Jump to content

Nippe

Medlem
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Nippe's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

2

Reputation

 1. Tack för era svar. Jag förstår att det inte är en lätt fråga att ge ett svar på och kanske också känsligt, som du säger Lars. Jag tror inte heller att det skulle vara en mirakelkur men, som du också säger, man grabbar efter minsta halmstrå. Jag kunde tänka mig att man kanske skulle kunna hålla den i schack om man nu vågade ta risken med ketoacidosen. Jag inser att jag verkligen inte kan mycket om detta. Jag är dock övertygad om nyttan med att undvika kh för den största delen av befolkningen. Försöker själv äta så ketogent jag bara kan. /Nippe
 2. Sorry, ovan som jag är vid forum så lade jag in en fråga som svar på någon annans fråga. Hoppas jag inte gör fel om jag nu lägger upp det som ett eget ämne också. Vill så gärna veta om någon har ett svar. Min mor har lymfom som har spridit sig till hjärnan. Det är inte så mycket att göra åt det har jag förstått av behandlande läkare. Nu ska hon vårdas i hemmet och jag ser en chans att ge henne ketogen kost vilken hon vill pröva. Jag förstår att ingen här kan ge mig de svar jag söker men kanske någon insatt kan svara på följande; Hon får nu maxdos kortison vilket gör att kroppens celler blir insulinresistenta (blodsockret stiger) och hon får insulin för att sänka det och så att hon kan tillgodogöra sig glukoset. Nu till själva frågan. Jag har läst mig till att diabetiker med typ 1 diabetes kan hamna i ketoacidos om de äter ketogen kost, vilket är mycket farligt. Är hennes tillstånd med maxdos kortison och det därav höga blodsockret och insulinbehovet jämförbart med typ 1 diabetes? Jag tänker att om jag nu ger henne ketogen kost och hon reagerar med ketoacidos så har jag med min goda avsikt stjälpt henne. Någon som har ett svar, Doc? Jag är kanske helt ute och cyklar och det kanske är så att jag bara skall lämna åt vården att göra enligt beprövad praxis, men då klara hon sig inte.
 3. Nippe

  Cancer

  Jag skulle vilja fortsätta på cancertemat. Min mor har lymfom som har spridit sig till hjärnan. Det är inte så mycket att göra åt det har jag förstått av behandlande läkare. Nu ska hon vårdas i hemmet och jag ser en chans att ge henne ketogen kost vilken hon vill pröva. Jag förstår att ingen här kan ge mig de svar jag söker men kanske någon insatt kan svara på följande; Hon får nu maxdos kortison vilket gör att kroppens celler blir insulinresistenta (blodsockret stiger) och hon får insulin för att sänka det och så att hon kan tillgodogöra sig glukoset. Nu till själva frågan. Jag har läst mig till att diabetiker med typ 1 diabetes kan hamna i ketoacidos om de äter ketogen kost, vilket är mycket farligt. Är hennes tillstånd med maxdos kortison och det därav höga blodsockret och insulinbehovet jämförbart med typ 1 diabetes? Jag tänker att om jag nu ger henne ketogen kost och hon reagerar med ketoacidos så har jag med min goda avsikt stjälpt henne. Någon som har ett svar, Doc? Jag är kanske helt ute och cyklar och det kanske är så att jag bara skall lämna åt vården att göra enligt beprövad praxis, men då klara hon sig inte.
×
×
 • Create New...