MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  5 263
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  620

MariaF vann senast 1 Juli

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

19 954 Enastående

2 följare

Om MariaF

 • Rank
  Hälsointresserad
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

4 835 profilvisningar
 1. MariaF

  potatis

  För att det är väldigt gott, förstås. Och också ger en del resistent stärkelse.
 2. Vad har du ätit då? Hur kombinerar du maten? Hur gammal är du? Man kan tycka att sådant inte borde spela nån roll men det gör det eftersom alla är olika och i olika faser i livet.
 3. MariaF

  Stanna i ketos

  Bidrar getingsticket till stress-reaktionen, tro?
 4. Sant. Vi har dock saltklorinator så klorhalten är något lägre (salthalten dock hög). Han använder simglasögon, något som inte tilläts på badhuset när skolan hade simning på jumpan vilket syntes i ögonen.
 5. Att lyssna på Jason Fung brukar vara bra om man vill fasta. Hur länge och hur ofta kan vi nog inte svara på, du får prova dig fram. Börja med t ex 3 dagar och se hur du mår. Vill du kan du köra ett par dagar till. Vänta några veckor och se hur det känns innan du testar igen. Citron kan du absolut ha i vattnet. Och nej, vattenfasta är inte din enda chans. Det kan vara en lösning, eller del av lösning, men inte din enda. Viktreglering är hormonell, precis som iAnna är inne på och funkar inte LCHF är det där du ska leta, hävdar jag. Fasta kan hjälpa hormonregleringen men det kan andra metoder också göra. Då måste man iofs vara intresserad av andra spår. Det kanske du blir om fastan inte hjälper eller du mår dåligt av den. Då är det andra saker som måste lösas först. Du får gärna berätta hur det går med fastan! Lycka till!
 6. Tack för att du satte ord på det, Peter! Jag har också tänkt i de banorna, fast inte just kring diabetes - vi anses alla friska men mest är vi nog o-sjuka, så att säga. Kroppen är påverkad efter många år med osunt, "normalt" leverne, men utan att det syns så tydligt för den fungerar i stort. Därav tror jag många har diffusa problem som man inte hittar orsaken till för provsvar är inte dåliga nog. När referensvärden dessutom återspeglar vad som är vanligt snarare än vad som är bra blir ju det också missvisande.
 7. Livostin, som jag köpte härom dagen, verkar funka bättre än Lomudal. Fast bäst tycks det bli med åskskurar. Han badar i egen pool för det mesta men den samlar förstås en del pollen också även om filtret samlar in en del. Jag planerar att ringa vårdcentralen i morgon. Jag vill inte stoppa i honom anti-histaminer hela tiden så eftersom tabletterna (Loratadin) inte hjälpte i kombination med Lomudal men Livostin tycks hjälpa bättre utan tabletter kör vi nog så nu om inte doktorn har nåt skojigt piller att komma med... Efter MC-tur igår i värmen hade jag själv besvär med ögonen igår kväll så jag testade Lomudalen. Vet inte om det var sköljet i sig men jag tyckte det hjälpte. Jag vet inte med mig att jag har pollenproblem men när halterna blir extra höga kan det ju bli för mycket för vem som helst, kanske?
 8. Välkommen till forumet, @Mirja Arnesson! Det låter inget vidare men jag kan inte låta bli att bli misstänksam när någon säger "jag äter LCHF och får ont". Jag misstror dig inte, självklart märker du att du får ont men LCHF är ett ramverk, inte en fast diet eller metod så som iAnna är inne på, kan vi få lite fler ledtrådar så kanske vi kan hjälpa dig hitta vägen? Mejerier och ägg kan ju absolut vara bovar men även andra saker. Äter du mycket kål och är ovan vid det? Vet du vad din känsliga mage beror på? Divertiklar/SIBO/Chrohns eller liknande? Vad reagerade du på innan du lade om kosten? Vad åt du innan du lade om kosten? Jag har så svårt att tro att frånvaro av spannmål, frukt och smågodis skulle skapa problem, om du förstår hur jag menar. Det måste vara nåt annat.
 9. Det finns jättefina tankväskor för hund, @Tr0llet, men de passar kanske upp till 10-12kg som max. Min väger 17kg och är en betongklump (staffe). Eftersom jag vill springa tycker vovvans fysterapeut att jag borde ha en whippet men eftersom de är lite större har jag börjat fundera på en italiensk vinthund. 6kg är ju lagom! Min man vill ha en fralla... Undrar om det inte ligger nåt i det där att ägare och hund är väldigt lika, och att man väljer hundras som stämmer med en själv? Frallan har korta ben (check på husse), kraftig kropp (check på husse) och springer inte gärna (check på husse). Staffen är en terrier, envis (check på matte) och har korta ben (check på matte) och är klumpig (check på matte)... Så vill man bli en gasell så får man nog skaffa hund för det...
 10. Aj... Kompisen och jag hade en diskussion om det en gång - hon kunde inte tänka sig goretex och integralhjälm på Harleyn. (Hade Yamaha också.) Jag tänker att det ska vara funktionellt. Idag blev det kevlarjeansställ och integralhjälm. Kom dock på först när jag var hemma att jag köpte nya handskar i San Diego i höstas... @Tr0llet, min nästa hund ska passa i packväskan...!
 11. God kväll! Idag har jag varit på tur med MC-klubben. 10 pers var vi, vi som trodde vi max skulle bli 4... Man får lite energi av att det kommer folk när man drar igång nåt! Varmt och svettigt var det, det är inte ofta det rinner längs ryggen på mig. Var varken hungrig eller sugen under turen men åt en himla god fisktallrik med räkor när vi stannade. 22mil och trots kurvorna och tekniskt svårare vägar än jag brukar välja själv blev det mersmak!
 12. MariaF

  Finnar

  Välkommen till forumet, Henrik! Kan det vara nån utrensning kroppen håller på med, tro? Det förekommer ju en del sånt. Det är rätt många som undrat över detta genom åren, har du sökt igenom trådarna?
 13. Lillemannen har det tufft nu. Det kom några regniga dagar och alla besvär bara försvann. Nu är de tillbaka med full kraft! Kan inte låta bli att lägga ut denna bild på sonens ögon. Efter badet klagade han på kli i ögonen och jag bestämde mig för att ta en vända till apoteket för Lomudalen hjälper inte. Denna bild tog jag när jag kom hem, han fick kämpa för att få upp ögonen. Man blir så handfallen när det händer barnen, eller ja, barnet, storebror drabbas aldrig av nåt. Orättvist men förstås skönt för storebror. Antihistaminer torkar ut alla slemhinnor, inte bara i näsan och jag tänker att det alltså påverkar hans tarm. Försöker komplettera med probiotika och hoppas de bacillerna stöttar lite i alla fall. EDIT: Sonen tyckte han var så ful med sina svullna ögon så han ville inte att nån skulle se honom så jag tog bort bilden.
 14. Nej, paleo har ingen övre gräns och många äter dadelsötade bakverk mm men får då ofta svårt just med vikten och andra eventuella problem kan kvarstå om det är relaterat till kolhydratintaget. Så även om man äter lite liberalare mår de flesta bäst av att hålla blodsockret stabilt, istället för att kroppen ska hantera en mängd svängningar. Man får liksom fundera över vad man vill med sin kostomläggning och de flesta av oss upptäcker att det som i teorin borde funka inte alltid gör det. Och då kommer allt detta tålamodsprövande testande in i bilden. Jag tror du skulle kunna få viktresultat om du kan äta bär istället för banan, men helt säker kan jag ju inte vara. Du får prova och utvärdera om du mår okej, och blir lagom nöjd, och ändå når dina mål.