Gå till innehåll

iAnna

Medlem
 • Innehållsantal

  1 767
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  49

iAnna vann senast 1 November

iAnna hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

6 333 Enastående

Om iAnna

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1962-01-01

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

2 024 profilvisningar
 1. En sak är vad du vill gå ner, en annan vad din kropp vill. Hur mycket väger du? Hur lång är du? Hur gammal är du? Vad äter du på en dag/vecka?
 2. Jag skulle tipsa dig om att ta det hela i små steg. Om du tar en rågad tesked socker i teet nu, så börja med en slätstruken sked från nästa vecka. Om en månad kanske du kan ta en halv tsk osv. Om du skippar alla andra sötsaker och processade kolhydrater, kommer du troligtvis tycka att teet smakar mycket sött, även om du bara har en kvarts tesked socker i.
 3. Händer inte mycket i trädgården nu (heller), så vi skaffade några höns. Bjurholmshöns lär klara kylan lite bättre.
 4. Jag bjuder gärna våra grannar på LCHF-mat. De i sin tur verkar ha lagt upp ett lager med kakor och bullar.
 5. Är det sötman i ketchup du vill åt, eller kan det vara syran? I så fall kan du prova att ersätta med äppelcidervinäger lite här och var.
 6. Om vi börjar med Sverige, hur löser vi problemet med att ge alla bra mat på bordet? Är LCHF/keto/paleo/bra mat bara förbehållet de rika eller de som bor nära en bonde eller de som törs köpa några hektar och några husdjur? (Att vara ekobonde är förövrigt ingen idyll, utan hårt arbete 24/7, med ibland vakna nätter - tur man äter ketogent så att man klarar det! Men det ger sååå mycket tillbaka också. )
 7. Det är därför det behövs så många små lokala ekobönder. En i varje by som kan försörja sin by och några till. Våga flytta ut på landet och stoppa fingrarna i myllan och i kopälsen - omställning behövs nu!
 8. Det fiffiga är att det hänger ihop. Som Katerina skriver, så är det människan som gör misstag. Följer man bara naturen så mycket som möjligt, inser man snart att mat lagad av naturliga råvaror från en lokal ekobonde i närheten, ger bästa hälsan och är samtidigt bäst för miljö och klimat.
 9. Tycker den här är så bra, så måste få dela med mig igen.
 10. Om jag inte har missuppfattat det helt, så bildas metangas när gräs bryts ner - vare sig det sker i komagen eller på ängen. Summan av kardemumman är konstant liksom.
 11. Så skönt att vi alla gör lite olika. Om alla-resonemanget funkar inte nånstans.
 12. Det är därför det är så viktigt att vi väljer att äta rätt kött! Våra djur får smaka på en handfull havrekross om året. De äter bara gräs och hö. Köp kött från din lokala REKO-ring.
 13. Bra idé! Det gjorde vi med våra tonåringar för några år sedan. Pausade föreläsningarna/filmerna och frågade och förklarade för varandra. Det tog några månader, ett halvår innan de accepterade kostomläggningen.
 14. Tvärtom! Ge honom mer naturligt fett, så att han håller sig mätt länge. Då kommer han förhoppningsvis äta mindre av skräpet.
 15. Missa inte den nya franska dokumentären om läkemedelsbranschen. Kanske inget nytt, men man slutar aldrig att förvånas. "Några få gigantiska företag dominerar den globala marknaden för läkemedel. Med sina patent och sin monopolställning kan de ofta ensidigt sätta världspriserna för både vanliga och ovanliga mediciner. Nya, banbrytande behandlingar kan kosta hundratusentals kronor eller mer." Läkemedelsjättarnas makt på SVT Play.
×
×
 • Skapa nytt...