Kjell Granelli

Moderator
  • Innehållsantal

    3 508
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    76

Kjell Granelli vann senast 7 November 2016

Kjell Granelli hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

6 328 Enastående

1 följare

Om Kjell Granelli

  • Rank
    Veteran
  • Födelsedag 1958-07-16

Profile Information

  • Location
    Hofterup, Skåne

Senaste besökare till profilen

2 515 profilvisningar
  1. Jag hade fortsatt i ett par månader och sedan nya prover. Kanske levern förfettats under åren du inte åt LCHF och de TG man uppmätte när du var fastande helt enkelt kommer från att levern tålmodigt exporterar det överflödiga fettet till blodet? 3,3 är inte superhögt men efter en längre tids kolhydratrestriktion bör det ligga lägre, tycker man.
  2. OT, men om du tar någorlunda mycket D3 bör du överväga komplettera med K2. D3 ökar upptaget av kalcium och utan tillräckliga nivåer K2 "vet" kalcium inte var det ska ta vägen utan följer minsta motståndets lag rakt in i mjuk vävnad - där det inte hör hemma!
  3. Hur länge har du ätit LCHF?
  4. Nej för körsbär är ju inte LCHF 😂
  5. Jo om han alltså inte fuskade (vilket jag vill tro) så måste ju något ha fått tarmarna att skicka det vidare söderut... Minns för länge sedan när min doktor skrev ut Xenical att avföringen blev en förfärlig sörja eftersom upptaget av fett blockerades. Han i experimentet borde fått liknande besvär, vilket man skulle kunna kolla med honom.
  6. Hmmm... om ketogen kost i sig ger högre förbränning och den ökade så mycket mer av det ökade fettintaget så tycker i alla fall jag att det låter märkligt... Hade jag inte haft förtroende för DietDoctor hade jag nog avfärdat det hela...
  7. De skriver att det var just oxidering av fleromättat fett som ligger bakom förvärrandet av cancer, så fritering i kokosfett borde inte kunna ha den effekten. Det är alltid skönt att läsa nya rön som stämmer med ens egen bild och hur man gärna vill att det ska vara! 😛
  8. Undrar om ämnesomsättningen ökar om man går från extremt ketogen ”normalkalorisk” regim till samma men t ex det överskott du nämner? De studier som visar ökning jämför väl med ketogen vs en hel hel kh. Jag skulle rösta på Zepps förslag att ASP lagrar in överskottet.
  9. Arne Astrup igen😀 Danmarks ledande nutritionist har gjort en ordentlig omsvängning sedan ett antal år i takt med att ny forskning kommit fram. All heder åt honom för det! En viktig slutsats i hans egen forskning är att ju högre grad av insulinresistens, desto mer nytta har man av kolhydratrestriktion. Han var förresten också i täten när Danmark som (tror jag) världens första land för 10-15 år sedan förbjöd industriellt transfett i mat. Dödlighet i hjärtkärlsjukdom har sjunkit med i DK än jämförbara länder, vilket kan bero på just detta.
  10. Precis vad jag tror också! Det är triglyceriderna man ska hålla koll på.
  11. Testa svart kaffe med en skvätt fullfet grädde samt en knivsudd glycin - det är en aminosyra som kan köpas som pulver och ser ut som och smakar som socker. Finns hos exempelvis mmsports..
  12. Som bas i såser brukar jag kombinera smör och chream cheese (typ Philadelphia) som får smälta samman, sedan häller jag i grädde. Detta kan bli vilken sorts sås som helst - brunsås, vinsås, dillsås, senapssås etc. Och jag tänker att om man först gör en gryta där det hela får puttra i vatten (eller vin eller vad man nu vill) så kan man mot slutet tillföra den reducerade smör/cream cheese/grädd-blandningen så blir nog alla, LCHF:are som blandkostare, glada.
  13. Ännu en artikel publicerades häromdagen: https://www.bmj.com/content/366/bmj.l4137?fbclid=IwAR18-nAHKou6KojlnFELTbURybBqcb2vowPBWPN8gj7ooRTCvLcskUsA8Yk Det är dumt att varna för mättat fett, dels för att nyare forskning visar att det inte är farligt, dels för att det leder till uteslutande av viktiga matvaror som ger en massa annat nyttigt också.