MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  2 286
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  209

MariaF vann senast 16 December

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

7 512 Enastående

1 följare

Om MariaF

 • Rank
  Klimakterietant...
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

1 619 profilvisningar
 1. D-vitamin och k2

  Är det inte så att D-vitamin också ökar testosteronet och därmed vitalitet och sexlust, förstärker noradrenalin och dopamin samt stärker immunförsvaret?
 2. Sötströ- julgodis vid strikt lchf?

  Vad är ditt mål? Äter du LCHF för hälsan eller viktnedgång? Är det vikten och du är en bit på väg kanske du vill upprätthålla det och då är det en god idé att avstå sötsakerna. Hur lätt har du att falla ner i sötsug? Om man har lätt att falla dit för sötsuget och får kämpa hårt i veckor efteråt, då är det snällt att vara så strikt man kan. Jag har gjort ischoklad på 85%:ig choklad till mig själv i år och stoppat i en jordnöt i varje. Tidigare år har jag köpt det där jag längtat efter, men faller oftast dit så nu struntar jag i undantag i år. Tycker du kommentarer från omgivningen är jobbig och klarar att äta LITE av varje så ät dig lagom mätt på det du gillar bäst (jag äter bara det kallskurna, potatis och köttbullar äter jag ju annars...), ta sen lite av det du känner att du måste av pliktkänsla och knäpp upp knappen i byxorna och demonstrera att du inte orkar en enda liten bit till! Eller så säger du "Screw LCHF under julen!"... Det är ditt val och din kropp!
 3. En dag i taget

  Rutet? Jag filosoferade ju..? #metoo syftade initialt till att lyfta ett fenomen som tycks vara lika långt som mänskligheten men har dragit iväg åt fel håll via "massmedieseringen" till att halshugga alla som nån gång yttrat nåt. Så ta det lugnt, och titta på du, @Zepp, det skadar ingen. Själv blir jag bara less när jag får kommentarer om MIN kropp av folk som inte har med den att göra... Aldrig nånsin har nån sagt "det är inte bra för hälsan det där Maria", bara "män gillar/gillar inte..." Vill du veta en hemlis? Jag tittar också! Japp, jag uppskattade jespers magbild, jag går igång på stora biceps och mäns fasta rumpor... Men jag skulle inte få för mig att klämma om en snygg rumpa för det. Och inte uppskattar jag min man mindre för att jag tittar heller.
 4. MAF-tråd

  Nja... inte enligt min erfarenhet... Jag testade ju att köra MAF-testen på löpband genom att ha samma vinkel men variera hastigheten. Och det blev väldigt konstiga/ojämna resultat. Jag märkte också att bara jag tänkte på att öka farten lite så ökade pulsen... Så visst, jag kör löpband ibland men det är nästan lättare ute där ojämnheterna kommer när de kommer. Även om jag ser backen så stiger inte pulsen innan, liksom. Idag var det förresten -11*C när vi gav oss ut. Det har ALDRIG tidigare hänt att jag kunnat springa ute i så låga temperaturer. Jag har alltid fått problem med andningen vid temperaturer under +5*C, därav alla år med vinteruppehåll. Inte maffade jag idag men tack vare MAF har mitt flås blivit mindre flåsigt och jag är mindre känslig för kylan.
 5. MAF-tråd

  Om det är svårt att MAF-träna i vanliga fall blir det inte lättare av oplogade skogsvägar... Men av oplogade skogsvägar får man bra träning i att dra upp fötterna!
 6. Psykisk sjukdom

  Många NPF-diagnoser har visat sig lindras av ketogen kost, så varför inte? Allt som får individen att må bättre är värdefullt!
 7. Jag och min periodiska fasta

  Aha! Du menade så..!
 8. Godmorgontråd?

  Det blir inga. För mycket socker... Och som noterat är det vanliga pepparkakor. Jag gillar inte substitut utan försöker begränsa the real thing till julafton istället.
 9. Stanna i ketos

  Men det hjälper dig ju inte... du ska väl inte behöva svimma varje gång du tränar?! Men det är iofs sant, med pannben kommer man rätt långt!
 10. Godmorgontråd?

  Man kan skapa underverk med kristyr... Mina barn och jag har lite likartad humor...
 11. Jag och min periodiska fasta

  Det var ju det min förvirring egentligen gäller; jag var så säker på att korttidsfasta skulle vara ett effektivt verktyg just när de där sista, sega kilona är kvar och så säger du att du har lite svårt med dem... precis som de flesta har oavsett metod. Men att sluta äta helt och hållet har ju många gånger genom historien visat sig effektivt för avmagring.
 12. Vägrar komma i KETOS

  Ingen aning men det påverkar ta mig sjutton allt annat så det torde vara högst sannolikt.
 13. Godmorgontråd?

  God kväll! Som flera vet uppfattas jag som lite gammeldags mellan varven. "För jag har en last som håller mig fast i ett järngrepp varje vinter "- jag brukar skicka julkort. Ni vet sådana där i papper som man sätter frimärken på och stoppar i en gul brevlåda... Och i år har jag inte skickat ett enda... Jag har julpyntat med 4 tomtar och det blir ingen gran... eller ja, det brukar inte vara en gran, det brukar vara en dekorerad benjaminfikus, men inte ens det blir det i år. Ärligt talat är jag avundsjuk på kollegorna som åker till Thailand i jul. I år känns det verkligen JAG VILL INTE!!! Värre än vanligt alltså. Jag äter mitt D-vitamin. Jag tänder min ljuslampa. Men jag vill inte. Tack för gomorrontråden där man bara kan få ur sig det som behöver komma ut. I morgon ska jag baka pepparkakor med barnen. Det blir nog snoppnissar i år med. Då känns livet liiite lättare i mörkret i alla fall!
 14. Jag och min periodiska fasta

  På den tiden jag fastade hette det att man drack buljong just för att inte sätta kroppen i svält (nu var detta på den tiden Band Aid och USA for Africa var aktiva så svält var alltså hel frånvaro av mat under lång tid), dvs för näringsämnen som vitaminer t ex. Och visst gick jag ner ett antal kilo varje gång men jag kan inte minnas att antalet dagar egentligen gjorde så stor skillnad när man väl passerat de första 10 dagarna (för det var förstås skillnad mellan 3 dagar och 10 dagar). 5-7kg tror jag att jag gick ner under mina årliga fastor. Fast jag har aldrig testat att fasta på det viset sen jag lade om kosten. Att man kan vara fet men undernärd är jag helt överens med. Nu har jag försökt tömma den gamla rödvinsboxen efter joggingrundan ikväll så egentligen ska jag nog inte försöka tänka men jag ska grunna vidare och försöka förstå de där sista kilona... Tack för input!