Gå till innehåll

iAnna

Medlem
 • Innehållsantal

  1 772
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  50

iAnna vann senast 5 December 2020

iAnna hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

6 356 Enastående

Om iAnna

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1962-01-01

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

2 181 profilvisningar
 1. Mitt mål är att må bra och hålla mig frisk. Har varit förkyld två gånger på sex år, så det verkar funka ganska bra. Vikten har numera blivit minst tertiär efter att jag gått upp 8-10 kg i klimakteriet och det är omöjligt att gå ner. Fastar 23:1 varje dag sen 3-4 år. Nån gång om året görs några dagars fasta med bara vatten - utan resultat på vågen!
 2. Det beror på vem du frågar. En del anser att fasta är att bara dricka vatten och salt. Andra menar att intag av bara fett under fastan (fettfasta kallas det nog?) funkar eftersom fett inte höjer blodsockret och det blir därmed inget insulinpåslag. Du kan testa båda varianter och se vilken effekt du får. I början lade in allt jag åt i Kostbevakningen. Men nu äter jag när jag är hungrig, ibland mer/mindre fett och ibland mindre/mer protein och sparsamt med grönsaker.
 3. Du kanske kan switcha över till Paleo - inga mejerier men mer rotfrukter och frukt. Men akta dig för det sluttande planet.
 4. Jag är en sån där som snappar upp korta kärnfulla meningar på internet. Här är en: Hoppas att det stämmer rent vetenskapligt, för jag kan inte verifiera det.
 5. Mitt sömnbehov minskade när jag åt mer ketogent. Hur funkar dagarna? Är du trött eller pigg och glad?
 6. En sak är vad du vill gå ner, en annan vad din kropp vill. Hur mycket väger du? Hur lång är du? Hur gammal är du? Vad äter du på en dag/vecka?
 7. Jag skulle tipsa dig om att ta det hela i små steg. Om du tar en rågad tesked socker i teet nu, så börja med en slätstruken sked från nästa vecka. Om en månad kanske du kan ta en halv tsk osv. Om du skippar alla andra sötsaker och processade kolhydrater, kommer du troligtvis tycka att teet smakar mycket sött, även om du bara har en kvarts tesked socker i.
 8. Händer inte mycket i trädgården nu (heller), så vi skaffade några höns. Bjurholmshöns lär klara kylan lite bättre.
 9. Jag bjuder gärna våra grannar på LCHF-mat. De i sin tur verkar ha lagt upp ett lager med kakor och bullar.
 10. Är det sötman i ketchup du vill åt, eller kan det vara syran? I så fall kan du prova att ersätta med äppelcidervinäger lite här och var.
 11. Om vi börjar med Sverige, hur löser vi problemet med att ge alla bra mat på bordet? Är LCHF/keto/paleo/bra mat bara förbehållet de rika eller de som bor nära en bonde eller de som törs köpa några hektar och några husdjur? (Att vara ekobonde är förövrigt ingen idyll, utan hårt arbete 24/7, med ibland vakna nätter - tur man äter ketogent så att man klarar det! Men det ger sååå mycket tillbaka också. )
 12. Det är därför det behövs så många små lokala ekobönder. En i varje by som kan försörja sin by och några till. Våga flytta ut på landet och stoppa fingrarna i myllan och i kopälsen - omställning behövs nu!
 13. Det fiffiga är att det hänger ihop. Som Katerina skriver, så är det människan som gör misstag. Följer man bara naturen så mycket som möjligt, inser man snart att mat lagad av naturliga råvaror från en lokal ekobonde i närheten, ger bästa hälsan och är samtidigt bäst för miljö och klimat.
 14. Tycker den här är så bra, så måste få dela med mig igen.
 15. Om jag inte har missuppfattat det helt, så bildas metangas när gräs bryts ner - vare sig det sker i komagen eller på ängen. Summan av kardemumman är konstant liksom.
×
×
 • Skapa nytt...