Jump to content

iAnna

Medlem
 • Posts

  1,829
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  59

Posts posted by iAnna

 1. 23 timmar sedan, Daniel svedjevik sade:

  Provat förändra kost genom att sänka intaget av fetter, bla genom att ändra frukost till havregrynsgröt. Samt generellt minskade ätande av ost

  Har du provat att förändra kosten till LCHF?

  23 timmar sedan, Daniel svedjevik sade:

  Ska man hoppa på tåget med medicinering?

  Om medicineringen gäller statiner för att sänka blodfetterna, skulle jag läsa på två gånger om biverkningar och om de verkligen hjälper på problemet.

  Kolesterolhypotesen måste vara fel

 2. Om du bara har hållit på i tre dagar förstår jag att du har massor av funderingar. Men bra att du har kommit hit. Hade själv många funderingar i början på löjliga detaljer.

  Nu några år senare på LCHF brukar jag ge rådet att ha en mer evolutionär inställning till mathållning. Ät för att leva, inte leva för att äta. Tänk på hur grottmänniskorna hade det, de hade inget dukat frukostbord, de hade inga processade livsmedel, de åt bra mat av rena lokala råvaror. Undrar om grottmänniskorna räknade kolhydrater när de ammade? 🙃

  För mig har det hjälpt att läsa på och läsa på ännu mer, främst på Kostdoktorn/DietDoctor (var medlem ett par år), om vad som händer i kroppen och hur den reagerar när man äter olika saker. Det gav mig mycket motivation att hålla kvar vid riktig mat. Efter bara ett par veckor bestämde jag mig för att nolla spannmål och bakning (som en alkoholist måste nolla alkohol). Undviker även glutenfria- och ersättningsprodukter.

  Jag förstår att det skulle vara skönt att bli av med en massa kilo, men försök ändå att inte lägga så mycket fokus på vågen. Det är vad du stoppar i munnen som är det viktiga och som kommer att ge dig bättre hälsa. Lågt och stabilt blodsocker vilket håller insulinpåslaget nere är det man bör sträva efter. 👍🏽

   

  • Like 6
 3. On 2021-09-03 at 21:16, Bon Scott sade:

  Så måste jag i keto om jag vill undvika att få cancer?

  Jag tror inte man går fri från cancer om man håller sig i ketos.

  Däremot tror jag att man håller cancern stången om man till 100 % äter riktig mat, dvs bara naturliga, lokala, ekologiska råvaror. De processade livsmedlen (bulgur (=vete), spannmål, ostbågar och chips t ex) är förödande för kroppen och hälsan.

   

  • Like 5
  • Thanks 1
 4. On 2021-09-01 at 17:20, Kickidee sade:

  Är rädd att om jag minskar eller slutar med metforminet, att jag får ett större insulinpåslag igen o börjar ökar i vikt igen....? 

  Jag är inte heller professionell ... men vad jag förstår är blodsockervärdet viktigare att hålla lågt och stabilt (t ex genom LCHF) än att kämpa med vikten på vågen.

  • Like 2
 5. Ett tips är att sluta fokusera på vikten och istället känna hur du mår. Själv gick jag upp i klimakteriet och har inte lyckats gå ner det. Prioriteringen bör ligga på att äta riktig mat och att skippa alla processade ersättningsprodukter för bröd och annat onödigt. Varför inte tröstäta en entrecôte eller några lyxiga sprättägg från REKO-ringen? 😋

  Ted Naimans teori går väl ut på att man ska fokusera på att få i sig protein främst. Inte ösa på med fett, speciellt inte om man vill gå ned i vikt. 

  I övrigt håller jag med MariaF om att det är en hormongrej, speciellt för tjejer. 🌺

   

  • Like 6
 6. 14 timmar sedan, Louise Pålsson sade:

  Något knep för att få i sig mer salt?

  Jag brukar kasta in en tsk salt så långt bak i munnen som möjligt och sen skölja ner med friskt vatten (så gjorde min pappa på 70-talet efter att ha klippt gräset en solig dag). Dricka saltvatten skulle jag inte ens våga prova. 🤢

  • Like 1
  • Thanks 2
 7. Dvs fasta 23 timmar varje dygn och bara äta ett mål om dagen. De flesta som kör OMAD, tror jag hoppar över frukost och lunch, och äter bara middag. Så gör jag i alla fall.

  • Like 2
 8. Har läst nånstans på internet, och själv upplevt, att sömnbehovet minskar vid ketogen kost. 

  Hur funkar dagarna, är du trött? Eller är det bara irriterande att ligga vaken på natten? 

  • Like 3
 9. On 2021-08-01 at 12:51, DH sade:

  Det känns bra att följa något tydligt så att man får en idé om hur lite/ mycket man bör äta av allt.

  Man kan i princip äta hur mycket och lite man vill av allt, så länge det är bra lchf-råvaror man lagar mat av. Sen äter man när man är hungrig och slutar äta när man är mätt. 

  Det finns de som rekommenderar att man ska inleda varje måltid med en entrecôte. Då vet man att man har fått i sig rätt fördelning av fett & protein samt bra näring. Sen kan man fylla på med hur mycket grönsaker man vill.

  • Like 6
 10. "En ny svensk studie visar att höga mängder högintensiv intervallträning leder till sämre blodsockerreglering och förmåga hos kroppens celler att producera energi."

  Då fortsätter jag som hittills. Lagom är bäst! 🙂

  • Like 3
 11. I början av min LCHF-karriär undrade jag också det. Men nu fem år senare tänker jag "ät om du är hungrig, sluta ät när du är mätt". Det blir så mycket enklare, vissa dagar är man mer hungrig än andra. 🙂

  • Like 3
 12. Om jag vet att jag gör rätt med mat, sömn och rörelse, hade jag inte varit orolig. Om du känner dig frisk och inte har några symptom på gikt eller njursten, skulle jag avvakta till nästa prov (6-12 månader?).

  • Like 2
 13. 22 timmar sedan, Ekner sade:

  Har läkarna gett en hållbar förklaring varför tumören hamnade där?

  Jag hade en kollega som också fick en godartad tumör vid hypofysen och även en annan kollegas fru. Det är tydligen inte helt ovanligt. I båda fallen slutade det det lyckligt efter operation.

  • Like 1
×
×
 • Create New...