MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  4 815
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  532

MariaF vann senast 24 Januari

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

18 192 Enastående

2 följare

Om MariaF

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

4 280 profilvisningar
 1. MariaF

  MAF-tråd

  Blev en joggingrunda i solen idag. Eller ja, det var sol när jag började. Nästan 11km (10,7 för att vara mer exakt). Pulsen låg rätt högt initialt men sjönk efter ett tag och höll sig riktigt bra. Intressant nog kändes joggingen lättare med den högre pulsen än på slutet när pulsen låg lägre och mer stabilt. Måste väl vara för att jag blev lite tröttare i musklerna då..? Det är länge sedan jag sprang över milen mer regelbundet men nu känns kroppen riktigt bra vissa dagar (och stresspåverkad andra).
 2. I min leverpastej (Lönneberga, eko från Pastejköket) är det 24% nötlever. Fett från gris och vatten står före i ingredienslistan. 27% fett, 10% kolhydrater. Tänker att det inte blir så ruskigt stora mängder "ren lever" även om man äter varje dag?
 3. Jag har försökt där... Har lärt mig en hel massa annat på kuppen! 👍 Men inte just det jag är ute efter...
 4. God fredagskväll! Har vi nån i forumet som är en fena på Autocad (2020)? Jag har en del av en logga som försvinner med HIDE-kommandot och nu har det retat mig i 2år... Hur sjutton ska jag få den att stanna kvar? Det är stress på hög nivå, helt enkelt!
 5. Nja... jag fastade 10år i rad nånstans mellan 7-27 dagar. Jag blev väldigt pigg efteråt, det var nog det som drev. Vanligen var det väl runt 10 dagar men det där året när det blev 27 dagar var det nog nyfikenhet som drev, undran hur länge jag skulle stå ut. På den tiden var jag som sagt kolhydratdriven så omställningen de första dagarna var alltid lite jobbig. Sedan kom barnen och stressen och sedan dess har jag inte fastat. (Man bör undvika det om man har mycket stress i sitt liv. Därmed inte sagt att man ska äta hela tiden men under den akuta stressfasen bör man äta mindre mål ofta och ha helt uppehåll under natten.) Att vattenfasta några dagar om man mår bra tror jag inte är några problem men vill man testa längre bör man få i sig näring och buljong är ju bra för det.
 6. MariaF

  Tarmflora

  Kanske snarare magnesium? Anna Sparres pod tar upp varför det är magnesium vi behöver, inte kalcium: http://4health.se/218-morley-robbins-magnesium-mineralerna-i-din-kropp-1 Antingen får man gå på rekommendationer eller undersöka terapeutens bakgrund. Ofta skriver de ut på hemsidor vad de har för skolor/erfarenhet om de är seriösa. Har man bara gått en helgkurs är det ju inte mycket att komma med.
 7. För många år sen fastade jag varje år. På den tiden var det inte tal om att fasta på enbart vatten utan det vanligaste var att man köpte fastepaket med örtte, buljong och grönskaksjuicer. Det hade jag aldrig råd med så jag körde örtte, buljong och äpplejuice. Då hette det att man skulle ligga under 400kcal/dygn, jag tror jag låg på runt 200kcal/dygn. "Fasta" i det sammanhanget var alltså frånvaro av fast föda, och gifter som koffein. Detox, skulle vi nog kalla det idag (även om man numera kan diskutera sockrets toxicitet...). Om du vill fasta längre än några dagar rekommenderar jag att du dricker buljong för näringens skull, inte energin. Min längsta fasta enligt ovan var 27 dagar lång. Helt utan näring dör vi efter nån månad. Som förberedelse för en lite längre fasta rekommenderar jag en lugn period med säker tillgång till toalett. Efter några dagar kommer diarrén. En kortare fasta kräver inte så mycket förberedelse men det kan vara bra att veta att man kan bli lite frusen och ruggig efter ett par dagar även om inte alla blir det. Sannolikt kommer sig den frusenheten av att ämnesomsättningen styr ner och som LCHF:are borde man vara mindre påverkad.
 8. Det var faktiskt BVC som sa åt mig att prova utan mjölkprodukter mot kolik. Även får/getmjölk var uteslutet enligt dem. Långvariga inflammationer är skit!
 9. MariaF

  Tarmflora

  Många tror det är så. Av erfarenhet vet jag de finns, absolut, men också de som kan så ruskigt mycket mer än läkarna... Det svåra är att skilja agnarna från vetet. Eller grädden från vasslen kanske, i vårt fall?! Frågan är vad du har att förlora? En slant, ja, självklart men hur mycket hjälp får du av läkarna? Du får känna efter och välja utifrån det.
 10. Intressant! Jag var mjölkfri när jag ammade honom pga hans kolik. Han äter stora mängder ost... Kanske ska försöka börja där? Häromdagen när frågan kom upp sa han -"Vad ska jag äta då? VET du hur äckliga veggoburgarna i skolan idag var? Jag tog bara två tuggor. Brödet smakade i alla fall mindre äckligt!" (Skolan har eget kök.) Och quorn vill jag ju inte att han äter så...
 11. MariaF

  Tarmflora

  Vet inte om vi har diskuterat det förut @Mig (är tidig morgon och jag orkar inte tittat igenom trådarna just nu) men du har inte funderat på att gå till någon med mer holistisk inriktning än vad läkarna har? Någon som kan hjälpa dig att få ett helhetsgrepp? Personligen har jag testat det mesta utanför sjukvården (akupunktur, homeopati, olika healingmetoder mm) och mer nyligen vågat mig till en kinesiolog. De har ingen certifiering så det kan vara svårt att veta vem som har en längre utbildning och vem som bara gått en helgkurs men jag är mycket positivt överraskad av vad man kan komma åt på alla plan, biokemiskt, fysiskt och mentalt. Jag hamnar ofta i obalans pga stress vilket ger värk, biokemisk störning och en speedad hjärna och med hjälp av muskeltestning bestämmer kroppen själv vad som ska åtgärdas först. Hur coolt som helst.
 12. Fram med måttbandet eller gamla, tighta kläder. jag är inne på samma linje som Katerina om än aningen mindre positiv till bestämda fastor.
 13. Kan inte du ta ett snack med min tonåring..? Han tycker han har världens värsta mamma som snackar om gluten och tarmen och... 🙈 Han är rödflammig och knottrig i ett band från ena överarmen via bröstet och över till andra överarmen. Hjälper inte att det kliar, han lyssnar inte ändå...
 14. Var tillbaka hos kinesiologen i Borås idag. Märklig upplevelse... Vägen är liten, det tar 1,5tim att köra de 7 milen, enkel väg. Solen gassade och inte en enda långtradare och inte en enda omkörning på den smala vägen behövdes. Bara en sån sak? Det var skönt att det vi gjorde under fjolåret ligger kvar hyfsat stabilt. Då handlade det mycket om virus och tarmbakterier. Behandlingen blev nån sorts blandning av ett otal olika tekniker. Den var ny?! Jag menar, om jag går till en kinesiolog så förväntar jag mig muskeltestning och jo, det fick jag förstås men även kraniosakral behandling, postural terapi, örtbehandling, EFS och säkert nåt mer som jag inte fångade upp. Målet denna gång är att lätta på oro/stress så att spänningar i kroppen släpper och att fortsätta med hållningen så att skaderisken vid löpning försvinner. Löpningen behöver jag i vardagen just för att hantera stress. En intressant sak nu är att när jag sprang häromdagen var jag matt i benen vid minsta lilla motlut (enligt Eric Berg kopplat till binjurarna) men ikväll efter behandlingen är känslan borta.
 15. MariaF

  Blodsockerfall?

  Då är saltet extra viktigt! Aldosteron (hormon) följer insulinet och påverkar hur mycket salt vi kan återabsorbera. Därav kan den trötthet många känner som kan avhjälpas av mer salt (man hinner plocka upp mer trots att mycket åker ut).