Gå till innehåll

iAnna

Medlem
 • Innehållsantal

  1 743
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  44

iAnna vann senast 15 September

iAnna hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

6 206 Enastående

Om iAnna

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1962-01-01

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm

Senaste besökare till profilen

1 939 profilvisningar
 1. "FN och klimatforskare över hela världen är överens ..." - Konsensus, färdigforskat alltså! 🤣
 2. Alla verkar inte vara eniga i IPCC. FN:s klimatexpert vill se fler betande köttdjur
 3. iAnna

  Statiner

  Det första jag tänker på är att "statiner under många år" kan ge sockersjuka (DM II) som biverkning. Det andra jag tänker på är att LCHF, eller kanske ännu bättre ketogen kost, kan ge stabilare psyke. Läs vad Georgia Ede skriver om det. Kolesterolvärden brukar bli bra när man äter bra mat.
 4. Länge sen man såg till @jala. 🤔
 5. ... och jag med: "Kornas planet - om jordens och mångfaldens beskyddare" av Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar Rundgren. https://tradgardenjorden.blogspot.com/p/kornas-planet.html
 6. Precis! De glömmer att lyfta blicken och se helheten. Det samma gäller många av mina kollegor som sitter och gnetar med vad de tror är det viktigaste i hela projektet, t ex en mutter, eller en släntlutning eller en bergbult - men hallå! - vi ska bygga en tunnelbana här. Alla är lika viktiga! Men det är väl lätt hänt, och mänskligt, när man blir passionerad i sitt jobb. 😅
 7. Du får nog prova dig fram. En del äter bara en gång om dagen och tränar varje dag. Många säger att träning före frukost är effektivt. Att överraska kroppen med att ibland äta och ibland fasta är också en väg att gå.
 8. iAnna

  Grädde

  Det är ett diskussionsämne i sig. En del (Ted Naiman bl a) anser att man kan äta mer protein, uppåt 2-3 g/kg kroppsvikt och dag. Andra säger att "överskottsprotein" omvandlas till glukos och höjer blodsockret.
 9. Man brukar säga att muskler väger mer än fett. Annars tror jag att 100 g fett och 100 g kolhydrater väger lika mycket. 🙃 Har du testat att väga dig eller är det bara en känsla?
 10. Självklart kan man det! 5 dagar med LCHF och 2 dagar med bara 500 kcal från ägg. 👍 LCHF handlar om fördelning av makronutrienterna. 5:2 handlar om att äta lagom i 5 dagar och bara 500 kcal i 2 dagar. Funkar även med vegan, husmanskost och skräpmat.
 11. Vatten⁉️ Vad ska du med det till? Det innehåller ju varken näring eller energi. 😜
 12. iAnna

  Avokado

  Inte det minsta, kan varieras i det oändliga. 😜
 13. Jag har hört liknande, kanske inte att gluten försvinner helt ... men surdegsbröd bakat enligt konstens alla regler är betydligt mindre skadligt än vanligt bröd. Jag har dock inte vågat prova själv.
 14. "... kirurgin har bieffekten att patienten får en återgång i sin diabetes ..." Hur kan det funka? Det måste väl bero på vad patienten äter efter operationen? Funkar väl inte om patienten fortsätter med pasta och sockerdricka? 🤔 Sträng diet förklarar fetmakirurgins magi
×
×
 • Skapa nytt...