Gå till innehåll

MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  5 612
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  698

MariaF vann senast 17 April

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

21 321 Enastående

1 följare

Om MariaF

 • Rank
  Guru
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

5 607 profilvisningar
 1. Idag kom jag ut lite i kökslandet. Det har varit ett motstånd att gå dit; dels är våren inte min årstid vad gäller ork, dels har jag för länge sen plockat första snigeln. Hur som helst, idag fick jag grävt ner ett par bokashihinkar i en av pallkragarna. Där har jag tänkt ha kål (som kräver mycket näring) som jag inte drivit upp själv utan köper färdigt i år. I samband med det stack jag också grepen i jorden mellan jordgubbsplantorna för att lufta jorden och då blir det ofrånkomligen så att jag hittar ben. Lite småmakabert med kycklingbenen som ser ut som små fingrar medan kotlettben ser ut som
 2. Splenda vill jag minnas är sötningsmedlet sukralos. (Längre nedbrytningstid än radioaktivt avfall (lite överdrivet men lång är den). Går rakt genom kroppen, hävdas det men triggar inkretinhormonerna. Har visst hittats i vattnet i Olslofjorden. )
 3. Nu får vi gå till grunden för att svara på dina frågor. Efter ett tag slänger man sig med förenklade uttryck. Kalorier, eller kilojoule som man numera använder, är ett mått på hur mycket energi som frigörs när man bränner ett ämne (eld) och på det viset är en kalori mycket riktigt en kalori. Kroppen bryter dock ner olika födoämnen, och makeonutrienter (fett/protein/kolhydrater) på olika vis, därav säger vi att ”kalorier är olika”. Viktreglering är hormonell, därför får man olika svar i kroppen beroende av vad man äter. Förenklat kan man säga att äter man för mycket energi men av ”rätt sa
 4. Nu har @The Biochemist kommit ut med ett nytt avsnitt om ketonmätning. Eftersom han inte verkar vilja göra reklam själv, hjälper jag till lite.
 5. Nu resonerar jag, jag vet inte säkert men kortison frisätter glukos, precis som kortisol gör. Jag tror att den mekanismen lyfter ut dig ur ketos.
 6. Jag var inte välkommen på den sidan... Eller ja, innehållet var inte tillgängligt. Är det samma som Carl August delade? För den kunde jag se!
 7. Välkommen som aktiv i forumet! Vad roligt att det gått bra! Hur länge har du hållit på? Det kan ju ta tid innan värdena bättras på. I förra veckan sa min läkare att hon inte sett så bra obehandlade värden hos en 50+are förut, inkl LDL. Jag har ätit LCHF i 10år. Vad menar du med "äta mer normalt"? Jag tycker ju mitt sätt att äta är väldigt normalt. Har du mer "hållit diet"? En som kan vara värd att kika på är Dr.Jason Fung. Han menar att utan att programmera om "hjärnans normalvikt" kommer vi aldrig att kunna stå kvar i en lägre vikt utan det kommer krypa uppåt. Kroppen strävar eft
 8. Fast jag började på 90-talet, inspirerad av alla de som höll på i slutet av 80-talet. Så den typen av avgiftningsfasta höll i sig som trend i ganska många år. Nu när jag studerar Jason Fungs variant av fasta lite mer ser jag att den skiljer sig inte så mycket, bortsett från att man slipper de äckliga grönsaksjuicerna. Vatten, te och buljong funkar.
 9. Det är alltså norröver man ska flytta för att få relativt kortare vårdköer..? Hurra för att du kom in så pass snabbt! Nu håller vi alla tummar och tår att de hittar vägen!
 10. Midja-höftkvot är ett bra mått som används ofta idag. <1 för män och <0,8 för kvinnor brukar man rekommendera. Som kvinna svänger dock midjemåttet en del tex beroende av menscykeln eller hur många barn man fött och då kan man mäta precis under revbenen istället, det måttet är lite stabilare. Men som vanligt är det förstås riktvärden, inga exakta tal.
 11. Det är skyhögt! För mig. Jag hade skuttat upp för deras trappor och inte hunnit sitta innan det togs. Tog ett nytt på kvällen hemma, 117/64. Så nejdå, Nils, inte det minsta orolig. Och jag har ju faktiskt det bästa, obehandlade kolesterol doktorn sett på en i min ålder!
 12. NU har jag äntligen varit hos doktorn! Hos min vårdcentral här hemmavid. Jag var väldigt nervös innan, funderade över hur mycket man ska berätta och hur mycket man ska dölja men bestämde mig för att jag INTE ska förställa mig och låtsas att jag äter gestagen utan tog med en tub bioidentiskt progesteron att visa och förklarade att det är samma princip, man framkallar en bortfallsblödning. Doktorn kände inte till denna typ av preparat så hon remitterade mig till att göra ultraljud på livmoder och äggstockar, ironiskt nog på den klinik jag försökt få hjälp hos men som inte tar emot nybesök för kl
 13. Men oj! Knäck dem inte!! De kan ju få hjärtsnörp!
 14. Enligt vad jag läst sjunker insulinet väldigt snabbt (minuter) efter att initialt ha höjts vid intag av protein. Det stod liksom i förbifarten i en text av Jason Fung, är det detta han avser, tro?
 15. Jag var inte så ruskigt mycket tidigare än dig men som sagt, jag fick lära mig att Finncrisp är ok... För egen del håller jag med dig, varifrån är viktigt, men det har mer med hälsa än LCHF att göra. Minns att Martina Johansson en gång skrev att ”vispa upp en skål grädde och äta direkt ur bunken är inte LCHF”. Jo, det kan det vara. Inte så hälsosamt kanske men det ryms inom den väldigt korta definitionen. Det vore faktiskt bra på ett sätt att få en definition men det skulle ju också göra det lite oflexibelt. Den som äter LCHF för hälsans skull och inte för vikten kan ju utan problem äta lite f
×
×
 • Skapa nytt...