MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  3 655
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  340

MariaF vann senast 14 November

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

13 022 Enastående

2 följare

Om MariaF

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

2 974 profilvisningar
 1. MariaF

  Vad bryter autofagin?

  Menar du vad som händer rent fysiologiskt? Det vet jag inte men jag inbillar mig att hungern kommer när man varit igång och kroppen varit aktiv ett tag. Man använder ju både fett och glykogen under dagen och behöver fylla på (tycker kroppen). Kanske lite samma fenomen som kendra är inne på, att medan man fastar ligger kroppen lågt. Funkar inte så på oss alla men på många.
 2. MariaF

  Godmorgontråd?

  Ok, det är ju bra men... ändå..? Kunde de inte klämt till med "Socker räddar liv - ibland. Annars dödar det!" eller nåt sånt..? En lösryckt mening kan ju missuppfattas hur som helst, beroende på vem som läser den.
 3. MariaF

  Ta bort bilder?

  Vilka skojiga finesser du sitter inne med, då?!
 4. MariaF

  Antibiotika

  Jag undrade när det roliga skulle börja... Det började när jag slog på ljudet!! Jisses?!
 5. MariaF

  Högt LDL

  Man kan väl alltid skriva "Enligt vissa forskare..." eller "...fler studier behövs men det är spännande!" utan att bli av med leg..? Sedan undrar jag om det inte är skillnad på en privat kommentar och företagets profil/info (visserligen står en läkare bakom men..)?
 6. MariaF

  Ta bort bilder?

  Jag hittar inte heller... men jag vet att jag gjorde om eller raderade för länge sen för att frigöra yta. Vet banne mig inte hur jag gjorde...? Eller om funktionen tagits bort precis som att man inte kan radera sina inlägg för att trådarna ska vara följbara? Eller måste man gå till respektive inlägg och radera där? Numera förminskar jag alla bilder innan jag postar dem.
 7. MariaF

  Godmorgontråd?

  Nån som planerar titta på diabetesgalan ikväll (tror jag den är)? I så fall kanske ni kan utveckla resonemang 3 i denna bild, jag trodde ju det var tvärtom... De skulle ju ev. kunna syfta på akuta tillstånd av lågt blodsocker men i så fall är denna "slogan" synnerligen olyckligt vald...
 8. MariaF

  Effies erfarenheter

  Selektivt minne kan vara väldigt hälsosamt! Var rädd om det!
 9. MariaF

  Antibiotika

  Men hej @Elin Smestad Andreassen, kul att se dig här igen! Hur går det för dig? Jag hakar på Jamtlandstjej och Zepp vad gäller att hålla fast vid matvanorna och lägga till probiotika. Ät gärna gröna blad, babyspenat, ruccola och sådant, det är bra för tarmfloran.
 10. MariaF

  Effies erfarenheter

  Hade blivit förvånad om du tagit dig an träningen på annat sätt än allt annat... ?
 11. MariaF

  Farligt med ägg

  Det är det verkligen! Och förmodligen är det som vanligt, himla svårt att veta vad som kom först, hönan eller ägget. Som Ekner är inne på tror jag också att tarmfloran kan vara ett spöke, men troligen inte hela spöket och det är nog inte detta heller. Frågan är nog om vi ens vill veta...? Tänker på en pjäs av Dario Fo, vars namn jag inte minns, där en kille har kommit över en sensationell nyhet, en nyhet som skulle fälla hela det ledande styret. Han sprider försiktigt informationen för att se att de allierade verkligen är just allierade. Pjäsen slutar med att någon med insikt och viss makt låter lobotomera alla som vet nåt för att släppa nyheten skulle vara för farligt och skapa kaos i samhället...
 12. MariaF

  Farligt med ägg

  Detta med äggallergi har jag funderat över. HUR kan så många vara SÅ känsliga för ägg, världens bästa livsmedel? För några veckor sedan skrev Anna Hallén ett blogginlägg om just detta. Hon konstaterar att hon inte vet, men resonemanget är riktigt logiskt om det är som hon säger går att få möss att dö av ofarliga ämnen för att kroppen lärt sig att det är farligt. Utdrag och länk: Jag reagerade på att alldeles för många visade på antikroppar mot ägg. ( I tester som tex ImuPro) Helt ologiskt. Ägg är världens bästa livsmedel. Ägg är paleokost och ägg har vi ätit ”alltid”. Varför skulle kroppen helt plötsligt 2018 skapa antikroppar och inflammation mot ägg? ... Jo, om vi retar vårt immunsystem med både gifter och virus (eller bakterier) OCH samtidigt stoppar med ett ofarligt (till och med nyttigt ämne) finns det en stor risk/möjlighet att vårt immunsystem lär sig att det ofarliga ämnet är farligt och reagerar som om det var en inkräktare. Betingning och immunsystemet I labbet fick de möss att DÖ av sockervatten för de hade betingat deras immunsystem tidigare med gifter i sockervatten. Gifterna var nu borta men mössen dog i alla fall… (En kunskap som dök upp av misstag. Det var eg en annan betingning de hade tänkt att forska på) Vet inte om mitt hjärta stannade igen, men det kändes så. Ägget! Detta är ju katastrof. Vi stoppar ägg(vita) i många av våra vacciner och betingar vårt immunsystem att skapa antikroppar och inflammation när vi äter världens nyttigaste livsmedel. ... Har jag forskning på detta? Klart jag inte har. Den är inte gjord ännu. Men bara för att en forskare inte gjort forskning betyder det inte att det inte är sant. 1 Däremot finns det forskning på betingat immunsystem. 2 Det finns forskning på att ett triggat immunsystem ger låggradig inflammation. 3 Det finns forskning på att låggradig inflammation är orsak till en massa sjukdomar däribland hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. 4 Det finns en verklighet som visar på att överdrivet många (av de som gör dessa autoimmuntester) är känsliga mot ägg. Har jag satt ihop fel orsak- samband? Eller är det en sån katastrof att jag har tänkt rätt? https://www.annahallen.se/agg-och-antikroppar/
 13. MariaF

  Nyhetsmorgon: Är mjölk nyttigt?

  Kom i diskussion i helgen om detta med behandling av mjölk där den andra parten hävdade att man får offra de goda bakterierna till förmån för riskfri mjölk. Min motfråga var varifrån smittan kommer, något jag inte fick svar på. Kan inte låta bli att grunna vidare; de mjölkbönder jag haft kontakt med genom livet har ju ägnat lika mycket tid åt att städa/skura mjölkmaskiner, rör och tankar som att mjölka. Och skulle de missa får de ett ekonomiskt avbräck så incitamentet att sköta rengöringen är stor. Mjölken i sig är steril. Är det tankbilarna som inte skuras? Är det på mejerierna det slarvas? Jag förstår problemet historiskt när man inte kunde kyla lika bra men idag..?
 14. MariaF

  Min tråd om LCHF med RA

  Påminner mig om den rätt gamla, men högst intressanta, tråden som @Autoimmun_galenskap skapade:
 15. MariaF

  Svältkost. Lever man längre på det ?

  Tillsammans föder vi för få barn i världen, vad jag förstod... Så om vi i väst föder pyttefå, och vissa av t ex kineserna eller indierna avstår helt, så minskar väl ändå befolkningen globalt sett? Så läste jag artikeln i alla fall. Tänkte att eftersom det finns en oro för att maten inte ska räcka så borde väl det vara positivt..?