Xiro

Medlem
 • Innehållsantal

  1 610
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  66

Xiro vann senast 17 April

Xiro hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

4 085 Enastående

Om Xiro

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sydsydväst
 • Interests
  Hälsa, miljö, rättvisa, historia, framtid, kroppsviktsträning, foto, musik

Senaste besökare till profilen

410 profilvisningar
 1. "Most people naturally eat the right amount of protein for their needs. Protein is such a crucial nutrient that the brain has specific mechanisms that increase your desire for it if you need more and decrease your desire for it if you’re getting too much; these mechanisms are difficult to override through willpower alone. For this reason, my general recommendation is to simply eat as much protein as you crave. In the US, this typically averages about fifteen percent of the total calories... However, there are certain situations where it may be advantageous to increase protein intake to 20 to 30 percent of calories, or even as high as 35 percent of total calories—at least temporarily." Hela artikeln här: https://chriskresser.com/5-reasons-you-may-need-more-protein-even-on-a-paleo-diet/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_term=5-reasons-protein&utm_content&utm_campaign=blog
 2. Insulinindex ?

  Om t ex immunförsvar, sömn, oro/ångest blir försämrade så har det i alla fall gått för långt. Det är säkerligen också individuellt, både i typ av inverkan och hur lång tid det tar att nå dit. Nåt att vara vaksam på. Obs att jag bara gav näringstäta animalier som exempel på mat jag tror man typiskt gör klokt att inte utesluta helt. Att få ner insulinet är bra, men inte såpass att man riskerar så lite näring att kroppen blir ineffektiv på olika sätt och därmed stressad. Insulin kan ju höjas av stress och infektioner, och dålig sömn gagnar inte viktnedgång.
 3. Insulinindex ?

  För klent med näring ger ineffektiv, svag och stressad kropp, som gärna samlar på sig extra kilon. Så där vill man inte hamna.
 4. Rött kött vs baljväxter

  Insulinindex i sig kan vara intressant till viss del. Men jag är väldigt nyfiken på näringsinnehåll (eller hälsonytta) per insulinindex - jag tror det är mer relevant för de flesta. Finns det nån sån tabell? Såklart inklusive biotillgänglighet, annars blir det inte rättvisande. Detta är nog en viktig anledning till varför människor hållit animalier så högt, i alla tider utom vår... Lat och begränsad i tid, så det vore gött med nåt redan färdigt. Annars kan jag nog knåpa ihop nåt exempel.
 5. Insulinindex ?

  No brainer att ta bort relativt näringsfattiga insulinhöjare som t ex veteprodukter och sötat. Men näringsrika animalier är inte värda att minimera för att minimera insulin - bara i extrema undantagsfall kan man prova justera ner dem om man trots en rad kloka åtgärder inte får rätt på blodsocker/insulin på grund av mycket svår diabetes eller nåt annat relevant svårt tillstånd. Så tänker jag. Och med justera ner menar jag då till kanske 0,6 gram, inte lägre. För vi behöver dessa proteiner till så mycket bra i våra kroppar.
 6. Budwig diet

  Hur varierar pH i lymfan och saliv, samt "slem" i luftvägarna? Är det kanske relevant för olika sorters cancer? Vad jag förstått är cancerceller svaga och beroende av "normal miljö" och frodas av tillväxtfaktorer (glut1 och glut4 som höjs av insulin) samt socker. Så de trivs varken i särskilt surt eller alkaliskt - men det vill ju typiskt inte heller kroppens friska celler ha. Men de tål mer variationer än cancercellerna.
 7. Lågt blodtryck

  Lakrits i naturlig osötad form, under "akuta" fasen
 8. Godmorgontråd?

  Gomorron! Varför svullen - blivit itrugad olämplig mat? Hoppas det blir bättre och att du har massor du kan njuta av där ändå.
 9. Budwig diet

  Samma tänk här ungefär. Kanske även nån fet vildfångad fisk plus lite ekologiskt grönt och några bär. LCHF och autoimmun paleoish. Skulle fastat i den mån det kändes ok och sett till att få mycket frisk luft och dagsljus, samt gott sällskap och sköna vyer.
 10. Torr, feberfri hosta.... Vad göra?

  Kanske dränera bägaren med hjälp av Autoimmun Kokbok? Jag hade nog också testat gurgla och svälja Ionosil. Typ en msk, morgon och kväll. Och vissa svär vid manukahonung - kanske ett bra tillfälle att testa?
 11. Budwig diet

  Är pH i urin relevant? (Så länge vi inte pratar extrema värden.)
 12. Man vet att man är på ett bra ställe när en diskussion om frukt mynnar ut i manifestationer av passion för lever ❤ Sorry MrB!
 13. Wikström avgår

  Btw så delade jag en nyhetsnotis om att alliansen i Trelleborg vill öka mängden fett i skolmaten, och erbjuda naturligt fett t ex smör. Jag såg notisen i dr Ralf Sundbergs fb-flöde. Så jag delade detta i mitt flöde och skrev att vi vill ha detta även i Malmö, och så taggade jag en barndomsvän som är högt uppsatt politiker i Malmö. Han svarade med "Radikalt krav, är Malmö redo för detta?!". Jag svarade "På vilket sätt skulle något så hälsosamt vara radikalt? Klart Malmö är redo, snälla lobba för detta ... så att vi får bättre mående och fokus i skolan. Passa även på att lobba för bordssalt (oraffinerat utan klumpförebyggande kemikalier)." https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/borgerliga-i-trellberog-vill-ge-eleverna-mer-fet-mat?cmpid=del%3Afb%3A20170726%3Aborgerliga-i-trellberog-vill-ge-eleverna-mer-fet-mat%3Anyh%3Alp
 14. Wikström avgår

  För mig handlar det om att LCHF ska bli legitimt alternativ, t ex i skolan, på sjukhus och hos dietister. Och att lägga ner drömmen om en eller några få kostmallar som allmänt rådande. Officiella kostråden måste vara flexibla nog att tillåta olika riktningar. Dock ska råden vara så att det är tydligt vilka "detaljval" som är bra för hälsa och miljö, och samtidigt hänvisa till säkra bevis om varför. Hur det funkar med industriintressen får inte hindra oss från att prata om hur det bör vara. Annars fortsätter der nedåt längs det sluttande planet.
 15. Wikström avgår

  Nån som verkligen begriper nåt. Skulle få massor av väljare om det vore inom nåt av de etablerade partierna - problemet är att de partierna är fulla av okunnighet och ekonomistagenda, de är ruttna.