Jump to content

Gunnel

Medlem
 • Posts

  70
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gunnel

 1. Maken har diabetes typ 1 och har fått livet tillbaka och för första gången på 30 år bra blodsockervärden tack vare LCHF. Läs Dr Bernsteins Diabetes Sollution, råd som verkligen hjälper, han är läkare och har diabetes typ 1 själv.
 2. Hej! Det är din sköldkörtelsjukdom som orsakat viktuppgång. Ett typiskt symtom är att gå upp 30 kg på några månader som sedan sitter som berget och är omöjligt att få bort. Men, kaloribantning och förödande för sköldkörteln. När du är fullmedicinerad kommer vikten att ge med sig. Vill du veta mer, läs: Helle Sydendal, Få livet tillbaka. Gunnel. Sköldkörtelföreningen
 3. Fett runt magen är typiskt för kortisolöverskott. Övriga symtom är typiska för sköldkörteln. Man brukar alltid få full tolkning av kortisolproverna, om det är binjuresvikt trötta binjurar. Jag tycker att dina prover ser ganska normala ut men har du inte fått någon normalkurva att jämföra med? Kortisolprov inom referensintervallet brukar vara normal med högt morgonprov för att sedan sjunka under dagen till nästan noll vid läggs. En låg kurva brukar vara trötta binjurar, förstadiet till binjuresvikt och en låg kurva vid nedre referens, binjuresvikt. Bästa diagnos är tempen. En låg morgontemp under 36,8 tyder på sköldkörteln. En låg eftermiddagstemp och en temp som varierar mer än en grad tyder på binjureproblem. För mycket stress och höga kortisolvärden hämmar sköldkörteln. Gunnel Sköldkörtelföreningen
 4. http://skoldkortelforeningen.se/oppet-brev-till-takeda-och-lmv-varfor-informeras-inte-patienter-och-allmanhet/
 5. Ja, det är en skandal! Det är sköldkörtelföreningen som har uppmärksammat media på detta. Änmäl skada till Patientskadeförsäkringen. Du har sex månader på dig. Gunnel -Sköldkörtelföreningen.
 6. Man kan reversera autoimmuna sjukdomar. Vi har mycket goda resultat i sköldkörtelföreningen, men vi har fler år på oss innan sköldkörteln blir helt förstörd. Via strikt glutenfri diet men oftast även mjölkfri pga av kaseinet kan man reversera den autoimmuna attack som förstör bukspottskörteln. Höga nivåer av D-vitamin, typ 10000 ie Detremin per dag samt c-vitamin kan göra under. Läs mer av Dr Kharrazian (Why Do I Still Have Thyroid Symptoms) om reversering av autoimmun sköldkörtelsjukdom (har översatt boken till svenska så jag har bra koll på vad denna doktor rekommenderar och vi har även medlemmar som kan sluta med sin medicin). Anna Sparre med bloggen 4health.se har just haft en serie om 8 filmer om reversering autoimmun sjukdom. Man nämner oftast MS och sköldkörtel för dessa är nog vanligast. Vet inget exempel med diabetes 1, men det är samma mekanik bakom. http://4health.se/autoimmuna-sjukdomar-det-har-behover-du-veta-betrayal I Sverige finns Karl Hultén, Autoimmun kost. Han tar emot kunder för konsultation. Han har själv reverserat svår, autoimmun, reumatism. http://karlhulten.se/ Lycka till. Gunnel - Sköldkörtelföreningen
 7. Som sagt, begär ut dina provsvar. TSH över 2,5 skall behandlas och när man behandlar skall man ner mellan 0-1, men helst nära noll där de allra flesta mår bäst. Anmäl dålig, kränkande, vård till IVO.se. Gå in på deras hemsida och kolla var du kan mejla anmälan. Din läkare är farligt okunnig. Ps, ser att du bor i Stockholmsområdet. Jag har träffar första måndagen varje månad där man kan få hjälp att tolka symtom och provsvar. Läs ditt medlemsbrev om tid och plats. Det brukar vara väldigt uppskattat och vi har jättetrevligt. DS Mvh Gunnel - Sköldkörtelföreningen
 8. Hej! Är aktiv i Sköldkörtelföreningen. Det är få som blir symtomfria med Levaxin och forskning visar att det tom kan förvärra sjukdomen. Kolla symtomlistan noga. Bästa diagnos är en morgontemp, andra eller tredje mensdagen mellan 36,8 och 37,3, som visar att du närmar dig full behandling. Du har fortfarande en låg dos för en person på ca 50 kg. Man behöver 2 mcg Levaxin per kilo kroppsvikt som indikation på var man skall hamna på ett ungefär. Välkommen till Sköldkörtelföreningens grupp på Facebook. Där kan du få mer hjälp. Gunnel
 9. Du skall även kolla ditt TSH inom två till tre månader. Du har 2,3, över 2,5 skall behandlas. Kräv även prov på fritt T4 och T3, antikroppar TPOak, TGak och TRAK samt morgonkortisol och Ferritin.
 10. Fullständig symtomlista: http://www.skoldkortelforeningen.se/sjukdomsfakta/hypotyreos/symptom
 11. Läkarna finns till för dig. Är de sura och gnälliga har de valt fel yrke. Inled med att du har många symtom för sköldkörtelhormonbrist vilket är en allvarlig kronisk, livshotande sjukdom som kräver livsuppehållande medicin. Du har fått råd och vägledning via Patientföreningen. Lämna en lista med symtom och kräv att de skriver in det i journalen som bevis på de symtom du har. Gärna temp och blodtryck, ögonbryn som inte kan simuleras.
 12. Hej Sanne! Har inte lästa alla kommentarer ovan, men är aktiv i Sköldkörtelföreningen och läser med förfäran om din temp. Låg morgontemp och lågt blodtryck är odiskutabla symtom för sköldkörtelhormon brist, men ännu värre, med så låg som du har, under 36,0, fungerar inte enzymerna i kroppen, ej heller de enzymer som skall omvandla T4 till T3, så du behöver springa till doktorn för att få detta utrett. Provsvar "på gränsen" brukar vara solkar diagnos eftersom labbens referensvärden inte är enligt riktlinjerna för diagnos, ett TSH över 2,5, och att få läkare tyvärr är uppdaterade på detta. Välkommen till sköldkörtelföreningen på Facebook, så kan vi hjälpa dig mer. Man behöver även testa morgonkortisol, vilket skall vara över 420, Ferritin, vitamin d och B12, Fritt T4 och T3 samt antikroppar mot sköldkörteln TPOak, TGak samt TRAK.
 13. Får man inte hjälp av läkarna så finns det hjälp från hälsokosten och optimal kost, LCHF är en bra grund.
 14. Först skall du anmäla denne skitstövel till IVO. Sedan är du välkommen till Sköldkörtelföreningens grupp på FB. Där svarar jag och andra kunniga. Få läkare är uppdaterade på den sedan 5 år lägre gränsen för diagnos, ett TSH över 2,5.Vi får rapporter om folk som har över 10 och ändå friskförklarats av läkarna och erbjuds SSRI som inte hjälper. I riktlinjerna för vår i Stockholm står det tom att sköldkörteln skall uteslutas innan man skriver ut SSRI och att SSRI inte har kunnat visa någon effekt i vetenskapliga studier.
 15. Tack Anna och Ewa! Denna intervju innehåller verkligen allt: problem med diagnostik, att blodproven missar majoriteten av de sjuka, låg temp, fibromyalgi, felbehandling med SSRI, NDT. Sjukvården missar 75 - 85 % av de sjuka pga nuvarande diagnostik med TSH-prov.
 16. Lågt blodtryck är odiskutabelt symtom för sköldkörtel- och/eller binjureproblem. Låg morgontemp under 36,8 tyder på sköldkörteln. En temp som varierar mycket och som är som lägst på eftermiddagen tyder på binjurarna.
 17. Hej! Är aktiv i Sköldkörtelföreningen. TSH över 2,5 skall behandlas vid symtom. Du visar även många symtom på kortisolbrist en allvarlig och tyvärr helt negligerad diagnos enligt skolmedicinen vilket med stor sannolikhet är bakgrunden till din utmattningsdepression. Läkaren Bo Wikland forskade om sköldkörteln om menar att man idag missar 75 % av de sjuka och att det går en miljon svenska odiagnosticerade kvinnor. Sanna Ehdin och Anna Sparre har bloggat om detta. Sök 4health.se. Välkommen till Sköldkörtelföreningens öppna sida på Facebook.
 18. Hej Jämtlandstjej! Är aktiv i Sköldkörtelföreningen och det du skrivit hittills tyder på sköldkörteln. Enligt fler och fler framstående läkare är en låg temp under 37,0 och ett lågt blodtryck klockrena symtom för sköldkörtelhormonbrist. Vid så låga temp fungerar inte enzymerna som skall omvandla T4 till T3 etc. Tips är köpa Helena Rooth Svenssons bok där hon skriver om sköldkörtelsjukdom som inte syns i blodprov. www.heroscare.se Dessutom kom för fem år sedan riktlinjer med kraftigt sänkt TSH till 2,5 för att sätt in behandling. http://hypotyreos.info/diagnostisering/ny-tsh-graens-artikel-att-skriva-ut Välkommen till Sköldkörtelföreningens öppna sida på Facebook. Där finns massor av info och vi kan hjälp dig mer.
 19. Kan detta vara något? Har bara läst, inte smakat. http://www.sthlmicecream.se/sthlm_1_a_sida.html
 20. Jag har helt vanlig hypotyreos som diagnosticerats via TSH-prov. Levaxin innehåller bara syntetiskt T4 som skall omvandlas till det aktiva T3. Erfa Thyroid innehåller alla de fem hormoner sköldkörteln tillverkar: T1, T2, T3, T4 och kalcitonin med naturliga bärarproteiner.
 21. Nej, NDT är kontrollerade receptbelagde och licenskrävande läkemedel. Det är väldigt många som inte blir symtomfria på Levaxin och efterhand som vi patienter blir mer upplysta och pålästa, vilket man inte kan berömma alla läkare för, kräver NDT, men det är lögn i helsike att få det utskrivet idag och i ren desperation importerar folk medicin från internet. Men för oss kan det vara skillnaden mellan heltidssjukskriven och att arbeta fulltid och är man då utförsäkrad är valet inte så svårt. Jag har idag Erfa Thyroid från endokrinologen på KS efter fem års kamp, men jag fick åka utomlands för att få hjälp vilket är en helt absurd situation, att man med en kronisk sjukdom skall behöva åka utomlands för att få livuppehållande medicin. Tänk om diabetikerna skulle behöva åka utomlands för att få insulin, men av någon anledning inser inte läkarna att man dör av sköldkörtelhormonbrist.
 22. Det syntetiska Liothyronin kan skrivas ut av alla svenska läkare som vilken medicin som helst på recept. Angående Naturligt sköldkörtelhormon/biologiska preparat måste man söka licens för. Den är godkända i USA och Kanada, men tydligen är marknaden för liten i Sverige för att bolagen skulle kosta på en certifiering i landet, men medicinerna tas efter licensansökan. De vanligaste preparaten är: Erfa Thyroid, Armour Thyroid och Nature Throid.
 23. Jag borde ha lagt till "gynekologer och barnmorskor" i titeln. Med tanke på allt viktigt HRS skriver om vikten av sköldkörtelhormonnivåer för fostret, borde man prioritera alla läkare som kommer i kontakt med gravida kvinnor, VC, gynekologer och mödravården. Jag skulle även vilja kommentera några fakta i boken. Hon pratar om en återhämtningsperiod om endast tre månader för att återfå god hälsa och blir man inte symtomfri inom tre månader skall man få testa Lio, T3, det aktiva hormonet, något som brukar ta åratal innan patienter till slut eller alls får T3. Den stora skillnaden i denna upplaga är hennes hyllning av NDT eller "biologiska preparat". På sid 85 står: "Patienter som inte svarar på eller tycker sig må bra på T4 eller T4/T3 måste få en möjlighet att prova ett biologiskt preparat och behandlingen måste riktas mer individuellt än vad som sker idag." Hon refererar även till en studie (Hoang) där hälften av patienterna upplevde en väsentlig förbättring avseende NDT. Märker man ingen förbättring skall man få prova andra preparat, t ex Lio och NDT. Dessa 3 - 4 månader står i skarp kontrast till Läkemedelsverkets krav att man skall ha gått ett år med stabila blodprov och med symtom innan man får prova NDT.
 24. Att skölja/borsta med bikarbonat är ett gammalt beprövat husmorsknep för att rengöra tänderna men det är mycket effektivt mot tandsten.
×
×
 • Create New...