Gå till innehåll

MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  5 511
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  676

MariaF vann senast 10 Januari

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

20 948 Enastående

1 följare

Om MariaF

 • Rank
  Guru
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

5 375 profilvisningar
 1. MariaF

  MAF-tråd

  Vad tyckte du om Peter Attias samtal med Phil Maffetone, @Peter B? För mig var det ett litet annorlunda samtal och jag har lyssnat på rätt många intervjuer av Maffetone.
 2. Tack för inbjudan men jag är tyvärr inte redo nu. Jag har för många andra issues. Orkar inte med "en grej till". Cyklar dock maten lite "ALP-liknande". Och springer så mycket jag orkar.
 3. Så fastade jag årligen under 10år - örtte, buljong, juice (hade aldrig råd med grönsaksjuice, körde med vanligt koncentrat och buljongen kom från tärning). På den tiden kallades det "avgiftning" och ja, det gav samma lätta känsla som du beskriver. Jag låg på ca 200kcal/dygn och visst kom de flesta från socker men räknar vi med 4kcal/gram kolhydrat blir det alltså ca 50g kolhydrater per dygn. Mådde kanon! Höll på mellan 7-27 dagar varje vår. Det kan vara vad hon behöver för att komma igång och behöver inte alls vara "fel".
 4. Om du fortfarande är inne på histamin som ett problem för dig stötte jag på reklam idag på en sida jag hänger av andra skäl (kostbehandling av NPF-problematik). Tänker att jag länkar till shoppen men sidan som så är intressant i övrigt också. https://bioindshop.se/shop.html?fbclid=IwAR1S4HSYr2gO3x0ZUdxQN0zCfg0BXzx4o8gk0OAlPcYwId8n-WriVo2ImGM#!/products/toxaprevent-medipure-kapslar
 5. Den har jag i pappersform. Den är bra men, som de flesta böcker, rätt basic så nybörjare hänger med. Blev lite besviken, hade nog trott att den skulle vara mer djuplodande i vad som händer i kroppen.
 6. Det beror ju på lite VARFÖR du sackat, tänker jag. Om du i samband med omläggningen var medveten om att du förmodligen skulle känna dig trött ett tag kanske du omedvetet lättat på träningstrycket? Om du inte är strikt ketogen och fått de fördelar det kan ge och tränar tuffare (ur kroppens perspektiv) kanske du behöver lite mer kolhydrater för att du inte är helt fettdriven? Jonas Bergqvist har skrivit en del om detta; att kolhydratladda på LCHF. Sedan är det väl så att de flesta blir långsammare med åldern generellt (jämfört med sig själv i yngre ålder) men det är ju knappast det som hänt
 7. Dippade orken i början när du lade om kosten? Det är rätt vanligt men inte alla drabbas av det. Gjorde du nån träningsförändring i så fall? Hur strikt är du (kolhydratmässigt)?
 8. Vad menar du med "konditionen"? Oftast menar man syreupptagningsförmågan men du verkar referera till tid (vilket jag tolkar som ork)? Som Peter säger är "train low, race high" ett väldigt bra tillvägagångssätt. Kan varmt rekommendera Extramilest pod eller websida för tips och inspiration.
 9. Gör det? Och jag som rev ut min... och byggde en walk in-closet för MC-kläderna istället... Gäller nog bara i Finland, väl?
 10. MariaF

  Stanna i ketos

  Kommer att bli så himla värt det när du tagit dig igenom abstinensen! Väl kämpat!
 11. Öh... den syns inte...? Har det blivit nåt fel...?
 12. Det där tycker jag är lite (sorgligt) intressant; Har människan alldeles glömt bort kretsloppet? Ingenstans diskuteras kretslopp längre? Ett gammalt år tar slut och ett nytt tar vid. Nej, det är dagarnas och årstidernas kretslopp som rullar. Naturen vet inget om år. Betesdjur pruttar ut växthusgaser. Ja, kanske. Om de behöver prutta. De flesta som äter det de ska pruttar inte alls. Och eftersom de äter växter som sugit näring ur jorden och bajsar samtidigt som klövarna mal sönder plantdelar så ingår de i kretsloppet som återför näringen när kedjan är sluten. Man måste dika ur vattenrika område
 13. Vet inte om du kan hitta nåt intressant i tråden Epigenitik...? Jag fördjupade mig väldigt i det 2019, och har allt fortsatt men omständigheter kring sonen har tagit kraft så jag har inte skrivit mer. 27dec skrev jag om just histamin, kanske finns det ord/uttryck/fenomen där du kan använda för att söka vidare?
 14. Jag skrev i MAF-tråden men mitt mål blir att ta mig "till fots" mellan Göteborg och Neapel. 246 mil. Gick ut starkt med 2km på löpband idag!
×
×
 • Skapa nytt...