iAnna

Medlem
 • Innehållsantal

  1 478
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  26

iAnna vann senast 7 Oktober

iAnna hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

4 965 Enastående

Om iAnna

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1962-01-01

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

1 181 profilvisningar
 1. iAnna

  När ska man byta till måttlig?

  Varför byta till måttlig? Jag började med måttlig för 4 år sedan, och för varje år har det blivit mer strikt. Nu med 90 % karnivor, är det så himla skönt att slippa tänka på och planera mat hela tiden. Animaliskt fett är ju det vårt egna fett består av, så varför skulle vi inte kunna äta det? Kämpa på, och läs allt på Kostdoktorn och se alla filmer, intervjuer och föreläsningar. Snart kommer du att ha svar på tal till dina nära och kära.
 2. iAnna

  Goda kolhydrater

  Har läst/hört nånstans (Nina Teicholz?) att det hjälper inte "att balansera omega 3 & 6". Man måste helt enkelt minska intag av omega 6 för att få bättre hälsa.
 3. Vad jag har förstått är att just mjölkproteinallergiker är MYCKET känsliga mot mjölkprotein, så även mycket små mängder kan ställa till det. Till skillnad från mjölksockerintoleranta, som "bara" får lite magknip av laktos.
 4. iAnna

  Godmorgontråd?

  Julfesten avstökad! Trerätters tallriksservering till ca 850 pers. Och jag fick kvittera ut min specialkostbiljett. Alla blev serverade följande: Förrätt: Toast Skagen med toasten serverad vid sidan om. Inga problem där! Varmrätt: Kalvfilé med potatisgratäng och grönsaker och "säsongens örter och skott" (dom missade jag). Nemas problemas! Dessert: nån sötsak med kola och kaksmulor. Men där blev jag serverad bär med grädde! Visserligen såna där stora blåbär, perfekta hallon och några jordgubbar, men ändå. En eloge till kocken! Nån mer som var på samma julfest?
 5. iAnna

  Hög Apokvot. Varför? Behöver peppning...

  "Better safe than sorry" - Jo tack, då hade jag valt att skippa både statiner och andra mediciner. Och självklart fortsätta att minimera intaget av kolhydrater. Visa mig gärna den forskningen om att "det finns individer" som får höga värden. Kan det möjligtvis vara individer av honkön i medelåldern?
 6. Två länkar jag brukar sprida när det gäller nåt med sköldkörteln: https://hypotyreos.info "När hypotyreos inte syns i dagens blodprover" Thyroid Hormones with Bryan Walsh:
 7. Ja, absolut ett fungerande koncept. Det funkar även med fett-choklad. Det drack min son på morgonen och kunde därmed skippa lunchen i skolan (gymnasiet).
 8. iAnna

  Slut på kostkriget?

  Håller helt med om att det är bra att de börjat tala med varandra. Kanske om 5-10 år kommer en uppföljare med något om det jag kommenterade. Och kanske nåt om animaliskt fett och protein ...
 9. iAnna

  Slut på kostkriget?

  Jag tycker de hade kunnat vara tydligare på några punkter, t ex: inte bara oprocessade kolhydrater, utan även oprocessade fetter och oprocessade proteiner är alltid nyttigare än processade d.o. ingenstans något om att lokalproducerat och ekologiskt är nyttigare. hade varit kul att se en lista på några av de mest näringsrika/-täta livsmedlen. Håller med om att summan av kardemumman blir någon form av lchf/keto/karnivor/riktig mat.
 10. Håller inte helt med. Allt handlar om prioritering och planering. Och det kan vara svårt nog om man samtidigt har ett inkomstbringande arbete. Om barn får vällagad lchf-mat kvällar och helger, brukar det sällan bli panik med "käk fram NU". Det är min erfarenhet.
 11. Det var väl det Dr. Erik Enby gjorde? https://newsvoice.se/2017/08/erik-enby-cancerpatienter/
 12. Nu när gubbarna har sagt sitt, vill jag bara fråga hur det är med dina hormoner, klimakteriet och annat. Jag gick upp ca 10 kg trots strikt LCHF och blev enormt trött för 3-4 år sedan - klimakteriet! Nu de senaste månaderna känner jag mig lite mer normal och har faktiskt gått ner 2-3 kg utan att ändra något.
 13. iAnna

  Endast veganmat i skolorna i Göteborg?

  Kan vi inte bara först enas om att mat lagad av ekologiska, lokalt producerade råvaror, är det som ska serveras på buffén i skolor och på ålderdomshem i Sverige. Sen får var och en välja grönsaker eller kött efter smak och religion. AMEN!
 14. iAnna

  Vi måste dra ner på köttkonsumtionen

  Fy, vad den där industri-/transport-lobbyn ligger i! Allt för att dölja att det är fossilt bränsle som är den stora boven. Lantbrukarna svarar: https://www.bbc.com/news/science-environment-46214864?fbclid=IwAR0BSYV738sAxSpGtEn7bF5dKXmhfk91ohy3W5i36_iqRmsI9VoYiYOv-No
 15. iAnna

  Fliken senaste kommentarer

  Jag är inloggad 24/7 för min Mac står på för jämnan. Det betyder dock inte att jag hänger här 24/7.