan man förvänta sig en viss svaghet första veckorna innan kroppen gjort vissa anpassningar för fett och keton förbränning.
 8. Hmm, Det här blir bara värre. Samtliga länkar jag hade är nedplockade från Internet. Screen dumpar från WHO’s hemsida med alla uttalanden är tydligen ett brott att publicera.... Det lär dyka upp igen så ska vara snabb och lämna här då.
 9. Intressant. Med data från Tyskland fick jag fram dödlighet på 0.36% för några veckor sedan. Jag skulle inte gå så långt att säga att det är en vanlig influensa, vi har i Sverige haft lika många döda på 1 mån som under 1 år av influensa. Men vi kan nog ligga 10x under vad WHO hävdar vilket är skillnaden mellan en tragisk influensa säsong och ekonomisk global kollaps. Varför gör WHO av allt att döma allt de kan för att kollapsa världen? Vem styr denna organisation? När USA drog in bidragen till dem för nån vecka sedan tänkte jag att de blivit galna och överreagerat. Nu när jag gått igenom allt WHO sagt känner jag tvärt om. USA borde använt militären och fängslat de ansvariga på WHO och förhört dem på samma sätt de gör med terrorister.
 10. Det är nåt skumt med detta virus. Först verkar högt blodtryck skyddande och nu rökning. All info WHO har förmedlat om detta virus verkar fel. Jag får snart börja klicka på alla länkar med konspirationsteorier för ingen normal teori kan varken förklara de biologiska egenskaperna eller politiken och den felaktiga informationen som WHO konstant hostar ur sig. Det är något som inte stämmer... A nicotinic hypothesis for Covid-19 with preventive and therapeutic implications jean-pierre CHANGEUX, Zahir Amoura1, Felix Rey2, Makoto Miyara1
 11. Jag visste inte heller men blev misstänksam att blodtryckssänkande av typen ACE2 blockerade skyddar och då borde ju det synas i statistiken så gick in på hjärt och lungfonden och letade efter data och fann att 50% har hypertoni vid 60 år. Då stämmer allt i min lilla hjärna. Sedan hittade jag denna från 2015 där man testat just detta på möss med influensa virus Angiotensin II receptor blocker as a novel therapy in acute lung injury induced by avian influenza A H5N1 virus infection in mouse https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7088914/pdf/11427_2015_Article_4814.pdf
 12. Underbart att du hittade detta med ACE2 receptorerna. Min far går på blodtrycksmedicin som är ACE2 blockerade. Denna medicin leder till att man får fler ACE2 receptorer. Det enda jag sett än så länge är varningar för att det kan vara livsfarligt med dessa läkemedel. Farsan är förstås orolig med jag sa till honom fön nån månad att fortsätta äta den för jag tror det är när man får slut på fungerande ACE2 receptorer man är körd. Men det är biokemi, har inte hittat något stöd för det i litteraturen förrän nu. Nu kanske nån tänker att detta inte kan stämma då högt blodtryck är den största riskfaktorn enligt IVA registret? Jo. 35% av alla IVA patienter har högt blodtryck. Deras medelålder är 61 år. Grejen är bara att 50% av alla 60 åringar har högt blodtryck så de är underrepresenterade på Intensiven. Och det är knappast livsstilen som lett till högt blodtryck som skyddar dem. Det måste vara ett läkemedel. Jag sätter min spik på ACE2 blockerarna.
 13. Jag tror det där kan vara en intressant produkt. Gick dock inte beställa den för tillfället. Om man tittar på meritlistan på de bakom företaget finns det nog en del substans bakom deras idé. Problemet vi hamnat i är att läkare är utbildade att behandla botbara sjukdomar. Nu ska de helt plötsligt behandla en obotlig sjukdom. De som har den kompetens jobbar tyvärr inte i sjukvården. Vårt regelverk är också uppbyggd med utgångspunkten att endast läkemedel kan/får bota någon sjukdom.
 14. Det där är en komplicerad fråga. Agnes vet inget om nutrition (jag känner henne sedan ett tidigare jobb) så där finns inget att lyssna på från henne. Men vad är ett starkt immunförsvar? Vi har ett generellt och specifikt immunförsvar. Generellt är uttryck som att ”bosta” immunförsvar är knepiga då man oftast mäter det generella immunförsvaret och ett ”stark” immunförsvar är faktiskt korrelerat till sjukdom och kortare livslängd. Rent generellt, långt innan COVID-19, och samma verkar gälla här med COVID-19. Jag diskuterar detta kort i nedan pod från förra året Det är en keto pod för vi råkar komma in på immunförsvar https://superhumanradio.net/shr-2240-the-ketogenic-continuum-emerging-science-the-changing-landscape-related-to-health-and-performance#inline-auto829 En av argumenten vaccin motståndare tar upp är att många vacciner innehåller ämnen för att boosta immunförsvaret vilket i sig är en risk. Flera av de COVID-19 läkemedel man tittar på dämpar faktisk immunförsvaret (delar av det). Det hela beror på vad man menar med att stärka immunförsvaret. De analyser som man generellt använde för att bedöma om man har ett ”starkt” immunförsvar visar ett omvänt förhållande mellan tex livslängd och starkt immunförsvar. Inget av ovan betyder att det är bra men lågt D vitamin eller tex Zink som anses bra för immunförsvaret. Båda dessa är av allt att döma viktiga att ligga hyfsat högt i rent generellt och för COVID-19 specifikt.
 15. Det stämmer bra. Det här gör mig lite orolig. För enligt IVA registret har knappt 1000 personer fått IVA för COVID-19. Knappt 1000 personer har avlidit.. Antingen dör nästan 100% av de som får IVA eller så har den stora majoriteten av de som avlider aldrig får någon IVA vård. Någon som kan hitta en annan förklaring?
 16. I Tyskland gjorde man nyligen en bra studie på antikroppar (tror någon länkade tidigare i denna tråd). Om den studien är överförbar till svenska förhållanden ser det något bättre ut. Min prognos från 15:e Feb i denna tråden om 50 000 döda i Sverige hamnar då på 25 000 döda. Fortfarande 10x mot vanlig influensa men går åt rätt håll i alla fall. Får vi nån sorts säsonghjälp och/eller förbättrad behandling kan siffrorna bättras på ytterligare.
 17. Nja, när en läkare har lektioner i biokemi blir det ungefär som om en biokemist skulle förklara hur man gör en hjärttransplantation. En kirurg vore ett bättre alternativ för det sistnämnda och en biokemist för det första.
 18. Är det nån som stött på någon studie kring AGE (tex HbA1c) och COVID-19? Misstänker att det finns något samband där men har så mycket att göra på jobbet att jag inte hinner söka efter allt av intresse som kommer ut kring COVID-19.
 19. The Lancet. Sök på COVID-19, cholesterol.
 20. Än så länge följer vi ganska väl Italiens kurva över antalet döda om vi justerar dem för tiden och låtsas att utbrotten startar samtidigt i båda länderna. De åtgärder vi gjort kommer förhoppningsvis synas bland siffrorna närmsta 1-2 veckorna. När det gäller kost finns det inte mycket om just COVID-19. Det man sett är dock att patienter har lågt totalkolesterol jämfört med de som är friska. Om det betyder att tex växtätare skulle vara mer utsatt är väl för tidigt att säga. Eller om det är så att kolesterolsänkande läkemedel skulle vara vanligare bland svårt sjuka.
 21. Äntligen börjar media uppmärksamma befintliga läkemedel och dess möjliga potential. Våra så kallade experter som syns i TV rutan har enbart pratat om vaccin eller flockimmunitet som enda alternativ. Båda dessa tar tid och kräver mängder med sjuka och döda innan de kan bli realitet. chloroquine görs dessutom i Sverige och tillverkaren har desperat bankat på regeringens och folkhälsomyndighetens dörr för att få igång tester.
 22. Äntligen en fysiker som reder ut siffrorna.Enligt mig finns ingen grupp som är bättre på tillämpad matematik och statistik än fysiker (jo de är faktiskt bättre än biokemister)
 23. Det är min oro. Att ideologi går före människoliv. Att vissa grupper ses som en kostnad och inte har samma värde. Tonar ned, hittar på, mörkar, censurerar för att den stora massan inte ska reagera. Historien upprepar sig själv.
×
×
 • Create New...