MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  4 228
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  415

MariaF vann senast 22 Maj

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

15 591 Enastående

2 följare

Om MariaF

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

3 519 profilvisningar
 1. Det är alltid så uppfriskande med personer som vet precis hur ALLA kroppar funkar! Och har gnällspikarna testat t ex OMAD mot värk eller sug eller vikt eller... och det inte blivit bra, ja då finns det nog ett fel nånstans och man kan ju säkert förmoda att det inte är metoden det är fel på.
 2. Inte nödvändigtvis. Har man ett stillasittande jobb kan det vara väldigt lagom. Det som är viktigt är att få till återhämtningen, oavsett stresskälla.
 3. Läste du inte Anna Halléns inlägg härom dagen? Du kanske kan svara henne? Hon undrar också: https://www.annahallen.se/carnivore-update/ Nej, det har jag inte. Men även om jag hade det, hur skulle jag kunna veta att det resultat jag får skulle vara giltigt för alla? Hur många har vi inte här i forumet som kämpar med sin vikt värk eller vad det nu kan vara och drar åt sina kolhydrater, fastar längre och längre... och inte får samma resultat som de som tipsat? Hur vet DU att DINA resultat är giltiga för ALLA?
 4. Nja.... är vi där igen nu? Kolhydrater per se skadar inte tarmen, spannmål innehåller en massa annat också, typ protein t ex. Vi har lite olika källor, du och jag. "Du" stämmer inte på alla.
 5. Ok, låter som du skriver om mig.... fast jag har ingen whiplash. Använder du progesteronkräm mot mensvärken? Eric Berg är jättebra! Har du hört hans beskrivning av diagnoser? Att de hittar på fina namn och så nöjer sig patienterna med det och går hem för de "har nåt". Fibromyalgi är ett fint namn för "ont i hela kroppen" (sa han i samma youtube-klipp). Jag lade om till LCHF för 8år sen pga värk. Blev av med en massa av det, har de flesta av fibromyalgi-kriterierna men inte riktigt alla. Under hösten gick jag hos en hållningstränare som skickade mig till en kinesiolog för min ömma kropp (jag svimmar t ex vid viss sorts massage). Kinesiologen jobbar med örttillskott för tarmen (läckande tarm). Eric Berg kopplar också läckande tarm till värk. Även Dr Rostenberg (också jätteintressant på youtube) pratar också tarmhälsa och att det räcker inte att lägga om och äta bra mat, man måste läka först. Där kan örter och antistress mm komma in. Antistress är jättesvårt men jag har fått resultat efter att ha anammat Eric Bergs akupressurpunkter (kör med en liten piggboll ist f hans bläckfisk). Jag fick en riktig aha-upplevelse av Dr. Robert Sapolsky, stresskunnig värre. Han lyckades koppla ihop Freuds teorier om depression med biokemi, helst fantastiskt roligt beskrivet! Han menar att en kropp som är biokemiskt i obalans inte kan fungera optimalt, varken mentalt eller fysiskt. Han är förresten ruskigt rolig överlag också. Finns många föreläsningar på youtube. Han har bla skrivit boken "Why zebras don't get ulcers". Så här tror jag: Av din beskrivning att döma har du fastnat i samma hål som så många av oss andra och det räcker inte med att öka fettet och strikta till kolhydraterna. Du måste köra på bred front - och börja med att läka tarmen. Tarmen läker du genom att undvika gluten, mejerier och annat du kanske är känslig för (behöver inte märkas i magen, kan ju märkas på värk, hud, hår...) och kanske har du nytta av ett örttillskott typ det jag fick av kinesiologen (Glow från Friway). Sedan 2mån är jag helt mejerifri, saknar mitt grädd-te men värken är borta. Och nu när jag äter med fokus på att rensa kroppen och stötta lever och lymfa så har jag som sagt gått ner lite också, och jag är bara 164cm.
 6. Men man kan behöva hjälp med läkningen. Enbart spannmålscelibat hjälper inte (åtminstone inte alla).
 7. Jag förstår ändå inte riktigt vad som händer i kroppen och varför ellsehåeffare ska behöva tillskott mot kramp när brödätare inte behöver det. Men men, jag läser vidare på egen hand, ska kolla glykogenspåret lite extra. Kan f. ö. hålla med Fnutt om att intervjuerna med Morley Robbins är väldigt intressanta och faktaspäckade. Lite mycket att ta in på en gång bara. Ska lyssna igen.
 8. Du skriver inte så detaljerat så det är svårt att ge annat än generella råd och tips. Hur mycket övervikt pratar du om? Hur mycket har du kvar? "Bara" 6cm i midjan..? Är ju faktiskt väldigt mycket! Min favvo-gubbe, Dr Maffetone, pratade i sitt senaste veckobrev att den västerländska besattheten av vågen måste få ett slut. Släng ut skiten och prova med byxorna istället, menar han. Hur fungerar din lever och lymfa, vet du det? Om du känner dig svullen är sannolikheten stor att du har ett lymfsystem som inte orkar med. Har du testat lymfmassage (kan du göra själv, finns på youtube) för att få snurr på lymfvätskan? Har du bantat mycket genom livet? Det kan göra kroppen motståndskraftig. Anna Hallén kör sitt ALP-protokoll nu för den som använd LCHF en längre tid men där kilona smugit tillbaka. Inkluderar lever- och lymfa-fokus. Jag började på 62kg (ville åt utrensningen, inte vikten) och har tappat 4kg tills nu när jag ska försöka stabilisera, då har jag ökat lite i vätska (känns på revbenen). Har du känningar av förklimakteriet? Gör du nåt åt det som kan påverka i så fall? Typ tillskott eller så som binder vätska? Kanske andra produkter som proteinpulver vid träning eller...? Räknar du enbart kolhydrater/kalorier eller tittar du på matkvalitet också? Äter du mejerier? Många har problem med dessa i form av uteblivna resultat.
 9. Men om man äter artegen föda, mat utan förpackning, riktig mat. Är då den så mycket sämre än fuskmaten så vi behöver tillskott? Tillfälligt kan jag förstå men efter en himla massa år? Visserligen är jordarna utarmade men det gäller väl veteåkern också? Bra mat ville jag ju äta tidigare också men med stor andel pasta, bröd och ris. Och då var jag försiktig med salt också. Ska kolla youtube Nils, men det får bli på kvällstid. Detta tänkte jag när Effie skrev "bundet i kolhydrater".
 10. Var finns överskottsvätskan då? Blod? Lymfa? I blodet är Mg konstant (mer eller mindre) och i lymfan...? Jo det kan säkert vara så men... Jag får liksom inte ihop vad som händer i kroppen när vi ställer om till lågkolhydrat...? Varför märker vi inte av kramp innan vi byter kosthållning?
 11. Jo, men om ”depån” är tillräcklig för att slippa kramp på kolhydratrik kost men inte på kolhydratfattig kost är det väl inte skelettinlagringen vi pratar om? Eller tömmer ellsehåeffare skelettet på Mg? Verkar inte troligt.
 12. Fundering - i artikeln ovan skriver Rune Eliasson att magnesium i blodet har ett väldigt snävt område och att vi kissar ut överskott. Han nämner också att brist är vanligt, inte minst på grund av våra levnadsvanor. I detta forum nämner vi allt som oftast behovet av magnesiumtillskott när någon nybörjare har kramp, t ex. Ofta hävdar vi att det är för att vi ellsehåeffare inte binder vätska lika bra. Jag påstår detta själv också eftersom det är något jag läst hos någon jag haft förtroende för. Men vad är det egentligen som händer, rent praktiskt? Var lagrade vi överskottet innan LCHF? Om nu området är så snävt som Rune hävdar, och vi kissar ut överskottet...? Hade vi nån depå innan LCHF så vi bara kissar ut överskottet utöver depån för blodkoncentrationen ökar ju inte? Nu är jag ute efter hur det funkar på cellnivå, alltså.
 13. Ja, du @Nils Engström jag är inne på @Effies linje - Man kan inte argumentera med sakskäl mot ett etiskt ställningstagande. Det finns inget att diskutera. Är det rätt att döda djur till mat? Den ena säger ja, den andra nej. Diskussionen är slut. För en tid sedan tyckte youtube att jag borde titta på en liten film och vid första anblicken verkade den absolut vara i min anda men efter ett tag visade det sig vara en veganföreläsning. Det som fastnade av det lilla jag såg, och som jag tror de flesta av oss animalieätare håller med om, var hur arg man blir på lurendrejeriet. Föreläsaren visade en bild på en äggkartong med hönor på en gräsplätt och orden "Free range" och "Farm Fresh". Helt okej, alltså. Sedan visade hon en bild inifrån det hus där dessa "farm fresh, free range eggs" kom ifrån. Trångt, sönderpickade hönor och inte ens ett fönster med dagsljus. Men visst, det fanns inga burar och det var en gård... Men inte ens där kan vi mötas för det är fel att döda djur för att äta upp dem. Jag kanske är uppgiven men jag har svårt att förstå varför du ens försöker? Eller ja, jag har ju också försökt...