Jump to content

Jazzans

Medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jazzans last won the day on December 13 2014

Jazzans had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male

Jazzans's Achievements

(2/7)

33

Reputation

 1. Inte som ett aktivt val tror jag, men säkert på något sätt. Fast att äta så dåligt som jag gjorde påverkade dock också ångesten negativt då jag också var rädd för att dö av den maten.
 2. Hej! Jag har flera gånger försökt att börja med LCHF utan att klara av det. Nu har jag ätit rätt strikt i över två veckor och det går jättebra. Det som är kruxet är att jag har GAD (generell ångest) och panikångest. Jag äter 40mg. Citalopram per dag för detta vilket är maxdosen. Två dagar innan jag började med LCHF igen fick jag en av de starkaste panikattackerna jag haft. Detta sätter givetvis spår och jag blir svag både psykiskt och fysisk. Sedan dess har jag haft två ångestattacker till och känner mig nu svagare än på länge. Är kostade rädd, ont i muskler som hela tiden är i spänningsläge. Bröst, rygg, axlar, armar, nacke och huvud är nästan alltid påverkade just nu. Kan det vara så att jag borde äta mer liberalt? Kan LCHF påverka min ångest negativt?
 3. Jazzans

  Blodfetter mm

  Tack snälla. Jag tog flera prover i november och de var ok enligt läkaren. Det enda som var högre var blodtrycket som låg på 135/92.
 4. Jazzans

  Blodfetter mm

  Hej! Jag är väldigt överviktig, som i 150kg+. Någon nämnde för mig att blodfetternas nivå kan öka i början av LCHF, kan det vara farligt för mig som är så pass tung? Är det något särskilt jag bör tänka på nu när jag tar tag i maten en gång för alla för att inte riskera min hälsa ytterligare än min vikt redan gör? Tack på förhand. /Jazza
 5. Tack för svaren. Jag ska nog satsa på att detoxa mig från sötsakerna ändå
 6. Hade visst lite fel om att bs var oförändrat. Här är länken i alla fall: http://www.kostdoktorn.se/pepsi-max-daligt-for-din-vikt
 7. Som jag förstod det så var testet bara en gång. Det knasiga då var ju att blodsockret låg kvar och ketonerna gick ned.
 8. Hej alla! Jag älskar att läsa runt i forumet för att lära mig mer. Jag är även med i två grupper på Facebook för lite extra pepp, även om jag hämtar mest kunskap här. Det jag märkt i dessa grupper är att många som nyligen har börjat med LCHF, precis som jag själv, redan äter massor av recept med sötningsmedel i. Några av recepten är t.ex. från hon Åsa (56 kilo) och verkar väldigt goda. Det jag undrar över dock är: påverkar intag av sötningsmedlet ketosen? För att hamna i ketos bör väl vara målen för de flesta som äter LCHF och har ett större antal kilon som de vill gå ner? Jag googlade lite på Pepsi Max och ketos och då var det en medlem härifrån som mätt sina ketos- och blodsockervärden efter att ha druckit 50cl Pepsi Max. Hans blodsocker var stabilt, men hans nivå gällande ketoner minskade och var inte tillbaka på "normala" värden för honom förrän ca fem timmar. Finns det någon här i forumet som sitter på mer info? Jag själv skulle gärna äta en kladdkaka från med sötningsmedel ibland när sockermonstret inom mig morrar, men jag tänker så att jag vill bli av med mitt sockerberoende. Sedan vill jag inte heller riskera att falla ur ketos när jag väl kommit dit då jag har nästan två människor att gå ner viktmässigt. Puh.. långt inlägg. Tack om du orkade läsa. /Jazzans
 9. Jag blir så glad över alla svar. Vilket stöd!
 10. Tack igen alla för alla hjälpsamma tips!
 11. Ok. Jag backar och ber om ursäkt Zepp för att jag brusade upp. Jag hoppas du kan ta emot den ursäkten. Jag läste nog på fel sätt och är överkänslig. Tack "Stackars Jack" för att du påpekade detta.
 12. Zepp: För det första vet jag att min vikt är väldigt farlig, och ag är fullt medveten om de förändringar jag måste göra. Jag måste ändra mitt liv, inte banta. Det är därför jag ber om tips och förklarar min situation, inte för att få sympati. Jag försöker läsa på och förbereda mig så pass att jag vet vad jag gör och för att jag ska göra rätt och kunna leva med detta. För det andra är jag 27år gammal, så damtidningarna och dess stickmönster kan du få behålla. Du visste inte min ålder, men kom igen, det kändes onödigt. Du har självklart rätt i sakerna du säger, men det finns olika sätt att säga dem på. Sen om jag uppfattade ditt svar mer nedtryckande än det var menat som vet jag inte. Till er andra: Tack igen för alla peppande svar. Att göra en sådan stor förändring i livet som det faktiskt är att gå från fettfritt till LCHF när man har panikångest och GAD är ett stort jobb, men jag villig att göra det.
×
×
 • Create New...