Jump to content

Xiro

Medlem
 • Posts

  1,786
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  75

Everything posted by Xiro

 1. Minns inte att jag läst Triglycerider/HDL som riskbedömning. @Helgonet har du länk till info på det?
 2. Hicarb ingår väl i Pfizers "system" för "optimal" "hälsa" - de har rätt gott om stålar
 3. Har inte läst så noga här i tråden men du verkar ha bra insikter i detta, Ravnskovs råd om koagulationsfaktorer, etc. Skulle du trots allt kvarstå i oro, och ha relevant sjukdomshistoria hos dina föräldrar och syskon - gör arteriografi. Ger den lugnande besked kan du vara nöjd. Andra tester som kan guida dig i försök att optimera är läckande tarm (PEG challenge test) och matöverkänslighet (ImuPro e likn). Om du är under viktnedgång, eller annan omställning, t ex på grund av carnivore, så kan bl a kolesterolvärdena vara tillfälligt påverkade. Glöm inte att LDL ofta är beräknat, men jag vet inte i ditt fall. Standardformeln stämmer inte för lågkolhydratare som har låga triglycerider, 1,1 är gränsen om jag minns rätt. Standardformeln ger då ofta för högt värde. Du ligger ju väldigt nära 1,1. Jaja, jag skrev nog bara sånt du redan vet ??
 4. Xiro

  Carnivore

  Gött! Jag har inte luskat ut vem du är där. Kul med aliasgissning
 5. Xiro

  Carnivore

  Rykande nytt Carnivor-forum på fb, med My "LCHF-ingenjören" i admingruppen: Carnivore Sweden https://www.facebook.com/groups/2150943648255972/ Startade häromdagen och är redan uppe i över 700 medlemmar. Kött är hett!
 6. Gates är helsjuk fartblind ekonomist. Han har även månglat ut skadliga misslyckade vaccin i tredje världen, trots att han visste det på förhand.
 7. Hör med Anna Sparre, www.4health.se
 8. Jag kommer ju inte själv att köpa automatmat, men tycker det är helgalet med två stora automater fulla med sötat och högprocessat. Inser såklart motsättningen mellan hälsa och automatmat, men hoppades det fanns något företag som hade åtminstone nåt mindre illa. Ölkorv, rökt kött, ost, nån grönsak, avokado, oliver, bönsallad, surkål, mörk choklad, nötter, fröknäcke, torkade bär, proteinpulver av bättre sort, o s v, hade varit så mycket bättre än det auomaterna nu är fyllda med. Såklart svårt för företag att ha detta koncept då de flesta människor hellre köper billig skräpmat. Men det borde finnas en viss marknad.
 9. B U M P ? ? Ska jag behöva starta ett eget företag för att Sverige ska kunna ha vettiga varuautomater?! Diet Doctor @ WORK kunde kanske vara en najs expansion av befintlig verksamhet? ? ? ❤
 10. Har ni tips på företag som har hyfsat vettigt sortiment i sina automater för mat och mellanmål på jobbet? Vi har haft en leverantör på prov, men den automaten har mycket sötat och hårdprocessat. Vore cool om man kunde hitta något (o)modernare med mer paleo.
 11. Jag gick med i ett frukterianforum på fb, för att ärligt granska frukterianernas påståenden. Efter snart ett halvår har jag inte fått ett enda svar som innehåller det jag efterfrågade - labsvar på långtidsblodsocker, fastesocker, triglycerider etc, med tillhörande beskrivning av kost och mående. Får inte heller beskrivning av kost, mående och provsvar innan övergång till frukterianism. Inte heller vilka andra dieter de testat. Så jag har gett upp. Folk i gemen förstår inte hur man jämför mer komplexa saker och hittar optimum, de fokuserar på svartvita vilseledande förenklingar och trivialiteter. Tröttsamt.
 12. Xiro

  That Vitamin Movie

  Jakten på c-vitamin i naturlig form fortsätter, hittade nyss denna info via google: "C-vitamin per 100 g 2100 mg - Camu Camu 1900 mg - Acerola 525 mg - Nypon 460 mg - Havtorn 275 mg - Guava 181 mg - Svarta vinbär 85 mg - Papaya 75 mg - Kiwi 67 mg - Jordgubbar 59 mg - Citron 55 mg - Apelsin 45 mg - Grapefruit 37 mg - Mango 36 mg - Vinbär 35 mg - Krusbär" https://m.hammer-traning.se/traningsguide/halsa-naring/acerola (Ingen aning hur tillförlitlig och heltäckande denna info är, bortsett från det som kan jämföras mot matkalkyl.se.)
 13. Xiro

  That Vitamin Movie

  Den artikeln säger "innehåller 60 ggr så mycket C-vitamin som en apelsin" Intressant med tanke på nedanstående! Nyponpulver med kärnor som avses här? "innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter" https://grongava.se/info/articles/nyponpulver-en-halsobomb-for-kropp-och-leder Får nörda lite till, för att säkra att jämförelsen ovan är ekvivalent. Hoppas, man vill ju inte gå över ån i onödan ?
 14. Xiro

  That Vitamin Movie

  Eko raw camu camu är "varsamt torkad" och mald till ett fint pulver". Låter bra i mina öron. Men saker kan mögla, härskna etc. Så jag håller med om att man bör vara vaksam.
 15. Xiro

  That Vitamin Movie

  ❤ Jag försöker bli klok på detta. Kollar och frågar runt. Det jag läst om camu camu hittills verkar mycket positivt (dock verkar infon inte särskilt uttömmande). Hade såklart varit gött att hitta ett mer lokalt alternativ. Tips välkomna! Och ang processade grejer som askorbinsyra eller andra c-vitamintillskott har jag ännu inte fått koll på ev nackdelar. Tips välkomna även här!
 16. Xiro

  That Vitamin Movie

  Ja det är bra för normalt underhåll. Men jag vill även ha tillgång till något som kan täcka tillfälligt terapeutiskt behov, samt boosta barnen som tvingas till skröplig skolmat och som ibland också är kräsna hemma.
 17. Ang anekdoter går jag gärna till äldre släktingar och intervjuar dem, t ex - min frus farbror som var minimalistisk betesbonde och herde till 101 års ålder, nu pensionerad men fortfarande frisk och klar, - min mormor, 95 år, rätt pigg och klar jämfört med de flesta som levt ett liknande liv. De berättar både om sig själva och andra, utifrån sin enorma mängd observationer och kontemplationer. Har en annan släkting som blev 110 och levde ungefär som min frus farbror ovan, ett enkelt liv med egna getter och får, långt ifrån det industrialiserade.
 18. Jag själv utgår från anekdoter och historia som grund, och har upplevd observerad hälsa som riktmärke istället för teorier och surrogatmarkörer. För att boosta den metoden söker jag mig till experter som följer detta tänk, t ex Weston A Price. Först efter jag orienterat mig på detta sätt kan jag ge mig in i hypoteser, teorier, surrogatmarkörer. Ungefär så, i cykler och iterationer.
 19. Xiro

  That Vitamin Movie

  Funderat ett tag på vilket c-vitamintillskott jag ska köpa hem. Är sugen på naturligt oprocessat. Jag har bara nyponpulver hemma. Men igår hittade jag vad som sägs vara världens mest c-vitaminrika frukt, Camu camu. Finns som raw-pulver, endast torkat och malet. Nån som provat eller hittat info som känns tillförlitlig?
 20. God morgon och stort grattis ❤ Och tack för mattips, ska spana efter kajmak i Malmös matdjungel! 22 grader, wow - njut för mig med!
 21. Xiro

  That Vitamin Movie

  Ja vid sjukdom/ohälsa kan kroppen få brister, t ex brist på a-vitamin efter någon dags mässling, och vanligt att magnesiumbehovet ökar vid stark stress. Skönt att man är paleoinspirerad lchf:are, så att man har extra marginaler.
 22. Xiro

  That Vitamin Movie

  Tack för tipset iAnna, ska ses! Själv har jag ambitionen att tillskotta vitaminer på så lågprocessad väg som möjligt, t ex lever och nypon för c-vitamin. (Och såklart lchf med viss paleo, för minskat behov av c-vitamin etc.) En hel del processade tillskott verkar innehålla onyttiga rester från processningen. Och de naturliga alternativen verkar ofta ha bättre biotillgänglighet. Tänker att det är bättre att lägga pengarna på så oprocessat som möjligt, både för hälsa och miljö (transporter, förpackningar, kemikalier etc).
 23. Rått ägg har för- och nackdelar vad jag förstått. Jag äter nästan bara tillagade ägg. Nötterna kan väl mögla om man inte äter/torkar dem efter blötläggning? Eller man kan låta dem ligga kvar i blöt? Tips på rutin för sistnämnda vore intressant, om det finns. Min lathund är en avskrift från Under mitt tak som länkats till ovan ?
 24. Ägget blandas med övriga ingredienser ??
×
×
 • Create New...