Jounih

Medlem
 • Innehållsantal

  111
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Jounih vann senast 22 Mars 2013

Jounih hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

78 Utmärkt

Om Jounih

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1965-07-23

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Haninge
 • Interests
  Löpning och hälsa
  Min 1986 års FZ750
 1. Intressant tråd det här.... Jag började löpträna 2010 när jag fyllde 45..... Första passet fick jag stanna och spy i skogen efter 3 km och sen hasa mig hem så gott jag kunde... På den tiden hade jag inte hört talas om LCHF,,,, Konditionen var ganska lätt att bygga upp men det som kanske är mest viktigt är att låta kroppen vänja sig med den påfrestning en marathon innebär.. Jag hade en del bekymmer med leder och muskler då jag tog i alltför hårt och alltför länge i början,,, Sthlm halvmara hade jag som ett del mål som jag sprang 2011... Då startade jag i sista startgrupp... Det spelar inge större roll vilken startgrupp man startar i ... Det är lika trångt dom första 5 km oavsett vilken grupp man startar i tycker jag... Startat i grupp C som bäst av mina 3 starter..,,, varav 2 på LCHF... Jag sprang Jubeleumsmarathon i Stockholm 2012. Fram till den tränade jag c;a 200 mil på 1,5 år.... Fegade lite med maten och körde kolhydratsladdning... Sprang i väggen efter efter 2,8 mil och det kändes inte alls kul. Om nån är intresserad så hade jag tiden 4.27.07. Året därpå ,2013 sprang jag Sthlm Asic´s Marathon.. Det året tränade jag c:a 170 mil.. Då följde jag Anders Szalkais träningsprogram Tror att det blev lite drygt 100 mil på sex månader om man följde 4,00 programmet.... .Då tränade jag helt på LCHF... Slog pers med 26 minuter och "väggen" hittade jag aldrig... Faktiskt så var mitt sista mil lika snabbt / långsamt beror på hur man ser det, som det första, Jag skulle rekommendera att du testar att träna efter ett anpassat program enligt dina egna förutsättningar... Då får man det kontinuitet och mängd träning man behöver.. Och viktigast av allt, följ instruktionerna och låt det ta tid.... Nu när jag ändå är i farten och skryter så åkte jag Vasaloppet 2015... Det tog jättelång tid och är absolut det värsta jag gjort... Kan ju inte åka skidor (Har nog åkt längdskidor 50 mil i hela mitt liv) och det var riktigt risigt före... Men tog mig i mål innan repet föll....
 2. Hmmmm.... Typiskt att sambon jobbar just denna helg men det ska väl gå ändå...
 3. Bra jobbat. Nu är det bara att anmäla sig till nästa . Det är svårt att springa i motionslopp. Bäst att ta det lugnt i början och försöka undvika haka på dom som rusar iväg. Efter nån km har ju startfältet dragits ut så det brukar vara lättare att komma fram utan att slösa en massa kraft på att slingra sig förbi klungorna. Av erfarenhet så vet jag att i början av loppet är det knöligt, därför brukar mina lopp ha en negativ split, alltså att första halvan är långsammare än den första. Kan skilja upp till 1 min på milen mellan första och sista femman. Samt att sista kilometern brukar vara snabbast. ( Nu skriver jag om lopp upp till en mil men det funkar även på halvmara) . På mara är man inte speciellt snabb på slutet hur man än lägger upp loppet, då brukar jag vara på gränsen till utmattning..
 4. Man bör inte få ont av löpning/joggning. Visserligen kan det slita lite i muskler osv, men får man ont i knän eller höfter bör man titta lite på hur man sätter ner foten i löpsteget. Många springer med väldigt hård hälisättning vilken inte är speciellt bra. Då får man korta ner steget en aning så man sätter ner foten mer neutralt. Allra helst framdelen av foten för att få en naturlig dämpning med foten. Jag springer inte för att bli snabb i första hand utan för att bli uthålligare. På två år har jag blivit 20 sekunder snabbare på en mil, Dessutom beroende på ålder som blir man långsammare av naturliga skäl med tiden. Generellt tycker jag att om man överhuvudtaget orkar springa en mil utan att stanna har man kommit hyfsat långt i sin träning. Kan man dessutom klara det under en timme så är det skitbra. Men som med allt annat är det bäst att skynda långsamt, leder och muskler behöver vänja sig med löpning en ganska lång tid för att undvika skador. Angående löpband så är det bara en nödlösning, det är inte spännande att nöta på den , som i mitt fall, ibland upp mot 2,5 - 3 timmar o stirra med tom blick i väggen. Nä, hellre plumsa i snön i så fall. Däremot ganska ok att träna intervaller och tempo då det kan man ställa in farten på bandet.
 5. Är det fint före så brukar jag springa utomhus på vintern men det blir en hel del på löpband också. Inte har jag haft några dubbade skor heller, är det isigt åker jag nog skridskor. Nästa vinter har jag anmält mig till Vasaloppet så nu ska jag lära mig att åka skidor också. Undrar hur det ska gå till. Egentligen är det väl skit desamma vad man håller på med när det gäller kondition, bara man håller igång 2-3 ggr i veckan, det ger resultat Dessutom är det ointressant hur LÅNGT man springer, viktigare är hur länge. (vänja kroppen att jobba lägre tid, dessutom skonsammare mot leder och muskler) Själv har jag anmält mig till olika tävlingar ( bra med målsättning) det har hållit mig på bana ett tag nu.
 6. Jag har joggat både med och utan LCHF, för mig innebar det en viktökning när jag började med LCHF. +c:a 3 kg, men minskade i fettprocenten från 16 till 11. Jag joggar väl inte så värst mycket, c:a 150 - 170 mil om året
 7. Jag tror att det inte är dom höga HDL värden som är nåt att oroa sig för, bara om man har lågt.
 8. Mycket godsaker. Vad gott.
 9. Funderar om man kunde premieras för ett visst antal inlägg på forumet. Tycker att 100 inlägg kunde vara värd en medalj för "Tapperhet vid tangentbordet" ??????
 10. Du är inte ensam om att tvivla på det vi håller på med... Även jag har funderat på mina val ibland.
 11. Jag skulle rekommendera att läsa Uffe Ravnskovs böcker om kolesterol. Vad som är alarmerade höga kolesterolvärden skulle vara intressant att få en siffra på.. Det är ytterst sällan nån får skyhöga värden av LCHF.
 12. Jag har varit en riktig vetemjölspundare trots att jag inte tål gluten speciellt bra. Bröd o pasta blir jag riktigt sugen på lite då o då.