iAnna

Medlem
 • Innehållsantal

  1 021
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  18

iAnna vann senast 21 April

iAnna hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 966 Enastående

Om iAnna

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1962-01-01

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

404 profilvisningar
 1. Läkare och LCHF

  Bra rutet Carl August Arge! Vill bara tillägga att det även är viktigt att förmedla detta till sina barn.
 2. D-vitaminbrist, kalcium

  Mats Humble har en del att säga om D-vitamin.
 3. D-vitaminbrist, kalcium

  Ja, kalcium vill man inte ha i blodet, det ska in i skelettet. Det är väl därför D-vitamin ska kombineras med K2?
 4. D-vitaminbrist, kalcium

  Ordspråket säger att man är själv sin bästa läkare. Du kan se din läkare som en konsult du kan rådfråga. Börja läsa på om kroppen och hur biokemin funkar i den. Det finns massor att läsa på Kostdoktorn. https://www.slf.se/Lon--arbetsliv/Etikochansvar/Etik/Lakarforbundets-etiska-regler/
 5. D-vitaminbrist, kalcium

  Ja, jag är ingen läkare, men själv äter jag 4000-5000 IE/dag året om, men också K2-vitamin. Det är viktigt att kombinera höga doser av D3 med K2, så att kalciumet hamnar i skelettet och inte i ådrorna.
 6. Motivation

  Du behöver förstå bakgrunden till LCHF. Vad händer i kroppen rent biokemiskt, hur påverkas psyket och annat. Varför blir man fet osv. LCHF är inte en bantardiet utan en livsstil. Läs allt på Kostdoktorn, se alla intervjuer, föreläsningar och filmer. Sluta tänk på vikten, kasta ut vågen.
 7. Vegan lchf och miljövänlig

  Men av miljöskäl går väl då även te, kaffe, kakao, olivolja, kokosolja, mandlar ... bort? Svensk grönkål, svenska hasselnötter kan han ju äta. 😏
 8. High Carb Vs Low Carb (vegan)

  Hur många år har de ätit HC vegan?
 9. High Carb Vs Low Carb (vegan)

  Oavsett vegan eller inte, kolhydrater höjer blodsockret och därmed insulinnivån. Därför väljer jag alltid LCHF, vare sig det är vegan, vegetarian, paleo, Viktväktarna eller what ever.
 10. Hur snabbt kommer effekten?

  "... men också för att jag är nyfiken på om det ger de effekter som det skrivs om överallt." Jag som var frisk och normalviktig när jag började med LCHF, upplevde ett lugn i kroppen och ingen paltkoma efter måltider. Så småningom minskade även hungern.
 11. High Carb Vs Low Carb (vegan)

  Jo, jag hade valt LCHF vegan.
 12. Premiär. Men inte riktigt koll.

  Det finns några kändisar som ätit LCHF betydligt längre än 2 år med gott resultat: http://annikadahlqvist.com/2016/10/06/mina-blodvarden/ http://www.kostdoktorn.se/mina-halsovarden-efter-10-ar-pa-lchf http://www.tommytappar.se/?p=11005 http://www.skaldeman.se/
 13. Premiär. Men inte riktigt koll.

  Det "nyttigare" fettet jag äter är det som finns naturligt i köttet, olivolja, smör och avokado. Kokosolja är också nyttigt men jag har ibland svårt att hitta användning för det.
 14. Premiär. Men inte riktigt koll.

  Inte alls! Man äter bara långsamt och länge, helst av den mest näringstäta och näringsrika maten. Kryddsmör och olivolja gör susen. Men det är överkurs, jag var inte där förens efter tre år.