iAnna

Medlem
 • Innehållsantal

  1 662
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  33

iAnna vann senast 23 November 2019

iAnna hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

5 827 Enastående

Om iAnna

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1962-01-01

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

1 643 profilvisningar
 1. Dåligt av programledarna att inte styra upp diskussionen bättre. 🙄
 2. iAnna

  Blodfetter

  Vår vän Uffe R skrev för några år sedan, angående FH:
 3. Läste nånstans att glukos och C-vitamin konkurrerar om samma receptorer på de röda blodkropparna. Så ju mer kolhydrater i kosten, ju mer glukos i blodet och på blodkropparna, desto sämre upptag av C-vitamin. Enligt det skulle behovet av C-vitamin minska ju mer keto-karnivor man äter. Kanske därför jag inte heller har fått skörbjugg ännu. 🤔
 4. "– Vad och hur mycket vi behöver äta i händelse av en säkerhetspolitisk kris är ett viktigt ingångsvärde för den fortsatta planeringen av totalförsvaret och livsmedelsberedskapen, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson." Eller så kan man börja i andra änden, genom att ta reda på vilka råvaror kan vi producera i Sverige. Vi är självförsörjande på spannmål, socker och morötter. För 30 år sedan var vi det även på kött och ägg.
 5. Du kan enkelt se hur mycket kolhydrater det blir om du använder Kostbevakningen.
 6. Läste lite i den här skriften Livsmedelsproduktion ur ett beredskapsperspektiv - Sårbarheter och lösningar för ökad resiliens från SLU och MSB. "Betesdjur är alltså den minst sårbara formen av köttproduktion, flera av mjölkproducenterna nämnde detta som ett alternativt sätt att producera mat om det inte går att upprätthålla mjölkproduktionen – det vill säga låta dem beta och hålla dem som köttdjur istället. ... Sådan produktion skulle kunna utökas snarare än dras ner under en längre kris, eftersom det är ett rationellt sätt att producera kött på marker som inte konkurrerar med odling för mat till människor." "Vare sig traktorer, reservdelar till dem, handelsgödsel eller kemiska växtskyddsmedel tillverkas i Sverige. Det konventionella lantbruket är alltså beroende av ständiga leveranser av insatsmedel som i många fall är importerade produkter." - Sorgligt!
 7. För mig är resdagar fastedagar. Men det underlättar om kroppen är väl anpassad till ketogent läge.
 8. Angående specifika diabetes-/sockersjukefrågor och frågor om medicinering, så finns det en väldigt trevligt och hjälpsamt grupp på Facebook. Kan varmt rekommendera den. Smarta Diabetiker (Gruppen)
 9. iAnna

  Fett i P1

  Ja, ibland har även SR/P1 guldkorn. Dessa två program var värda att lyssna på. Annars ger jag inte mycket för Meny och Tomas T.
 10. iAnna

  Respekt

  Håller helt med dig, Cederulla! 👍🏽 Tycket i övrigt att det är ett i-landsproblem. 🙃
 11. Har provat att göra majonnäs några gånger men avstår. Köper färdig majo 1-2 gånger om året, det får räcka. Så jag kommer nog att överleva. 😉
 12. Du kanske är en av de som ligger i den yttre kvartilen. 🤔 Nån ska ju göra det. 😊 I övrigt tillhör jag de som anser, att om man känner sig frisk så är man nog frisk, speciellt om man lever sunt. 🌺🌿
 13. Vad jag förstår, efter att ha lyssnat på Nina T, så kan man inte balansera ut det inflammatoriska omega-6 genom att att äta mer omega-3. Utan man måste helt enkelt äta mindre av omega-6, och speciellt då de som finns i processade och raffinerade produkter, t ex vegetabiliska oljor. I mitt stilla sinne tänker jag, att om omega-6 (som är essentiellt) finns naturligt i riktig mat, så är det ok att äta. Som t ex kokosolja.
 14. Mitt intryck är att många på det där forumet går från klarhet till klarhet, och snarare blir striktare med åren. Några är till och med karnivorer (zero carbs).
 15. Innan tråden spårar ut för mycket (som brukligt är), så har förstås Zoë H skrivit om'et. Butter or margarine Här en annan artikel från Times of India: "... it was found that consuming butter does not increase the risk of heart disease. In fact, those who ate butter daily had a 4% lower risk of developing type-2 diabetes. Another review of sixteen studies found that increasing the intake of high fat dairy foods like butter decreased the risk of obesity." En till Is Butter Back? "This systematic review and meta-analysis suggests relatively small or neutral overall associations of butter with mortality, CVD, and diabetes. These findings do not support a need for major emphasis in dietary guidelines on either increasing or decreasing butter consumption, in comparison to other better established dietary priorities; while also highlighting the need for additional investigation of health and metabolic effects of butter and dairy fat."