iAnna

Medlem
 • Innehållsantal

  956
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  18

iAnna vann senast 21 April

iAnna hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 737 Enastående

Om iAnna

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1962-01-01

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

341 profilvisningar
 1. Jag tror inte heller på ketonförgiftning, men nåt knas är det i din kropp. Har du kollat alla blodprover, inklusive hormoner? Jag hade inte nöjt mig med en läkare som "förklarade mitt tillstånd som "ketonförgiftning"". Har du testat en alternativ läkare (homeopat eller nåt)? Vad äter du idag? Du vet kanske redan, men gluten måste uteslutas minst 6 månader för att visa resultat.
 2. Undrar vem som har kastat sina pengar i sjön på den här forskningen. Hoppas att det inte är skattepengar iaf. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/broccoli-ska-hjalpa-diabetesdrabbade "– Det angriper en central sjukdomsmekanism, nämligen att levern producerar för mycket socker. Det har också en mycket mild biverkningsprofil, säger Anders Rosengren, läkare och forskare vid Göteborgs universitet och ledare av den här studien. ... Varje dos kräver fem kilo broccoli. Det går alltså åt stora mängder som måste vara fria från besprutningsmedel och andra miljögifter. Men ändå tror forskarna att det här blir billigare än traditionell medicin. De hoppas på att det finns på marknaden inom en snar framtid."
 3. Det är inte alltid allt står rätt till, trots att värdet ligger inom det normala. https://hypotyreos.info/ När hypotyreos inte syns i dagens blodprover ”Att enbart titta på nivåerna i blodet är som att räkna alla lastbilar på vägarna, men inte ta reda på om lasten kommer fram.”
 4. Välkommen till verkligheten! 😊 Du kanske är intresserad av att ta del av tråden nedan. Där har vi talat om problem med att gå ner i vikt vid 50+ och att ta sig igenom klimakteriet.
 5. Men "jag har läst nånstans" att det bildas gelé på de torra fröna på väg ner till tjocktarmen. Så jag brukar ta en msk linfrön och skölja ner med ett glas vatten. Fast jag har inte märkt någon effekt ...
 6. Tja ... eller 5 g kh per vecka. Men jag hade nog inte gått mycket lägre än 40-50 g kh per dag.
 7. En långsam nedtrappning borde funka, så att kroppen inte får en chock.
 8. Hjälp! Jag har blivit förkyld - för första gången på tre år. Jag håller ju nästan på att dö ju. Har glömt hur det kändes, men det är nog så här killarna känner sig när de är förkylda - halvdöda! Nä, skämt å sido! Det är en betydligt mildare förkylning än jag nånsin har haft. Och det känns redan lite bättre på dag tre.
 9. Vet inte om jag vill kalla mig 'stammis' precis, hänger mest i kulisserna här. Mitt vuxna liv började med att jag blev civ.ing. väg- och vattenbyggnad. Nu vid 55+ har jag varit lika många år hemmafru som ingenjör, och där emellan både torpare med får samt hotell- och restaurangägare. När barnen var små/yngre/lite större bodde vi flera år i södra Frankrike. Min man och jag såg ljuset samtidigt en kväll framför tv:n. Tim Noakes, Ann Fernholm och Kostdoktorn hade föreläsning på Kunskapskanalen. Sen den kvällen har vi inte ätit kolhydrater (typ ). Tack och lov hann vi precis indoktrinera barnen innan de blev fööör stora/flyttade hemifrån, så nu äter även de LCHF frivilligt (med enstaka undantag). Till skillnad från Zepp, så tror jag mer på insulinhypotesen än kalorier ut och in. Jag är nämligen själv ett levande bevis på att det är så. Jag brukar roa mig med att försöka gissa vad ni olika medlemmar har för jobb och ålder och intressen. Ska bli kul att se om nåt stämmer in.
 10. Du skickar väl inte bara länkarna, utan skriver ihop nåt vederhäftigt och lägger länkarna på slutet. Jag misstänker att de flesta inte orkar öppna länkarna och läsa om'et.
 11. Nä ... jag tror inte det ... 😶
 12. Sökandet fortsätter ... Här förklarar Dr Berg hur östrogendominans hänger ihop. Komplext ... men man kan se videon flera gånger och också läsa det. Jag tolkar det som att, om man bara får stil på binjurarna så löser det sig. https://www.drberg.com/blog/hormones/why-estrogen-dominance-after-menopause
 13. De har ju inga färskvaror, så som kött, fisk och ägg. Inte heller smör, ost och grädde, eller grönsaker. Exempel på sådant som är ätbart: tomatpuré, kokosolja, konservburkar med t ex bönor, tonfisk eller tomat. Sen finns det kryddor från Spicemaster och olivolja.
 14. Dr Perlmutter om att höga LDL-värden kan skydda hjärnan. "LDL is our friend and is here to help us." http://www.drperlmutter.com/ldl-friend/