Gå till innehåll

tomha

Medlem
 • Innehållsantal

  59
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

42 Bra

Om tomha

 • Rank

Senaste besökare till profilen

365 profilvisningar
 1. Senaste testet säger 300nmol/liter. Dvs ner nästan en vanlig människas nivå. kalcium (både vanligt och joniserat) ligger lågt, lite för lågt faktiskt.
 2. Jag tar inga rena kosttillskott, däremot äter jag frystorkad lever.
 3. Intressant är att min läkare använder 250nmol/liter som toxiskt, och diet doctor säger över 375.
 4. Jag fick svar från hälsoundersökning idag, och det visade sig att jag har toxiska nivåer.(348). ’har inte tagit något tillskott under sen maj så jag blev lite förvånad. Hur farligt är detta? ’kan det bero på att jag äter frystorkad lever? kan det bero på att jag gått ned dryga 20 kilo vikt senaste halvåret?
 5. Om man inte har en ordentlig mixer så tycker jag det brukar bli bäst att skaka kaffet. På jobbet har jag tät termosmugg, och när jag hällt i kaffe och fett stänger jag, och skakar som tusan. Jag gillar detta klart bättre än lattevispat eller ovispat. För övrigt är det mycket trevligt med gurkmeja i fettkaffet.
 6. tomha

  hög urat

  Det verkar som det finns risk för förhöjda uratvärden vid ketos eftersom njurarna prioriterar att transportera ut ketoner framför urinsyra. (se https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/488876för referens) obs, jag är lekman och kan totalt ha missupfattat nåt.
 7. tomha

  hög urat

  Peter, som du nämner så finns det många fina kommentarer om gikt här, i flertalet trådar. Jag hoppades denna tråd skulle kunna fokusera på just urat.
 8. tomha

  hög urat

  I samband med ont i foten och feber har de mätt upp höga uratvärden hos mig. 600 i måndags, 400 i onsdag och 600 i går. Tydligen vill man ha ner det under 300. Jag äter inte så mycket kött och sånt att det borde vara ett problem. Däremot går jag ned i vikt lite fort, fast det är inte mitt fel, det bara blir så med lchf. Nån här som vet nåt om uratvärden? Enligt wikipedia så är urat en av de kraftfullaste antioxidanterna i blodplasma. Jag har börjat äta cvitamin och dvitamin och o3. kan det ha nån påverkan?
 9. tomha

  kortison

  Sedan några dagar äter jag ett mg kortison per dag pga förmodad gikt. Jag förstår att kortisonet inte är bra för mitt blodsocker, men tokont i foten och feber är inte heller bra. Några tips på vad jag kan räkna med händer, och finns det något att göra åt det? (det finns en liknande tråd om kortison här http://forum.kostdoktorn.se/topic/7705-fick-proppar-i-en-lunga-%C3%A5t-lchf/
 10. Charlotte Erlanson-Albertsson, professor vid Lunds universitet, tipsar om kostråd. Klart sevärd även om hon inte riktigt är LCHF. Framförallt gillar jag hennes prat mot slutet om hur viktigt det är att njuta och verkligen förväntansfullt uppskatta maten. https://youtu.be/B6SsGTefEeY
 11. Jag har inte gjort någon mätning än, trots att jag är sugen på att testa. Jag vet tyvärr inte riktigt vad jag skulle göra med resultatet. Har ni några tips där?
 12. tomha

  Vaniljlaxröra

  Det känns konstigt med vanilj och lax, men det funkar jättebra ihop. 7 ingredienser, klart på 20 minuter och så gott. Man behöver: tinad laxfile fryst spenat lite purjolök ordentligt med smör olja (jag använde mct) salt vaniljpulver (OBS inte vaniljsocker) Ångkoka den frysta spenaten i 5 minuter. Lägg dit lax och purjo och ångkoka vidare i ca 10 minuter. När laxen är klar, häll upp i en skål ihop med smör och olja och kryddor. Blanda Ät
 13. hm, det verkar som det går att göra iskaffe med skirat smör, ghee. https://www.bulletproofexec.com/iced-bulletproof-coffee-recipe/
 14. Jag har inte lyckats få till något iskaffe som blivit bra. Däremot ett halvkallt "vaniljte" med kokosolja och smör och vanilj som man mixar ihop med varmt vatten och sen låter svalna, men inte så länge att smöret stelnar...
 15. noradrenalinökningen är vad man verkar tro att immunförsvarsförbättringarna beror på. Om depression finns fler teorier. Det kan vara ökningen av betaendorfiner och noradrenalin och/eller den stora ökningen av elektriska impulser till hjärnan. (Kallt vatten har används på "mentalpatienter" i hundratals år, även om vi numera inte använder kyla utan andra behandlingsformer inom vården)
×
×
 • Skapa nytt...