Wordshadows

Medlem
 • Innehållsantal

  23
 • Gick med

 • Besökte senast

Inlägg postad av Wordshadows


 1. Vet att några brukar köpa såna Stevia drops. Men det enda jag inte förstår är att det stod att det innehållet finns Stevia sötningsmedel men ÄNDÅ står det 0 kolhydrat?? Det är OMÖJLIGT att vara NOLL kolhydrat när det finns sötningsmedel i. Eller har jag fel?


 2. Allt jag vet att läkarna tjänar på oss som är sjuk, hjärtvikt, diabetes, adhd och många annat Det var därför de sågar alltid allt... Det är allt jag behöver säger. Önskar att det fanns MÅNGA läkare som tror på LCHF.. kanske en vacker dag i framtiden. Håller tummarna. STÅ PÅ dig, vad än läkarna (De som inte tror på LCHF förstås).


 3. Wow, vilken intressant informationer. Men viktigast av allt att vi INTE överkonsument alkohol när vi dricker. Jag vet att vi INTE går upp i vikt av alkohol hur än vi dricka lite eller mycket, MEN de BROMSAR våra viktnedgång om vi dricka för mycket. Lite och lagom är bäst om man vill gå ned i vikt i längd. Det är var och en´s beslut.

   

  Svårast av allt är att VET om dessa alkohol är utan socker eller med. Speciell viner. Jag har varit på systembolaget förra året. Jag var tvungen att fråga personal om det och då sa en personal att alla röttvin är utan socker så jag blev tveksam direkt eftersom jag VET att några är utan socker... men hon sa "alla". Kunskapsbrist kanske? Så jag vända mig och tog den samma vin som jag VET är utan socker....

   

  Det är farlig att tro på nån när de säger är utan socker. 

   

  Önskar att man kunde få lilla Lathunden bok om symbol, innehåll, att tänka på, osv inriktad för alkohol som vi LCHF får dricka. 

  Jag har gått på LCHF snart ett år, jag lär mig ännu. Det är precis som Körkort... vi blir aldrig färdigt att lär oss ngt. Nytt nytt hela tiden. 


 4. Illamående är vanlig i början. Eftersom man äta inte lika fett som man äta vanligt mat... nu åker kolhydrat ut så fett täcka upp våra hungerhet. Därför.. Men du borde vara lite försiktig. Hur äta du per dag hur frukost eller lunch eller middag ser ut.. ta en exempel?


 5. Tack alla för svar! Egentligen är jag inte rädd för smör och grädde utan det handlar mest om att jag brukar få ont i magen av allt för fet mat men jag tror att det kan ha varit från den tid jag inte visste att jag var laktosintolerant. Brukar alltid steka i smör och olja. Känns lite jobbigt att inte äta olivolja :-(

  Rekommenera Kokosolja utan smak o lukt. Den är bäst.


 6. Jag hoppar hellre lunch än middag just eftersom middagen har en social funktion hemma. Fast jag är frukostmänniska, så de dagar jag fastar saknar jag faktiskt frukosten mest även om jag numera sällan äter den särskilt tidigt.

  Ja samma här! Hoppar över lunch så jag äta frukost o middag. Beror på dagar vad jag gör osv.

  • Gilla 1

 7. Vänta lite... Du ska alltså äta tills du är mätt (ps inte överdrivande mätt, förstås). Jag kanske har fel men det känns som att du svälta dig. 1/5 kyckling file.. Hur mkt är det? (Fundering) 7 haricoverts?? Inte vanlig blandad sallad... Du kanske kör lite lite för hårt med dig själv? Eller?

  • Gilla 3

 8. Sedan annat handlar det om att vara disciplin mot sig själv också. LCHF kan inte hjälpa oss alla lchfare att stå emot olika som vi är svaga för. Vi måste kunna stå emot också. LCHF hjälpa oss att leva välmående och hälsosam. Men VI själv måste hjälpa till själv för att helheten ska fungerar. 

   

  Jag tror på er!!  :D

  • Gilla 1

 9. Btw, jag har märkt att jag tål mer och mer fett i kaffet, så det ligger ngt i det du skriver Wordshadows, men jag brukar bara dricka det på morgonen utan mat... kanske något att prova, särskilt på jobbet då det kan bli lite många timmar mellan lunch och middag när jag kommer hem... Blir det för mycket om man dricker fettkaffe både på morgonen och på em tror ni? 

  Möjligt.. man får testa fram. Jag brukar dricka MBC bara på morgnar.. En del brukar köra MBC morgnar och em men för mig räcker morgnar för man får tillräckligt fett från mat också.. :D Det är smaksak och vad som passar en bra. :D


 10. Jag vill gärna ha en liten bit kött vid måltiderna, bacon/kyckling/fläsk/lamm...spelar ingen roll. Det ska inte vara för mycket av det heller då för mycket protein omvandlas väl till socker i kroppen (eller ngt sånt).  Och med fett, jag tror det, fick t o m minska lite då jag efter varje gång jag åt lite extra mycket fett blev dålig i magen. Magen verkar veta vad jag ska klara av... 

  Men som sagt, jag är öppen för förslag...

  Tränar du?

  Om du äter mkt protein men tränar inte mkt så har du där problem men om du tränar bra så då är det annat. Jag undvika mkt protein eftersom jag tränar inte mkt nu. 

  Jag äter protein när jag tränar annars äter jag mindre protein

   

  Dålig i mage av fett betyder inte att du blir dålig utan kroppen är inte van. Det går över.... I början är det bra att ta lite lugnt med fett sedan ökar fett med tid. Det gjorde jag och nu dricker jag kokosfett 2 msk i kaffe och 1 msk grädde (MBC). Om man dricker MBC med 2 msk kokosfett  med ägg eller smörgås, så man blir MÄTT länge.. lovar.. mkt fett stillande våra hungerhet, sötsugen.

   

  Håller tummarna att det går bättre för dig.

   

  Jag började med LCHF december 2013, har bara gått ned 9 kilo. Nöjd.. vill inte gå ned i vikt FÖR FORT. 

  • Gilla 5

 11. Jag gillar Jack och Jim men även annan whiskey, Gärna rökig Islay. Att nämna de två Amerikanska jag gjorde är också lite för att reta alla whiskey-snobbar.

  Alkohol är dock uselt för hälsan och för viktnedgång (även om de inte innehåller kolhydrater) så man skall ta det mycket måttligt.

  Hhehehe! Jag förstår! :D Tur att jag är inte en av de snobbar. :D  Drack Islay Mist De luxe. Faktiskt god Rökig o stark smak.  :D


 12. Kan nog inte svara OM den botar din sjukdom, eftersom Vi ALLA reagerar olika på olika diet även LCHF.  Men jag kan säga att du kan prova med LCHF och medicin samtidigt och får se vad som händer när det har gått ett år, om det ger nåt skillnader eller inte. Man får anpassar medicin och kost. Inte "kastar" medicin och köra med LCHF. Kroppen måste även få tid att förändras. Jag körde strikt lchf i en månad för att bli av "abstinens" dvs socker o allt som finns i kropp.

   

  Höra med Läkaren som INTE protesterar mot LCHF så den läkaren kan diskuterar med dig..

  • Gilla 1

 13. Sprit är inga problem när det gäller kolhydrater (men det finns en massa andra problem med alkohol). Majs och korn konverteras till sockerarter med hjälp av naturligt ingående enzymer. Sedan jäser man denna söta vätska och då omvandlas det mesta av kolhydraterna till alkohol. Så långt är tillverkningen mycket lik öltillverkning.

   

  Men sedan destillerar man denna vätska och får fram ren alkohol, och då finns inga kolhydrater kvar! Så du kan dricka whiskey utan att få i dig några kolhydrater.

   

  Det är samma med annan sprit.

  Vodka, görs av potatis eller spannmål

  Rom, av sockerrör

  Whisky, kornmalt och ibland majs (dvs öl utan humle och kolsyra!)

  Brandy och cognac görs av vin

  Grappa görs av urpressade vindruvor.

   

  Så all whisky är ok ur LCHF perspektiv, du behöver inte välja någon särskild för den sakens skulle. Men jag rekommenderar Jack Daniels eller Jim Beam!

  Hej Stroker49.

   

  Åh verkligen intressant att veta vad och hur olika sprit gjordes av.  

  Gillar Konjak men har inte hunnit köpa den men smakade av när jag fikade med en kompis när vi drack konjak till kaffe.. Inte dumt. 

   

  Whiskey o Vinet är viktigast just nu. 

   

  Jack Daniels o Jim Beam har jag sett men inte smakat.. :D Igår drack jag Islay Mist de luxe, den gillar jag på grund av rökig smak och sting kännas man i tungan när man dricka. :) 

   

  TACK för din tid på svaret och tips om whiskey. :D

  • Gilla 1

 14. Jag tror du missförstår något...

  Sprit (oavsett sort) görs genom att man fermenterar (jäser) spannmål. Då omvandlar jästen kolhydraterna till alkohol, koldixoid och vatten. Till vin jäser man frukt då (drovor), men det händer samma sak.

   

  Skillnaden är att i vintillverkningen jäser man inte "fullt ut", utan det blir lite restsocker kvar. 

   

  Sprit jäser man ända tills det inte finns socker kvar (i princip) och sedan destillerar man dessutom, så att man utvinner ren alkohol, rent vatten och aromämnen. 

  Whiskey lagras sen i fat, där den får sin färg och slutliga arom. Så den GÖRS av spannmål, men innehåller inga kolhydrater när det väl är klart!

   

  Därför är sprit "tillåten" inom LCHF för den inte innehåller någon socker, medan olika viner kan innehåller mindre eller till och med rätt mycket socker. 

   

   

   

  Så köp du whiskey, vilket du vill, men kolla sockerhalten i vinet!

  Hej Gladan. 

  Nej jag missförstod inte, var bara osäker på hur det tillverkade. Det var DÄRFÖR jag frågade. Jag tänker inte sitter och låtas att jag fattar helheten - NOT. Jag vill heller fråga det jag är osäker och får lärdom av andra som vet bäst. :D När det gäller vinet vet jag redan. Är ju inte professional när det gäller Whiskey.  :) TACK för din tid på svaret. *tummen upp*

  • Gilla 1

 15. Hej allihopa!

   

  Jag vet att alkohol finns lite del av våra vardagsliv.. 

   

  Jag brukar ibland dricka alkohol som enbar Röttvin och Whiskey. 

   

  Men det enda som bekymra mig är Whiskey. Jag läste en del vad Whiskey innehåll som jag fick fråga-tecken hela tiden. Regler inom lchf är att inte dricka alkohol ofta det vet ni säkert redan. Jag dricka inte alkohol varje dag och massor mängd utan 1-3 glas per vecka. Whiskey dricka jag sällan, men jag vill kunna köpa rätt whiskey som är tillåter LCHFs "regel"sram.  Märkligt att whiskey är tillåtet och ändå de innehållet Majs, vete, korn o jäst......?? Dessa är inte ens tillåtet inom LCHF-kost, ändå är whiskey tillåtet? Då förstår ni varför min fråga-tecken växte till tusentals fråga tecken.  

   

  Jag vill kunna köpa rätt whiskey med ett god samvete! 

   

  Finns det en "LCHF" whiskey eller?

  • Gilla 1

 16. skillnader fett och fett... 

   

  Kokosolja/fett innehåll 100% fett men 0 kolhydrat blir vi inte fet av.

   

  Däremot Vispgrädde 40% består av 40% fett MEN kolhydrat ligger på ca 3.

   

  Vi kan äta och använda kokosolja hur som helst, men inte Vispgrädde. Jag använda vispgrädde till kaffe och vissa mat. 

   

  Därför använda jag delvis grädde och nåt annat som kokosmjölk eller annat som har mindre/noll kolhydrat för att balans ut kolhydrat. 

   

  Till kaffe enlig "regel" inom LCHF (om den regler finns) men ser det så, bör man ta ca 1 msk vispgrädde per kaffe. Man tar inte mkt grädde i kaffe precis som man brukar gör med vanlig mjölk.