Xiro

Medlem
 • Innehållsantal

  1 783
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  75

Xiro vann senast 17 Februari

Xiro hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

4 939 Enastående

Om Xiro

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sydsydväst
 • Interests
  Hälsa, miljö, rättvisa, historia, framtid, kroppsviktsträning, foto, musik

Senaste besökare till profilen

967 profilvisningar
 1. Xiro

  Carnivore

  Gött! Jag har inte luskat ut vem du är där. Kul med aliasgissning
 2. Xiro

  Carnivore

  Rykande nytt Carnivor-forum på fb, med My "LCHF-ingenjören" i admingruppen: Carnivore Sweden https://www.facebook.com/groups/2150943648255972/ Startade häromdagen och är redan uppe i över 700 medlemmar. Kött är hett!
 3. Xiro

  Försämras hjärnan av mättat fett?

  Gates är helsjuk fartblind ekonomist. Han har även månglat ut skadliga misslyckade vaccin i tredje världen, trots att han visste det på förhand.
 4. Xiro

  Vad mättar den feta?

  Mycket bra video, tack! Har delat på facebook
 5. Xiro

  Kostrådgivare (keto)

  Hör med Anna Sparre, www.4health.se
 6. Xiro

  Automat med mat och mellanmål på jobbet

  Jag kommer ju inte själv att köpa automatmat, men tycker det är helgalet med två stora automater fulla med sötat och högprocessat. Inser såklart motsättningen mellan hälsa och automatmat, men hoppades det fanns något företag som hade åtminstone nåt mindre illa. Ölkorv, rökt kött, ost, nån grönsak, avokado, oliver, bönsallad, surkål, mörk choklad, nötter, fröknäcke, torkade bär, proteinpulver av bättre sort, o s v, hade varit så mycket bättre än det auomaterna nu är fyllda med. Såklart svårt för företag att ha detta koncept då de flesta människor hellre köper billig skräpmat. Men det borde finnas en viss marknad.
 7. Xiro

  Automat med mat och mellanmål på jobbet

  B U M P Ska jag behöva starta ett eget företag för att Sverige ska kunna ha vettiga varuautomater?! Diet Doctor @ WORK kunde kanske vara en najs expansion av befintlig verksamhet? ❤
 8. Har ni tips på företag som har hyfsat vettigt sortiment i sina automater för mat och mellanmål på jobbet? Vi har haft en leverantör på prov, men den automaten har mycket sötat och hårdprocessat. Vore cool om man kunde hitta något (o)modernare med mer paleo.
 9. Xiro

  Protein eller inte...

  Jag gick med i ett frukterianforum på fb, för att ärligt granska frukterianernas påståenden. Efter snart ett halvår har jag inte fått ett enda svar som innehåller det jag efterfrågade - labsvar på långtidsblodsocker, fastesocker, triglycerider etc, med tillhörande beskrivning av kost och mående. Får inte heller beskrivning av kost, mående och provsvar innan övergång till frukterianism. Inte heller vilka andra dieter de testat. Så jag har gett upp. Folk i gemen förstår inte hur man jämför mer komplexa saker och hittar optimum, de fokuserar på svartvita vilseledande förenklingar och trivialiteter. Tröttsamt.
 10. Xiro

  That Vitamin Movie

  Jakten på c-vitamin i naturlig form fortsätter, hittade nyss denna info via google: "C-vitamin per 100 g 2100 mg - Camu Camu 1900 mg - Acerola 525 mg - Nypon 460 mg - Havtorn 275 mg - Guava 181 mg - Svarta vinbär 85 mg - Papaya 75 mg - Kiwi 67 mg - Jordgubbar 59 mg - Citron 55 mg - Apelsin 45 mg - Grapefruit 37 mg - Mango 36 mg - Vinbär 35 mg - Krusbär" https://m.hammer-traning.se/traningsguide/halsa-naring/acerola (Ingen aning hur tillförlitlig och heltäckande denna info är, bortsett från det som kan jämföras mot matkalkyl.se.)
 11. Xiro

  That Vitamin Movie

  Den artikeln säger "innehåller 60 ggr så mycket C-vitamin som en apelsin" Intressant med tanke på nedanstående! Nyponpulver med kärnor som avses här? "innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter" https://grongava.se/info/articles/nyponpulver-en-halsobomb-for-kropp-och-leder Får nörda lite till, för att säkra att jämförelsen ovan är ekvivalent. Hoppas, man vill ju inte gå över ån i onödan
 12. Xiro

  That Vitamin Movie

  Eko raw camu camu är "varsamt torkad" och mald till ett fint pulver". Låter bra i mina öron. Men saker kan mögla, härskna etc. Så jag håller med om att man bör vara vaksam.
 13. Xiro

  That Vitamin Movie

  ❤ Jag försöker bli klok på detta. Kollar och frågar runt. Det jag läst om camu camu hittills verkar mycket positivt (dock verkar infon inte särskilt uttömmande). Hade såklart varit gött att hitta ett mer lokalt alternativ. Tips välkomna! Och ang processade grejer som askorbinsyra eller andra c-vitamintillskott har jag ännu inte fått koll på ev nackdelar. Tips välkomna även här!
 14. Xiro

  That Vitamin Movie

  Ja det är bra för normalt underhåll. Men jag vill även ha tillgång till något som kan täcka tillfälligt terapeutiskt behov, samt boosta barnen som tvingas till skröplig skolmat och som ibland också är kräsna hemma.
 15. Ang anekdoter går jag gärna till äldre släktingar och intervjuar dem, t ex - min frus farbror som var minimalistisk betesbonde och herde till 101 års ålder, nu pensionerad men fortfarande frisk och klar, - min mormor, 95 år, rätt pigg och klar jämfört med de flesta som levt ett liknande liv. De berättar både om sig själva och andra, utifrån sin enorma mängd observationer och kontemplationer. Har en annan släkting som blev 110 och levde ungefär som min frus farbror ovan, ett enkelt liv med egna getter och får, långt ifrån det industrialiserade.