Jump to content

u s

Medlem
 • Posts

  136
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by u s

 1. CMIV i Linköping borde väl kunna ge ungefär samma resultat. https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/nytt-vapen-i-kampen-mot-hjartdoden https://liu.se/forskning/centrum-for-medicinsk-bildvetenskap-och-visualisering-cmiv
 2. Låter ju mera som att man med ett blodprov kan se vad man har livnärt sig på hittills.
 3. Det är väl antagligen populärt eftersom det är så gott. Och förresten - blir inte all föda ganska kraftigt processad innan den når magsäcken? För att inte tala om när den väl har landat i magsäcken i syrabadet där.
 4. Sötmjölkspulver. Vad är sötmjölk för något?
 5. I artikeln står att "den här behandlingen förlängde överlevnadstiden för patienter med vissa typer av hjärncancer med 17 procent". Den formuleringen får nog stå för artikelförfattaren. Om man läser studien, som kan laddas ned fritt, så framgår det att man inte alls har testat någon ny behandling på patienter. Man har gjort diverse tester på vävnadsprover från möss och människor och sett att cellerna lever längre om man dränker in dem med etomoxir.
 6. Jag väntar på att få en SCIO via Kickstarter när som helst. Undrar om den kan säga något om lipiderna. https://www.consumerphysics.com/myscio/
 7. Jag köpte en Cardiocheck-PA för några år sedan. Använde den några ggr i början men tröttnade - den visade ju så höga värden https://www.medistore.se/product/kolesterolmatare-och-blodsockermatare-cardiochek-pa
 8. u s

  Kaffe igen

  Efter 40 års kaffedrickande i stora mängder så är jag kanske koffeinresistent
 9. u s

  Kaffe igen

  Minst två liter kaffe om dagen verkar lagom för mig. Jag har förresten en sån där sensor på mig som mäter blodsockret kontinuerligt. Vad jag kan se så påverkas inte mitt blodsocker alls av olika intag av kaffe. Det borde väl då betyda att kaffet inte påverkar insulinnivåerna heller (på mig i alla fall)?
 10. Kan ett DNA-test verkligen visa något sådant?
 11. Kan laddas ned i sin helhet här https://www.researchgate.net/publication/266945952_The_role_of_casein_in_the_development_of_hypercholesterolemia
 12. OT: Är det någon skillnad i hur mycket CO2 man släpper ut beroende på om man är i ketos eller inte?
 13. Nej absolut inte. Jag menar bara att man får komma ihåg att ett bra BS inte behöver betyda att man ätit särskilt förnuftigt, med tanke på att man numera brukar tala om att höga insulinnivåer inte är bra. F.ö. funderar jag själv på att göra ett sådant bs-experiment som du beskriver, eftersom jag numera lyckats införskaffa en Freestyle Libre som mäter kontinuerligt och vars tillhörande avläsningsprogram ger fina diagram.
 14. Tja, det låter ju som båda är friska och då ska det väl bli så som hon beskriver. Men om de också hade mätt insulinnivåerna så hade deras mätvärden sannolikt inte varit lika.
 15. I framtiden kanske någon utvecklar VR-glasögon speciellt utformade för kor så att de kan hållas inomhus - upplevandes en virtuellt trevligare utomhusverklighet - där allt metan kan samlas in och omvandlas till ofarliga saker
 16. Trådstartaren har vad jag sett inte nämnt sin ålder. Om man är lite till åren kommen och ännu inte har förträngda kranskärl och med tanke på att det tar decennier att utveckla åderförkalkning så borde man ju lugnt kunna avstå ifrån statiner, om man nu inte ämnar satsa på något slags rekord i livslängd.
 17. För en månad sedan fastade jag för första gången i mitt liv. Det blev 6 dygn med bara ca 2 liter kaffe om dagen. Blev lite förvånad över att jag aldrig kände mig hungrig, men det kanske beror på att jag har idkat strikt LCHF i 6 år nu. En intressant iakttagelse var att blodsockerkurvan blev spikrak efter ett dygn och hamnade strax över 4 mmol/l. Har sedan en tid använt en Freestyle Libre som mäter sockret kontinuerligt. Ska nog testa att fasta under en längre tid för att se om min diabetes eventuellt ger sig av då.
 18. De får väl experimentera hur mycket de vill så länge jag får mitt morgonkaffe.
 19. Borde inte kortisolmängden minska om man äter allt ätbart från djur med tanke på allt glycin som man då får i sig?
 20. Hur är det med andra däggdjur - såna som inte idkar jordbruk utan lever på jakt - är de alltid i ketos?
 21. Om man andas ut på fingrarna och nagellacket börjar rinna av så är man nog garanterat i ketos.
 22. Som Zepp säger - det är nog viktigt att kolla APO-kvoten. Jag var till läkare på hjärt-kärlcentrum i Danderyd nyligen. Han tyckte först att mitt LDL var väl högt, men när han såg att APO-kvoten var bra så blev han nöjd. Har ätit strikt LCHF i ganska precis 6 år nu.
 23. Så jag antar att de menar att Lätta mini är tråkigt fett. Det kan jag ju i så fall hålla med om.
 24. Man kan ju fråga sig vad som är mest cancerframkallande - att äta processat kött, eller att oroa sig för om processat kött orsakar cancer.
×
×
 • Create New...