MariaF

Medlem
 • Innehållsantal

  4 056
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  384

MariaF vann senast 20 Mars

MariaF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

14 752 Enastående

2 följare

Om MariaF

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1969-11-27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Trollhättan

Senaste besökare till profilen

3 319 profilvisningar
 1. Har två kvällar i rad provat att hakat på dig med Dagens Positiva tillsammans med barnen och tror baske mig jag ska fortsätta med det. Igår letade storebror bus han gjort, lillebror fick jag hjälpa med stödfrågor för annars var allt kass (till slut var slöjdlektionen "lite rolig") och jag hade också svårt men egentligen borde det varit lätt eftersom jag fått en 4km-promenad med hund och barn och alla var goa och glada och det var hur mysigt som helst!
 2. Oj, nu dyker några av de "gamla" men inte så skriftligt aktiva medlemmarna upp! Vad kul att se er!
 3. MariaF

  Trädgårdstråden

  Som jag förstår det är just försäljning det de vill ska bli olagligt. Fröer ska tvingas vara registrerade (och det brukar kosta) för att få säljas.
 4. MariaF

  Trädgårdstråden

  I FOBOs (Föreningen för Organisk-Biologisk Odling) senaste medlemstidning kan man läsa om att när nu Storbritannien lämnar EU så försvinner tusen sorters frö, dvs de som registrerats av brittiska fröfirmor. Länder utanför EU får inte sälja sina fröer in i EU och sortimentet, och urvalet påverkas därmed. Sorter som inte längre får säljas inom EU (finns fler): Potatis - Rocket, Swift Bondböna - Red Epicure Morot - Atomic Red, Cosmic Purple Blomkål - Idol Lök - Alisa Craig Tomat - Romello, Green Envy, Tigrella, Bitonto Frösamlarföreningen Sesam har samlat hela listan på vilka sorter som försvinner. Vi får alltså inte odla vad vi vill för efter ett visst datum är de fröerna "farliga". Det finns också starka lobby-krafter som arbetar för att man inte ska få sälja oregistrerade fröer av gamla lantsorter. Ett enkelt sätt att få bort sådant man inte kan patentera, det har vi sett på hälsokostprodukterna också. Alltså man blir ju så förbaskad!! https://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/handelmarknad/brexit.4.4cec8530168b603efb372670.html https://www.facebook.com/friafroet/
 5. Nu har min högtrycks-närstående blivit sjukskriven pga vänsterkammarhypertrofi. Vad jag förstår är detta en förstorning av hjärtats vänstra kammare till följd av det höga trycket som legat på för länge. Enligt läkaren är det ingen akut fara men ett tecken på att man gått med ett för högt tryck för länge och kan utvecklas till att bli farligt.
 6. Det tycks finnas en koppling till tarmen här. Många av de sjukdomar/fenomen som har med hjärnan att göra, som MS, Parkinsons, autism, alzheimers osv, kan lindras/botas av en bra tarmflora. I alla fall om man ska tro Dr. David Perlmutter (har skrivit flera böcker som t ex Hotet mot din hjärna och Skydda din hjärna). Jag börjar tro att det ligger nåt i vad han säger. Inte minst för att så många problem, även värk, bottnar i inflammation och så många har brister i sin tarmflora, även om man kanske inte alltid kopplar ihop de direkta symptomen med baciller i magen. Oerhört intressant ämne!
 7. Borde det inte vara bättre att odla mat på de ytor de behöver odla träd och strå..? Typ sallad och morötter och sånt, alltså. Och där det inte trivs, trivs inte strå heller... men där trivs kor som är eminenta omvandlare av magert gräs och örter till fullvärdig mat! Skogsråvaran slåss de väl om ändå, som det är nu? Därav Länstyrelsernas eviga svängande i avverkningstakten...
 8. Och så är det laxerande... Trust me, I know..!
 9. Zpiders vardagspositiva är en bra idé! Igår och idag har det positiva haglat över mig! Fast det efter en helg med ont-i-magen-oro. Det började med oro kring ene sonen och skolan hela helgen och det fick till slut sin (positiva) lösning igår när jag körde in på skolans parkering och jag mötte läraren som gjorde tummen upp. Därefter ett utv.samtal kring den andre pojken som bara var klockrent positivt. Det där buset han själv påstår sig göra verkar inte läraren ha sett för det var bara rosor. Eftersom vi vill uppmuntra goda insatser i skolan kontaktade jag idag lokala flygklubben för att fråga om möjligheten att få ut och åka lite. Svaret kom snabbt och var positivt. Sen hade jag svårt att koncentrera mig för jag var så glad men fick ändå klart en komplicerad uppgift jag kämpat med ett tag. Sen gick luften ur mig. Skulle tagit en längre promenad med hunden men vi gick en kilometer till den lilla sjön och blev sittandes i solen på en klippa istället. Det som är intressant nu ikväll är mina fysiska fenomen i denna urlakade stund. Det känns som att blodtrycket har packat ihop och åkt hem. (Det har det inte, hade 94/77 när jag kollade). Att plocka upp nåt från golvet eller bara ställa sig upp kräver stöd. Musklerna är matta, kraftlösa. Diafragman (eller i alla fall nån muskel i närheten) krampar när jag sätter mig. Jag tycker jag saltar och knaprar magnesium men vad kan jag göra mer när det är svårt att stå upprätt pga yrsel?
 10. En sån chans får man inte missa! Självklart deltar jag! Då får jag höra intressanta föreläsningar och möjligheten att träffa Annika och Peter!
 11. I min kommun finns en privat VC med gyn-inriktning (fertilitet, PMS, klimakteriebesvär osv). Kanske ni har också? Jag har ju bara försökt få tag i dem en gång men tänker att det känns bättre än vanliga VC.
 12. Magnesium? I tablett eller, mer akut, som spray.
 13. Det som inte dödar, härdar! Jag har också överlevt gestagenet, i form av P-piller.
 14. Hur dags ska vi komma..?
 15. "Snart" är väl tidigast nästa år vad riktlinjerna beträffar. Och det var väl inte ens säkert att de är klara med ändringarna tills dess, om jag förstod klimakteriepodden rätt. Sen hur lång tid det tar tills det når verkligheten, återstår att se.