Jump to content

tomha

Medlem
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

547 profile views

tomha's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

72

Reputation

 1. 100g paranötter kan vara lite mycket selen.
 2. Efter dryga nio månader i ketos har det varit jul. Jul med massa godis, bröd och kakor. Det var gott. undrar hur svårt det blir att gå tillbaka till lågkolhydratmat. hoppas det inte tar de vanliga 6 månaderna. Önska mig lycka till.
 3. Rökt och gravad lax smakar sött, men innehåller 0 gram kolhydrater enligt innehållsförteckningen. Tror ni det stämmer?
 4. Sen en vecka tillbaka är jag väldigt hungrig. Det kom lite oväntat då jag senaste nio månaderna ätit väldigt strikt keto med ca 10g kolisar per dag och mått utmärkt av detta och kunnat äta mig mätt. jag hanterar hungern genom att äta massor, fortfarande unde 20g kolhydrater, men mycket fett och upp till 150g protein (rund 2500kcal per dag). undrar om det är rätt, eller jag kommit in i nån sorts dåliga vanor. ( har dryga 20 kg till fett att gå ned så jag har massor av intern mat att äta) ’vad tror ni, har ni råkat ut för nåt liknande?
 5. MariaF, Jag började dricka kaffe pga att jag för knappa 10 år sen trodde man behövde dricka bulletproof coffee för att få äta lchf Det var bara äckligt de första åren.
 6. Trodde inte kaffe kunde bli godare, men jag hade fel. För en kopp: blanda i upp till en halv kapsel magnesium i det varma vattnet innan du häller det på bönorna. Det går också att hälla i magnesiumet med de malda kaffet. Då kör jag en kapsel per 10 koppar. (Resultatet beror säkert på vattnets hårdhet, så man får prova sig fram)
 7. Min första fråga till de två är nog: sänker >48h fastande bmr, om så är fallet hur lång tid tar det att komma tillbaka. Andra frågan: hur mycket muskler tappar man på 36h eller på 200h fasta.
 8. Hm. Jag ligger nog lite lågt i kalium, enligt det där. Dags att köpa seltin.
 9. Jag skulle vilja ha dem i samma rum eller så. De har båda bra anseende i low carb världen. Och säger emot varandra. Båda citerar vad jag förstår som högkvalitativa undersökningar. Men olika... vore kul att få dem i samma rum och prata om saken.
 10. Skulle vara underhållande att höra vad mr Fung säger om detta.
 11. I ”lowcarb” världen ryms många olika synsätt och det är lätt att bli förvirrad. De för mycket protein Ted Naimann, dr Berry, carnevoreförespråkare. ’Ted säger i sin bok p/e dieten: > 2.2g per kilo idealvikt protein och mindre än 2.2g kolisar + fett. (Jag är 1.78 och då är enligt honom idealvikten enligt honom ca 72 kg vilket motsvarat minst 160g protein per dag) De för mindre protein Jason Fung, dr Nadir Ali Fung säger < 0.6g per kilo idealvikt och mindre om man vill gå ned i vikt. Fast han räknar idealvikt lite högre och jag skulle hamna på <60g per dag. Martina j Ät 80% fett. Då hamnar man nånstans mitt emellan med proteinintaget. Då kan jag exempelvis äta 500G entrecote (dvs 100g protein) och 200g smör. Sen är jag nog rätt mätt. Tomha åt a la Martina i 7 månader. Just nu expimenterar jag. Körde 150g protein in nån månad, men tror inte riktigt det passar mig. Just nu ligger jag på ca 80g protein per dag, 100g fett och 3-20 g kolhydrater per dag, ( sen äter jag en hel del kroppsfett också, hoppas jag) ’jag har många varianter kvar att testa.
 12. Nån som vet om Stepen Pinney (’mot fasta)och Jason Fung (för fasta) träffats och pratat om detta? Dr Nadir Ali säger i youtubeklipp att längre fasta är dåligt, men nu jobbar han med Jason Fung. har någon av dem ändrat åsikt?
 13. Senaste testet säger 300nmol/liter. Dvs ner nästan en vanlig människas nivå. kalcium (både vanligt och joniserat) ligger lågt, lite för lågt faktiskt.
 14. Jag tar inga rena kosttillskott, däremot äter jag frystorkad lever.
 15. Intressant är att min läkare använder 250nmol/liter som toxiskt, och diet doctor säger över 375.
×
×
 • Create New...