iAnna

Medlem
 • Innehållsantal

  1 535
 • Joined

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  28

iAnna vann senast 8 Februari

iAnna hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

5 205 Enastående

Om iAnna

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1962-01-01

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

1 241 profilvisningar
 1. Bra jobbat ,att ha läst hela tråden! Vissa nätter sover jag också dåligt, vaknar av att jag blir mycket varm. Men efter en tid har jag insett, att dagarna funkar ändå, jag är pigg och glad. Tror helt enkelt att sömnbehovet har minskat med stigande ålder.
 2. Men om ni har ätit LCHF i många år (med undantag för ölen kvällen innan) så ser jag inte varför ni behöver oroa er. Lyssna gärna på Ken Sikaris (20 min).
 3. Vart har @jala tagit vägen?
 4. Hormoner! Precis samma hände mig för några år sedan, vid 50+. Det finns mer att läsa om det i den här tråden
 5. Det kan också bero på vilken karaktär man har. För mig är det enklare att nolla frukten, annars blir det lätt för mycket. Men jag unnar mig två frukter om året - ett solvarmt fikon plockat direkt från trädet i något medelhavsland samt en mandarin, clementin eller apelsin vid jul. https://www.dietdoctor.com/se/lchf/frukt
 6. Isbergssallad innehåller mest bara vatten, så det kan inte vara det. http://matkalkyl.se/se-isbergssallat.php Glöm inte bort att komma ihåg fettet. Stek i smör, ringla olivolja på grönsakerna. Sen tror jag att du behöver hålla på några veckor eller månader till så att hormonerna får tid att hitta rätt nivå. Fun light ... Vad är det för fel på vatten (te eller kaffe)?
 7. Livsmedelsverket har en laktostabell för olika livsmedel (längre ner på sidan). Där hamnar hårdost på <0,01 g laktosinnehåll. https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/allergi-och-overkanslighet/mjolk-och-laktos
 8. Här kanske denna comic strip passar in?
 9. Och inte ens då verkar det vara nödvändigt:
 10. Råd och råd ... Jag blev lite skärrad när jag tog mitt första blodprov för några år sedan, och det visade sig att kolesterolet var "skyhögt". Trots att jag hade läst så mycket i ämnet kunde jag inte låta bli att oroa mig. Men efter några dagar - en vecka sansade jag mig och insåg, att om jag mår såhär bra och jag äter såhär nyttigt, så kan det inte vara skadligt med högt kolesterol. Sov på saken några dagar, känn i ditt hjärta hur du vill göra. Bara du kan bestämma vad du ska stoppa i munnen. Har du fyllt 60 och har högt kolesterol? Grattis!
 11. Lite om Life Science: ”Life science är en term som inkluderar en lång rad av vetenskapliga ämnen som innebär någon form av studier av den levande organismen som tex mikroorganismer, växter, svampar, djur och människor och hit hör även ämnet bioetik. Kunskapen inom Life Science utvecklas ur samarbeten mellan traditionella discipliner inom den akademiska forskningen och med industrivärlden.” https://newsvoice.se/2014/06/vad-ar-egentligen-life-science/
 12. Ja, det fanns mer finesser på Matkalkyl, och inte minst listan med mest näringsrik och näringstät mat.
 13. Om jag inte misstar mig, skulle LCHF-ingenjören My svara JA! på den frågan.
 14. iAnna

  Mandelmjöl?

  För mig är det just avstegen som är inspirerande, man får lite perspektiv på både tillvaron och i-landsproblemen.
 15. Nu har jag varit på förstasidan, men hittade inga medlemskrönikor. Däremot hittade jag "Våra krönikörer" en bit ner på Nyhetssidan.