Xiro

Medlem
 • Innehållsantal

  1 685
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  73

Xiro vann senast 25 November

Xiro hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

4 456 Enastående

Om Xiro

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sydsydväst
 • Interests
  Hälsa, miljö, rättvisa, historia, framtid, kroppsviktsträning, foto, musik

Senaste besökare till profilen

580 profilvisningar
 1. Godmorgontråd?

  Fantastiskt! Påminner om min släkting som pensionerade sig vid 101
 2. Godmorgontråd?

  Gokväll! Ang julbak så har jag lyckats få till goa lussebullar med receptet på 56kilo. I förrgår fick jag kollat några blodvärden, och de var perfekta, som alltid. Kl 16 låg blodsockret på fina 4,1. Trots att jag var uppe i varv efter att ha letat parkering i omöjliga och halvt avspärrade Lund. 3,5 år hittills på LCHF med viss paleoinspiration - är nog fast för alltid ❤
 3. Fett o kolhydratkänslig

  Håller med, och vill tillägga: - prova äta långsammare, åtminstone i början innan kroppen vant sig, - prova äta mindre och fler portioner, eller tvärtom, för att se vad som passar dig bäst, - ät dig mätt, varken mer eller mindre, tvinga inte dig till en viss mängd kalorier, - prova dricka mindre vid/nära måltid, drick hellre i god tid innan eller långt efter, för att se om det hjälper matsmältningen, - salta efter aptit, helst med oraffinerat salt.
 4. Varför är "skeptiker"rörelsen emot LCHF?

  Gudde är rätt aktiv på VoFs facebooksida. Förutom meningslöst gnäll mot LCHF så visade han sig skeptisk mot ekologisk mat...
 5. Godmorgontråd?

  God morgon! Happy Wim Hof Season, MariaF&Co! ❤
 6. Äta mycket frukt?

  Denna tråd är inte en skådeplats för nåt fruktbaserat korståg mot LCHF. Den är till för att jag som LCHFare ska få veta exakt det jag bad om i trådstarten - hur mår frukterianer och hur ser deras mätvärden ut? Jag vill ha hands on och inte det intellektuella käbbel Gustav P drog igång, för det leder inte någon vart även om vi filosoferar oss blåa. Fram med det som efterfrågats!
 7. Äta mycket frukt?

  Försök till summering så här långt: - 4 mån in på en frukbaserad diet känns väldigt kort för att påbörja korståg mot fleråriga LCHFare. I synnerhet om man är ung, tillhör en liten skara, och går mot en hel del etablerad biokemi. - I denna tråd ville jag gärna ha hands on mätsvar och erfarenhet, och mindre bollande av teori och hypoteser. - Det råder en hel del missuppfattningar om LCHF, samt även om kött och mejerier. Vidare; jag har själv inställningen att jag uppmanar folk att TESTA och se själva. Och för det rekommenderar jag oftast något som funkar för så många andra, för just det de vill förbättra. Och då blir det oftast LCHF och paleo. Jag säger aldrig att det jag rekommenderar är bäst, för det vet man först när man testat och levt.
 8. Äta mycket frukt?

  För att hjälpa till att vara övertydlig: Fettlever leder till insulinresistens och diabetes typ 2, och slutresultatet kan bli skrumplever. Kolla konceptet NAFLD, non alcoholic fatty liver disease.
 9. Äta mycket frukt?

  Nej så är det inte. LCHF är inte att öka mängden av dessa, man väljer istället fetare varianter. Vissa äter totalt mindre kött än tidigare. Vissa väljer bort mejerier om de mår bättre av det. LCHFare är ofta medvetna om att mejerier kan behöva uteslutas. Man testar sig fram. Totala kaloriintaget går typiskt ner lite, helt frivilligt. Visst finns de som äter massor av kött, men då är det snarare Atkins eller Zero Carb. Inte LCHF. Feta mejerier innehåller lägre E% kasein. Och eftersom man blir mättare av feta mejerier så äter man mindre. Alltså går totala mängden kasein ner. Jämför någon som äter nyckelhålsmärkt yoghurt med någon som äter creme fraiche... milsvid skillnad. Mejerier är mindre processade än sina veganska kopior. Vispgrädde 40% är inte homogeniserad ens. Smör innehåller bara spår av protein. Gå gärna till vårdcentral och be om provtagning, i förebyggande syfte.
 10. Äta mycket frukt?

  Gustav P, apropå att du är 4 mån in på din nya kost med en massa frukt, och de flesta av oss härinne har flera år av positiv LCHF-erfarenhet: http://www.gnolls.org/1596/vegans-are-cannibals-the-truth-behind-the-new-vegan-high/ "The more restrictive your vegan diet, the more delicious, fatty MEAT you are eating…your own. That’s the reason you had so much energy when you first started your vegan diet. What you were really eating was a paleo diet of your own flesh. …And That’s Why The “New Vegan High” Never Comes Back Yet self-cannibalism cannot last forever. Eventually your body refuses to let you eat any more of yourself, because there’s nothing left to eat."
 11. Äta mycket frukt?

  Innan insulinet så fick sockersjuka äta fett fläsk och surkål. De överlevde ungefär 3 år på detta, efter diagnos. De som åt vanlig kost överlevde ungefär 1 år. Har jag läst nånstans om jag minns rätt. 3x under enkla de förhållanden är en fantastiskt bra ökning.
 12. Godmorgontråd?

  Go' kväll! Tack iAnna, ska kolla på den! Igår gjorde jag nytt försök att locka in en granne som hobby-patient. Hans facebookinlägg handlar ofta om värk, huvudvärk och depression. Stor mage, i övrigt ganska normal kroppsbyggnad. Äter och dricker skräp. Knaprar flera mediciner sedan år tillbaka. Ung medelålder. Jag är övertygad om att han är sjuk helt i onödan. Officiella råden har stor skuld i detta.
 13. Äta mycket frukt?

  Gustav P, LCHF är inte högprotein. Du kanske förväxlar med Atkins eller Zero Carb. Nu vill jag gärna se faktiska mätvärden från frukterianer, enl mina beskrivningar ovan.
 14. Äta mycket frukt?

  Gustav P, jag vill gärna ta del av dina mätvärden om du inte misstycker.
 15. Äta mycket frukt?

  Gustav P, kan vi studera dig för en stund? - Hur ser din kost ut? Hur såg den ut tidigare? Hur gammal är du? - Vad har de olika kosterna du provat lett till? Hälsa, välmående, vikt, muskelmassa, fasteblodsocker, långtidsblodsocker, insulin/c-peptid, triglycerider, apokvot, levervärden, njurvärden, etc? Vilka är de viktigaste råden du skulle ge någon som vilĺ prova frukterianism? Frågar av nyfikenhet, inte för att raljera.