Jump to content

iAnna

Medlem
 • Posts

  1,812
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  56

iAnna last won the day on June 23

iAnna had the most liked content!

About iAnna

 • Birthday 01/01/1962

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

2,426 profile views

iAnna's Achievements

Veteran

Veteran (5/7)

6.5k

Reputation

 1. Forskningen går framåt! "Evolutionsantropologen Herman Pontzer menar att den som vill gå ner i vikt i första hand bör hålla koll på kosten – inte träningen. – Träning är livsviktigt för hälsan, men inte av det skäl vi tror. Du kan aldrig springa ifrån en dålig kosthållning." You cannot outrun a bad diet (låst artikel på DN)
 2. @MariaF Testa denna länk istället https://www.dn.se/sport/forskare-kan-ha-lost-gatan-om-vad-som-ar-for-mycket-traning/
 3. "En ny svensk studie visar att höga mängder högintensiv intervallträning leder till sämre blodsockerreglering och förmåga hos kroppens celler att producera energi." Då fortsätter jag som hittills. Lagom är bäst!
 4. Bra fråga! 1. Man behöver inte så mycket fett, bara olivolja på grönsakerna och smör att steka i. 2. Ja, teoretiskt. 3. Protein. Typ kött, fisk och ägg.
 5. I början av min LCHF-karriär undrade jag också det. Men nu fem år senare tänker jag "ät om du är hungrig, sluta ät när du är mätt". Det blir så mycket enklare, vissa dagar är man mer hungrig än andra.
 6. Om jag vet att jag gör rätt med mat, sömn och rörelse, hade jag inte varit orolig. Om du känner dig frisk och inte har några symptom på gikt eller njursten, skulle jag avvakta till nästa prov (6-12 månader?).
 7. Jag hade en kollega som också fick en godartad tumör vid hypofysen och även en annan kollegas fru. Det är tydligen inte helt ovanligt. I båda fallen slutade det det lyckligt efter operation.
 8. Pemmikan brukar vara standardsvaret. Min man, som har sprungit ultralopp, har haft med ägg, pemmikan, "saltvatten", nötter ...
 9. Ditt resonemang låter klokt. Jag håller tummarna!
 10. Oj, jag har vist glömt att säga att vi har fått tillökning i trädgården. Än har de bara stått på tröskeln till det gröna. Inom två veckor kommer det dessutom två kalvar och en handfull kattungar.
 11. För mig funkar allt och det ser nästan ut som vanligt, bortsett från att alla har fått en blå raket med rank på sin avatar. Dessutom en skum text längst ner på varje sida. Använder Mac & Safari.
 12. Personligen skulle jag använda mig av olivolja i salladen. I Sverige är crème fraîche 34 % fett, den brukar jag blanda med lika delar majonnäs (80 % fett) och i med goda kryddor. Det blir nån sorts "hamburgerdressing".
 13. Vad är det för hälsomässiga skäl du tänker på? I min värld är svenskt naturbeteskött bättre för både hälsa och miljö, än industrins broiler och norsk lax. En fettreducerad crème fraîche? Nej tack, jag kör hellre fullfeta produkter om det ska vara.
 14. Apropå besviken på Diet Doctor - så är jag mer besviken på att det är så svårt att hitta fakta på sidan. Sökfunktionen är urkass! Hur man än klickar Ö V E R S K Ö L J S man av recept och matbilder. Tacka vet jag Smarta Diabetiker (Gruppen) på fejan, där är matprat och matbilder bannlysta.
 15. Tror också de flesta här på forumet rekommenderar mer salt än vad Livsmedelsverket gör. Salta så att det smakar bra är också en användbar tumregel, lagom är bäst. "Att personer som hade ett mycket högt intag av koksalt oftare drabbades av hjärtinfarkt och stroke, men det gjorde också personer med ett förhållandevis lågt intag av salt. Lägst risk för ny hjärt-kärlsjukdom hade de med ett saltintag på 7,5 till 15 gram per dag. I Sverige ligger intaget i snitt på 10 till 12 gram, enligt Livsmedelsverket." https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/allmanmedicin/faran-med-svenskarnas-saltintag-tonas-ner-i-stor-studie/
×
×
 • Create New...