Gå till innehåll

MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  5 439
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  660

MariaF vann senast 27 Oktober

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

20 645 Enastående

1 följare

Om MariaF

 • Rank
  Guru
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

5 132 profilvisningar
 1. Väldigt intressant artikel! Hereditär hemokromatos är en vanlig ärftlig sjukdom i Sverige som kan leda till levercirros om den inte upptäcks eller behandlas i tid. Den upptäcks oftast på grund av förhöjda levervärden eller förhöjd järnmättnad och förhöjt ferritin.
 2. Det finns inga rätt eller fel. Vissa slutar röka direkt, andra trappar ner först. Samma med kolhydrater. Det är nog utifrån hur man är som person. Har man mycket söt- eller matsug i vanliga fall tror jag att sluta tvärt kan vara hjälpsamt eftersom man ofta har en stark vilja i början som håller emot suget.
 3. Du kan ju börja med det om du inte redan gör det. Kvarstår de höga värdena så borde du väl kunna få en tappning tätare..? Sanna Ehdin har också leverrensning med i sina böcker (kanske på bloggen också?) om du är intresserad av att prova. Doc Ralf Sundberg har ju beskrivit hur han började intressera sig för metabola syndromet när de fick in fettknöliga levrar för transplantation. I boken Inflammation (som han skrev ihop med Martina Johansson) diskuteras inflammationens verkan på kroppen. Det jag inte får ihop är att du inte verkar äta inflammationsdrivande. Du rör på dig, både kondi
 4. Ah, vad bra! Då funkar länken ibland, i alla fall. Om man nu blir sugen ibland.
 5. Du har ju stängt av och arkiverat gamla trådar, @Peter B! Vet att vi hade en godistråd nånstans men flera gamla trådar var oåtkomliga så jag lade det här. Tyvärr funkar inte den gamla länken till chokladbollarna längre men som tur är är jag gammalmodig och har sparat det på papper.
 6. Eftersom jag letar efter torra saker man kan ha med på löptur provar jag lite olika recept på godis ibland. Inte för att jag kommit tillbaka till nån långdistans men det kan ju vara bra att ha vid kalas eller så också. Eftersom jag gärna trillar dit på sötsaker blir det inte ofta jag bakar men det är rätt kul när jag väl gör det. Likt vad många andra uttrycker här i forumet kan jag ibland tycka att även LCHF-sfären emellanåt har lite väl många sötsaksrecept men jag har blivit lite ödmjukare i frågan eftersom det för många är vägen man måste gå för att alls lägga om sin kost. Hur som helst
 7. MariaF

  MAF-tråd

  Nu började ju Maffetone typ 1972 så han får väl ändå räknas till de som försökt ett tag...
 8. MariaF

  MAF-tråd

  Vet inte hur det är med er andra men jag bara älskar Dr Maffetone! Ja, inte så där romantiskt men han har mycket klokt att komma med. Denna gång handlar det om fett. https://philmaffetone.com/when-high-fat-isnt-high/ Några utdrag: There are a number of reasons why eating a certain amount of fat can be harmful — or healthy. While each of us is a bit different in our nutrient needs, even men and women respond differently to fat intakes, there is no single caloric fat figure that’s the cutoff. Instead, there’s a range of healthy intake, with levels above and below being higher risk
 9. Eller så finns det inte EN orsak.... Det är bara det att numera är allt svart eller vitt; att många bäckar små kan bli en stor flod är liksom helt bortglömt.
 10. Den var lätthittad! Det var (tyvärr) inget nytt men bara början på mer forskning och DET är positivt; Studien visar att det går att koppla såväl koncentrationssvårigheter som hyperaktivitet och impulsivitet till matvanor. Och resultatet ligger fast oberoende av ålder, kön och socioekonomisk bakgrund. – Vi ser en koppling mellan ADHD och att äta mer socker och mättat fett och mindre frukt och grönt, säger Lin Li. [Det vill jag påstå är självmedicinering.] – Studien är första steget för att få en tydlig bild av hur ADHD hänger ihop med matvanor. Vi kan inte visa att det finns e
 11. "...genetiskt samband mellan att UTVECKLA ADHD och att VARA SUGEN på socker..."? Hittills har ju ADHD varit medfött och menar de då att suget kommer sig av ADHD eller får man ADHD av sockret? Det är väldigt vanligt att personer med ADHD självmedicinerar med socker eller bröd/pasta. Gluten omvandlas till morfinliknande substanser och verkar lugnande. Ska se om jag kan hitta studien! Det är ju superintressant även om TT inte verkar veta själva vad de menar. Tänker att epigenitiken kan spela roll här; vad mormor och mamma gjort påverkar framtida generationer.
 12. Mitt bidrag till diskussionen blir kring detta; All stress påverkar detta område, frågan är var DIN gräns för olika stressorer ligger. Fasta är en form av svält men det är naturligt för oss människor att vara utan mat ibland, därför har kroppen utvecklats så att den klarar det (tills nästa gång jaktlyckan är med oss). Det jag menar är alltså att "mer inte nödvändigtvis är bättre", utan det handla om balans. Så om du i din önskan att minska i vikt förlänger fastorna och därmed går över din gräns, ja då kommer din fråga nummer två bli konsekvensen. När jag gick över till lågpulsträning (MAF),
 13. Kan du göra en plocktallrik till frukost? Typ hotellfrukostens kallskurna? Ost, skinka, mortadella, kalkon (olika smörgåspålägg alltså), cocktailtomat, ärtskott, gurka, hallon... Något jag tycker är gott är gurkstavar med tunna skivor av smör och skinka lindat runt (funkar i platta skivor också). Vad såser beträffar är ju majonäs och creme fraiche/fet yoghurt lättast att utgå från. Det finns många kryddblandningar du kan ta, t ex olika pepparsorter, timjan, basilica och oregano.
 14. Haha, lampan (som är svag) är inget problem eftersom korsordet lägger sig över ansiktet när jag tappar det vid insomnandet!
 15. Jösses, @Nils Engström! Vilka ansträngningar?! Spela in brus. Jag löser korsord/sudoku. Ibland hinner jag t o m skriva nåt innan jag somnar...Fast det är ju vid 20:45 sisådär... Din andra avslappningsmetod lärde jag mig i 20-årsåldern när jag gick på kroppskännedomsträning. Jag minns när jag fick en endrofinkick av den; jag kom tillbaka till jobbet och var hög. Jag har använt metoden mellan varven genom åren eftersom den är effektiv mot spänningsvärk eller när det har varit svårt att skingra tankarna vid läggdags men det var länge sen nu.
×
×
 • Skapa nytt...