Jump to content

Sjalen

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sjalen

 1. Ja det är en annan framställningsprocess men som sagt kan du göra det hemma också fast det tar tid. Arla har ett recept på svenska men jag har inte testat. http://www.arla.se/recept/clotted-cream/ Själv köper jag Rodda's frusna på burk på English Shop. Den enda clotted cream som går att frysa för den är specialtillverkad. Du kan också köpa en sort på glasburk här och där i Skandinavien men då är den inte tillverkad i Cornwall vilket Rodda's är och det är stor skillnad på krämigheten eftersom det är extremt grönt och frodigt för kossorna där nere. Double cream borde verkligen komma hit ja. Har ni som jag nära till Köpenhamn så besök osthandlaren i Torvehallerne vid Nørreport så får ni en jättefet grädde från en gård. Minns inte hur fet nu men det var mycket mer än 40%.
 2. Om det närproducerade är gräsbetat eller liknande och kossorna inte ätit soja som odlads på nedhuggen regnskog och fraktats över halva jordklotet. De flesta svenska bönder har importerat foder vad jag vet.
 3. Trudi är bra. Nu ska vi bara fixa lite recept till alla som äter kolhydrat + kolhydrat i form av lasagna and chips och chip butty.
 4. Kan rekommendera butiken Astrid och Aporna vid Konserthuset för den som är ute efter saker utan tillsatser. De har ju även egna vegetariska/veganska produkter som de nu även säljer på ICA men i deras butik hittar man alltså även olika nötblandningar, buljonger och vad man nu kan leta efter. Bra kött finns på Monster i Västra Hamnen men de är lite oflexibla med tillbehören så man kan behöva betala extra för att köpa till ett grönsakstillbehör fastän man säger nej tack till pommes/gratäng eftersom det förstnämnda är ett tillbehör med egen plats på menyn. Dålig service tycker jag som hade gått dit betydligt oftare annars. I Västra Hamnen kan jag däremot rekommendera Royal Picnic ute vid Scaniabadet dagtid. De har flera varmrätter där man bara behöver tacka nej till ris/potatis och ta sallad istället och de handlar så mycket lokalt det bara går. Både gott och trevligt. www.royalpicnic.se
 5. Sjalen

  Vintips?

  Jag antar att ni vet att många Systembolag har små datahörnor där man kan kika in på hemsidan och kolla sockerhalten om man redan är i butiken.
 6. Jag ser att flera här rekommenderar korv i England. Vet ni att engelsk korv är god men full av olika spannmål/gryn/ströbröd??? Det är alltså inte LCHF för den som är strikt och/eller framför allt inte vill äta gluten t.ex. Storbritannien är kolhydraternas förlovade land (och gärna kolhydrat + kolhydrat som lasagne med pommes...) men det är också ett land med 60 miljoner människor med alla sorters mat så det går ganska lätt att äta LCHF även ute. Full English utan bönor (och eventuellt då korv/black pudding) står man sig länge på och flera pubrätter är baserade på olika sorters kött. Det får nog bli ett blogginlägg om detta tror jag.
 7. Vill slå ett slag för lördagsbrunch på Bromans Grill & Bar på Quality hotell Konserthuset. Inte den billigaste brunchen i staden och såklart full av frestelser och till viss del lite "hotellaktig" men det är nog den jag varit på som har flest LCHF-grejer eftersom andra har så många färdiga "röror". Här finns t.ex. ofta grillad kyckling, lax och liknande utöver äggröra, bacon och diverse salami m.m. Man kan också ta av grädden vid våffeljärnet till olika saker man kan vilja hitta på. På hotell Renaissance vid Lilla Torg finns Rosen bar & dining som också de har brunch men den är mer "brödig" och med färdiga fruktsmoothies och annat icke LCHF. Dock har de väldans goda omeletter som görs på beställning med bl.a. massor med ost och det går att äta sig mätt på den och diverse pålägg om man tycker det är värt det höga priset för den mysigare miljön. En LCHF vänlig helgbrunch är annars Gustav Adolf på torget med samma namn. Det enda märkliga här är att det saknas bacon. Dock finns äggröra, lax m.m. och allt är vackert upplagt, Detta är den klart billigaste brunch jag vet av de goda. Enda felet är att det är trångt framme vid maten här...ja och så då att den saknar bacon.
 8. Det beror helt på om det går att ta sig till det med allmänna färdmedel för oss utan bil. Då skulle jag komma, annars inte. Typisk storstadsbo som i och för sig gärna cyklar men inte har tid att cykla så långt om det bara är för att fika.
×
×
 • Create New...