Hanveden

Medlem
 • Innehållsantal

  12
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

52 Utmärkt

Om Hanveden

 • Rank

Senaste besökare till profilen

111 profilvisningar
 1. Hanveden

  Behöver vi omega 3?

  Jenny Reimers tycker vi skall äta vildfångad pinfärsk fisk och det måste vara för dess innehåll av fettsyrorna omega 3 (EPA/DHA)... Se denna video med denna grand old lady: http://www.allehanda.se/allmant/angermanland/expert-nej-till-frukt-och-gront Eller så kan vi läsa hennes skrift: http://www.primavi.se/maten.pdf mLCHFh
 2. Hanveden

  LCHF - Dagen 16 Januari

  För att riktigt hylla Annika hoppas jag att ni har gjort som hon vädjar till nämligen att ge ett bidrag till Kostfonden som har som insamlingsmål: KOSTFONDEN: ”NU SATSAR VI PÅ KOST VID FETMA OCH TYP 2-DIABETES” är Kostfondens tema och vad passar bättre än att donera en summa till fonden och med ett stort Grattis till Annika Dahlqvist som har gjort så mycket för alla med någon form av metabolt syndrom. Engångsdonation till kostfonden: Via bankgiro 900-4243 eller plusgiro 900424-3 kan du föra över en engångsumma. Du kan även lämna ett bidrag via Swish. Vårt nummer är: 123 900 42 43. https://www.kostfonden.se/lamna-bidrag/ mLCHFh B-) .
 3. Hanveden

  Rena kroppen från PUFA (fleromättade fetter)

  Här en som har studerat ämnet med olika fetter... Reportage med läkaren Jenny Reimers Maten vi borde äta som håller oss normalviktiga och vid god hälsa i hela långa livet för en internationell LCHFday den 16 januari .
 4. Hanveden

  Hvad bruker ni i teet eller kaffet

  Så här kan man använda julkryddorna enligt Birgitta Höglund... https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/12/04/magic-bullett-coffee-med-julsmak/ mLCHFh B-) .
 5. Hanveden

  Sanning eller myt

  Här är en som har lösning på problemet Allan Savory... https://www.ted.com/talks/allan_savory_how_to_green_the_world_s_deserts_and_reverse_climate_change?language=sv "“Ökenfiering (Desertification ) är ett fint (påhittat) ord för mark som förvandlas till öken" påbörjar Allan Savory detta fantastiska, tysta, mäktiga föredrag. Och hemskt nog håller det på att hända på omkring två tredjedelar av världens gräsmarker, accelererar klimatförändringen och gör att traditionella boskapskulturer hamnar i socialt kaos. Savory har vigt sitt liv åt att stoppa detta. Han tror nu - och hans arbete har hittills visat - att en förvånande faktor kan skydda gräsmarkerna och till och med återta förstörd mark som blivit till öken." mLCHFh .
 6. Hanveden

  Hvad bruker ni i teet eller kaffet

  Till the kokosolja doftfri... I kaffet blir det dessutom vispgrädde om det finns tillgängligt. https://www.bodystore.com/kokosfett-doftfri-500-ml?gclid=EAIaIQobChMIgZyL59_h1wIVCuAZCh0kygeyEAQYAyABEgKm7PD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CImY3-vf4dcCFZKLgodMxABEQm I bitar av dubbel sockerbitsstorlek... Läpparna blir så lena och min astma håller sig borta av den antiinflammatoriska effekten av kokosfett... Har också kokosfett i stekpannan när jag steker ägg och bacon... mLCHFh B-) .
 7. Hanveden

  Socker i näsan ger lunginflammation

  16 minuter in i den här videon förklarar professor Tore Persson hur professor Emma Baker 2007 slog fast att vi har en luftvägströskel på B-Glu över 8mmol där vi som Tore P uttrycker det fungerar som en Agarplatta i luftvägarna... https://www.youtube.com/watch?v=lFGuSWzmumE Hela videon är sevärd pga det pedagogiska sätt Tore har tyvärr är Tore Persson inte med oss längre... mLCHFh B-) .
 8. Har lagt in detta inlägg både hos Annika D och här på Kostdoktorns blogg. Dietisterna som anmälde och fick bakslag hos Socialstyrelsen har inte visat någon tendens till att ändra sig och har haft snart 10 år på sig... Men föreläser en dietist kan det på dennes powerpointbilder dyka upp en logga från tex Becel... Att läkemedels och livsmedelsbolag har stor inverkan på dietister mm visar sig i deras uppfattning om som ovan "Vad är typ 2-diabetes?"... "Hanveden says: Enligt Temadagar är 16 januari ledigt.. Mitt förslag är att vi verkar för att den 16 januari skall kallas internationella LCHF dagen… Det skulle påminna dietisterna om att deras anmälan avslogs och att de som håller sig borta från dietisternas förlegade rekommendationer blir friskare… . Som alla här vet godkände Socialstyrelsen den 16 januari 2008 Annika… ”Socialstyrelsen ansluter sig till professor Bernes yttrande och bedömer att dr. Dahlqvists rekommendationer av ”lågkolhydratkost” till patienter med övervikt och patienter med diabetes typ 2 idag kan anses vara i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.” https://prod-dietdoctor-d3xpwb8eqyot4ma5.stackpathdns.com/se/wp-conte... Så här skriver Dr Björn Ekengren distriktsläkare i Tyresö 2017 om dietisterna: ”Tidigare kunde man remittera dessa patienter till en dietist eller en diabetesmottagning för kostrådgivning, men tills dessa instanser också uppdaterar sina kostråd – först när det går att åka skridskor i helvetet? – så får man försöka sköta dessa motiverande samtal med patienten själv.” Så här skriver Tina Brus diabetessköterska på Vivalla Vårdcentral om dietisterna 2017: ”Många, dietister framför allt, försöker få mig att tro att vi gör fel som predikar lågkolhydratkost. Socialstyrelsen säger… och det blir nästan som ett hot. Då tvekar många diabetessköterskor att ge de råd som funkar bäst. Jag har ju också gjort så.” Hos Kostdoktorn: https://www.dietdoctor.com/se/?s=bj%C3%B6rn+ekengren&st=any Vem som håller kvar dietisterna och ser till att det snart 10 åriga utslaget från Socialstyrelsen är något de kan strunta i kan jag bara spekulera i… mLCHFh B-) . PS Har själv i stort sett hållit mig till LCHF i drygt 10 år DS"
 9. Hanveden

  Ketos tillskott

  En produkt för att snabbt komma i ketos brukar vara att ersätta kolhydraterna och en del protein med lämpligt fett exempelvis kokosfett själv använder jag numera detta: https://www.apotea.se/biofood-kokosolja-doftfri-500-ml mLCHFh B-) .
 10. Hanveden

  Diabetes, kolhydrater

  "Känn till om fett och kolesterol! Kolesterol är en byggsten för dina könshormoner och fettsnål kost är förödande för fertiliteten. Ägg och smör är bra livsmedel som främjar hormonell balans, liksom kokosolja. Kolesterolsänkande läkemedel, så kallade statiner, är inte är bra för hälsan och minskar nivåerna av könshormoner." Så här skriver samma författare ett år senare om;"10 naturliga sätt att öka ditt testosteron!" Till och med Isabelle G Hedander har kommit till insikt om att sänka kolesterolvärden inte är någon bra idé... mLCHFh B-).
 11. Har detta någon betydelse? Nämligen det faktum att opponent vid disputationen är Elisabet Rothenberg biträdande professor i näringslära på Högskolan i Kristianstad och dessutom ordförande i Dietisternas Riksförbund!!! Lisa Söderström är nog inte osmartare än att hon har googlat lite på sin opponent... mLCHFh .
 12. Hanveden

  Varning för socker!

  Peter B LCHFkost förorsakar lite oxidativ stress bla har Sten Sture Skaldeman vid mätning erhållit mycket låga värden... Då behövs ju inte så mycket antioxidanter... En fråga var det någon som videofilmade seminariet? mLCHFh B-) .