Gå till innehåll

Wordshadows

Medlem
 • Innehållsantal

  23
 • Gick med

 • Besökte senast

Inlägg postad av Wordshadows

 1. Allt jag vet att läkarna tjänar på oss som är sjuk, hjärtvikt, diabetes, adhd och många annat Det var därför de sågar alltid allt... Det är allt jag behöver säger. Önskar att det fanns MÅNGA läkare som tror på LCHF.. kanske en vacker dag i framtiden. Håller tummarna. STÅ PÅ dig, vad än läkarna (De som inte tror på LCHF förstås).

 2. Wow, vilken intressant informationer. Men viktigast av allt att vi INTE överkonsument alkohol när vi dricker. Jag vet att vi INTE går upp i vikt av alkohol hur än vi dricka lite eller mycket, MEN de BROMSAR våra viktnedgång om vi dricka för mycket. Lite och lagom är bäst om man vill gå ned i vikt i längd. Det är var och en´s beslut.

   

  Svårast av allt är att VET om dessa alkohol är utan socker eller med. Speciell viner. Jag har varit på systembolaget förra året. Jag var tvungen att fråga personal om det och då sa en personal att alla röttvin är utan socker så jag blev tveksam direkt eftersom jag VET att några är utan socker... men hon sa "alla". Kunskapsbrist kanske? Så jag vända mig och tog den samma vin som jag VET är utan socker....

   

  Det är farlig att tro på nån när de säger är utan socker. 

   

  Önskar att man kunde få lilla Lathunden bok om symbol, innehåll, att tänka på, osv inriktad för alkohol som vi LCHF får dricka. 

  Jag har gått på LCHF snart ett år, jag lär mig ännu. Det är precis som Körkort... vi blir aldrig färdigt att lär oss ngt. Nytt nytt hela tiden. 

 3. Jag gillar Jack och Jim men även annan whiskey, Gärna rökig Islay. Att nämna de två Amerikanska jag gjorde är också lite för att reta alla whiskey-snobbar.

  Alkohol är dock uselt för hälsan och för viktnedgång (även om de inte innehåller kolhydrater) så man skall ta det mycket måttligt.

  Hhehehe! Jag förstår! :D Tur att jag är inte en av de snobbar. :D  Drack Islay Mist De luxe. Faktiskt god Rökig o stark smak.  :D

 4. Sprit är inga problem när det gäller kolhydrater (men det finns en massa andra problem med alkohol). Majs och korn konverteras till sockerarter med hjälp av naturligt ingående enzymer. Sedan jäser man denna söta vätska och då omvandlas det mesta av kolhydraterna till alkohol. Så långt är tillverkningen mycket lik öltillverkning.

   

  Men sedan destillerar man denna vätska och får fram ren alkohol, och då finns inga kolhydrater kvar! Så du kan dricka whiskey utan att få i dig några kolhydrater.

   

  Det är samma med annan sprit.

  Vodka, görs av potatis eller spannmål

  Rom, av sockerrör

  Whisky, kornmalt och ibland majs (dvs öl utan humle och kolsyra!)

  Brandy och cognac görs av vin

  Grappa görs av urpressade vindruvor.

   

  Så all whisky är ok ur LCHF perspektiv, du behöver inte välja någon särskild för den sakens skulle. Men jag rekommenderar Jack Daniels eller Jim Beam!

  Hej Stroker49.

   

  Åh verkligen intressant att veta vad och hur olika sprit gjordes av.  

  Gillar Konjak men har inte hunnit köpa den men smakade av när jag fikade med en kompis när vi drack konjak till kaffe.. Inte dumt. 

   

  Whiskey o Vinet är viktigast just nu. 

   

  Jack Daniels o Jim Beam har jag sett men inte smakat.. :D Igår drack jag Islay Mist de luxe, den gillar jag på grund av rökig smak och sting kännas man i tungan när man dricka. :) 

   

  TACK för din tid på svaret och tips om whiskey. :D

  • Gilla 1
 5. Jag tror du missförstår något...

  Sprit (oavsett sort) görs genom att man fermenterar (jäser) spannmål. Då omvandlar jästen kolhydraterna till alkohol, koldixoid och vatten. Till vin jäser man frukt då (drovor), men det händer samma sak.

   

  Skillnaden är att i vintillverkningen jäser man inte "fullt ut", utan det blir lite restsocker kvar. 

   

  Sprit jäser man ända tills det inte finns socker kvar (i princip) och sedan destillerar man dessutom, så att man utvinner ren alkohol, rent vatten och aromämnen. 

  Whiskey lagras sen i fat, där den får sin färg och slutliga arom. Så den GÖRS av spannmål, men innehåller inga kolhydrater när det väl är klart!

   

  Därför är sprit "tillåten" inom LCHF för den inte innehåller någon socker, medan olika viner kan innehåller mindre eller till och med rätt mycket socker. 

   

   

   

  Så köp du whiskey, vilket du vill, men kolla sockerhalten i vinet!

  Hej Gladan. 

  Nej jag missförstod inte, var bara osäker på hur det tillverkade. Det var DÄRFÖR jag frågade. Jag tänker inte sitter och låtas att jag fattar helheten - NOT. Jag vill heller fråga det jag är osäker och får lärdom av andra som vet bäst. :D När det gäller vinet vet jag redan. Är ju inte professional när det gäller Whiskey.  :) TACK för din tid på svaret. *tummen upp*

  • Gilla 1
 6. Hej allihopa!

   

  Jag vet att alkohol finns lite del av våra vardagsliv.. 

   

  Jag brukar ibland dricka alkohol som enbar Röttvin och Whiskey. 

   

  Men det enda som bekymra mig är Whiskey. Jag läste en del vad Whiskey innehåll som jag fick fråga-tecken hela tiden. Regler inom lchf är att inte dricka alkohol ofta det vet ni säkert redan. Jag dricka inte alkohol varje dag och massor mängd utan 1-3 glas per vecka. Whiskey dricka jag sällan, men jag vill kunna köpa rätt whiskey som är tillåter LCHFs "regel"sram.  Märkligt att whiskey är tillåtet och ändå de innehållet Majs, vete, korn o jäst......?? Dessa är inte ens tillåtet inom LCHF-kost, ändå är whiskey tillåtet? Då förstår ni varför min fråga-tecken växte till tusentals fråga tecken.  

   

  Jag vill kunna köpa rätt whiskey med ett god samvete! 

   

  Finns det en "LCHF" whiskey eller?

  • Gilla 1
×
×
 • Skapa nytt...