MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  1 535
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  104

MariaF vann senast 21 Juni

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

4 568 Enastående

Om MariaF

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

1 045 profilvisningar
 1. Nu har jag (äntligen) börjat läsa på om detta. Fast... jag kanske måste testa fullt ut för jag tycker att jag andas med magen (nåt jag övat på efter att som tjockis ha hållit in magen i många år). Jag sover vanligen med stängd mun tror jag för jag vaknar annars när munnen blir torr. Ska lyssna på Anna Sparres pod nån dag även om jag föredrar text. Får återkomma i ämnet när jag utvärderat...
 2. Jag förstår det. Därför är det så viktigt att du läser på och tar välgrundade beslut. Du fick en länk tidigare till Uffe Ravnskog, han har bra info i ämnet.
 3. Nej, du ska nog läsa det som lite ironi, du har inte brist på statiner. Det är som flera skriver ovan inte mycket som är bra med statiner. Det är mycket att sätta sig in i och ämnet är kontroversiellt och därför svårt att resonera med sin läkare om men jag tror att de flesta som ätit statiner konstaterat att biverkningarna är stora och det finns inget som talar för att de hjälper. Riktvärdena som läkemedelsbolagen plockat fram som "optimala" grundar sig på friska 20-åringar. Med ålder stiger kolesterolet och ska göra så.
 4. Vet inte varför morötter inte skulle kunna vara LCHF? Det är väl mängden som styr? Däremot brukar man säga att om man vill gå ner i vikt eller hålla sig till strikt LCHF så är det klokt att undvika rotfrukterna. Samma är det väl med frukt egentligen, lite äpplerasp till pannkaka på ägg, grädde och fiberhusk borde kunna gå in i ramen för LCHF, beroende på hur strikt man vill vara alltså.
 5. Låt mig säga så här... Facebook föreslog medlemskap i gruppen "Vi som är födda på 40-talet"... För många år sedan gjorde jag en sminkövning där tjejen som utförde den hävdade att vi har många delpersonligheter och de framträder i par och mitt framträdande, aktiva par var en ung tonåring och en mogen kvinna, mycket äldre än min fysiska ålder (var väl 35 då). Jag kallar dessa "Kax-Fia" och "Bullbakande mormorn". Med andra ord har jag många tecken på att jag är reinkarnerad... Eller i alla fall född i fel århundrade...
 6. ...jordgubbarna kommer faktiskt från egna trädgården... och den ligger i Sverige så jo, de kvalar nog in som svenska... Värre är det med den svenskodlade grädden... Den vet man ju inte alls varifrån den kommer... Tror förresten det var Edward Persson som i någon gammal film undrade om det verkligen kan växa nåt norr om landsvägen... Och avsåg väl RV11 mellan Lund och Simrishamn om jag minns rätt.
 7. Vad roligt att du kommit till insikt redan i 25 årsåldern! Då slipper du nog de flesta krämporna som kommer med långvarigt kolhydratätande när du blir äldre. Som Stoscha skriver trillar vi dit ibland, det händer saker i livet som får oss att göra mindre bra val, men på sikt kan det bli överlag bra ändå. Kroppen klarar det men innan vi är där, innan vi kan göra nåt enstaka undantag utan att trilla, så får vi gå mer strikt. Och det som är så bra är att det finns ingen fas två... eller tre... Det är bara bra mat. iAnna har en så underbar undertext "...numera är jag bara lite picky med maten!". Var picky, och när du faller så res dig upp, borsta av dig och gå vidare. Varmt lycka till!
 8. Nån kilometer hemifrån ligger ett hus där det bor sex jakthundar. Oavsett om man har hund med sig eller inte är det ett herrans liv när man går förbi. Ibland är de i hundgården bakom huset, ibland springer de längs staktet och ibland röjer de på glasverandan. Det är väldigt stressande för min hund att gå förbi där och jag irriterar mig på att ägarna inte ens försöka stoppa det. Gissa om jag hade önskat att de skulle röja på glasverandan idag när jag lufsade för strax efter kl.6 på söndagsmorgonen...?! Hade de varit där hade jag nog tvingats stanna och klia mig på benet eller nåt också... Nu var de inte det, tyvärr men kanske nästa gång..? Idag har jag alltså testat att springa tidigt på morgonen i syfte att se hur jag mår då. Dels för att eventuellt kunna lufsa till jobbet, dels för att få till träningen även om det eventuellt skulle komma högsommarvärme. Nu är ju inte sannolikheten för det sista så stor men ändå... Det var ett intressant pass. Jag vågade inte ge mig ut helt på fastande mage utan tog ett ägg och en halv kopp te innan. Kanske mest för att det kändes bra mentalt att göra så, jag vet inte hur det skulle gå på fastande mage. Det gick ovanligt bra de första 8 kilometrarna; pulsen svarade som förväntat på höjdskillnader och jag gick bara över min puls när jag skulle genom rondellen på E45:an. Just där vände jag av hemåt och upptäckte att jag haft medvind och att molnen tornat upp sig bakom mig medan jag lufsade så... Man kan väl säga att just när himlen öppnade sig och det kom en störtskur på tvären in i örat och in i ögonen under kepsens skärm så bestämde jag mig för att strunta i klockan och bara springa. Det blev lite skuttande också bland vattenpölarna och framför allt där vattnet från vägbanan rinner in på cykelvägen (det är som långa betongklossar som avskiljning och med jämna mellanrum finns avrinningshål). När vinden och skurarna emellanåt lugnade sig lite för att hämta andan, så gjorde jag det med. Pulsen gick ner snabbt och det kändes bra. Trots att jag som mest var uppe på 174 i puls i en uppförsbacke (mot mina 138 i MAF-puls) så flåsade jag inte mycket. Nu är det bara 14 dagar kvar till mitt teknikträningspass.
 9. Detsamma, Syster! Värmen tittade förbi mig på förmiddagen så att några fler jordgubbar hann mogna och skördas innan regnet kom. Det kom förresten när jag och vovven var på promenad så en glögg hade suttit fint!
 10. Varmt tack, det var det jag ville veta! Jag använder inte MCT-olja men har funderat på det.
 11. Från FAQ på Maffetones hemsida: Should I only train at my MAF heart rate? No. It’s important to develop the aerobic system by training at the MAF heart rate exclusively for a period of 3-6 months before incorporating anaerobic (strength/power) training into your exercise routine. If you’re chronically overtrained, injured or ill, however, it becomes much more important for you to train exclusively at your MAF heart rate (while incorporating a proper 15-minute warm-ups and cool-down) until you are healthy, even if it takes more than 6 months.
 12. Nu har Dr Ms kompis Ivan förklarat vad "aerobic threshold", det jag översätter som tröskelvärde, är: https://runninginsystems.com/2017/06/20/what-is-the-aerobic-threshold-and-why-does-it-matter/
 13. När jag har frågat om det har jag fått till svar att jag får resa mig långsammare för det är jättebra med lågt tryck! M a o har de ingen aning om vad man kan göra åt det för det finns inga sådana piller... Eller jo, men de funkar inte.
 14. Jag vet inte om trycket blivit lägre på LCHF men jag har alltid haft lågt tryck och värst var det när jag var gravid. Jag brukar ligga runt 100/65 och när jag är stressad kan det gå upp till dina nivåer. Jag är ofta yr när jag ställer mig eller så och tror nog att ditt tryck hamnar i kategorin lågt.
 15. Problemet med omega 6 är väl att vi äter för mycket av det i förhållande till omega 3, vi tappar balansen dem emellan?