MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  3 261
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  300

MariaF vann senast 17 Juli

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

11 415 Enastående

1 följare

Om MariaF

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

2 608 profilvisningar
 1. MariaF

  Godmorgontråd?

  Tror det hade varit bättre om det var jag, snarare än hunden... Hade varit lugnast så...
 2. MariaF

  Godmorgontråd?

  Helt sant, vi smittar inte varandra, men vovvan har klåda och man blir ju helt klart lite nojig av sånt här... I hennes fall tror jag faktiskt mer på hormonell störning. Sådan matte, sådan hund, typ. (Hon är kastrerad och det kan ge sådana besvär.)
 3. MariaF

  Godmorgontråd?

  Svalt och skönt, mulet. Perfekt att ta en lång promenad i ett sådant här läge. Sonen behövde dock en dusch efter en svettig natt med mycket drömmar så jag hjälpte till med det. Efteråt ville sonen bli kammad. Hittade smuts i håret - vad fan?! LÖSS!!! Han har kliat sig ett par veckor men trots letande har jag inget hittat så jag har trott det har varit svetten i hans tjocka hår... Koll av storebror, jodå, kryp där med. I mitt huvud kliar det rejält också just nu men det är svårt att veta om det är skarpt läge eller psykosomatiskt... Det kom ju liksom efter jag hittat dem... Nu ligger sängkläderna i tvätten (för säkerhets skull även om det enligt 1177 sannolikt inte smittas den vägen) och promenaden är inställd till förmån för en vända till apoteket. Har tänkt så många gånger efter larm från dagis/skola att det är märkligt att vi aldrig drabbats men nu, när det inte gått ut nån varning, kom de små krypen... Tar visst 4-6v innan klådan kommer så det måste varit i slutet av terminen de slog till. Med tanke på hundens klåda undrar jag om hon också drabbats..? Har en gammal hundbok där de rekommenderar DDT för att behandla hunden och dess sängplats. Undrar om det fortfarande gäller..?
 4. MariaF

  Vardagsliv

  Apotea, bodystore, jordklok och liknande.
 5. MariaF

  Höga LDL värden - vad gör jag?

  Det är alltid kul med uppdateringar, erfarenheter och reflektioner! Oavsett om du har provsvar att redovisa eller ej. Vi lär av varandra, helt enkelt.
 6. MariaF

  Vardagsliv

  Har du testat Pau d'arco-te? Enligt kompisen funkar det mot sötsug... Jag har inte testat mer än att jag smakat. Minns inte ens om jag tyckte om det. Bara en tanke om (eller ja, när) suget tittar in på besök igen. Tror jag ska testa i alla fall.
 7. MariaF

  Statinmediciner

  Det är naturligtvis så att vi blir äldre och ju äldre vi blir, desto närmare döden kommer vi. Men det hindrar inte att vi kan leva friska tills vi faller av pinn, och de flesta av oss som är aktiva här föredrar att leva så medicinfritt som möjligt för då är förutsättningarna bäst. Har du sett @Nils Engströms inlägg om LCHF och i viss mån även om statiner? Nu är de emot statiner men Nils är 80+ och har studerat detta ordentligt, inte minst för att hans vänner insjuknar och dör av diverse biverkningar till mediciner. Jag hoppas han ser detta och kan ge dig tillgång till sin fina sammanställning. Den ska finnas i någon annan tråd men nu hittar jag den tyvärr inte.
 8. MariaF

  Höga LDL värden - vad gör jag?

  Nu glömde Zepp nämna hur... Det finns träning och det finns träning. Lågintensivt bränner fett genom att förbruka det (Jag älskar MAF.). Tung styrka (få reps) bränner fett genom att förändra hormonbalansen med hjälp av tillväxtfaktorer. (Extremt förenklat.)
 9. MariaF

  Statinmediciner

  HDL kallas ofta "det goda kolesterolet" och LDL kallas "det onda" men det har inte så mycket med gott och ont att göra, snarare med deras funktion. Jag antar att du läst Kostdoktorns kapitel om kolesterol? Det är enkelt och pedagogiskt. Vill man fördjupa sig är Uffe Ravnskogs böcker/texter bra. LDL, det "onda", finns i olika sorters partiklar och när de små oxiderar är det mindre bra. Hur stor del av LDL som består av oxiderade partiklar kan man räkna fram. Allt är beskrivet i Kostdoktorns faktatext. En som skrivit om sina besvär orsakade av statiner är vår egen Stoscha. https://www.dietdoctor.com/se/friskare-och-smalare-med-lchf-och-52
 10. MariaF

  Från lchf till keto

  Välkommen till forumet, HannaNord76! Med tanke på de symptom du beskriver verkar du göra "allt rätt". Sedan är det upp till dig om det är värt det. Vissa slutar röka tvärt, andra behöver trappa ner. Dimhjärna, trötthet osv bör försvinna ganska snart men matthet i musklerna kan hålla i sig rätt länge, även om man fyller på med salt och andra mineraler. Nu har jag inte gått från LCHF till strikt keto men från pastaträsket till LCHF tog det mig 3mån innan musklerna kändes normala. På den tiden tränade jag inte så mycket, cyklade till jobbet och så men inte hårdare. jesper har en tråd som handlar om just det du efterfrågar (finns fler ketotrådar också om du söker på allt innehåll): Lycka till!
 11. MariaF

  Höga LDL värden - vad gör jag?

  För att förvirra ytterligare vill jag också skicka med en tanke. Kolhydrater är måhända inte essentiella men varför ska kroppen behöva tillverka de 20g glukos hjärnan behöver istället för att enkelt kunna plocka upp dem ur maten? För att säkerställa näringsintaget och framför allt få variation och lite vattenlösliga fibrer för den så viktiga tarmfloran anser jag att man bör/ska äta lite grönsaker. Utan någon form av vetenskapliga undersökningar i ryggen tycker jag mig ha märkt att många som är superstrikta får aningen sämre värden. SGK visar på två bra, möjliga orsaker till försämrade värden. Inte minst "dagsformen" påverkar mer än vi tror.
 12. MariaF

  Vardagsliv

  Önskar dig varmt lycka till! Inte lätt att bromsa men första steget är att se att det behövs! Resten är, förhållandevis, enklare.
 13. MariaF

  Cancer

  Nu ska vi fokusera på det positiva! Operation avlägsnar cancern, DET är bra! Sedan kommer Petra183 och sjukvården ha olika åsikter om hur fortsatt behandling ska se ut men med lite tur kan hon få träffa bra läkare som lyssnar; sannolikheten är i alla fall mycket större bland specialisterna än bland primärvårdens läkare som ska avverka patienter så fort som möjligt. Kanske räcker en halv sömntablett? Då kan det ge tillfällig lindring och stärka snarare än stjälpa. Kanske kan min kompis systers lösning, att tacka ja till vissa mediciner men nej till andra, vara en lösning? Det viktigaste är att tro att det kommer att gå vägen (utan att överdriva, förstås).
 14. MariaF

  Trädgårdstråden

  Och till helgen är det Fallens Dagar så nästa vecka får ni har vadarstövlarna på får att komma torrfotade fram till båten... (Kan personligen tycka att de borde dra in på antal påsläpp när grundvattennivån är låg och torkan är så stor...) https://www.vastsverige.com/fallensdagar/ Trollhättefallen är Göta Älvs naturliga fallfåra. När de sk. Helvetesfallet ännu var oreglerat uppgick vattenflödet till 900 kubikmeter/sekund. Idag tillåts vattnet följa sitt ursprungliga lopp endast vid särskilda tillfällen och då uppgår flödet till omkring 300 kubikmeter/sekund. Resterande vattenmängd används till kraftutvinning i de båda kraftverken Hojum och Olidan. Redan kring sekelskiftet nyttiggjordes en del av vattnets kraft av småindustrier. Trollhättefallen har genom seklen fascinerat besökare från när och fjärran och är än idag en av Västsveriges främsta turistattraktioner.
 15. MariaF

  Trädgårdstråden

  Ja, hallon är jättegoda som de är. Om man har plats i frysen. Annars kan man koka sylt som man lägger i tårtor till de som kommer på besök...