Jump to content

Xiro

Medlem
 • Posts

  1,786
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  75

Xiro last won the day on February 17 2018

Xiro had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sydsydväst
 • Interests
  Hälsa, miljö, rättvisa, historia, framtid, kroppsviktsträning, foto, musik

Recent Profile Visitors

2,106 profile views

Xiro's Achievements

Veteran

Veteran (5/7)

5k

Reputation

 1. Minns inte att jag läst Triglycerider/HDL som riskbedömning. @Helgonet har du länk till info på det?
 2. Hicarb ingår väl i Pfizers "system" för "optimal" "hälsa" - de har rätt gott om stålar
 3. Har inte läst så noga här i tråden men du verkar ha bra insikter i detta, Ravnskovs råd om koagulationsfaktorer, etc. Skulle du trots allt kvarstå i oro, och ha relevant sjukdomshistoria hos dina föräldrar och syskon - gör arteriografi. Ger den lugnande besked kan du vara nöjd. Andra tester som kan guida dig i försök att optimera är läckande tarm (PEG challenge test) och matöverkänslighet (ImuPro e likn). Om du är under viktnedgång, eller annan omställning, t ex på grund av carnivore, så kan bl a kolesterolvärdena vara tillfälligt påverkade. Glöm inte att LDL ofta är beräknat, men jag vet inte i ditt fall. Standardformeln stämmer inte för lågkolhydratare som har låga triglycerider, 1,1 är gränsen om jag minns rätt. Standardformeln ger då ofta för högt värde. Du ligger ju väldigt nära 1,1. Jaja, jag skrev nog bara sånt du redan vet ??
 4. Xiro

  Carnivore

  Gött! Jag har inte luskat ut vem du är där. Kul med aliasgissning
 5. Xiro

  Carnivore

  Rykande nytt Carnivor-forum på fb, med My "LCHF-ingenjören" i admingruppen: Carnivore Sweden https://www.facebook.com/groups/2150943648255972/ Startade häromdagen och är redan uppe i över 700 medlemmar. Kött är hett!
 6. Gates är helsjuk fartblind ekonomist. Han har även månglat ut skadliga misslyckade vaccin i tredje världen, trots att han visste det på förhand.
 7. Hör med Anna Sparre, www.4health.se
 8. Jag kommer ju inte själv att köpa automatmat, men tycker det är helgalet med två stora automater fulla med sötat och högprocessat. Inser såklart motsättningen mellan hälsa och automatmat, men hoppades det fanns något företag som hade åtminstone nåt mindre illa. Ölkorv, rökt kött, ost, nån grönsak, avokado, oliver, bönsallad, surkål, mörk choklad, nötter, fröknäcke, torkade bär, proteinpulver av bättre sort, o s v, hade varit så mycket bättre än det auomaterna nu är fyllda med. Såklart svårt för företag att ha detta koncept då de flesta människor hellre köper billig skräpmat. Men det borde finnas en viss marknad.
 9. B U M P ? ? Ska jag behöva starta ett eget företag för att Sverige ska kunna ha vettiga varuautomater?! Diet Doctor @ WORK kunde kanske vara en najs expansion av befintlig verksamhet? ? ? ❤
 10. Har ni tips på företag som har hyfsat vettigt sortiment i sina automater för mat och mellanmål på jobbet? Vi har haft en leverantör på prov, men den automaten har mycket sötat och hårdprocessat. Vore cool om man kunde hitta något (o)modernare med mer paleo.
 11. Jag gick med i ett frukterianforum på fb, för att ärligt granska frukterianernas påståenden. Efter snart ett halvår har jag inte fått ett enda svar som innehåller det jag efterfrågade - labsvar på långtidsblodsocker, fastesocker, triglycerider etc, med tillhörande beskrivning av kost och mående. Får inte heller beskrivning av kost, mående och provsvar innan övergång till frukterianism. Inte heller vilka andra dieter de testat. Så jag har gett upp. Folk i gemen förstår inte hur man jämför mer komplexa saker och hittar optimum, de fokuserar på svartvita vilseledande förenklingar och trivialiteter. Tröttsamt.
 12. Xiro

  That Vitamin Movie

  Jakten på c-vitamin i naturlig form fortsätter, hittade nyss denna info via google: "C-vitamin per 100 g 2100 mg - Camu Camu 1900 mg - Acerola 525 mg - Nypon 460 mg - Havtorn 275 mg - Guava 181 mg - Svarta vinbär 85 mg - Papaya 75 mg - Kiwi 67 mg - Jordgubbar 59 mg - Citron 55 mg - Apelsin 45 mg - Grapefruit 37 mg - Mango 36 mg - Vinbär 35 mg - Krusbär" https://m.hammer-traning.se/traningsguide/halsa-naring/acerola (Ingen aning hur tillförlitlig och heltäckande denna info är, bortsett från det som kan jämföras mot matkalkyl.se.)
 13. Xiro

  That Vitamin Movie

  Den artikeln säger "innehåller 60 ggr så mycket C-vitamin som en apelsin" Intressant med tanke på nedanstående! Nyponpulver med kärnor som avses här? "innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter" https://grongava.se/info/articles/nyponpulver-en-halsobomb-for-kropp-och-leder Får nörda lite till, för att säkra att jämförelsen ovan är ekvivalent. Hoppas, man vill ju inte gå över ån i onödan ?
 14. Xiro

  That Vitamin Movie

  Eko raw camu camu är "varsamt torkad" och mald till ett fint pulver". Låter bra i mina öron. Men saker kan mögla, härskna etc. Så jag håller med om att man bör vara vaksam.
×
×
 • Create New...