MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  1 750
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  140

MariaF vann senast 13 Augusti

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

5 412 Enastående

Om MariaF

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

1 207 profilvisningar
 1. MAF-tråd

  Äh, jag älskar mina FF, därför var jag lite överentusiastisk när det kändes så bra att springa i dem igen. Det kunde ju gått..! Don't worry, de åker ingenstans. Om ingen stjäl dem... Just nu "provar" sonen dem, ivrigt påhejad av sin mamma. Hälsenan har jag haft ont i, eller känningar av, i 34år, vare sig jag sprungit eller inte, så den räknas inte längre. I ungdomen var den gipsad, fick den kortison, laser, ultraljud men det gick aldrig över för ingen tycktes förstå att det fanns en bakomliggande orsak till att den ömmade. Bara symptombehandling, alltså. Numera tror jag mig förstå orsaken till det onda, det har Maffetone och Romanov förklarat så bra. Jag jobbar vidare på att stärka fotlederna, höftpartiet och förbättra löptekniken och på sikt räknar jag med att den slutar göra ont. Fast det är jag inte helt säker på eftersom den hängt med så länge. Hela min kroppshållning är fel och det är kanske lite sent att korrigera den fullt ut.
 2. MAF-tråd

  Efter en vecka med förbaskat ont och låsningar i hälsenan (numera kallas det "hälseneirritation" men när jag först fick det, som 14-åring, kallades det "hälseneinflammation") har det äntligen börjat kännas normalt igen. Jag gick nog ut lite för hårt med Five Fingers:arna... Jag sprang ca 3km tre gånger på en vecka efter att bara ha promenerat i dem ett par månader. Överansträngning alltså. Ja ja... Planerar en långpromenad med hunden (jumpadojjor) i morgon bitti för att känna hur den känns. Idag kom startbeviset till Sthm Halvmaraton så nu gäller det att få den att funka igen!
 3. Utmattning och funktionsnedsättning

  Välkommen som aktiv i forumet, MalinBÅ! Vad intressant att du märker av att autismen och impulskontrollen blir bättre med mindre kolhydrater! Det är ju inte bevisat men du är alltså ytterligare en anekdot det funkar för. Jag vet inte varför ämnet intresserar mig, varken jag eller mina barn har diagnoser, men jag har flera vänner med barn med ADHD, Aspergers och autism och ingen (!) tycks tro att kosten har betydelse. Mitt intresse vaknade för ett antal år sen när jag satt på vårdcentralen och bläddrade i en tidning från någon förening där en artikel tog upp hur aspartam förstärker inbundenheten hos autistiska barn. Ditt inlägg gjorde mig riktigt glad. Lycka till med måbra-andet och träningssatsningen!
 4. D-vitaminbrist, kalcium

  Detta är en intressant diskussion då vi i detta forum ofta anser att D-vitamin kan man aldrig få för mycket av utan det är snarare en fråga om hur mycket det får kosta i form av bra tillskott. Jag tror iofs att alla är överens om att vi får för lite D-vitamin här i norden och ca10% av befolkningen har solbristrelaterade problem vintertid, varav ca 2% går ner i djupare depressioner. (Precis som Stoscha har jag det som kallas SAD men tyvärr räcker inte bara D-vitamin för mig, jag behöver ljuset också.) Anna Hallen har tagit upp detta med D-vitamin i sina resonemang om "balansbrädor" och ifrågasatt att obegränsat med D-vitamin skulle vara ofarligt. Jag är övertygad om att hon (och din läkare) är på rätt spår, överdosering orsakar en obalans. Frågan är nog snarare var balansen ligger. Där är jag inne på att du/vi behöver större doser (framför allt) vintertid än läkaren är inne på. Det viktiga är att balansera upp det med K2 och även andra vitaminer. Allt samverkar på ett eller annat sätt. Eftersom dina nivåer är så låga kanske du ska titta på vad som eventuellt kan störa ut upptaget så att du verkligen tillgodogör dig den dos du får i dig eftersom du väljer att lita på läkaren och inte ta den högre dos du märker att du mår bra av. Anna Hallen har förresten pratat om det också, att tillskott kan hjälpa ett tag men sedan försvinner effekten så man måste angripa orsaken till bristen, inte bara höja doser hela tiden och tro att det är lösningen.
 5. Stor 7-årig pojke

  Barn brukar inte vara metabolt förstörda... Om man inte tittar på epigenitik förstås, då kan vad som helst vara möjligt. I mina barns skola används ordet "tjock" för att retas, vare sig den det sägs till är det eller ej. Om man då har svårt att komma i kläder för sin ålder är det nog lätt att man uppfattar det negativa... Det kan nog vara bra att kolla honom m a p tillväxthormoner och störningar i ämnesomsättningen som redan nämnts och fortsätta på er redan inslagna linje med så bra mat som möjligt.
 6. Kramp / Sendrag långvarigt i vaden

  Just Voltaren-delen är jag skeptisk till men tåhävningar, vila och, om det är varmt, kyla, tror jag starkt på! Anna Sparre om NSAID: http://4health.se/?s=nsaid
 7. Motivation

  Om du vänder på det och funderar över "Vad är alternativet?" istället...? Kan det hjälpa? Om du fortsätter som nu, vad händer då? Du blir förmodligen tjockare. Du utvecklar förmodligen någon eller några livsstilsrelaterade sjukdomar. Vill du det? Att inte agera, att förhålla sig passiv, är också ett aktivt val. Eftersom du skriver här utgår jag från att du vill ställa om till LCHF. Jag tror på att göra små förändringar när motivationen brister. Om du fått en sjukdomsdiagnos hade förmodligen motivationen varit stor och du skulle kunnat gå all-in. Om det är att laga mat varje dag som är ett problem, anamma Petra183s tips med färdiga saker (själv steker jag flera köttbitar på en gång och plockar skuren sallad ur påse och serverar med kryddsmör eller creme fraiche-röra som också är klar). Är du en småätare (mumsare) så kan det dock vara lätt att överäta när det finns färdig mat i kylen.
 8. What the Health

  http://www.kostdoktorn.se/vegandietist-recenserar-what-the-health
 9. Kramp / Sendrag långvarigt i vaden

  Människan har två gångarter, gång och löpning. Sedan har vi klättrat, simmat, brottats och lite annat för att få tag i mat.
 10. Kramp / Sendrag långvarigt i vaden

  Magnesiumspray tycker jag funkar bättre på vaderna. Eller ja, då märker jag skillnad direkt, det gör jag inte med tillskotten på samma sätt. Rätt nyligen insåg jag varför löpcoacherna Phil Maffetone (MAF) och Nicholas Romanov (POSE) båda avråder från stretching (i bemärkelsen statisk stretch). Våra muskler är inte gjorda för det; de ska bara dra ihop sig och sedan slappna av, inte överspännas i nåt onormalt läge. Romanov har flexibilitetsträningsprogram på sin betalkanal, lite osäker på hur mycket som är fritt där (kostar 29kr/mån tror jag).
 11. Godmorgontråd?

  Så föll jag för sockertrollet... Inte den där lilla söta som ser ut som Fjant i "Trolltyg i Tomteskogen" och som man klarar att avleda som vilket litet barn som helst inte utan den där stora, fula fan som ser ut som Storpotäta i "Vilse i Pannkakan"!! Trodde ju nästan att jag var immun vid detta laget men icke...
 12. High Carb Vs Low Carb (vegan)

  Om man tittar på alla som ätit mackor och flingor till frukost, skolmat, lunchrestaurangmat, familjepizza och en godispåse då och då i minst 3år så finns det väl en hel del skillnader när det kommer till olika kropps- och blodvärden? Jag är inne på iAnnas linje, lågkolhydrat är alltid att föredra.
 13. Stor 7-årig pojke

  Är han fläskig? Valkar? Bukfett? Eller mer jämnstor? Är han mer jämngrov tror inte jag det är någon hormonobalans. Min 8-åring är 127cm lång, väger 26kg och är bland de mindre i klassen. Framför allt tjejerna är större. Det där med att vägra smaka på nya saker känner jag igen. Har en kamp med ovan nämnda son som lyckas framkalla kräkningar innan det han ska tvingas smaka på ens kommer in i munnen. I skrivandes stund ligger han och sparkar i väggen för han har haft elektronikförbud sen igår och det varar tills han vågar smaka på valfri sak (har föreslagit saker för att begränsa valet, denna gång är det något med protein). Han äter också dåligt i skolan och godis är inte intressant (utöver popcorn) så just nu handlar det om att VÅGA smaka. Han måste inte gilla det men han ska smaka. Till saken hör att i hans fall är det en låsning som kom för 3år sen när vi flyttade och han bytte förskola. Vi tror att det kan ha varit så att när hela hans liv vändes upp och ner var det det enda han egentligen kunde kontrollera. Kanske är det något sådant för er son med? Jag steker min sons köttbullar (det enda protein förutom mjukost som går ner) själv för så kan jag kontrollera kvaliteten på köttet. Kyckling med majonäs är bra mat. I synnerhet om kycklingen är av bra kvalitet. Äter han nån form av grönsak till blir det ändå rätt okej, om än ensidigt.
 14. Frukost

  Ser vi oss omkring är det många som blir sjuka av sockret. Jag vet att det finns de som är väldigt känsliga mot allergener som t ex nötter men jag som är känslig för socker slipper aldrig undan. Jag förutsätts "bara banta" så ingen behöver anpassa sig till mig, dvs jag får inte ha ett kallt kokt ägg, världens bästa mat, liggande i en låda i kylen för det ska vara äggfritt. Jag anses "löjlig" som kallar mig allergisk mot sockret men som jag ser det är det precis det jag är. Åsynen av vissa godsaker får mitt sockertroll att dra igång och äter jag det mår jag dåligt. Visserligen skrevs kommentaren med viss ironi men med en stor portion frustration.
 15. Kräftor

  Kanske blir så här med för många nubbar..? http://www.vlt.se/vastmanland/vasteras/restaurang-slar-tillbaka-om-fallda-bilden-med-naken-vd-i-badkar