Gå till innehåll

Meja

Medlem
 • Innehållsantal

  8
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om Meja

 • Rank
  Nyanländ
 1. Tänkte uppdatera lite. Jag har gått ner 8 kg i vikt! På enbart kosten, ingen träning. Nu senaste månaden har jag avvikit från LCHF, dvs. tagit en semla, ätit pommes och sånt. Jag känner att det inte är min grej att följa LCHF så strikt... Men kommer fortsätta hoppa över pasta, bröd och ris och äta mer grönt osv. Jag har med LCHF fått upp ögonen för kolhydraterna, och jag tror det är orsaken till viktnedgången, medvetenhet om vad jag äter!
 2. Ja, jag tror att stor del av det kan vara vatten. Jag har inte känt fler blodtrycksfall och inte haft mer huvudvärk så jag tror att kroppen har vant sig nu.
 3. Tack för bra svar! LCHF verkar ju fungera iallafall för jag har gått ner ca 5 kilo (vet inte exakt hur mycket jag vägde innan) utan större ansträngning än att laga mat.
 4. Ok, om det passar mig med den kolhydratmängden vet jag inte eftersom det här ju är helt nytt för mig. Eftersom det främsta målet är att se om det kan ha bra effekt mot min PCO så tror jag att det är ok att vara lite liberal. Det viktiga för mig är inte att hamna i ketos utan att inte få blodsocker-berg-och-dalbana. Tack för rättningen, jag vet inte hur jag fick till så många kolhydrater på grädden... Jag ser ju att yogurten innehåller en del kolhydrater. Yogurten är för att jag har ätit sötad yogurt med sötade flingor väldigt länge till frukost och det är en frukost som jag trivs med och mätt
 5. Tack för tipsen! Ska testa flera av de sakerna! (Det enda jag inte är intresserad av är fettkaffe eftersom jag inte dricker kaffe). Kokosolja har jag inte testat än eftersom jag inte hittat det i affären än. Ischokladen låter god! Och glass! Och kryddsmör! Bara att börja experimentera i köket då.
 6. Jag väger mellan 65-69 kg, har ingen våg hemma nu så vet ej exakt. Min målvikt är 58-60 kg, det har jag vägt förut och är bekväm med. Är 169 cm lång, tränar inte. Jag kollade en hemsida där det stod att jag borde äta ca 2000 kcal/dag. Fast om jag vill gå ner några kilon kanske det är bra att ligga lite under det... Förut har jag ju inte haft svårt att komma upp i det, fyllde på med glass när jag var sugen (varje dag). Men att fylla på med fett, en till klick smör, hur gör man, det flyter ju bara ut om man steker det och är inte gott att äta "rått"...
 7. Jag har läst om det. Jag har också haft lite huvudvärk senaste dagarna, men tror det kan bero på förkylningen (brukar i och för sig aldrig ha huvudvärk, inte ens när jag är sjuk). Jag har då testat att dricka ett glas salt och vatten men det har inte hjälpt. Jag har druckit mycket vatten hela tiden, men ändå känt mig uttorkad. Efter svimningskänslan åt jag en klementin och satt ner en stund och blev då bättre.
 8. Hej. Jag har ätit LCHF sedan 2 veckor nu. Efter några dagar fick jag sån där speciell andedräkt och efter 5 dagar fick jag ett "nära att svimma"-anfall. Jag har tidigare haft lätt att svimma om jag ätit dåligt eller blivit varm eller dyl. och det här var liknande. Jag tror att min kropp fick lite av en chock, jag har ju tidigare ätit mycket kolhydrater. Jag brukade äta mycket pasta, dricka läsk och äta choklad/godis/bullar. Nu känns det som att kroppen har vant sig och ställt om sig. Nu känner jag mig som vanligt, enda skillnaden jag märkt hittills är att jag inte blir så trött efter maten. M
×
×
 • Skapa nytt...