Gå till innehåll

britt1950

Medlem
 • Innehållsantal

  23
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

27 Bra

Om britt1950

 • Rank

 1. Då var det dax igen detta tjat om mitt kolesterol. Idag har jag varit på min årliga läkarundersökning på vårdcentralen. Jag går på läkarkontroller för att det upptäcktes förmaksflimmer för ett par år sedan. Jag har inga besvär o ekg ser bra ut men äter Bisoprolol (trots att jag inte haft högt blodtryck) och Eliquis (blodförtunnande). Men jag har högt kolesterol o nu tyckte läkaren att jag måste börja med statiner eftersom kolesterolet legat högt länge. Jag har läst det som finns här angående kolesterol o vill inte äta statiner. Hon hetsade upp sig o sa att jag får bestämma själv men att efter
 2. Tack för svaren jag fått. Jag har inte varit inne och läst på ett tag. Jag har så svårt med dessa dubbla budskap om högt kolesterol. Jag tror ju på det jag läser här men kan ändå inte låta bli att läsa alla varningar för högt kolesterol. Nu ett tag så har jag varit väldigt orolig för detta o tänkt att det kanske är bäst o lyssna på hjärtsköterskan. Hon borde ju veta ????? Jag funderar också på varför jag äter betablockerare, Bisoprolol Orion 5mg 1 1/2 om dagen) och att jag tydligen alltid ska äta dem. Det står på att de är för högt blodtryck vilket jag aldrig haft vid undersökning.
 3. Jag har läst det nu och det känns lugnande. Tack
 4. Jag ska inte äta statiner. Så mycket har jag förstått att man inte ska göra det. Men vill försöka reda ut om mitt kolesterol är farligt ändå.
 5. Ursäkta att jag inte förstod ironin men detta är ett problem för mej som jag inte kan sluta fundera på.
 6. Nej jag ska inte äta statiner och det sa jag direkt till hjärtsköterskan. Hon vet vilken inställning jag har. Jag blev övertalad att äta medecin mot mitt hjätflimmer.
 7. Bör de göra det på vårdcentralen? Jag ska alltså ha värdet på minimum triglyc och apo-kvot?
 8. Brist på statiner? så du tycker att jag ska äta statiner?
 9. Det är en hjärtsköterska på vårdcentralen som säger detta. Jag har läst på om kolesterol på kostdoktorn men tycker det är krångligt med all olika värden. Jag vet ju inte vilket värde triglyceriner apo-kvot hdl är eftersom de inte kollar det på vårdcentralen jag går på. Jag kan inte heller läsa mig till sambandet hjärtflimmer/ högt kolesterol. Jag har läst att om man har hjärtfel(räknas hjärtflimmer som hjärtfel?) så ska man vara försiktig med lchf. Det har blivit så att jag smyger med att jag äter lchf för jag får så mycket tråkiga kommentarer Jag är en kvinna på 67 år och funderar ocks
 10. Jag är en kvinna på 67 år och funderar också mycket på kolesterolvärden. Jag har ätit lchf i fem år och kör också 8/16 Jag har hela tiden mått bra av detta men fick hjärtflimmer för dygt två år sedan och äter medecin för det eftersom jag var över 65 år. Nu har jag varit på kontroll och blodtryck ekg mm var bra men Kolesterolet var hon inte nöjd med och började prata om att jag kanske behöver äta statiner. Jag ser i flödet att ni skriver om Apo-kvot tri-värde och Hdl. Hur får man fram dessa värden. Ska inte kolesteroletvärdet kollas på fastande mage? Det gjordes inte på mej och jag ha
 11. Låter intressant att testa långtidsblodsocker,triglyceriderna o Apo-kvot. Kan man be om det på vårdcentralen? Du skriver att högt kolesterol är bra för en äldre kvinna men det har ingen betydelse att jag har hjärtflimmer?
 12. Ja jag är kvinna född 50. Jag slarvade kvällen innan provet och hade bara fastat 10 timmar. Nästa gång ska jag fasta längre tid. Jag tänker inte börja äta statiner.Jag sa att jag var för alternativ medecin o frågade vilka örter jag ska undvika. Jag frågade lite för att testa var hon stod. Det enda hon visste var att inte johannesört var bra. Min dotter har en god vän som är hjärtsköterska i ett annat land o rekommenderade mej att gå till en homopat.
 13. Idag har jag varit på återbesök för hjärtflimmer. Jag har ätit Eliquis och Bisoprolol sedan mars. Blodtrycket låg på 130/75 puls 55 hjärtkurvan såg bra ut. Men mitt kolesterol var högt totalt 7,8 Hdl 2,44 och Ldl 4,8 och det sa hjärtsköterskan att jag måste försöka få ner med kosten annars måste jag äta mer piller. Jag sa inte att jag äter Lchf men att jag använder smör i matlagning bl.a. Jag har ätit Lchf i fyra år nu tror jag o mår jättebra för övrigt. Jag använder en hel del kokosolja ( i kaffe bl.a) Nu blir jag så osäker om jag äter för mycket fett. Sköterskan rekommenderade medelhavskost
 14. De tog blodprover på sjukhuset men jag blev inte klok på vad de kollade.
 15. Jag använder magnesiumcreme. Jag har hört att det tas upp bättre genom huden. Jag märker att flimret kommer mer när jag sover dåligt och när jag är orolig vilket jag är nu sedan jag fick beskedet.
×
×
 • Skapa nytt...