Jump to content

sandstream

Medlem
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

sandstream's Achievements

(2/7)

15

Reputation

 1. Har börjat löpträna 2-3 dagar i veckan och springer drygt 5 Km för tillfället. Efter ett pass skriker min kropp efter mat/energi och eftersom jag ofta tränar på kvällarna, 1-2 timmar efter middagen, tänkte jag testa att ta en proteindrink. Köpte Whey 100 med 1.2% kolhydrater och 85,3% protein och blandar det med mjölk men ska testa att ha i lite grädde också. Smakar gudomligt gott efter en runda (chokladsmaken)
 2. Tyvärr så blir man inte mätt av maten jag beskrev ovan plus att kolhydraterna hjälper till att öka suget efter mer mat. Alla borde testa LCHF bara för att få känna hur det är att bli mätt
 3. Jag tror att väldigt många äter ungefär som jag beskrev, vecka ut och vecka in. Beviset är att de flesta jag känner är överviktiga även om de inte äter hamburgare och godis varenda dag. Det räcker med att äta potatis, pasta, bröd osv.
 4. Jag gick ner 15 Kg på ca 6 månader och det var inga problem.
 5. För ett par veckor sedan tillbringade jag en vecka i de svenska fjällen med delar av familjen. Redan på vägen upp kände jag att min vanliga kost inte var aktuell eftersom det fanns så många andra med som åt "vanligt". Tänkte, skit samma och åt som vanligt folk hela veckan. Frukost: Havregrynsgröt med mjölk och lingonsylt. 1 macka med messmör 1 kokt ägg Lunch: 1-2 portioner spagetti med köttfärssås eller hamburgare med bröd och pommes. (Helt omöjligt att bli mätt på en ynka portion...) Mellanmål: Våffla med sylt och grädde. Middag: Tacos med mjukt bröd och alla typer av tillbehör. Kött med potatis i olika former. Snacks: Chips, ljus mjölkchoklad och diverse smågodis Dryck: Light läsk, öl, vin och irish coffe. Resultatet blev en viktökning med 3 Kg, på en enda vecka! Efter en vecka hemma med normal kost gick jag ner 2.5 Kg Önskar att jag kunde äta som ovan varenda dag, för det är otroligt gott, men ack så stor jag skulle bli.
 6. Du är inte ensam Artikel av Andreas: http://www.kostdoktorn.se/alkohol-och-lchf/
 7. Förstår precis hur du menar! Jag tror att det beror på den indoktrinering av befolkningen som pågått sedan 70-talet och som säger att fett är farligt. Om man då går emot strömmen och säger att fett visst är bra får man många onda blickar. Har själv närstående som tycker att jag är på gränsen till korkad som inte fattar att jag kommer att dö i förtid för att jag äter mycket fett och undviker kolhydrater så gått det går. Ta bara en sån sak som frukt och juice. Att se folk äta frukt i tid och otid och dricka juice till frukost för att de vill gå ner i vikt och må bättre tar emot men man orkar inte prata om det med dem speciellt många gånger. Tycker du gör helt rätt. Sluta "predika" och gå din egen väg. Du kommer att vara det perfekta beviset för att du gör rätt och det kommer fler och fler att förstå med tiden
 8. Som jag förstod personen på Jordbruksverket som intervjuades i artikeln skulle skatten baseras på miljöpåverkan. Att ta tag i "livsmedel" som i princip dödar befolkningen i förtid och kostar miljarder varje år för sjukvården, som chips, läsk och godis, är så klart mycket "svårare" och minsta motståndets lag vinner som vanligt. Tycker för övrigt att detta är ett utmärkt bevis på att regeringar världen över kan använda sig av den påstådda antropogena globala uppvärmningen för att få in mer pengar i skattkistan.
 9. Vilka negativa konsekvenser drabbades du av? Vore intressant att höra eftersom det kanske finns folk här som kan hjälpa dig att undvika dessa. Sekter består generellt av människor som inte kan tänka själva och som inte vill ifrågasätta saker. De som äter enligt LCHF är väl precis tvärtom med tanke på "experternas" rekommendationer.
 10. Samma här. När jag gick över till LCHF försvann min psoriasis från fötterna och det kommer bara tillbaka när jag ätit större mängder kolhydrater. Otroligt skönt att slippa kliandet plus att fötterna ser mycket trevligare ut
 11. För att minska konsumtionen av kött, lanserar Jordbruksverket idén om att införa någon form av köttskatt. Svenskarna äter mycket kött jämfört med andra länder. Framställningen av framför allt nötkött har visat sig bidra till stor klimatpåverkan. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5416826 Perfekt! Då kan folk gå över till ännu mer pasta, ris, potatis och bröd. Livsmedel som inte har någon klimatpåverkan alls och som folk mår bättre av att äta...
 12. Med tanke på ditt svar och din något bittra signatur, får man fråga varför du hänger i det här forumet?
 13. Så rent teoretiskt borde jag kunna mäta min vilopuls ett par gånger, köra 4 veckors programmet i filmen och sedan mäta min vilopuls igen. Om den minskat så har träningen gett mig bättre kondition? (Nej, jag är ingen expert på träning )
 14. Jag säger inte emot dig men nu resonerar du lite som de som är emot LCHF och anser att man bara kan gå ner i vikt genom träning. LCHF är för enkelt för att vara sant. Själv tränar jag 1-2 gånger i veckan och tar någon promenad eller två. Hade gärna testat min syreupptagningsförmåga före och efter en månads HIT men det verkar inte vara helt enkelt (eller billigt) att göra en sån test.
×
×
 • Create New...