MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  3 842
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  361

MariaF vann senast 10 Januari

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

13 850 Enastående

2 följare

Om MariaF

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

3 139 profilvisningar
 1. MariaF

  Nu ska vi äta gräs

  #vilkenskitsomhelstätare Det ska jag hädanefter kalla alla som "äter lite av varje"...! Tack @Katerina, you made my day!
 2. MariaF

  Lchf och ångest

  Vet du om motsvarande finns som text (eller det kanske är webadressen som behöver kollas)? Bara rubriken förklarar ju en hel del... Min eviga akilleshäl, stress...
 3. MariaF

  Vardagsliv

  Det finns alltså fortfarande sådana högar..? Trodde de bortrationaliserats av mänskligheten för länge sen... Det blir ju liksom skrynkligt direkt ändå... För många år sen strök jag mina lakan som en vardagslyx åt mig själv. Jag var singel (och mangel fanns inte) och bördan var inte så stor. Sen har jag tyckt att det räckt att hänga lakanen för tillräcklig släthet men sedan några år kan jag inte hänga dem ute för yngste sonen, han som drabbats av all skit, får svullna ögon (gräspollen?). Nu är det skrynkliga torktumlade lakan som gäller...
 4. MariaF

  Lchf och ångest

  Jag har tyvärr inte fått samma lyckade resultat med D-vitamin som flera av er andra men min ljusterapilampa funkar hyfsat. Har behandlat mig med ljus sen vintern 1990. D-vitamin har jag lagt till på senare år, liksom 5-htp. Jag tror du är nåt på spåret... Åtminstone tror jag det utifrån hur jag själv funkar...
 5. MariaF

  Lchf och ångest

  Intressant. Tack @Erik 2! "The ability of sweet or non-sweet carbohydrate-rich foods to improve mood probably relates to the changes induced by the synthesis and release of the brain neurotransmitter serotonin." Detta var som sagt nytt för mig; att socker är stämningshöjande har "alla andra" påstått vara pga dopamin men jag har inte riktigt fått ihop det... Nu fick jag en pusselbit till för mitt serotonin-problem!
 6. MariaF

  Tr0lldagboken

  Färsk mjölk kan man göra det med. Filbunke. När obehandlad mjölk blir dålig surnar den (och när den är på väg att bli dålig kallas mjölken "blånad"). Pastöriserad mjölk däremot, surnar inte. Den ruttnar. Fast de flesta av oss säger nog att gammal mjölk i pappkartong är "sur" snarare än "rutten".
 7. MariaF

  Lchf och ångest

  Den var ny för mig... Hur mycket socker behövs för en dylik kick? En morot? En sockerbit? 10 sockerbitar? En potatis?
 8. MariaF

  Effies erfarenheter

  Hon har inte den typiska formen för lipödem, utan är mer jämntjock. Och jag är inte förvånad; instakontot är fullt av bilder på "mys" och fika och veganpropaganda utöver selfiesarna Jag tycker att det ÄR viktigt att tycka om sin kropp. Den är fantastisk! Men det blir fel när man med "älska sin kropp" menar "den får vara så här för det är fult/fel/hets att göra nåt åt det". Jag menar att man ska älska sin kropp - och i det ligger att försöka förstå den, ta hand om den och vårda den så att den hålla sig frisk och stark så länge som möjligt.
 9. MariaF

  Farligt när LCHF blir vetenskapsresistent

  Vi skulle nog bli bannade rätt fort....
 10. MariaF

  Sömnprat - orsaker?

  Möjligen stress då... Tänker att sömnen kan påverkas av kost och träning/rörelse men att om man är stressad så blir sömnen sämre... Gissar bara, en snabb sökning gav ju inga tillfredsställande svar. "...kan i sällsynta fall bero på en allvarlig psykisk störning." - Nja, då hade du nog inte hängt i forumet.
 11. Kokosolja tål också höga temperaturer och är bra till stekning och fritering.
 12. Det finns ingen bot idag för Herpes-virus. Herpesvirus finns i lite olika former, även t ex bältros orsakas av Herpes. Sjukdomen går i skov och är känslig för t ex stress. Mindre stress ger oftast färre skov. Kost påverkar inte, mer än möjligen genom ett starkare immunförsvar. Kroppens immunförsvar brukar ofta kunna hålla nere antalet skov med tiden därför kan man periodvis, framför allt i början, behöva medicinera varje dag, kanske i flera år. Det är ofta en rätt smärtsam sjukdom, oavsett om man har typ1, typ2 eller bältros så långtidsmedicinering brukar tas till för de som får ett nytt skov innan det första lagt sig eller direkt efter en tidigare kur.
 13. Varför då? De värden LG nämner anses av de flesta inte toxiska. Har du nån annan info? Blev nyfiken.
 14. MariaF

  Farligt när LCHF blir vetenskapsresistent

  Fast gärna behålla industrihampan, den med mer CBD än THC.
 15. MariaF

  Mulliga mammans pepptråd

  Kul att se dig igen, @IML! Vi hejar på!