Gå till innehåll

Tiny Tom

Medlem
 • Innehållsantal

  1 795
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  42

Tiny Tom vann senast 13 Januari 2015

Tiny Tom hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 870 Enastående

Om Tiny Tom

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Stockholm och Uppsala
 • Interests
  Kost, träning, hälsa, musik, film/tv-serier, IT (programmering/systemutveckling, systemadministration och säkerhet, Open Source, GNU/Linux), politik, ledarskap, kommunikation, fritänkande...m.m.

Senaste besökare till profilen

1 514 profilvisningar

About Me

Man, 20+++ (eller som andra möjligtvis brukar formulera det "40+"), som medelst lågkolhydratkost och styrketräning gjort min absolut behagligaste nedåtgående viktresa någonsin från mycket otränade 160 kg (efter flera år från gymet) till, på bilden bredvid, 98 kg fördelade på 190 cm. Mot bakgrund av att jag vid starten som sagt var väldigt otränad så talar vi i runda slängar om ca 70 kg tappat kroppsfett hittills med tanke på att jag både lagt på mig ny samt återfått, via muskelminne, en kombination av ca 10 kg muskelmassa.

 

Jag har haft ett stort intresse av kost, träning och hälsa under sisådär 30 år med varierande intensitet och dito insikt om vad som är väsentligt och relevant. Det senare är något som kommer med erfarenhet. Tack och lov - och tyvärr - så har jag en hel del sådan då jag i princip gjort de flesta misstag man tänkas kan under åren.

 

Lågkolhydratkost var något jag första gången hörde talas om på tidigt 90-tal men det var först mot slutet av samma årtionde som jag började läsa på och förstå teorin bakom ketogena dieter. Tyvärr tog det ytterligare år innan jag anammade det rent praktiskt vilket är något jag idag ångrar stort. Men bättre sent än aldrig! Efter kontakt med bl.a. Staffan Lindeberg tog jag vägen via paleolitisk kosthållning (en väldigt modifierad och liberal variant av detta) innan jag till slut landade i en mer "renlärig" ketogen dito.

 

Från att ha varit väldigt strikt vad gäller mitt kolhydratintag så experimenterar jag nu sedan en tid med en mer liberal  hållning vad gäller detta och då främst i relation till min träning.

 

FILMKLIPP:
Träning à la Cajsa Warg

 

×
×
 • Skapa nytt...