MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  5 174
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  601

MariaF vann senast 25 Maj

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

19 617 Enastående

2 följare

Om MariaF

 • Rank
  Hälsointresserad
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

4 727 profilvisningar
 1. MariaF

  Trädgårdstråden

  Jo, det stämmer, parkslide har samma användningsområde som rabarber. (Kanske skulle testa att sätta vin..?) Och bekämpas genom att grävas upp med rötterna. Det jag irriterar mig på är storskrytet från kommunen som vanligt folk inte får ta del av.
 2. Men vilken underbar anledning! Att det åtminstone ibland inte råder nån fettskräck! Kan det måhända vara en antydan till förändring vi ser? Personligen tror jag inte det är nån större skillnad på 32% eller 34%, man använder ju inga sådana mängder att man står och faller med den fettmängden. Börjar de däremot stoppa i suspekta konsistensgivare och sånt, ja då ratar jag produkten.
 3. MariaF

  Trädgårdstråden

  Dessa förbaskade sniglar?! Jag har knappt satt ut nåt alls i år. De pratar just nu om invasiva arter och hur man bör bekämpa dessa. Parkslide och skunkkalla står på vår kommuns program liksom nationellt. Men inte att man tar gemensamt grepp mot sniglarna.... I vår kommun är det dessutom bara parkslide på vissa områden som ska saneras, andra områden får de vara kvar på och vi som har eländet på tomten kan inte ens få tips om vad man kan göra. Grannen kör glyfosat... 😕
 4. Men så gör ju min puls också..? Företagssköterskan sa för ett par år sen att det är sååååå bra att hjärtat svarar snabbt på aktivitet....
 5. MariaF

  Stanna i ketos

  Vad är det för lustiga ikoner du fått i inlägget? "Next Page"? Klickar man bildar de "Previous Page"och texten försvinner... Har @Peter B roat sig med nån ny inställning igen?
 6. Hade inte @Peter B problem att övertyga dig också? Du är inte lättövertygad, du!
 7. I "min" tråd om epigenitik tog jag med lite om det: Själva metyleringsprocessen går lite förenklat till så att MTHFR-genen /enzymet sätter en metylgrupp på en folatmolekyl vilket bildar metylfolat. Metylfolat interagerar med andra biokemiska ämnen, t ex homocystein och vidarebefordrar metylgruppen dit vilket skapar metionin. Metionin i sin tur är som tidigare nämnts inblandat i proteinsyntesen, dvs den process i cellen som tillverkar proteiner. De olika amoinosyrorna samverkar på olika vis och det är därför det är så viktigt att de äts balanserat, dvs i kött finns de redan ihop (eftersom djuret byggt muskler mm av dem) medan de oftast finns mer isolerat i växter. Det finns vegetariska proteinpulver där man blandat aminosyrorna till en bra balans sinsemellan.
 8. Detta är en artikel från 2011 kring minskat näringsinnehåll: https://www.scientificamerican.com/article/soil-depletion-and-nutrition-loss/ Vet inte hur tillförlitliga källorna de nämner är, det behöver kanske kollas närmare. Sedan kom jag på att det jag tänkte på ovan kommer nog från nån av Sanna Ehdins böcker (sen innan hon började sälja tvål mm).
 9. Ja, fast inte allt är helt biotillgängligt, det gäller att vara påläst så man vet vad man ska göra så kan ta upp det som finns.
 10. Jag vill minnas att jag läst om en studie från 1990-talet som jämförts med nån från 50- eller 60-tal och att de då såg upp till 40%-ig minskning av vissa ämnen (tror magnesium var en av dem). Ska leta lite och se om jag kan hitta nåt mer än mitt dåliga minne som inte är en allt för tillförlitlig källa.
 11. Dr.Berg är kiropraktor mm (inte MD) men en väldigt duktig och inspirerande man. Har både hemsida och youtubekanal och vi är många som refererar till honom titt som tätt. Han samtalade med Andreas Eenfeldt vid för en tid sedan: https://www.drberg.com/blog/dr-berg-and-dr-andreas-eenfeldt-discuss-keto-in-sweden-and Här är hur man menar kring proteinintag: https://www.drberg.com/blog/grams-of-protein-requirements-on-keto-clarified
 12. Denna kör jag med efter tips från @DRAKULLA i en annan tråd. Fast jag fastar inte. Ett utmärkande drag är att den tar sig igenom hjärnbarriären. Jag kör den ihop med Holistics magnesium eftersom den är dyr. Svensk Hälsokost säljer den om man vill testa: https://www.svenskhalsokost.se/dr-mercola-magnesium-l-threonate?da=14-46
 13. Välkommen till forumet, @Ennaenna! Med tanke på namnet på tråden du valt att lägga ditt inägg i borde kanske inte jag svara... Jag tror inte det går att fullt ut bli av med sockersuget. Jag är också fortfarande sugen titt som tätt men har ju bara ätit LCHF i närmare 10år... Det är ett helvete när det river och sliter i en och kanske är sluta röka och lägga om kosten samtidigt ingen bra kombination? Fast å andra sidan behöver vissa individer göra så för att det ska hända nåt. Du vet bäst själv hur du funkar. Jag utgår från att du är en sån som bör göra det. Du nämner ett intressant fenomen som vi diskuterat i en egen tråd, att det funkade första gången men inte de kommande. Riktigt varför det är så kom vi aldrig fram till men många vittnar om samma sak (oavsett viktminskningsmetod). Eftersom du nämner barnbarn gissar jag att du är nära eller förbi klimakteriet? Det gör inte saken lättare. Så nu när vi gått igenom allt "upplyftande" ska jag försöka ställa lite motfrågor och se om vi kan hitta nåt att nysta i. Vad vill du med LCHF? Enbart att minska i vikt för att sedan återgå till din nu vanliga mat eller ser du det långsiktigt denna gång? Att du är beroende vet du ju men jag tänker att om man vill minska för ett visst tillfälle eller så, kan man ta sig an uppgiften annorlunda än om man behöver ändra sina vanor långsiktigt. Har du övervägt att avstå mejerier? Har du övervägt att avstå brödsubstitut? För mig är det i alla fall så att börjar jag med fröknäcke eller mandelmjölsbröd så kan jag inte sluta. Bättre att aldrig börja. Däremot äter jag gärna pålägg som plockmat. Mejerier är en jättebov för många som vill gå ner i vikt. Inte bara för laktosen utan även kaseinet (mjölkproteinet). Har du provat fasta av olika längd? Äter du några mediciner eller använder potenta kosttillskott (typ hormoner, örter)? Hur har du det med stress/oro? Låga nivåer av östrogen drar ner nivåer av serotonin och sötsuget kommer. Likaså prioriterar kroppen stress (överlevnad) framför välmående och det drar ner serotoninet. Brukar du bli trött på vintern? Brukar tyda på att man har serotoninproblematik. Rör du dig i vardagen, typ promenader, cykla till jobbet eller har du ett rörligt jobb? Nu är jag ute efter hormonbalansering, inte energiförbränning. Jag menar alltså inte spinning, Friskis-pass eller liknande. Att bli arg på sötsuget hjälper inte, det vet vi nog både du och jag, ändå är det lätt att bara vilja ha bort det för det sabbar hela ens liv. Börjar man titta på biokemin bakom suget, oavsett om det är efter socker eller andra kolhydrater så är det lättare att acceptera det och arbeta med svängningarna istället för att stånga sig blå mot dem. Ge oss gärna lite mer kött på benen kring vanor och mående så kommer du få många infallsvinklar. Det kommer inte bara handla om dina menyer, problemet är större än så.
 14. Vill du ha med något matigare på en längre tur kan du ta varm choklad á la LCHF. Det finns med bas på vispgrädde/vatten eller kokosmjölk och i vissa har man även i ägg. Vet att vi har recept runt om i trådarna. Kan finnas i receptbanken på DD också.