Jump to content

Lars Sundström

Medlem
 • Posts

  172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Lars Sundström

 1. Hej LCHF är så känt numera att ingen reagerar längre på att man säger 'Tack, men nej tack' till allt som är SLV-mat. Sen äter man de delar man kan och skippar resten. Man kan ju gegga runt lite så det ser "bra ut" i värsta fall. Sen kan man skylla på "Åh, jag vet inte men min mage är lite bubblig". Nu efter dryga året så vet min krets vad som gäller.
 2. Kan du vänligen berätta för mig vad som är rätt att anse i ämnet rotfrukter/grönsaker/frukt i rätt mängd, för barn, i olika åldrar? SLVs råd kanske är de rätt alltså, och då kan jag ju slippa prata i detta forum.... jag menar SLV är ju gratis, och verkar ju ha rätt?
 3. Värre än så Syster. Detta är tredje tråden om samma ämne. Du startade nr 1 . [Minnesanteckning - Sök först, publicera sen.]
 4. http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/allt-fler-upptacker-att-de-ar-allergiska-mot-kott "För sex år sedan kunde forskare visa att fästingbett kan leda till köttallergi. Sedan dess har antalet nyupptäckta fall ökat tiofaldigt i Sverige. Forskare tror att det finns fler som är drabbade men som ännu inte vet om att det är kött de är allergiska mot." Ca 200 som har detta i Sverige idag.
 5. Veganernas drömmar slår in alldeles automatiskt - http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/allt-fler-upptacker-att-de-ar-allergiska-mot-kott Det är en konspiration, betald av grönsaksodlarna och griskooperativet! hahahahahhahah
 6. Mängden socker i rotfrukter är stor, därav mitt "obra". Så relativt sett så är rotfrukter inte bra.
 7. "Barnet bör varje dag få bland annat baljväxter, som bönor, ärter, linser, tofu eller andra sojaprodukter fullkornsprodukter grönsaker och rotfrukter frukt eller bär berikad gröt eller välling, åtminstone till två års ålder lättmjölk, mellanmjölk eller berikade vegetabiliska drycker (dock inte risdrycker*) rapsolja och rapsoljebaserade margariner." Tofu eller andra sojaprodukter - Detta är fermenterade produkter och därmed väldigt onaturliga för våra enzym. Övriga baljväxter kan ätas med måtta, mest för smakens skull. Fullkorn - Detta är lurigt då sädesprodukter inte alls ska ätas i någon större mängd av något djur. Inte ens kossor ska tugga för mycket på dessa frön, speciellt inte vete. Sen att ta med skalet, fröskidan, är ett snyggt knep för att bli av med skräp. Dock är det illa för vårt tarmsystem, dvs det är nästan som att tugga på ett träd. Mycket ohälsosamt. Grönsaker okej. Rotfrukter icke okej. Bär är bra i måtta. Frukt är via dess fruktos endast fettbildande (musklerna kan inte använda sig av fruktos) av levern. Cancercellerna gillar fruktos. Att jag gav mitt barn välling som liten är något jag får leva med resten av mitt liv, i skam. Mjölk är väl inte riktigt vegansk mat.... Retorisk fråga där svaret är nej. Avfettad mjölk är riktigt dumt <punkt> Rapsolja - Mängden mättad fett i den produkten är väldigt låg. Kokosfett är så otroligt mycket bättre, då det är nästan som att "amma sig".
 8. - Jag var för otydlig så jag raderade texten -
 9. Kom med i gruppen. Någon rekommenderar kostdoktorn, och flera LCHF. Några LCHF med lite snedsteg. Och några riktiga snedsteg (enligt mig). Man att säga läs denna bok, se filmen och lyssna på.... är det verkligen rätt modell att föreslå om någon ska behandlas för cancer?
 10. Har blivit hängade i altanbygget de senaste veckorna. Detr är så mycket knäböj, stå på knä och andra konstiga rörelser så min kropp skriker om jag bara så tar en pomenad. Jag har varit ute på en kortis på 4-5 km, men det var mer abstinens-besvärs löpning än någon annan tanke.
 11. Kanske ska förtydliga direkt så ingen får ett syftningsfels-anfall. Jag vill har råd för att kunna ge råd då en vän till mig har fått bröstcancer. Ann Fernholm säger tex att socker och då främst fruktos är det som ger cancercellerna den energi de behöver för att leva. Om de också behöver/gillar fruktos för att delas, bli större vet jag inte men det kanske är sannolikt? Jag har även sett att Cancerfonden har börjat glida in på tanken att socker speciellt och kolhydrater mer allmänt nog främjar bildande och tillväxt av cancer. Jo, jag tror att dessa är på rätt spår. Cancer kommer alltid att finnas, men absolut inte i den grad vi har i dag. Så vad säger man? Vännen jobbar lite med kosttillskott, så kost i sig är inget ovant för henne.
 12. Jag är från Bohuslän men har blivit utlokaliserad.... Helgerån vill jag inte utföra. Så det är alltså att steka eller röka den där jävla fisken. Spirr har jag aldrig hört talas. Spicke makrill är väl det närmaste som min hjärna signalerar, dvs insaltad makrill?
 13. KRAV märkt lax är kanske inte så jättehemsk? http://www.krav.se/bara-glada-laxar-i-kassen Saxat från deras FB: "Vill du äta lax som är knallrosa med hjälp av konstgjorda färgämnen? Som kommer från fisk som odlats trångt och med otrevliga kemikalier? Eller är du sugen på en fräschare lax? KRAV skippar alla konstgjorda färgämnen. Den KRAV-märkta laxen får också dubbelt så mycket utrymme när den växer upp. Och när den får laxlus släpper odlaren lös fiffiga läppfiskar som älskar laxlöss. Hur man brukar göra i en oekologisk laxodling? Jo, man använder gift för att ta död på lössen… Petiga med maten är vi också – laxen ska inte bli serverad vad som helst! De oekologiska laxarna får matas med småfisk som är livsviktiga för vilda, större fiskar – som i sin tur är viktiga både för ett friskt hav och för att fattiga människor längs kusterna i Sydamerika ska kunna äta sig mätta. Så jobbar inte vi. Den KRAV-märkta laxen får bland annat smaska på en massa fiskrester och fisk från hållbara bestånd. Som lök på laxen innehåller den KRAV-märkta laxen dessutom betydligt mer Omega 3 jämfört med oekologisk lax. För KRAV ska alltid ge dig det där lilla (läs: stora) extra. Och det kostar lite extra. 4.50 kr extra per portion lax för att vara exakt."
 14. Vad roligt att höra. Hoppas allt går bra med förlossningen också.
 15. Nedslående resultat, än så länge. Jag väntar med spänning.
 16. Lite OT men i samma härad. Skulle man kunna säga rent generellt att alla, eller nästan alla, har höga/förhöjda insulinvärden innan de börjar med LCHF?
 17. Ja, jag har hittat kryp i broccolin. Men om man trancherar grönsaken och sen sköljer den mha ett durkslag så försvinner odjuren i avloppet. Jag är relativt äckelmagad av rörlig föda. Min gräns går vid kött som kryper iväg.
 18. En ny blogg är skapad på Näringsdepartementet och drivs av deras tjänstemän. Jag tror det är av stor betydelse att hålla reda på vad som där framkommer och vilken information de får. Ni som här är kunniga kan nog via den ge naturlig kost en superb motpol till företagsekonomiska intressen. Jag gillar namnet för den inbegriper även produktionen. Vi har snart vänt på SLVs ranka skepp. Nu är det dags för regeringskansliet http://www.naringsbloggen.se/livsmedel/
 19. Jag läste lite kort om att en ändrad behandling av havens resurser skulle vända fiskeriets trend.... http://www.reuters.com/article/2015/06/04/us-environment-fishing-idUSKBN0OK1LY20150604
 20. Om nedan är rätt så ser jag en ljusnande horisont "Increased consumer awareness and decision to eat healthier has caused fast-food company McDonald’s to close a total of 700 chain locations this year. Just in the earlier part of 2015, the double arch company began to close down 350 stores; however, Wednesday it announced another 350 branches would be closing its doors to the public...." http://www.ewao.com/a/1-mcdonalds-to-close-700-locations-after-major-profit-losses
×
×
 • Create New...