MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  2 672
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  240

MariaF vann senast 17 Mars

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

9 041 Enastående

1 följare

Om MariaF

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

1 999 profilvisningar
 1. MAF-tråd

  Jo, mycket bättre! Fast jag har inte testat nån uppförsbacke än, förstås. Har gott hopp om att kunna springa MAF som vanligt till helgen! (Fast jag tar nog ett kortare långpass och känner efter, i så fall).
 2. Pojke som får äta vegankost tvångsomhändertas

  Gilla på den. Tycker de flesta som hänger här, ja. Men det finns inte bara en sanning. Som exempel kan vi ta bönor. För några år sen var inte bönor LCHF. Nu äter många det. För hälsans skull. Är man kunnig kan man nog vara hälsosam på det mesta. Kroppen är en finurlig mojäng. Fast själv håller jag med dig, med den kunskap jag har just nu, är jag övertygad om vikten av animaliskt fett.
 3. Godmorgontråd?

  Jag vet... Blir inget sånt alls nu... Hon klättrar på väggarna, kraken. Det räcker inte med 3km promenad på ett explosivt energipaket!
 4. Min LCHF och fasta resa

  Det är sant att det inte finns så mycket skrivet om LCHF i längden, utöver den typen av inlägg många av oss som hänger här skriver. För min del har det blivit så jag gör, det är ingen speciell diet längre. Mitt kolhydratinnehåll hamnar nånstans runt 35g/dag men det är högst individuellt vad som är lagom för var och en. Om skinnet hänger så går det nog lite fortare än nödvändigt, det tar tid för skinnet att dra ihop sig, men för alla som kämpar att bli av med nåt enda kilo alls är det ett avundsvärt problem.
 5. Godmorgontråd?

  Tog en liten kort promenad med hunden på förmiddagen då jag fortfarande har ont i höften. När vi gav oss iväg var det riktig vår i luften; runt nollan, vindstilla och strålande sol från en klarblå himmel. Sedan kom vinden tillbaka och den är iskall men det var så himla skönt tillräckligt länge för att få vårkänslor. Så jag bestämde mig för att idag är det dags att lägga locket på pallkragen. Jag är dålig på att förbereda men har faktiskt testa att strö ut frö i en pallkrage redan i januari för att få till odlingen lite tidigare än vanligt. Med locket (ram med byggplast) hoppas jag få kallbänksstuk på det hela. Om det slår väl ut ska jag bygga en rejälare doning när vi grävt fram avloppet. Väldigt inspirerad av de som vinterodlar i växthus, kall- och varmbänkar och som tänker "försådd hela säsongen". Jag har alltid gått på fröpåsens rekommendationer och stod där med 28 mogna blekselleristånd på en och samma gång i höstas. Det Grønne Skafferi har många bra idéer, inte minst mot sniglar. Förså morötter i mjölkkartonger t ex. På det viset öppnar man kartongen i botten och sätter ner hela i jorden när plantorna är tillräckligt stora för att överleva en snigel. Detta måste testas! Nu har vi sällan mjölkkartonger hemma men andra har ju så jag ska absolut testa i alla fall! Det jag äter allra mest annars är sallad i olika former så det ska jag odla i år. Jag gillar kål men grönkålen får vänta till senare för den var som finast vid jul. Under sommaren åt så många andra på den. Och så ska jag ha ruskigt mycket gröna ärter för det är godis! Just nu har jag gamla köttråg fulla med ärtskott.
 6. MAF-tråd

  Back to MAF. Men inte idag. Bättre idag än igår men jag vågar inte ens småjogga med sonen, får bli en promenad istället. Uppförsbackar är värst och hela samhället är fullt av dem. Hade tänkt mig en lång MAF-runda som igår och backträning idag men nu blir det ingetdera.
 7. Gått upp!

  Ha lite koll på måttbandet också, många minskar i omfång snarare än i vikt. En annan sak att fundera över är om du är en sådan som småäter pga sug, snarare än hunger? Många av oss har svårt att känna skillnad. Men visst är det motigt när det går åt det hållet... Om trenden håller i sig under nästa vecka så skriv gärna vad du ätit under en dag så kan vi hjälpa dig att analysera.
 8. Det är väl som vanligt; Vetenskapen säger att sockerberoende inte finns så vi som hävdar att vi är just det, är bara anekdoter som avfärdas och förlöjligas. @HelgeK Det är nåt lurt med länken..?
 9. Fundersam

  Följer du någon meny, t ex den från Kostdoktorn, eller hur vet du om du äter "mycket"? Det finns en ganska bra tumregel för portionsstorlek som kallas handflatemodellen där man tänker sig att man kapar handen vid handleden och äter vardera protein/grönsaker/fett av samma mängd som handen med utsträckta fingrar eller en knytnäve. Det är t ex en handstor köttskiva med en knytnäve grönsaker och en knytnäve gegga (typ cremefraichröra eller liknande, äter man kryddsmör kan man minska fettet något). Detta är bra att ta till när man inte har mättnadssignaler som fungerar eller om man är orolig att man äter för mycket. Hur mycket man går ner första veckan är verkligen individuellt, jag gick ner 0,5kg... fast det var 7år sen, nu är alla kilona borta.
 10. One Planet Plate från WWF

  "One Planet Plate har satt en så kallad klimatbudget för mat." Saknar en hel del parametrar... Var är besprutningen? Erosionen? Näringsutarmningen av jordarna? Humus? Artrikedomen? Pollinerande insekter?
 11. Att övervintra klimakteriedimman...

  Tror du den funkar till en mjuk kvinnohaka..? 🤔😜
 12. viktnedgång

  Det finns tyvärr ingen arg gubbe bland "gilla"-symbolerna... För ett antal år sedan sa FK "Vi frågar inte efter vilken sjukdom du har, vi vill bara veta vilken arbetsförmåga du har" eller nåt liknande. I den vevan var jag och en kompis gravida och hon hade besvär av foglossning. Då fick hon också höra att det inte var en sjukdom och hur hennes arbetsförmåga var, var ointressant trots att hon knappt kunde röra sig.
 13. Att övervintra klimakteriedimman...

  Inte det minsta orolig. Inte för kolesterolet i alla fall. Det är skäggväxt jag funderar kring...
 14. MAF-tråd

  Jag var så förvånad över vilka korta, och förhållandevis få, intervaller programmet innehåller så här initialt. Däremot är det många styrkeövningar och hoppa-övningar (benpendling, twist osv) för att stärka kroppen inför löpningens belastningar. Nu har jag iofs bara påbörjat dessa också. Och det där med 20... Jag får citera Joan Collins ( eller om det var Elizabeth Taylor?) som vid 80 konstaterade att "Jag kan bli lika snygg nu som vid 20, det tar bara längre tid!"
 15. MAF-tråd

  Jo, det är just cocktail som gäller just nu... Men jag tycker att det är ju i grunden samma rörelse, inte som att jag helt plötsligt simmar, cyklar eller spelar hockey...